reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Fallout 5 bude následovat po příštích The Elder Scrolls

15.6.2022, Jan Vítek, aktualita
Fallout 5 bude následovat po příštích The Elder Scrolls
Bethesda nezapomíná na své hlavní herní franšízy, které z ní udělaly slavné herní studio. Nyní již pod křídly Microsoftu dokončuje Starfield, který představuje zcela nové univerzum. Ale pak už budou následovat klasiky. 
Pokud se ovšem něco zásadního nezmění ve stylu vývoje her Bethesdy, pak bude vývoj hlavních titulů následovat hezky popořadě. Jediná dobrá zpráva pro hráče natěšené na příští Fallout je tedy ta, že v cestě stojící Starfield je již téměř u konce svého vývoje a na trh by se měl vydat snad již na začátku příštího roku, i když lze samozřejmě počítat s reálným zpožděním. Na druhou stranu, datum vydání spadající do první poloviny roku 2023 už znamená, že Starfield byl odložen, neboť původně měl přijít na trh dříve, takže další odklad by snad nemusel nastat.
 
Poté bude následovat další díl The Elder Scrolls, který je zatím stále v předprodukční fázi příprav, čili se na něm ještě pořádně ani nepracuje a jako další už bude následovat Fallout 5. 
 
 
Jediné pořádné vodítko, které máme o možném roce dokončení dalších The Elder Scrolls (TES VI), nám dal Todd Howard a Ryan McCaffrey loni v listopadu a dle toho můžeme počítat s rokem 2026, a to nejdříve. Když bychom tedy pokračovali se stejným odstupem, pak Falloutu 5 bychom se mohli dočkat snad v roce 2030, možná později. Čili až bude tobě, pionýre, čtenáři, o osm či deset let více, možná se dočkáš dalšího Falloutu. 
 
Todd Howard přitom v rozhovoru s IGN opět potvrdil, že po Starfieldu bude opravdu čas na vývoj dalšího dílu TES, který je stále v předprodukci. Právě Starfield přitom spolkl pěknou řádku let, neboť se na něm pracuje už od konce roku 2015, takže to nakonec bude přinejmenším přes sedm let. Víme také, že práce na Skyrimu trvaly od plánovací fáze po vydání v roce 2011 asi pět let, takže podobné by to mohlo být i v případě TES VI, ostatně jde o notoricky známý svět, na němž nebude třeba pracovat od píky jako na Starfieldu.  


reklama