Blue Screen
Dobrý den , mám úplně nový počítač ( IntelCore2Duo E6750 2.66GHz, GeForce 8800GTX , 2046 RAM...)
A asi tak 3-4 za den se mi objeví modrá obrazovka a restartuje se PC , co je tam nasapné , to nestihnu přečíst , jen to problikne , asi je to něco s pamětí.Tak vás prosím o radu a nápady , čím a proč je to způsobené , popřípadě jak tomu zabránit. Předem děkuji :)
Zde je ještě výpis z Windowsáckého hlášení chyb:
Problem caused by Device Driver
You received this message because a device driver installed on your computer caused the Windows operating system to stop unexpectedly. This type of error is referred to as a "stop error." A stop error requires you to restart your computer.
More information
--------------------------------------------------------------------------------
Problem report summary
Problem type
Windows stop error (a message appears on a blue screen with error code information)
Solution available?
No
What does this problem mean?
Windows has encountered a problem it cannot recover from and it needs to be restarted
Cause
Unknown
Computer symptoms
A message appears on a blue screen with error code information (for example: 0x0000001E, KMODE_EXCEPTION_NOT_HANDLED)
Additional steps for you to take
Please continue to send problem reports so analysts at Microsoft can study and try to correct the problem as quickly as possible
A asi tak 3-4 za den se mi objeví modrá obrazovka a restartuje se PC , co je tam nasapné , to nestihnu přečíst , jen to problikne , asi je to něco s pamětí.Tak vás prosím o radu a nápady , čím a proč je to způsobené , popřípadě jak tomu zabránit. Předem děkuji :)
Zde je ještě výpis z Windowsáckého hlášení chyb:
Problem caused by Device Driver
You received this message because a device driver installed on your computer caused the Windows operating system to stop unexpectedly. This type of error is referred to as a "stop error." A stop error requires you to restart your computer.
More information
--------------------------------------------------------------------------------
Problem report summary
Problem type
Windows stop error (a message appears on a blue screen with error code information)
Solution available?
No
What does this problem mean?
Windows has encountered a problem it cannot recover from and it needs to be restarted
Cause
Unknown
Computer symptoms
A message appears on a blue screen with error code information (for example: 0x0000001E, KMODE_EXCEPTION_NOT_HANDLED)
Additional steps for you to take
Please continue to send problem reports so analysts at Microsoft can study and try to correct the problem as quickly as possible
BSOD může vyvolat cokoliv: HW, ovladače, jakýkoliv SW... Chtělo by to vyfotit, co to píše, a dát to sem, třeba je tam napsaný modul, který BSOD způsobil. Jinak otestuj celé PC, začal bych s pamětmi. Na ty si stáhni Memtest86+ a nech ho běžet minimálně 8 hodin. Paměti nesmí vyhodit jedinou chybu.
Taky jsi nenapsal zdroj, jaký máš, může být na sestavu slabý.
Taky jsi nenapsal zdroj, jaký máš, může být na sestavu slabý.
přečti si FAQ
Musíš vypnout automatické restartování a napsat co je to za problém, jelikož jsem na Vistě tak už nevím jak je ta cesta na XP. Asi: Ovládací panely, systém, upřesnit, zotavení systému a odškrtnou automaticky restartovat
Nee nic neodstranuj, jen si vypni ten automaticky restart, jak pise tgfh, a zjisti, co zpusobuje ten problem
Tento pocitac -> Vlastnosti -> Upresnit -> Spusteni a zotaveni systemu/Nastaveni -> odskrtni Automaticky restartovat
Tento pocitac -> Vlastnosti -> Upresnit -> Spusteni a zotaveni systemu/Nastaveni -> odskrtni Automaticky restartovat
Takže zdroj mám: COLORS-IT ATRIX / 500W , je to docela možné že to je zdrojem, protože jsem četl že GTXka by měla mít alespoň 600 , ale nechám to na vás :) Jinak mám Windows Vista 32bit , už jsem odškrtl ten restart , tak teď jen doufat že ten blue screen zase brzo naběhne :)
Jo, je fakt, že na BSOD možná najdeš přímo ovladač, který to způsobuje.
EDIT: Colors-it je na prd, na takovou sestavu rozhodně minimálně Fortron. Spíš ale Seasonic, Corsair, Enermax a takové, podle sestavy soudím, že nepotřebuješ šetřit každou korunu. Vyplatí se těch pár stovek rozdílu mezi Seasonicem a Fortronem připlatit.
EDIT: Colors-it je na prd, na takovou sestavu rozhodně minimálně Fortron. Spíš ale Seasonic, Corsair, Enermax a takové, podle sestavy soudím, že nepotřebuješ šetřit každou korunu. Vyplatí se těch pár stovek rozdílu mezi Seasonicem a Fortronem připlatit.
[QUOTE=Guga;77545]Takže zdroj mám: COLORS-IT ATRIX / 500W[/QUOTE]:mistake To sis koupil novy dobrovolne? Do toho kompu, co mas nahore vypsanej? To se o ty novy veci aspon malicko nebojis?
Ja bych to s takovymhle zdrojem vubec nepoustel, a jeste cekat na BSOD.... :runaway
Ja bych to s takovymhle zdrojem vubec nepoustel, a jeste cekat na BSOD.... :runaway
[QUOTE=Klingacikx;77550]Ten zdroj má na 12V vetve LEN 24A!!! to je strašnéééééé a 88GTX. Tomuto sa vraví šetrenie.[/QUOTE]
24A (288w) by samozřejmě stačilo pokud by nebylo jen na papíře. Ten zdroj je opravdu velmi špatý a pokud se nepotvrdí problém s ovladači, viděl bych to jako nejpravděpodobnější příčinu vašich problémů
//Tak sem mrknul na štítek svýho fortrona 350W a na 12V mam v součtu max 300W.. (zvlášť 18+16A) :) jak to ty kluci u ColorShitu dělaj?
//klinga takovýhle výkřiky se sem moc nehoděj..
24A (288w) by samozřejmě stačilo pokud by nebylo jen na papíře. Ten zdroj je opravdu velmi špatý a pokud se nepotvrdí problém s ovladači, viděl bych to jako nejpravděpodobnější příčinu vašich problémů
//Tak sem mrknul na štítek svýho fortrona 350W a na 12V mam v součtu max 300W.. (zvlášť 18+16A) :) jak to ty kluci u ColorShitu dělaj?
//klinga takovýhle výkřiky se sem moc nehoděj..
[SIZE="1"]EDIT by P@pi: tento ColorSit má na 12 V větvi 24 A.[/SIZE]
tých 24A som bral trocha s rezervou ale COLORShit u 500W zdroja dá takú slabú 12V vetvu:hmm Ja na VX450 mám 33A:thumb to je už poriadny rozdiel:D
[SIZE="1"]Piš srozumitelně. Lidi, kteří se nevyznají a neznají tě si to po tobě přečtou tak akorát s velkou námahou...[/SIZE]
tých 24A som bral trocha s rezervou ale COLORShit u 500W zdroja dá takú slabú 12V vetvu:hmm Ja na VX450 mám 33A:thumb to je už poriadny rozdiel:D
[SIZE="1"]Piš srozumitelně. Lidi, kteří se nevyznají a neznají tě si to po tobě přečtou tak akorát s velkou námahou...[/SIZE]
No, ta ti toho moc neřekla, snad jen to, že se máš zaměřit na paměti. Selhává to při jejich správě, takže Memtest86+, vypálit na CD a nabootovat z něj. Nechat běžet 8 hodin minimálně, nesmí se objevit jediný error.
Projet Memtest a pak sem napis presne jaky mas ramky a prip. sem hod screeny z CPU-Z.
Mozna mas jen nejaky lepsi pameti, ktery od vyrobce vyzaduji vyssi napeti (treba 2V) a tobe do nich deska dava jen standard 1,8V a proto to haze chyby.
Mas neco pretaktovany?
Mozna mas jen nejaky lepsi pameti, ktery od vyrobce vyzaduji vyssi napeti (treba 2V) a tobe do nich deska dava jen standard 1,8V a proto to haze chyby.
Mas neco pretaktovany?
Na mem test jsem zatím neměl čas, ale Windows po včerejším pádu LVyhledal řešení" a prý že je to anitivirem.... tak jsem nainstaloval jiný a jsem velice zvědavý, zda má Microsoft pravdu.
jaky typ mas ram? a desku? mozna je tam urcita nekompabilita,
pokud mas v BIOSu automaticky nastavene casovani pameti, tak to manualne prenastav napr. na 5-5-5-15
take bych overil aktualni verzi biosu a pripadne nahral posledni moznou.
pokud mas v BIOSu automaticky nastavene casovani pameti, tak to manualne prenastav napr. na 5-5-5-15
take bych overil aktualni verzi biosu a pripadne nahral posledni moznou.
Pripojuji se k zadosti o typ zakladni desky a znacku a typ pameti (pokud mozno i nastaveni). BSOD je spojeno s: nekompatibilta hardware (pouzite RAM a deska se "nemaji rady"), nastaveni pameti (prilis agresivni casovani nebo frekvence pri nizke voltazi nebo stareho BIOSu), nebo otazkou systemu (konfliktni ovadace apd.).
Microsoft ve znalostni databazi prichazi s timto clankem:
http://support.microsoft.com/kb/282504
Necham vsechny posoudit, jestli vede k reseni nebo nikoliv.
Microsoft ve znalostni databazi prichazi s timto clankem:
http://support.microsoft.com/kb/282504
Necham vsechny posoudit, jestli vede k reseni nebo nikoliv.
Dnes nebyl na bios čas tak zkusím alespoň v rychlosti podrobněji popsat blue screen.
Takže blue screen nenastává v žádném intervalu nebo v určitých časových usecích , nastává zcela náhodně a především když pracuji s více aplikacemi najednou například když mám spuštěnou hru , poslouchám muziku a surfuji po internetu , pokud se zaměřuji na jednu aplikaci , tento problém většinou nenastane , ovšem i tak je to velice nepříjemné a dvě jádra jsem si rozhodně nepořídil pro to abych používal jen jednu aplikaci. No nic víc mě nenapadá... snad to bude k užitku. Zítra se podívám na bios
Takže blue screen nenastává v žádném intervalu nebo v určitých časových usecích , nastává zcela náhodně a především když pracuji s více aplikacemi najednou například když mám spuštěnou hru , poslouchám muziku a surfuji po internetu , pokud se zaměřuji na jednu aplikaci , tento problém většinou nenastane , ovšem i tak je to velice nepříjemné a dvě jádra jsem si rozhodně nepořídil pro to abych používal jen jednu aplikaci. No nic víc mě nenapadá... snad to bude k užitku. Zítra se podívám na bios
Při kontrole BIOSu se podívej i na teploty ve skříni a teplotu procesoru (pokud deska udá i teplota chipsetu desky), zde by mohla existovat jistá zákonitost, která nemusí být patrná na první posouzení.
Tento počítač - vlastnosti - hardware - správce zařízení - grafické adaptéry - "tvůj grafícky adaptér" - pravým a odinstalovat. Při blue death teď uvidíš soubor který to způsobuje. Je to ten nahoře. Spustíš pc v nouzovém režimu a necháš ho vyhledat a pří vyhledávání zašktrneš hledat i pod skrytými složkami. Soubor najdeš a následně vymažeš. Pomocí instalačního cd opět nainstaluješ grafickej adaptér. A všechno teď funguje jak má.
Na 90% je to tim napětím na pamětech. Já mam Core2 Duo E6750, MSI P6N SLI Platinum (nforce650i sli), Leadtek 8800GT a pameti A-Data Vitesta Extreme 800mhz 2x1gb kit a tyhle paměti mají provozní napětí 2.0V/2.1V, mají to napsáno i na chladiči.
No ,BIOS jsem prošel a teploty jsou kolem 40-50 stupňů a to jak desky tak procesoru. Jinak co se nastavení pamětí týče vše je nastavené na nic neříkající "auto" takže jsem se toho až tak moc nedozvěděl....
Ahoj vsichni..pred vanocemi jsem tu resil koupi noveho PC :P mozna si vzpomene treba Intri:D ..
PC uz je doma...a je fakt narezovy.. akorat me po 2 dnech prekvapil docela otravny problem a to BSOD.. Hledal jsem vsude na netu,forech atd. Zjistil jsem ze hodne lidi ma podobny problem s BSOD.Akorat vzdy se tyka neceho jineho.U mne je problem pravdepodobne v integrovane zvukovce.. k pc jsem si sice koupil SB Audigy 24bit..ale BSOD mi hlasi ze je chyba pravdepodobne v driveru..takovy to Driver is not equal...nebo co... po restartu mi Visty zahlasi problem ze vznikl v System u Realteku tak me hned napadlo ho zakazat..tak sem ho zakazal jenze BSOD mi po nejake dobe zase naskocil s tim samim problemem..takze jsem chtel Realtek odinstalovat..jenze po kazdem zapnuti pc se automaticky zase nainstaluje. Problem vznika napr.: pustim hudbu po 20min BSOD,pustim film (zase nejaka doba) BSOD,obcas pri hrani her to same..nejvice me vsak stve kdyz stahuju to pak mam chut se obesit...kdyz na 90% 4Gb souboru BSOD..a pak nelze pokracovat.. Pokud budete ochotni poradit byl bych opravdu moooooc vdecny. S pozdravem Wolvik
PC uz je doma...a je fakt narezovy.. akorat me po 2 dnech prekvapil docela otravny problem a to BSOD.. Hledal jsem vsude na netu,forech atd. Zjistil jsem ze hodne lidi ma podobny problem s BSOD.Akorat vzdy se tyka neceho jineho.U mne je problem pravdepodobne v integrovane zvukovce.. k pc jsem si sice koupil SB Audigy 24bit..ale BSOD mi hlasi ze je chyba pravdepodobne v driveru..takovy to Driver is not equal...nebo co... po restartu mi Visty zahlasi problem ze vznikl v System u Realteku tak me hned napadlo ho zakazat..tak sem ho zakazal jenze BSOD mi po nejake dobe zase naskocil s tim samim problemem..takze jsem chtel Realtek odinstalovat..jenze po kazdem zapnuti pc se automaticky zase nainstaluje. Problem vznika napr.: pustim hudbu po 20min BSOD,pustim film (zase nejaka doba) BSOD,obcas pri hrani her to same..nejvice me vsak stve kdyz stahuju to pak mam chut se obesit...kdyz na 90% 4Gb souboru BSOD..a pak nelze pokracovat.. Pokud budete ochotni poradit byl bych opravdu moooooc vdecny. S pozdravem Wolvik