reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
25.11.2020, Jan Vítek, aktualita
Crysis Remastered přišel po průtazích na trh letos pozdě v létě, alespoň ve verzi pro PC, a to chráněn notorický známým DRM Denuvo. Nyní unikl na web dokument, který ukazuje finanční stránku věci. 
sroobik (602) | 25.11.202023:43
a kolko im to vydrzalo? Kedy uz konecne pochopia, ze kto si to kupit nechce, ten si to nekupi ci tam ne­/bude ochrana. Kto si to kupit chce, ten si to kupi. Takze namiesto toho aby vymyslali kraviny s ochranami mali dat ten crysis aj na steam, lebo kto chcel uz ho presiel alebo stale hra ­(a mozno zisti, ze o rok na steame ho kupit uz ani nemusi­) a kto nechcel, tak nikdy nebude.
Odpovědět3  0
JUWARE (489) | 26.11.202014:41
Přesně a ušetřené peníze mohli dát vývojářům, jako prémie, nebo investovat do zlepšení samotné hry, nebo to rozdělit jako investici do rozvoje společnosti, či do všeho něco. Existuje plno mnohem užitečnějších míst, kam ty peníze mohly jít. Popřípadě prodávat hru levněji a dost možná vydělat ještě víc. DRM je zlo a myslím si, že dnes už jsou lidé mnohem více zodpovědní a spíše si tu hru koupí. Ta část populace co odmítá hru koupit, tak si stejně najdou cestu, jak ji získat nelegálně, nebo se ji prostě vzdají. Jestli někoho DENUVO přiměje ke koupi, tak je to úplně zanedbatelné množství, které ten poplatek rozhodně nemůže kompenzovat.
Odpovědět2  0
armagedon (205) | 25.11.202022:15
Vtipne na tom je, ze to vsechno stejne musi zaplatit ten, kdo si danou hru legalne poridi. Za odmenu je odmenen horsim chodem hry, coz se uz nekolikrat prokazalo...a je uz uplne irelevantni, jak moc to ten chod porizene hry ochrana realne zatezuje. Nebylo by efektivnejsi, ty penize investovat do kvalitnejsi hry? Krasny priklad se tretim Zaklinacem jasne ukazuje, ze o kvalitni dilo se tvurci bat opravdu nemuseji...
Odpovědět9  0
danno (335) | 26.11.20207:58
Horsi chod hry je nevyhoda, ale druha strana je, ze si to moze zahrat skor ako pirati. Teda pokial nenastane po vydani okamzity crack, co sa obcas stava. Vtedy by urcite bolo korektne voci kupujucim ochranu odstranit.
Odpovědět0  5
armagedon (205) | 26.11.202015:28
A proc by me melo zajimat, kdy hru hraji pirati? Ja si tu hru chci normalne koupit a necitit se pritom byt postihovan za to, co dela nekdo jiny a jeste to nedobrovolne muset financovat. Ze si tu hru crackne par studaku, co by si ji stejne jinak spise nekoupili mi je docela dost jedno. I u nich si troufam rict, ze az zacnou vydelavat, tak to vydavatelum precejenom vrati. Tech par, co maji potrebu hry crackovat i v tom produktivnim veku se nejakou ochranou rozhodne nezmeni. Tak proc poskozovat ty platici?
Odpovědět2  0
nebylo by lepší investovat do toho aby hry byly levnější. Hru za dvě kila v pohodě dám, za patnácet na to kašlu. Je to prostě o nenažranosti herních studií, které nedělají hry pro to aby se u toho hráč bavil ale pro peníze.

Ono to platí všude, pokud svou práci děláte pro peníze stojí to za prd, pokud to děláte protože vás to baví a je to váš koníček tak jeto dvojtá výhra a peníze za ni jsou už jen takový bonus.
Odpovědět2  2
Andir (747) | 26.11.202014:56
to radši nekoukej na pskové hry kde chtějí 80 euro za 20 hodin hry :D a nakonec je z toho víceméně film :D
Odpovědět1  0
wrah666 (6205) | 26.11.202013:56
Mentalita manažerů distributora­/objednatele. Dát 200 tisíc USD za ­"ochranu­" je v pořádku. Zaplatit 100 tisíc za kvalitní scénář, který jim navíc zvedne prodejnost o XY je nepřijatelné.
Odpovědět7  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.