reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Firmy Virgin i HMV začaly nabízet měsíční paušál pro online prodeje hudby

4.9.2005, Jaroslav Ekl, aktualita
Firmy Virgin i HMV začaly nabízet měsíční paušál pro online prodeje hudby
Společností prodávajících hudbu po internetu je již přes desítku, mezi největší rozhodně patří Apple s portálem iTunes, Sony s portálem Connect či Napster se stejnojmenným portálem. Vývoj ukazuje, že budoucnost těchto portálů záleží především...
Společností prodávajících hudbu po internetu je již přes desítku, mezi největší rozhodně patří Apple s portálem iTunes, Sony s portálem Connect či Napster se stejnojmenným portálem. Vývoj ukazuje, že budoucnost těchto portálů záleží především na počtu nabízených skladeb, aktuálnosti se skutečným trhem a nabízenou cenou.

Z těchto velkých společností již všechny nabízejí přístup do knihovny skladeb za měsíční poplatek. Uživatelé tak zaplatí od $10 do $25 měsíčně, a mohou si stahovat libovolný počet skladeb za měsíc. Nově se k měsíčním paušálům uchýlily i firmy Virgin a HMV.



Virgin nabízí zákazníkům na výběr dva paušály, 9.99 liber měsíčně garantuje zákazníkovi přístup k 1.2milionům skladeb ale bez možnosti přenášet skladby do přenosných MP3 přehrávačů. Pokud má o toto zákazník zájem, musí sáhnout do peněženky pro 14.99 liber měsíčně. Samotná skladba na portálu bez měsíčního poplatku pak vyjde na 79 pencí.

HMV také plánuje měsíční platby, prozatím ale nejsou známé ceny. Odhaduje se, že cena bude taktéž kolem 10 liber. Doufejme, že se portály brzy rozšíří i do Čech...

Zdroj: www.techzonez.com
reklama