reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Desky s TRX40 pro nové Threadrippery se představují

8.11.2019, Jan Vítek, aktualita
Desky s TRX40 pro nové Threadrippery se představují
Nyní už mohou výrobci základních desek vesele prezentovat své modely s čipsetem TRX40 pro nové Threadrippery. My se můžeme podívat na to, jaká je jejich nabídka, a to v případě firem Gigabyte, Asus, MSI či ASRock.
Gigabyte si pro nás připravil mimo jiné desku TRX40 Aorus Xtreme, která bude vedle modelu Master tvořit to nejlepší. 
 
 
Tato deska je vybavena dvěma Intel X550-AT2 10GbE BASE-T LAN s cFosSpeed, rovnou čtyřmi NVMe M.2 se čtyřmi linkami PCIe 4.0 a chladiči plus stejným počtem PCIe 4.0 x16. Napájení zajistí 16+3 fáze se 70 A a za zmínku stojí také audio s kvalitním ESS SABRE 9218 DAC a audio kondenzátory WIMA. 
 
 
MSI i ASRock mají v nabídce naprosto stejně pojmenované desky, a sice TRX40 Creator. V případě MSI jde o desku s 16+3 fázemi napájení a mohutným chlazením, které je stejně jako na jiných modelech podpořeno ještě ventilátorem čipsetu. Sloty M.2 jsou zde tři a pro rychlou síť si MSI zde vybralo Aquantia AQC107 10G LAN vedle gigabitového Ethernetu od Intelu. Máme tu také palubní Wi-Fi 6 a to, co vypadá jako malá grafická karta, je ve skutečnosti M.2 XPANDER-AERO Gen4 AIC, čili karta pro čtyři další M.2 SSD. 
 
 
Asus ROG Zenith II Extreme představuje vrchol této firmy s TRX40. Máme tu také 16 hlavních fází napájení s TDA21472 OptiMOS od Infineonu, z nichž každý zvládne 70 A. Vedle obvyklých čtyř PCIe 4.0 x16 tu je celkem pět M.2 s PCIe 4.0, a to dva prostřednictvím modulu DIMM.2, čili speciální karty pro osamocený DIMM vedle hlavního napájecího konektoru. I zde se pak setkáme s Aquantia 10G Ethernet, Intel Gigabit Ethernet LAN, Wi-Fi 6 a aktivní chlazení desky má rovnou dva ventilátory určené pro chlazení napájecích obvodů a třetí u čipové sady. 
 
 
 
Nakonec se můžeme podívat na ASRock TRX40 Taichi, která má opět 16fázové napájení, ale už s Dr. MOS po 90A, 12K kondenzátory Nichicon a rovněž s bohatou výbavou. V ní nechybí moderní Wi-Fi 6 a také karta Hyper Quad M.2 AIC pro čtyři M.2 SSD. Hlavní porty PCIe 4.0 x16 jsou zde ovšem pouze tři a vedle nich čtvrtý s jednou linkou. 
 
Nabídka všech výrobců je ale mnohem širší a přehled o ní získáte třeba zde, nebo pak v jednotlivých tiskovkách firem Asus, Gigabyte, MSI či ASRock.


reklama