Chci si koupit NEC 20WGX2 Pro, ale budu ho tak z 80% používat s notebookem, který má pouze VGA výstup. Jak je to s VGA u lepších LCD, je obraz lepší než VGA na běžných TN displejích, nebo je to stejně blbý? Jinými slovy, má to smysl, nebo si mám za polovic koupit TN od Samsungu a neřešit to?
Hmm, nevím jak ostatní, ale osobně rozdíl mezi D-SUB a DVI nepoznám. Spíš, pokud sleduješ kvalitu, mrkej po kontrastním poměru nebo líp - po použité technologii. S-PVA ti nabídne mnohem věrnější podání barev než TN; ale je taky patřičně dražší.
DVI ma smyslu u velkych rozliseni a vysokych obnovovacich frekvenci. viz: https://www.svethardware.cz/forum/showthread.php/663-dotazy-k-vlastnostem-a-specifikacim-crt-monitoru
Rozdíl mezi DVI a VGA neznatelný? Viděla jsem na vlastní oči LCD (20" Samsung, rozlišení 1680x1050) připojené přes VGA k postaršímu notebooku (grafika ATI Mobility Radeon 7500) a rozdíl tam byl, písmenka byla lehce rozplizlejší a při pečlivějším pohledu běhaly obrazem shora dolů takové čárky. Tenhle notebook bude mít integrovanou Intel GMA X3100 a mám strach, aby to nebylo to samé, protože na písmenka budu čučet často :) Je mi jasné, že když připojím S-IPS panel přes DVI a TN přes DVI, bude kvalita obrazu diametrálně odlišná, ale aby VGA připojení při tak vysokém rozlišení ten rozdíl v kvalitě skoro nesmazalo...
Mno, já mám 20" monitor Philips (S-IPS nebo S-PVA, dělal se v obou verzích a nevim kterou konkrétně mám já), a musím říct, rozdíl Desktop PC + DVI a notebook+VGA tam je - obraz z notebooku přes VGA se znatelně chvěje a barvy jsou o něco tmavší a menší kontrast. Ale IMHO to taky bude záležet na grafický kartě v notebooku (já tam mám Mob.6600), jak dobrý dává analogový data a jak dobře je monitor zvládne zpracovat.
Mobility Radeon 7500 je přece jenom o dost starší než GMA X3100. Pokud jde o kvalitu signálu, bude na tom X3100 daleko líp.
Já jsem měl jedno LCD, 17" - Hyundai IQ L73D - kupoval jsem si jej kvůli tomu, že měl i DVI, protože mi všichni říkali, že DVI je mnohem lepší atd. atd. atd. :mistake
Když jsem jej měl a zkoušel jsem to, tak rozdíl byl nulový, žádný, nic...nepoznal jsem na tom nic. :thumbdown
Ale pokud v dnešní době bude někdo kupovat 20" a výšší LCD s lepší obrazovkou, tak doporučím určitě DVI, tam bude ten rozdíl znatelnější. :)
Jinak pokud kupuje někdo 24", tak určo DVI. Viděl jsem nějakého 24" Benqa a má jen D-Sub - trochu jsem se zhrozil :stupid
Když jsem jej měl a zkoušel jsem to, tak rozdíl byl nulový, žádný, nic...nepoznal jsem na tom nic. :thumbdown
Ale pokud v dnešní době bude někdo kupovat 20" a výšší LCD s lepší obrazovkou, tak doporučím určitě DVI, tam bude ten rozdíl znatelnější. :)
Jinak pokud kupuje někdo 24", tak určo DVI. Viděl jsem nějakého 24" Benqa a má jen D-Sub - trochu jsem se zhrozil :stupid
[QUOTE=Intri;60473]Mobility Radeon 7500 je přece jenom o dost starší než GMA X3100. Pokud jde o kvalitu signálu, bude na tom X3100 daleko líp.[/QUOTE]
Co je todle zase za řeči? Daleko líp, kristepane.... Máš srovnání? :angry:angry:angry Viditelně nemáš, tak netvrď něco o čem si nejseš jistý, todle neni chat, ale odborné diskuzní fórum. Např. GMA X3100 je integrovaná grafika, zatímco MR 7500 je řešení v normálním čipu a tedy může mít například menší šum. Vidíš, stačí použít může ta věta hned vypadá jinak než ten tvůj blud co jsi si zřejmě vucucal z prstu :angry.
Netvrdím, že nemůže mít X3100 daleko lepší obraz než MR 7500, ale nevymýšlejte si tu neověřené blbosti.
Co je todle zase za řeči? Daleko líp, kristepane.... Máš srovnání? :angry:angry:angry Viditelně nemáš, tak netvrď něco o čem si nejseš jistý, todle neni chat, ale odborné diskuzní fórum. Např. GMA X3100 je integrovaná grafika, zatímco MR 7500 je řešení v normálním čipu a tedy může mít například menší šum. Vidíš, stačí použít může ta věta hned vypadá jinak než ten tvůj blud co jsi si zřejmě vucucal z prstu :angry.
Netvrdím, že nemůže mít X3100 daleko lepší obraz než MR 7500, ale nevymýšlejte si tu neověřené blbosti.
