reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Elon Musk obhajuje užívání ketaminu, je to dle něj v zájmu akcionářů Tesly

22.3.2024, Milan Šurkala, aktualita
Elon Musk obhajuje užívání ketaminu, je to dle něj v zájmu akcionářů Tesly
V nedávném rozhovoru Dona Lemona s Elonem Muskem se probíralo i užívání drog. Musk opětovně přiznal užívání ketaminu, které obhajoval tím, že je to i v zájmu akcionářů jeho společnosti Tesla.
Elon Musk se v posledních dnech postaral o další rozruch, který vyvolala situace ohledně jeho sociální sítě X a pořadu Dona Lemona, kde byl jeho prvním hostem. Musk sice chtěl s Lemonem původně spolupracovat, způsob vedení rozhovoru ho ale odradil a spolupráci zrušil. Rozhovor ale vyšel na různých platformách a jednou ze zajímavých oblastí byly i drogy. Musk byl několikrát podezírán z toho, že v tomto není úplně čistý, a už v minulosti (např. v srpnu 2023) přiznal užívání ketaminu, což potvrdil i v tomto rozhovoru. Zde mluvil o tom, že čas od času chytá stavy podobné depresivním bez zjevné příčiny a od doktora má užívání této látky oficiálně povoleno. Současně říká, že ho bere v malých dávkách a jen zhruba jednou za dva týdny, někdy i s většími pauzami.
 
 
Popřel zneužívání, neboť kdyby tak dle svých slov činil, nemohl by pořádně pracovat. V jeho případě pracuje i 16 hodin denně, mnohdy včetně víkendů. A z pohledu Wall Street a akcionářů firmy jde dle něj o pozitivní věc, neboť díky tomu může být v lepším mentálním rozpoložení a udělat více práce, což přináší akcionářům více peněz.
 
Je však pravdou, že poslední dobou hodnota Tesly dost klesá. Nyní je za 170 USD za akcii, zatímco přelom let 2021 a 2022 byl na 400 USD. I přesto má celá firma hodnotu přes 540 miliard USD, zatímco Toyota je např. na částce "jen" 340 mld. USD. Toto ostatně i zmínil. Řekl, že pokud má Tesla hodnotu jako skoro všechny ostatní automobilky dohromady (což už dnes není pravda), vyrábí nejprodávanější auto na světě, z investorského hlediska je dobré, že pokud něco bere, aby to udržel, měl by to brát i nadále. Musk věří, že jeho depresivní stavy mají genetickou povahu a že nemají negativní vliv na jeho společnosti a vládní kontrakty.
 
Zdroj: cnn.com, cbsnew.com, reuters.com, foto (Musk, autor: Daniel Oberhaus, CC BY-SA 4.0, přes Wikimedia Commons), (ketamin, BartVL71, CC BY-SA 3.0, přes Wikimedia Commons)


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama