Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 4 123 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 60

Téma: Asus A8N32-SLI Deluxe - nForce4 SLI X16

  1. #1
    Nováček Avatar uživatele Vasek1980
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    41

    Na podzim mám v plánu složit si na socketu 939 nový comp. Dosavadní Duron1300@1400MHz už nestačí. Jasno mám v procesoru a to AMD Athlon 64 3700+. Operační paměti Corsair 2048MB DDR 500MHz Twin http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=34085
    zdroj- Enermax Liberty 500W
    http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=33853
    grafická karta - Asus Extreme EN7900GT TOP
    http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=37224
    A do nedávna jsem měl jasno i ohledně základní desky a to DFI LanParty UT NF4 SLI-DR Expert. Poslední dobou jsem začal silně uvažovat o Asus A8N32-SLI Deluxe - nForce4 SLI X16
    http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=34600
    Důvody jsou hlavně chlazení chipsetu. Skříň mám Thermaltake Dream Tower Soprano a ventilátory stažené na polovinu. Na CPU půjde big typhoon a na gpu asi Arctic Cooling Accelero X1. Vím že se to dá řešit dokoupením jiného chladiče, ale kvůli tomu se přikláním k Asusu. Moje předtava je nataktovat toho Athlona z 2200MHz na řekněme 11 * 255MHz cca 2800MHz. Předpokládám že ve zdroji ani pamětech problém nebude a pokud procesor dá víc zlobit se nebudu. Po přečtení mnoha diskuzí jsem zjistil že příznivci Asus vs. DFI ke tak 33 ku 66%. Já bych se rád připojil k Asusu. Problémy mají oba tábory, ale i spoustu spokojených uživatelů. Co teď????????
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    48

    No jestli to bude az na podzim,tak bych postavil spis neco na socketu AM2,ktery brzy vyjde,no a pokud budes stejne chtit 939 tak kup ten asus,taktovat se na nem da dobre a navic je ticha
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele radekhulan
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    226

    Citace Původně odesláno od harleymaster
    No jestli to bude az na podzim,tak bych postavil spis neco na socketu AM2,ktery brzy vyjde,no a pokud budes stejne chtit 939 tak kup ten asus,taktovat se na nem da dobre a navic je ticha
    Na podzim po AMD nevzdechne pes Bude to Conroe. Už dnes je z pohledu financí absolutně nejlepší volba Intel D930 za 6.000 Kč, na 65 nm, dualcore, overclock na 4.5GHz, a k tomu i955/i975 chipset a DDR2 paměti. Až zde bude Conroe, deska a paměti zůstanou, v případ AMD 939 by je člověk musel vyhodit.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele radekhulan
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    226

    Citace Původně odesláno od Vasek1980
    Jasno mám v procesoru a to AMD Athlon 64 3700+.
    Toto je velice špatná volba. Za stejnou cenu tohoto zaostávajícího singlecore na 90nm máš dnes Intel D930, dualcore na 65nm.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    eraser

    Citace Původně odesláno od radekhulan
    Toto je velice špatná volba. Za stejnou cenu tohoto zaostávajícího singlecore na 90nm máš dnes Intel D930, dualcore na 65nm.
    Ak je v jeho záujem prevažne hranie hier, prečo by si mal kupovať dualcore procesor? Navyše optimalizovaných hier pre dualcore nie je moc a benchmarky jasne dokazujú, čo znamená AMD 64 v hrách.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele radekhulan
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    226

    Citace Původně odesláno od eraser
    Ak je v jeho záujem prevažne hranie hier, prečo by si mal kupovať dualcore procesor? Navyše optimalizovaných hier pre dualcore nie je moc a benchmarky jasne dokazujú, čo znamená AMD 64 v hrách.
    Protože přetaktovaný dualcore Intel D930 na 4.0-4.5GHz je o třídu lépe než singlecore AMD i ve hrách.. Her, co podporují dualcore je dnes moc, téměř každá nová. Singlecore se dnes hodí maximálně tak pro kancelářské počítače.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2

    Citace Původně odesláno od radekhulan
    ...přetaktovaný dualcore Intel D930 na 4.0-4.5GHz je o třídu lépe než singlecore AMD...
    no nepovidej... je videt ze se vyznas. dokonce jsi sam prisel na to, co vi i moje 13ti leta sestra a totiz to, ze dve jadra maji vyssi vykon nez jedno... o jak jsi mocny!

    mam doma AMDcko (jmenovite FX 60) a snad jedine, co mi vadilo byla cena. je pravda, ze posledni dobou mi Intel pripada nepomerne levnejsi. s tim bych souhlasil (nekde jsem od tebe cetl prave to ohledne ceny a musel jsem souhlasit) ale po strance vykonu zatim spolehlive drtim vsechny Intely, ktere jsem dostal do svych nenechavych pacek. no, je fakt ze nevim jak si stoji proti Intelu ve hrach, pze z her hraju jen SW:G a BF2 a to zvladne i starej Athlon

    btw: teplota myho milacka je pri plne zatezi kolem 30°C (diky dobremu chlazeni). jak je na tom dual-core Intel za normalnich podminek? jako pracovni stanici bych si ho asi nedal ale uvazuju o nem pro server na nektere veci, ktere chci mit online ikdyz mi nebezi comp - spousta z toho je schopna, pri takovych 100 lidech online, vytizit cele jedno jadro - a kupovat druhy FXko za 30k se mi vazne nechce
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2

    kombinace vody a vzduchu. chladi to velmi dobre. jen to pri tehle teplote je neskutecne hlucny, protoze cerpadlo i vetrak bezi na plnej kotel. vetsinou jsem tedy tak na tech 40...

    ted pres leto to bude kapanek horsi.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele radekhulan
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    226

    Citace Původně odesláno od Eagle
    30 stupňů v zátěži leda tak s nějakým mrazákem, co se pak docela prodraží na elektřině. Nebo byste musel bydlet na Antarktidě, což je zase docela nepraktické z hlediska dojíždění do ČR.
    Tak tak, já bych ostatně tyto teenagery, co si vymýšlí, a doma mají starý Athlon XP, vůbec neřešil..

    Nicméně singlecore a dualcore klidně srovnávat mohu. Zaostalý AMD 3700+ siglecoore stojí 6.700 Kč s DPH, moderní Intel dualcore D930 na 65nm stojí 6.050 Kč s DPH. Intel je tedy výkonnější a rovněž levnější. Intel jde rovněž podstatně lépe taktovat (AMD má strop v průměru na pouhých 2.8GHz), a nová řada D930 na 65nm v nové revizi netopí o nic víc než Athlon X2 na 90nm.

    K Intelu rovněž jdou nové DDR2 paměti a stabilní socket 775, kdežto k AMD zastaralé DDR paměti a výběhový socket 939. AMD by si za těchto podmínek kupoval jen blázen, posledních 4-5 měsíců je AMD out, a prodává se jen lamám, ze setrvačnosti...

    Osobně se chystám svůj X2 (+DDR paměti, a deska) prodat v nejbližších dnech, po uvedení Conroe se jeho cena drasticky propadne směrem dolů.. Jen doufám, že NVIDIA jednou povolí SLI pro 2x7900GTX na Intel platformě, do NVIDIA chipsetu na Intelu se mi opravdu nechce jít
    Naposledy upraveno uživatelem radekhulan: 15-05-2006 v 14:49
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček Avatar uživatele Vasek1980
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    41

