reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Důvod padání prohlížeče Microsoft Edge při vyhledávání přes Google odhalen

5.8.2020, Milan Šurkala, aktualita
Důvod padání prohlížeče Microsoft Edge při vyhledávání přes Google odhalen
Před pár dny se objevily záhadné pády internetového prohlížeče Microsoft Edge při nastavení výchozího vyhledávače na Google. Chyba se přitom neobjevovala při vyhledávání přes vlastní vyhledávač Bing. Důvod havárií se už naštěstí povedlo odhalit.
Před pár dny, konkrétně 30. července, začalo uživatelům padat vyhledávání v prohlížeči Microsoft Edge, pokud byl jako výchozí vyhledávač nastaven ten od Googlu. Byl-li nastaven Bing, vše bylo v pořádku. Chyba se projevovala tak, že když uživatel začal psát do adresního řádku, aplikace spadla. Poměrně rychle se zjistilo, že chyba zmizela, pokud se vypnulo našeptávání v adresním řádku, nebo pokud byl změněn výchozí vyhledávač na něco jiného než Google.
 
Microsoft Edge
 
Později se zjistilo, že za vše mohl nerozpoznaný token v návrzích vyhledávání. Microsoft tak kontaktoval Google, protože k chybě docházelo jen při práci s vyhledávacím systémem Googlu a ten při vyšetřování skutečně zjistil, že chyba začala po změnách v jeho systému. Šlo o nedávnou aktualizaci vyhledávacího systému, který si v nové verzi nerozuměl s prohlížečem Edge. Inženýři v Googlu tak vrátili změny a současně i Microsoft uvedl aktualizovanou verzi prohlížeče Edge (v84.0.522.52), která by si měla s Googlem lépe rozumět. Uživatelé sice i tak hlásili občasné pády, ale ty už přicházely na vrub zastaralým datům v cache paměti.
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama