reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Elon Musk zase tweetoval: akcie Tesly v reakci na jeho výroky spadly o 10 %

2.5.2020, Milan Šurkala, aktualita
Elon Musk zase tweetoval: akcie Tesly v reakci na jeho výroky spadly o 10 %
Elon Musk je sice muž, který se snaží posunout lidstvo hodně dopředu a docela se mu to i daří, nicméně má velké problémy s korektním chováním na úrovni, ve které se pohybuje. Jeho poslední tweet patrně spustí další soudní tahanice.
Elon Musk bude mít kvůli svému tweetování asi další problém. Nedávno se totiž objevily zprávy o tom, že Musk patrně dostane brzy výplatu v podobě 1,69 milionů akcií Tesly za to, že se mu podařilo udržet hodnotu společnosti po dobu 6 měsíců v průměru nad 100 miliardami dolarů. Hodnota jedné akcie Tesly se ještě včera na začátku obchodování pohybovala okolo 760 až 780 USD, jenže Elon si zase pustil pusu na špacír a bezdůvodně na Twitteru řekl, že je podle jeho názoru hodnota akcií hodně vysoká. Tedy vyjádření, kterým se CEO společností většinou diplomaticky vyhýbají, Elon hodil do éteru bez dotazu jen tak.
 
Elon Musk
 
Akcionáři to nenechali bez povšimnutí a podobně tak bezdůvodně začali v panice prodávat akcie Tesly. Jejich hodnota tak poměrně rychle zamířila dolů a nyní se ustálila na 701 USD, což je propad o více než 10 %. To znamená, že se hodnota společnosti Tesla během pár hodin snížila o 14 mld. USD (na nynějších 129 mld. USD).
 
 
Zatímco obvykle Elon svými tweety štval shortery, kteří si sází na pokles hodnoty (viz jeho neslavný tweet se $420 za akcii pro převzetí do soukromých rukou), nyní jistě naštval ty, kteří do společnosti tradičně investovali na růst. Dá se tak předpokládat, že svými kroky na sebe pošle další žalobu. Pravděpodobně tu budou další snahy moderovat jeho působení na Twitteru, možná mu to i úplně zakázat, případně i další pokuta. To ale ukážou až následující dny a týdny. Ostatně na Twitteru se už strhla mela a extrémní nespokojenost s Muskem. Spousta lidí včetně fanoušků Tesly mu nyní vyčítá, o kolik peněz přišli kvůli jeho zbytečnému tweetu. Většina se ho ptá, co je s ním špatně, že pořád dělá takové věci.
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama