reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Další PCI karta slibující realističtější hry - akceleruje AI

7.9.2006, Architect, aktualita
Další PCI karta slibující realističtější hry - akceleruje AI
Izraelská společnost AIseek slibuje nabídnutí karty k hardwarové akceleraci umělé inteligence. AIseek se snaží přenést AI úlohy, které zpracovává procesor v počítači na vlastní Intia procesor. Intia procesor nabízí hardwarově akcelerovaný...
Izraelská společnost AIseek slibuje nabídnutí karty k hardwarové akceleraci umělé inteligence. AIseek se snaží přenést AI úlohy, které zpracovává procesor v počítači na vlastní Intia procesor. Intia procesor nabízí hardwarově akcelerovaný “hledač cest”, simulaci senzorů a funkci analýzy terénu. Všechny tyto úlohy dnes vypočítává procesor, ovšem AIseek se chlubí, že dokáže nízko-úrovňové AI operace vypočítat 100-200x rychleji, než dokáže dnešní CPU. Žánry jako jsou RTS, RPG a FPS budou podle AIseek těžit z této karty urychlující AI operace. Pár příkladů, jaký bude přínos pro tyto hry s technologií hardwarově akcelerované uvedla společnast na vsých oficiálních stránkách v sekci FAQ:

"S akcelerovanou AI, RTS svět může být rozsáhlejší, komplexnější a vysoce dynamický s tisíci neustále AI ovládanými jednotkami pohybující a chovající se inteligentně. V RPG hrách můžou města a krajiny doslova oživnout s tisíci plně simulovanými postavami. S plnou simulací zůstávají postavy inteligentní, jak na obrazovce, tak i mimo. Výsledkem je mnohem věrohodnější a živoucí světy. A hráči akčních her již nebudou muset čelit hloupým nepřátelům."


Zatím není známo, kdy se objeví v prodeji první hardwarově akcelerovaná AI deska, nebo podobná technologie, ale podpora ze strany vývojářů určitě nějakou tu chvíli nebude. Jelikož bez her s podporou této technologie se nebudou karty prodávat a pokud se nebudou karty prodávat, pak se ani nebudou vyvíjet hry s podporou této karty a karta se přestane vyrábět úplně. S výrobci, kteří propagují ultimátní herní zkušenost a jejich multi-GPU renederovacími techologiemi, např. Crossfire od ATI, či SLI od NVIDIA, akcelerátorem fyziky Ageia PhysX, zvukovou kartou Creative Labs X-Fi Fatal1ty, síťovou kartou KillerNIC od Bigfootu, to spíše vypadá, že pro maximální herní zážitek potřebujeme více karet, než je na základní desce slotů.



Ale ruku na srdce, máme to opravdu zapotřebí? Běžný pracující si stejně tyto vymoženosti dopřát nemůže, alespoň do doby, než cena těchto karet rapidně klesne... Taková doba je podle mého názoru zatím v nedohlednu.

Zdroje: DailyTech
reklama