    Co se intelu týká jsem ÚPLNĚ mimo. Řekněme že bych nechal ve výběru toho Asuse 7900GT a místo AMD 3700+ bych koupil Intel Pentium D 940. DDR2 bych nějeké vybral v pohodě sám a těď jaká by byla nejlepší deska. Řekněme v ceně 6000. Jak je to s SLI u intelu? Na compu hlavně hraju a sleduji filmy. Na druhou stranu upravuji fotky z digitální zrcadlovky ze souborů RAW. Tam by se vyšší frekvence hodila.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    eraser

    Citace Původně odesláno od radekhulan
    Protože přetaktovaný dualcore Intel D930 na 4.0-4.5GHz je o třídu lépe než singlecore AMD i ve hrách..
    Zbožňujem, keď drtíš AMD na defaultnej frekvencii s pretaktovaným Intelom.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček Avatar uživatele Lepra
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2

    Jedna otázka, využiješ vôbec niekedy to Sli?
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele radekhulan
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    226

    Citace Původně odesláno od Vasek1980
    Co se intelu týká jsem ÚPLNĚ mimo. Řekněme že bych nechal ve výběru toho Asuse 7900GT a místo AMD 3700+ bych koupil Intel Pentium D 940. DDR2 bych nějeké vybral v pohodě sám a těď jaká by byla nejlepší deska. Řekněme v ceně 6000. Jak je to s SLI u intelu? Na compu hlavně hraju a sleduji filmy. Na druhou stranu upravuji fotky z digitální zrcadlovky ze souborů RAW. Tam by se vyšší frekvence hodila.
    NVIDIA na Intel chipsetech SLI nepovoluje. Není to technický problém, SLI potřebuje 2x8 PCIe či 2x16, což Intel 945/955/975 má, ale NVIDIA chce licenční poplatky za povolení SLI a Intel je asi nechce platit, tak to v ovladačích zakazuje. Existuje na to sofwarový patch, ale jako řešení, dlouhodobé, bych to neviděl.

    Jediná cesta jak mít SLI na Intelu je tedy NFORCE Intel chipset, a to je stejný humus (snad i horší) než pro AMD.

    Pokud Intel, je skoro lepší poohlédnout se po ATi Crossfire (i když to má řadu nevýhod oproti SLI) - viz http://radekhulan.cz/item/ati-crossf...sus-nvidia-sli

    Osobně mám také dilema, Conroe bude zjevně výkonnější než AM2, ale nevím jak přejít, když bych přišel o (pro mne zcela klíčové) SLI, kvůli i965/975 chipsetu. Skoro jsem uvažoval i o prodeji 2x7900GTX, koupi Intelu a 2xX1900XT (ale ten topí, hučí, a má špatné ovladače)..

    Pokud ale nebude s Conroe zbytí, půjdu do NFORCE Intel chipsetu..
    Naposledy upraveno uživatelem radekhulan: 15-05-2006 v 16:07
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    48

    Conroe bude skvelej to souhlasim,ale jak to bude s cenama?
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele radekhulan
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    226

    Citace Původně odesláno od Vasek1980
    Co se intelu týká jsem ÚPLNĚ mimo. Řekněme že bych nechal ve výběru toho Asuse 7900GT a místo AMD 3700+ bych koupil Intel Pentium D 940. DDR2 bych nějeké vybral v pohodě sám a těď jaká by byla nejlepší deska. Řekněme v ceně 6000. Jak je to s SLI u intelu? Na compu hlavně hraju a sleduji filmy. Na druhou stranu upravuji fotky z digitální zrcadlovky ze souborů RAW. Tam by se vyšší frekvence hodila.
    Téměř jakákoliv deska Gigabyte či Asus s i955/975 chipsetem je pro dualcore ta pravá, včetně overclocku a absolutní stability.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 4 123 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. ASUS A8N32-SLI DELUXE ci ASUS A8R32-MVP DELUXE???Pls nazory
    Od Zuby v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 28-10-2009, 22:48
  2. Socket AM2/AM2+: Asus M3N-HT Deluxe
    Od Vezir v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 15
    Poslední příspěvek: 20-12-2008, 00:50