reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Elon Musk se patrně stane dočasným CEO Twitteru

6.5.2022, Milan Šurkala, aktualita
Elon Musk se patrně stane dočasným CEO Twitteru
Elon Musk kupuje Twitter, to už je známá věc. Celkově by za něj měl dát s dalšími investory 44 miliard dolarů a nyní se hovoří o tom, že se současně stane i CEO společnosti. Pod sebou by na této pozici měl už čtyři firmy.
Sociální síť Twitter míří do rukou Elona Muska, který za něj s dalšími investory zaplatí zhruba 44 miliard dolarů (v dokumentech SEC se objevila zpráva, že zajistil okolo 7 miliard USD od dalších investorů a zmíněno bylo i jméno samotného Jacka Dorseyho, zakladatele Twitteru, nebo Larryho Ellisona, spoluzakladatele Oraclu). Nyní se objevují zprávy, že až bude celá transakce nákupu dokončena, Elon Musk by se měl stát dočasným CEO Twitteru a být tak na této pozici už ve čtyřech firmách (spolu s Teslou, SpaceX a The Boring Company). 
 
Elon Musk
autor: Daniel Oberhaus, CC BY-SA 4.0, přes Wikimedia Commons
 
Nahradil by tak Paraga Agrawala, který je na této pozici od loňského listopadu a předpokládá se, že Twitter pod Muskovým vedením nabere opačný směr než pod tím Agrawalovým, tedy ve směru větší svobody slova a menší kontroly nad tím, co se na síti zveřejňuje. Musk také nastínil, že by Twitter mohl být placenou sítí pro byznys a vládní organizace, poplatky by ale měly být malé. Pro běžné uživatele má být napořád zadarmo.
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama