reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Dell postaví novou továrnu v Polsku

19.9.2006, Marek Štelčík, aktualita
Dell postaví novou továrnu v Polsku
Společnost Dell dnes oznámila výstavbu nové továrny v Polsku. Druhý výrobní závod v Evropě má přispět k navýšení kapacit, zrychlení dodávky zboží k zákazníkům a v neposlední řadě také vytvoří tisíc nových pracovních míst. Společnost chce...
Společnost Dell dnes oznámila výstavbu nové továrny v Polsku. Druhý výrobní závod v Evropě má přispět k navýšení kapacit, zrychlení dodávky zboží k zákazníkům a v neposlední řadě také vytvoří tisíc nových pracovních míst. Společnost chce pokrýt rostoucí poptávku ze středoevropských a východoevropských trhů. Továrna má stát v polském Lodži. Předpokládané otevření a zahájení provozu je na podzim roku 2007. Nový výrobní závod představuje investici společnosti Dell ve výši 200 milionů eur a další nepřímé investice dosáhnou zhruba 53 milionů eur. Společnost dodává, že nový závod bude patřit k nejmodernějším na světě.


Paul Bell, viceprezident Dell EMEA, k tiskové zprávě dodal , že rozhodujícím faktorem byla dostupnost vzdělané polské pracovní síly a růst ekonomik střední a východní Evropy. Nová továrna doplní výrobní kapacity v Irsku, bude vyrábět a dodávat produkty společnosti Dell včetně poslední generace serverů PowerEdge. Dále pak také notebooky řady Latitude a Inspiron. Závod v Lodži by měl vést Sean Corkery, viceprezident výroby Dell EMEA, který řídí výrobu od roku 2006. Celosvětově jsou pak výrobní závody společnosti Dell umístěny v Irsku, v USA (Austin, Nashville, Winston Salem), v Malajsii, v Číně a v Brazílii. Společnost Dell nedávno oznámila založení výrobních podniků také v Indii a nové továrny v brazilském v Sao Paulo.

Zdroj: Dell
reklama