reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Elon Musk se v anketě ptá, zda má odstoupit z Twitteru, lidé hlasovali pro

19.12.2022, Milan Šurkala, aktualita
Elon Musk se v anketě ptá, zda má odstoupit z Twitteru, lidé hlasovali pro
Působení Elona Muska ve vedení Twitteru je plné kontroverzí a dopadá také na jeho další společnosti, zejména Teslu. Proto zvolil svůj občasný přístup pomocí ankety na sociální síti. Tam se ptá, zda má odstoupit z čela společnosti.
Elon Musk a Twitter, to je v podstatě jedna kontroverze za druhou. Odnáší to i jeho další firmy, především Tesla. Ta už od začátku října klesá na hodnotě a její propad je výraznější než změny celého trhu. Akcionářům se nelíbí, že se více věnuje Twitteru než Tesle, vidět je to i na postupně vyvstávajících potížích firmy a tom, že Twitter dotuje z prostředků, které by mohl vrazit spíše do dalšího rozvoje elektromobilky.
 
 
Musk se proto uchýlil ke svému občasnému způsobu řízení firmy a rozhodování v některých záležitostech. Jeho další setrvání v čele Twitteru tak nyní mají na svědomí samotní uživatelé, kteří mohou rozhodnout v anketě na sociální síti. Do konce zbývá už jen chvíle, hlasování se uzavře ve 12:20 našeho času. Prozatím hlasovalo přes 17,1 milionu lidí. Patrně se očekává, že lid rozhodne o jeho odstoupení (svým působením v Twitteru si to kazí skoro všude, kde jen může) a vypadá to, že na to reaguje už i trh. Akcie Tesly v pre-marketu stouply už o 5 %. Budete hlasovat i vy a jak? Jak si myslíte, že to dopadne?
 
Aktualizace 12:30: Hlasování skončilo v poměru 57,5:42,5 pro odstoupení Muska z čela Twitteru. Musk se zavázal řídit rozhodnutím většiny. Celkem v anketě hlasovalo 17,5 milionu lidí.
 
Zdroj: bbc.com


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama