reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

ECS odhaluje pasivně chlazené desky s Intel Bay Trail

24.10.2013, Jan Vítek, aktualita
ECS odhaluje pasivně chlazené desky s Intel Bay Trail
Společnost ECS si připravila zajímavé novinky v podobě malých základních desek formátu Mini-ITX, které přicházejí vybaveny novými SoC od Intelu, která známe jako Bay Trail s architekturou Silvermont. Nesou však daleko známější názvy, a to...
Společnost ECS si připravila zajímavé novinky v podobě malých základních desek formátu Mini-ITX, které přicházejí vybaveny novými SoC od Intelu, která známe jako Bay Trail s architekturou Silvermont. Nesou však daleko známější názvy, a to Pentium a Celeron. Od nich tak můžeme očekávat především dobrý poměr výkonu a spotřeby.





Jak je vidět z fotografií, přinejmenším dva modely s označením BAT-I/J1850 a J2850 jsou pasivně chlazené. Jejich název je založen na označení procesorů - Intel Celeron J1850 a Pentium J2850, přičemž pak by tu měl být ještě model s Intel Celeron J1750. Deska se slabším Celeronem by tedy logicky měla být pasivně chlazená také a ani ostatních ohledech by se desky mezi sebou dle zprávy neměly lišit.





Jedná se tak o dobrý základ třeba pro domácí počítač určený pro přehrávání multimédií. V nabídce desek je jeden konektor Mini PCI Express Gen. 2 x1 pro Wi-Fi či TV tunery, jeden klasický PCI Express x1 pro karty a SO-DIMM pro paměti, jeden USB 3.0 a dva SATA 3 Gbps. Pa k tu jso utaké dva sériové porty a obrazové výstupy HDMI a D-Sub. Do softwarové výbavy pak patří Norton Antivirus, Muzee, Cyberlink Media Suite a ECS iEZ Utility (kombinuje eBLU BIOS Live Update, eDLU Drivers Live Update a eSF Smart Fan).

Desky ECS BAT-I mají oficiální Windows 8 WHCK (Windows Hardware Certification Kit) a také vhodné ovladače pro tento systém.

Zdroj: TZ ECS
reklama