reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Dropbox drží krok s Googlem: 1 TB prostoru za 10 dolarů

28.8.2014, Radan Tuhý, aktualita
Dropbox drží krok s Googlem: 1 TB prostoru za 10 dolarů
Populární datové úložiště Dropbox oznámilo úpravy ve svých placených variantách. Kromě výrazného zjednodušení možností došlo k úpravě ceny. 1 TB datového prostoru nyní vyjde na 10 dolarů měsíčně.
Ačkoli je Dropbox fakticky jedním z posledních poskytovatelů cloudových úložišť, který provedl úpravy ve svých placených plánech, nakonec jsme se dočkali. Podobně jako Microsoft nebo Google nyní nabízí 1 TB datového prostoru za 9,99 USD / měsíc (přibližně 200 Kč).





Nahradil tak několik placených variant, které byly k dispozici do této chvíle, pouze jednou společnou variantou „Dropbox Pro“. Cena je sice stejná, ale za tento finanční paušál získáme již zmiňovaných 1000 GB datového prostoru.

V březnu jsme mohli tuto změnu zaregistrovat u úložiště Google Drive, v květnu u alternativy Microsoftu s názvem OneDrive. Obě konkurenční služby tedy již nabízí 1 TB prostoru za 10 dolarů nějaký ten pátek, byla tedy jen otázka času, kdy se tato cena objeví i u ostatních rivalů.

Dropbox také myslí na své stávající klienty využívající některý ze starých plánů. Pokud máte předplacený tarif Dropbox 200 nebo Dropbox 500, dojde k automatickému navýšení kvóty na 2 TB, respektive 5 TB prostoru. Nezapomnělo se ani na to, že by uživatelé mohli chtít přejít na nový plán (1TB za 10 dolarů), což bude také možné, a i když Dropbox nebude finanční rozdíl vracet, dojde k prodloužení předplaceného období na odpovídající hodnotu.

Dropbox také mimo jiné připravil novinku v podobě možnosti zabezpečit sdílenou složku heslem. Toto heslo lze také nastavit tak, aby za určitou časovou jednotku automaticky expirovalo.

Zdroj: The Register
reklama