reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Elon Musk se stal Osobností roku 2021 magazínu Time

14.12.2021, Milan Šurkala, aktualita
Elon Musk se stal Osobností roku 2021 magazínu Time
Magazín Time vyhlásil Osobnost roku 2021, kterou se stal Elon Musk. Jeho široký záběr sahá od elektrických aut přes obnovitelnou energii až po lety do vesmíru a často koketuje také s kryptoměnami.
Elon Musk si dnes připsal hned dva události, proč se o něm opět píše. Stal se totiž Osobností roku 2021 magazínu Time. Ten o něm hovoří jako o nejbohatším člověku světa, který posílá satelity do vesmíru, chce poslat astronauty nejprve na Měsíc a později i dostat lidstvo na Mars. Pracuje na projektech s obnovitelnou energií, vyrábí elektromobily Tesla a také se věnuje kryptoměnám. V rozhovoru pro magazín mimo jiné v souvislosti s kryptoměnami řekl, že má s penězi velké zkušenosti už od dob Paypalu.
 
Elon Musk Osobnost roku magazínu Time
 
Současně s tím se také vyjádřil kriticky na adresu Bitcoinu. Ten hodnotil jako nepříliš dobrou náhradu tradičních měn a ačkoli byl Dogecoin vytvořen jen jako vtip, je dle jeho názoru mnohem lepším prostředkem pro provádění transakcí. Zejména jde o to, kolik transakcí lze denně provést. A to nás dostává k druhé věci. Současně s touto pochvalou pro Dogecoin totiž na Twitteru zmínil i to, že některé merchandise produkty Tesly bude možné koupit právě pomocí Dogecoinu a uvidí se, jak to bude fungovat.
 
 
Toto patrně přispělo k tomu, že Dogecoin dnes vyletěl o cca 20 % nahoru. Ještě včera byl za méně než 0,16 USD, dnes vyletěl na chvíli až k 0,22 USD, přičemž nyní se drží okolo 0,19 USD. To pochopitelně musíme brát také v kontextu jiných kryptoměn, ale tam k žádným výraznějším pohybům nedošlo, takže nelze říci, že by se svezl na nějakém obecném kryptoměnovém pohybu.
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama