reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Epic Games Store zavádí podporu modifikací her

6.8.2020, Jan Vítek, aktualita
Epic Games Store zavádí podporu modifikací her
Herní modifikace, či prostě mody, jsou jedna z podstatných výhod PC jako herní platformy. Je tak logické, aby je herní obchody podporovaly, ale zatímco Steam má svůj Workshop, Epic Games Store neměl dosud nic. 
Epic Games Store tak konečně získal podporu modifikací PC her, ovšem začíná s ní jen pozvolna. Neznamená to tak, že by modifikace v tomto obchodě najednou byly k dispozici pro všechny hry, které je podporují. Modifikace nabízí třeba Kingdom Come: Deliverance, ovšem v obchodě firmy Epic jsou aktuálně využitelné pouze s jednou hrou, a to MechWarrior 5. 
 
 
Nedávno přitom Epic Games Store zavedl také achievementy, či česky by se dalo říci dosažené milníky při postupu danou hrou. Nyní tak přichází modifikace a je vidět, že Epic na své platformě stále pracuje a vylepšuje ji, i když to možná působí, že jeho postup je moc pomalý. 
 
V případě Steamu a jeho Workshopu také víme, jak modifikace fungují, ale bude to podobné i v Epic Games Store? Dle dostupných informací to v případě MechWarrioru 5 funguje prostě tak, že po zaplacení hry a její instalaci budeme moci využít příslušný editor modifikací, který se objeví v knihovně. Tvůrci přitom slibují, že budeme mít přístup ke všem nástrojům, které posloužily pro vytvoření obsahu hry a dále i k předem vytvořenému obsahu a komponentám. Jde o modely, zvuky, textury, zkrátka vše krom samotného zdrojového kódu. Vytvořené modifikace pak budeme moci v rámci obchodu nabízet ostatním. 
 
Aktuálně ale nevíme, jaké další hry získají podporu modifikací a kdy to bude. Takže ani nevíme, v jaké podobě to bude. Snad to ale bude brzy a podporovaných her bude rychle přibývat. 
 


reklama