reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
15.7.2019, Milan Šurkala, aktualita
Donald Trump se začal navážet do Facebooku a jeho připravované kryptoměny Libra. Podle něj kryptoměny jen pomáhají trestné činnosti a není třeba vymýšlet další měnu, když už spojené státy jednu, a velmi dobrou, mají.
Choakinek (1551) | 16.7.20191:52
A tak Trump, že... V něčem je ten člověk dobrej, v něčem bohužel zastává prudce mainstreamový ­(mylný­) názor. Tímto názorem jsou tedy zcela zjevně měny.

Jako američan, vlastenec, ovšem také neekonom může mít radost z amerického dolaru, ovšem ekonom ví, že americký dolar ­"zotročuje­" podstatnou část světa, což je velký problém. A americký dolar má řadu dalších problémů.

Velký problém FB Libry je ten, že budoucí uživatelé současného konceptu Libry musí respektovat názor Trumpa, zatímco uživatel Bitcoinu se může nad Trumpovými názory jen pousmát.

Bitcoin už je prostě úplně mimo vládní dosah, politici to můžou zakazovat do aleluja, je to v zásadě jedno.
Odpovědět0  1
HlPeto (3) | 15.7.201915:54
Nevím odkud máte to, že je Libra podpořena společností aypal, ale mám silný pocit, že tomu tak není. Pokud já vím, existence Paypalu je ohrožena Librou.To mi logicky napovídá to, že by ho asi nepodporoval. Zde se to i píše https:­/­/www.kryptonovinky.com­/hayes­-predpovida­-zanik­-paypalu­-banky­-budou­-mit­-take­-problem­/ ­- Hayes, CEO burzy, dokonce předpokládá jeho zánik. Nevím no, samozřejmě se mohu i mýlit, tak mě upravte pokud tomu tak je.
Odpovědět0  0
Milan Šurkala (4508) | 16.7.20197:44
Ono nejde výhradně o projekt Facebooku, resp. jeho společnosti Calibra, ale konsorcia mnoha společností. A jak bylo zmíněno v článku, podporují ho mimo jinými i Visa, Mastercard a Paypal. Paypal je jedna z mnoha společností, která stojí za tvorbou Libry ­(investice 10 mil. USD­). Z dalších můžeme zmínit třeba Uber, eBay nebo Vodafone. To, že někoho něco ohrožuje, neznamená, že proti tomu bude nutně bojovat, ale také to může znamenat, že se s tím spojí a nastoupí na nový trend.
Odpovědět0  0
pietrolbc (207) | 15.7.201910:44
Ikdyz Donald placa nesmysly, tak ve chvili kdy bude mit facebook svoji vlastni menu, se zase vic priblizime filmu Idiocracy ... :­( ... tak snad jim to, ikdyby z dementnich duvodu, nekdo zatrhne :)
Odpovědět0  3
wrah666 (6205) | 15.7.20198:59
Koukám, Trump je docela vtipálek. prý, že pěknou měnu už mají.. Ono to zní blbě, ale když už dolar nemá důvěru ani organizovaného zločinu, tak je to docela trapné že? Dokud byl opravdu pěkný, mafiáni vozili kufříky dolarů a platili téměř výhradně jím. Dneska berou raději COKOLIV jiného.
Odpovědět2  5
RadecekH (810) | 15.7.20199:26
Dolar je pořád nejuniverzálnější měna na světě. Že v době, kdy to jde udělat jinak, už mafiáni nevozí kufry dolarů, s tím vůbec nesouvisí.
Jinak obliba hotovosti v dolarech je dána hlavně tím, že Amíci nezneplatňují své bankovky. Když si zločinec nakrade a zavřou ho, tak pokud jeho lup nenajdou, má jistotu, že ty dolary, až vyleze z lochu, budou platné. U jiných měn tohle neplatí. Tam mu mezitím vymění bankovky za jiné a má smůlu.
Odpovědět6  2
wrah666 (6205) | 15.7.20199:42
Jenže vtip je v tom, že mafiáni sice používají jiné prostředky, ale kufříků vozí stále dost. Jen už v nich nebývají dolary :)
Odpovědět0  4
skejpa (122) | 17.7.20198:24
Vtip je v tom, že Bitcoin je anonymní a nedohledatelný, má jasný kurz a nejsou tam žádné poplatky. Proč by někdo riskoval kufříky s penězi, když mu stačí znát číslo bitcoin peněženky na kterou nikdo nemůže.
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.