reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Fallout 4 a nový DOOM přijdou ve verzi pro VR

13.6.2016, Jan Pánek, aktualita
Fallout 4 a nový DOOM přijdou ve verzi pro VR
Letošní rok má být ve znamení virtuální reality, a tak se není čemu divit, že i přední světový vývojář Bethesda ukázal, že vyvíjí klasické hry do podoby, ve které se budou moci hrát ve virtuální realitě.
Tento krok se od Bethesdy neočekával, i když je zcela logický. Na druhou stranu mnoho lidí může zamrzet fakt, že Fallout 4 dostal přednost před Skyrimem, aby se jako první RPG hra s otevřeným světem dostala do VR. Každopádně i Skyrim se dočkal, a to vylepšené verze s mnohem pokročilejší grafikou.

V případě nově představeného DOOMu se nebude jednat ani taj plnou hru, jako spíše o demonstraci nového herního enginu Tech 6. Na konferenci vývojáři prohlásili, že se pokusí o herní zážitek, který absolutně vtáhne hráče do hry. V případě DOOMu se tedy bude jednat o vyšperkovanou grafickou stránku.





V případě Falloutu 4 však půjde o vtažení do děje. Zde to už nebude jen demonstrace schopností nového enginu, ale plnohodnotná hra, jak ji všichni znáte z monitoru. Bohužel je Bethesda jen v raných stádiích vývoje, takto funkční hra se očekává nejdříve na začátku roku 2017. Další překážkou pro hráče může být fakt, že prvním podporovaným headsetem bude HTC Vive, další mají postupně přibývat.

Vypadá to tedy, že se spolupráce HTC s Valve vyplácí, protože díky propojení se Steamem mají vývojáři nejjednodušší cestu právě k tomuto headsetu. Všeobecně je ale velmi důležité, že se velká herní studia jako Bethesda snaží využít potenciál virtuální reality a vytváří portace známých her.

Zdroj: Kit Guru
reklama