reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Dvě velké aktualizace Windows 10 za rok se stanou pravidlem

23.4.2017, Jáchym Šlik, aktualita
Dvě velké aktualizace Windows 10 za rok se stanou pravidlem
Microsoft už dříve oznámil, že žádný nástupce Windows 10 nebude, a tak se uživatelé tohoto systému mohou těšit z časově neomezené podpory. Ta zahrnuje také velké aktualizace, které vyjdou každý rok dvě.
S příchodem Windows 10 se změnil dlouho zažitý způsob, jakým Microsoft vydával svůj operační systém. Po několika letech byla vždy vydána nová verze, kterou si zájemci o ni museli zakoupit. O tuto verzi se vývojáři nějaký čas starali, zpočátku vydávali i větší aktualizace, potom už jen bezpečnostní záplaty. Nakonec však přišel čas, kdy uživatelé dané verze přišli o podporu, a byli tak nepřímo donuceni k nákupu novějšího systému. V případě Windows 10 můžeme očekávat časově neomezenou podporu, nic jako „Windows 11“ zatím Microsoft nechystá. To znamená, že se nám systém rozvíjí před očima, neboť vývojáři přidávají nové funkce prostřednictvím zdarma distribuovaných aktualizací.





Ty nejviditelnější změny přináší majoritní aktualizace, jako byl nedávný Creators Update nebo loňský Anniversary Update. Microsoft tento týden přislíbil, že podobné velké aktualizace bude vydávat pravidelně dvakrát ročně – v březnu a září. Nezapomněl také výslovně potvrdit, že nás letos čeká ještě jeden významný update. Zatím jej známe jen pod interním označením „Redstone 3“ a mnoho toho nevíme ani o funkcích, které by měl přinést. Každá tato verze Windows 10 bude podporována po dobu 18 měsíců. To znamená, že Creators Update bude aktualizován do října 2018, do stejného data si jej také uživatelé budou moct stáhnout a nainstalovat.

Plán dvou velkých aktualizací ročně bude fungovat také u některých dalších produktů od Microsoftu, konkrétně v případě firemního kancelářského balíku Office 365 ProPlus a administrátorského nástroje System Center Configuration Manager.

Zdroj: Blogs.windows.com
reklama