reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

FICIHP Multifunctional Touch Keyboard: klávesnice s velkým displejem navrch

1.7.2021, Jan Vítek, aktualita
FICIHP Multifunctional Touch Keyboard: klávesnice s velkým displejem navrch
Na Kickstarteru se objevil nový zajímavý produkt, jehož autoři shánějí finance na rozjetí jeho výroby. Jedná se o FICIHP Multifunctional Touch Keyboard, čili klávesnice s opravdu velkým dotykovým displejem. 
O klávesnici FICIHP Multifunctional Touch Keyboard by mohli mít zájem hráči anebo tvůrci obsahu, přičemž ona samotná dokáže v podstatě i zcela nahradit monitor v případě, kdy se s ní budeme chtít prostě jen svalit na gauč a psát, brouzdat webem, apod. Ta nejlepší zkušenost z hlediska ergonomie to ale pochopitelně nebude, a to i kvůli nutnosti mít k ní zapojený kabel. 
 
 
Ze specifikací se dozvíme, že tělo tohoto produktu bude hliníkové, využije se tu rozhraní USB 3.1 typ C a HDMI 1.4 (v jednom kabelu), přičemž data budou proudit s využitím USB 2.0. Vestavěný 12,6" displej pak má rozlišení 1920 x 515 při 60 Hz a bude se chovat prostě jako další monitor připojený k počítači, jen s neobvyklým poměrem stran. 
 
 
Samotná klávesnice má plnou výbavu i s numerickým blokem, ovšem všechny klávesy jsou v jednolitém poli, takže orientovat se mezi nimi jen po hmatu bude těžké. Mají také nízký zdvih a nůžkový mechanismus, anebo mechanický firmy Gateron, čili nejde o levnou membránu. A jak je patrné z fotografií, klávesnice je podsvícená RGB diodami, takže chybět nebudou různé profily pro vyzkoušení. 
 
Pro provoz FICIHP nebudou potřeba žádné zvláštní ovladače, takže z hlediska systému půjde prostě o klasickou klávesnici a vedle ní displej s dotykovou vrstvou. K dispozici je verze Super Early Bird FICIHP K1 (nůžkový mechanismus) a Super Early Bird FICIHP K2 (Gateron) za 210 a 240 USD, což ale platí právě pro zákazníci, kteří se ke koupi rozhoupají mezi prvními. První z nich se pak své FICIHP dočkají někdy v srpnu až září.  


reklama