reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Důvod zpoždění karty TITAN Z? Nejspíše ovladače

14.5.2014, Jan Vítek, aktualita
Důvod zpoždění karty TITAN Z? Nejspíše ovladače
Dvoučipová grafická karta NVIDIA GeForce TITAN Z, konkurence pro Radeon R9 295X2, měla být již nějaký ten den na trhu. Avšak doposud na něj nedorazila, za což mohou dle nejnovějších informací prý nedokončené ovladače.
Karta GeForce TITAN Z má zpoždění a veřejnost už jen očekává, zda se vůbec někdy dostane na trh. NVIDIA má problém, protože její TITAN Z je dvakrát dražší než konkurenční Radeon R9 295X2, a přitom dle dosavadních informací bojuje s tím, aby alespoň trochu dokázala překonat jeho výkon.





Na webu se totiž objevila první recenze nového TITAN Z, jejíž výsledky zrovna nemluví v jeho prospěch. E-Zone provedl testy, dle nichž jsou obě dvoučipové karty v několika případech vyrovnané a leckdy Radeon i vede. A v testech, kde je lepší TITAN Z, není jeho náskok takový, aby to aspoň trochu ospravedlnilo cenový rozdíl.

Nyní se objevila informace, že za to mohou především ovladače. Ty se prý NVIDIA v této době snaží vyladit, čili to zatím vypadá, že se nebude nic měnit na ceně a ani na hardwarových specifikacích. NVIDIA se tedy stále chce vejít do vzduchem uchladitelného TDP 375 W, zatímco Radeon má tuto hranici posunutou až na 500 W, k čemuž potřebuje vodní chlazení. To ale uživatele nemusí moc zajímat, když je ve hře cenový rozdíl 1500 dolarů, a to nepočítaje daň z přidané hodnoty.

Jde navíc také o to, že dle informací distributorů jsou GeForce TITAN Z již na skladech, tedy k dispozici pro okamžité vypuštění na trh. Prodejcům tak bylo sděleno, aby tyto karty neprodávali, dokud NVIDIA nepřipraví nové ovladače. Zároveň jim ale nikdo neřekl, kdy to asi tak bude. Vypadá to tedy, že v táboře zelených se nyní kouří od klávesnic.

Zdroj: techPowerUp
reklama