reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Facebook zvažuje skrývání počtu lajků u příspěvků

5.9.2019, Milan Šurkala, aktualita
Facebook zvažuje skrývání počtu lajků u příspěvků
Facebook je další sociální sítí, která zvažuje, že přestane zobrazovat počty lajků u jednotlivých příspěvků. Doufá tak ve zdravější prostředí a větší duševní pohodu uživatelů sociální sítě. Ti by neměli být tak frustrovaní z neúspěšných příspěvků.
Instagram už nějakou dobu testuje skrývání počtů lajků u příspěvků a zdá se, že s úspěchem (zkouší to v Kanadě, Brazílii, Austrálii, Novém Zélandu, Irsku, Itálii a Japonsku). Veřejné zobrazování počtu sice může být žádoucí u úspěšných příspěvků, ale také dosti frustrující u těch neúspěšných. U Facebooku s dalšími (i negativními) emotikony je to ještě výraznější. Sociální síť Facebook tak zvažuje, že bude skrývat tyto počty stejně tak, jak to dělá na Instagramu.
 
Facebook lajk
 
Přišla na to Jane Manchun Wong, která v kódu aplikace Facebook pro Android našla funkci pro skrývání počtu lajků všem kromě autora příspěvku. Ten by tak měl i nadále vidět tyto počty, případný neúspěch se už ale veřejnost nedozví. Je tak pravděpodobnější, že i méně úspěšné příspěvky zůstanou na síti a zmírní se frustrace autorů. Nově by se mělo zobrazovat jen to, kteří konkrétní přátelé příspěvek lajkovali a přesný počet bude skrýt za slůvky “a další”. Sociální síť Facebook potvrdila, že takový test zvažuje spustit, ale ještě se tak nestalo a není jasné, kdy a kde se tak stane.
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama