reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Dell nabídne UltraSharp 32 s rozlišením 8K a další profi náčiní

6.1.2017, Jan Vítek, aktualita
Dell nabídne UltraSharp 32 s rozlišením 8K a další profi náčiní
Provozovat hry v nativním rozlišení na monitoru Dell UltraSharp 32 (P3218K) by byl skutečně kolosální úkol, ovšem takový monitor rozhodně není dělaný na hry. Půjde spíše o profesionální nástroj využitelný všude tam, kde záleží na rozlišení.
Dell UltraSharp 32 Ultra HD 8K (P3218K) byl představen na CES 2017 a už z označení je jasné, že jde o 32palcový model s rozlišením 8K, což by mělo být konkrétně 7680 x 4320 a přes 33 milionů pixelů. Jde o rastr, jehož jemnost by odpovídala monitoru s úhlopříčkou 8 palců a rozlišení Full HD, takže tady už se blížíme mobilním telefonům. Z běžné vzdálenosti tak opravdu nebudeme mít šanci rastr rozpoznat.





Pokud bychom na něm chtěli provozovat moderní 3D hry, pak bychom potřebovali výkon rovný cca čtyřem kartám GeForce GTX 1080 při předpokladu, že jedna zvládne hru při rozlišení 4K. Nicméně tento monitor není herní a rozhodně také nebyl vytvořen jen za účelem namačkat co nejvíc pixelů na 32" plochu. Dell chce také nabídnout kvalitní zobrazení barev se stoprocentním pokrytím prostoru Adobe RGB.

Dell chce tento monitor nabídnout především takovým zákazníkům, kteří ocení možnost dopodrobna zkoumat detaily v jeho obrazu. Hodit se tak bude pro úpravu fotografií nebo videí, v medicíně, výzkumu a také těžařským firmám. K dispozici bude přímo ve firemní prodejně od 23. března za 4999 dolarů.

Pak tu máme také nový Dell 24 Monitor for Video Conferencing (P2418HZ) s 24palcovou obrazovkou a 10bodovou dotykovou vrstvou, která má být opatřena vrstvou proti viditelnosti odlesků a otisků prstů. Dále tu máme dvoumegapixelovou (Full HD) IR kameru se závěrkou pro zajištění soukromí, mikrofon s funkcí potlačení okolního hluku a dva 5W reproduktory. Zařízení je certifikováno pro použití s Microsoft Skype for Business a dá se využít pro přihlašování do systému s Windows 10 díky Windows Hello, kde také budeme moci s pomocí mikrofonů přikazovat Cortaně.





Nakonec tu je Dell Canvas jako "chytré pracoviště". Je to v podstatě 27" tablet, ale ne plně vybavený tablet, jako spíše vstupně/výstupní periferie. Rozlišení jejího displeje je Quad HD a dodávat se bude se speciálními ovladači na motivy Surface Dial a také se stylusem. Dell s vypuštěním tohoto hardwaru počká na Windows 10 Creators Update, čili na konec března a plánuje stanovit cenu pod 2000 dolarů.


Zdroj: Hexus.net

reklama