Osobne jsem zkousel jak VGA tak DVI pripojeni meho 24" monitoru a rozdil tam patrny rozhodne je. Pismo je pres VGA takove rozmazane a neostre. Pokud bych ale dosel k jinemu monitoru a nemel moznost porovnani tak bych asi rozdil nepoznal nebo by se mi zdal rozdil mensi.
[quote=P@pi;60534]Co je todle zase za řeči? Daleko líp, kristepane.... Máš srovnání? :angry:angry:angry Viditelně nemáš, tak netvrď něco o čem si nejseš jistý, todle neni chat, ale odborné diskuzní fórum. Např. GMA X3100 je integrovaná grafika, zatímco MR 7500 je řešení v normálním čipu a tedy může mít například menší šum. Vidíš, stačí použít může ta věta hned vypadá jinak než ten tvůj blud co jsi si zřejmě vucucal z prstu :angry.
Netvrdím, že nemůže mít X3100 daleko lepší obraz než MR 7500, ale nevymýšlejte si tu neověřené blbosti.[/quote]
Vycházel jsem z Notebookchecku, ale protože tam mají 7500 jenom zmíněnou, vzal jsem z dané kategorie první vyšší popsanou kartu od ATI: http://www.notebookcheck.net/ATI-Radeon-Xpress-1150.2173.0.html Ve srování s http://www.notebookcheck.net/Intel-Graphics-Media-Accelerator-X3100.2176.0.html mrkni na features: zatímco ATI se tam zaměřuje hlavně na uživatelské vychytávky a zvyšování výkonu v různých aplikacích, X3100 se zaměřuje především na ten obraz.
Netvrdím, že nemůže mít X3100 daleko lepší obraz než MR 7500, ale nevymýšlejte si tu neověřené blbosti.[/quote]
Vycházel jsem z Notebookchecku, ale protože tam mají 7500 jenom zmíněnou, vzal jsem z dané kategorie první vyšší popsanou kartu od ATI: http://www.notebookcheck.net/ATI-Radeon-Xpress-1150.2173.0.html Ve srování s http://www.notebookcheck.net/Intel-Graphics-Media-Accelerator-X3100.2176.0.html mrkni na features: zatímco ATI se tam zaměřuje hlavně na uživatelské vychytávky a zvyšování výkonu v různých aplikacích, X3100 se zaměřuje především na ten obraz.
[quote=SelinaK;60449]Rozdíl mezi DVI a VGA neznatelný? Viděla jsem na vlastní oči LCD (20" Samsung, rozlišení 1680x1050) připojené přes VGA k postaršímu notebooku (grafika ATI Mobility Radeon 7500) a rozdíl tam byl, písmenka byla lehce rozplizlejší a při pečlivějším pohledu běhaly obrazem shora dolů takové čárky. Tenhle notebook bude mít integrovanou Intel GMA X3100 a mám strach, aby to nebylo to samé, protože na písmenka budu čučet často :) Je mi jasné, že když připojím S-IPS panel přes DVI a TN přes DVI, bude kvalita obrazu diametrálně odlišná, ale aby VGA připojení při tak vysokém rozlišení ten rozdíl v kvalitě skoro nesmazalo...[/quote]
Zrovna v sobotu jsou připojoval GF6100 přes VGA na Samsung 215TW a obraz byl v nativním rozlišení velmi kvalitní. Na první pohled od DVI neroznatelný. Podrobně jsem to však nezkoumal.
Takže problémy u GK, které popisujete můžou být spíše způsobeny stářím daného kousku.
Zrovna v sobotu jsou připojoval GF6100 přes VGA na Samsung 215TW a obraz byl v nativním rozlišení velmi kvalitní. Na první pohled od DVI neroznatelný. Podrobně jsem to však nezkoumal.
Takže problémy u GK, které popisujete můžou být spíše způsobeny stářím daného kousku.
[QUOTE=Intri;60549]...[/QUOTE]
Nemyslíš vážně ty PR "kecy"? ;) Opravdu kdyby někdo napsal, že trabant se soustředil na zvyšování výkonu, zatímco Audi A8 šla po uživatelském konfortu, tak co bys bral radši? Jde o to, žes tu něco tvrdil se 100% jistotou, ale tu jak je vidět nemáš (nic proti, já jí také nemám, proto tu nepíšu). Neber si to zase příliš osobně, ale todle mě dokáže vytočit....
Nemyslíš vážně ty PR "kecy"? ;) Opravdu kdyby někdo napsal, že trabant se soustředil na zvyšování výkonu, zatímco Audi A8 šla po uživatelském konfortu, tak co bys bral radši? Jde o to, žes tu něco tvrdil se 100% jistotou, ale tu jak je vidět nemáš (nic proti, já jí také nemám, proto tu nepíšu). Neber si to zase příliš osobně, ale todle mě dokáže vytočit....
Jasně, vím, co tím myslíš, ale já si tím byl jistý ( než jsi mě začal viklat ).:-) Člověk si může být něčím jistý, ale taky se může mýlit... Když se mýlím, budu samozřejmě rád, když mě někdo opraví.