reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Elon Musk představuje koncept dopravních prostředků do tunelů

31.5.2017, Kateřina Hoferková, aktualita
Elon Musk představuje koncept dopravních prostředků do tunelů
Elon Musk se v poslední době nadchl pro tunelování a založil na to i společnost. The Boring Company se nyní ozývá s koncepty dopravních prostředků, které by se měly v plánovaných tunelech v budoucnosti pohybovat.
Když Elon Musk, CEO společností Tesla a SpaceX, začal na Twitteru propagovat stavění tunelů ve spojení se svou novou společnosti The Boring Company, zdálo se, že žertuje. Jak se ale nyní jeví, Elon Musk myslí svá tvrzení vážně a je připraven dotahovat projekty do konce. I když je celá The Boring Company teprve ve svých začátcích, Musk už představuje stroje na kopání tunelů a různé koncepty, jak by měl celkový projekt nakonec vypadat.

Už dříve jsme psali o tom, že se objevily fotografie stroje na hloubení tunelů. Nyní ale The Boring Company zveřejnila ještě něco zajímavějšího. Jedná se o návrh speciálních prosklených vozidel, které mají těmito tunely budoucnosti jezdit.




Návrh futuristického vozidla od The Boring Company


Elon Musk se zaměřil na tunely především z toho důvodu, že doprava je ve velkých městech v katastrofálním stavu a často vznikají kolony a neprůjezdná místa. Aby se těmto zmatkům na povrchu vyhnul, rozhodl se Musk podívat trochu hlouběji a začal prosazovat dopravní síť tunelů, které by měly dopravu zlepšit a zefektivnit. Transport bude také mnohem rychlejší.





Koncept vozidla do tunelů vypadá jako velké prosklené auto pro transport pasažérů. Vozidlo je zároveň dostatečně velké na to, aby se v něm cestující mohli i postavit a přepravovat se například i s kolem. Pohodlně se do něj vejde více než dvanáct pasažérů, připomíná tedy spíše minibus. Zároveň ale dopravní prostředek nabídne i místa k sezení, nejedná se o nic neobvyklého. Neobvyklá však budou místa, kterými budou projíždět, na cestách by na ně lidé narážet neměli. Tato vozidla jsou primárně určena právě pro síť podzemních tunelů.

Minibusy by měly mít vlastní kola a pohánět by je měl elektromotor. Zatím se však Elon Musk pohybuje s těmito vozidly jen v rovině návrhů. Když se však jedná o člověka, který stojí za SpaceX a spoustou povedených projektů, nic se nezdá nemožné. V současné době už má totiž Musk vyvrtanou díru na pozemcích SpaceX.

Zdroje: popularmechanics.com, boringcompany.com
reklama