Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 4 z 4 PrvníPrvní ... 234
Zobrazené výsledky: 46 až 60 z 60

Téma: Asus A8N32-SLI Deluxe - nForce4 SLI X16

  1. #46
    eraser

    Citace Původně odesláno od Vasek1980
    Souhlasím se vším a definitivně jsem se rozhodnul že pro mne bude singlecore plně dostačující.
    Presne tak, človek si musí zvážiť, pre akú prácu daný HW použije. Čo sa týka starých a starších hier, tie ti pofrčia dokonca lepšie, než na dual-core. Napr. UT2004 1280x1024x32 na 3700+ je voči 930 rychlejší o 27.27 %. Starý dobrý Farcry zase o 23.41 %. No a nové zvládne tiež a vôbec nebude voči dual-core nejako drasticky zaostávať a neskoršie to bude už brzdenie aj zo strany GPU. Nič nie je síce trvalé, no tento tzv. single-core odpad ti vydrží nejaký ten rôčik. Do budúcnosti nevidím, no než sa dočkáme poriadne vylepšenej podpory pre dual-core, tak v tom momente by ti, už nestačila ani tá proklamovaná 930, takže by si sa nevyhol upgradu.

    Citace Původně odesláno od Vasek1980
    V 1995 jsem za vysvědčení dostal do 486SX dalších 4MB RAM abych si mohl zahrát už ani nevím jakou hru co potřebovala 8MB. Snad Duna2????
    Ja som kúpil 4 MB za 4000 Sk, čiže mega za liter. Dune 2 bežala bez "REMovania" so zvukom aj na 4 MB, takže možno si 8 MB potreboval napr. na Heretica, prípadne Duke Nukem 3D, no ten vyšiel neskoršie.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #47
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele radekhulan
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    226

    Citace Původně odesláno od eraser
    Fanatik do AMD? Rozumieš vôbec, čo ti písem, čítaš moje príspevky do konca?
    Většinou ne, jsou totiž zcela mimo. Na rozdíl od tebe znám dualcore a dual CPU z dlouholeté z praxe, ty jen z tištěného časopisu... Ale když chceš lidi přesvědčovat aby se chovali jak blázni a kupovali si singlecore odpad, protože ty osobně nic jiného neznáš, klidně to dělej. Až poznají dualcore, přijdou tě osobně mlátit kladívkem do hlavičky :-)

    Většina lidí je samozřejmě inteligentních, a proto je nejprodávanější CPU dneška Intel D805 a Intel D930.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #48
    eraser

    Citace Původně odesláno od radekhulan
    Většinou ne, jsou totiž zcela mimo. Na rozdíl od tebe znám dualcore a dual CPU z dlouholeté z praxe, ty jen z tištěného časopisu...
    Ak by si lepšie čítal, tak by si zistil, že som pracoval na systéme s dvomi procesormi. Upresním, že to bolo od roku 1999 do roku 2001.

    Tvoja dlhodobá prax mi pripomína reklamu Chucka Norrisa na Power-gym, v ktorej tvrdil, že na ňom cvičí 20 rokov, pričom tento stroj bol svetovou novinkou.

    Citace Původně odesláno od radekhulan
    Většina lidí je samozřejmě inteligentních, a proto je nejprodávanější CPU dneška Intel D805 a Intel D930.
    Veľké množstvo ľudí nevie, čo kupuje a nerozumie problematike, nechá sa ľahko obalamutiť. Stavím sa, že 30% osôb, ktoré si kúpia D805 by svoju činnosť vykonávali rovnako dobre aj na staručkom AMD XP procáku.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #49
    Nováček Avatar uživatele Vasek1980
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    41

    Tak a těd si trochu postesknu. Škoda že "procesor bez budoucnosti" Athlon 3700+ zlevnil o 2,5% a Intel pentium D 930 skoro o 40%. Co dodat. Přemýšlím co Intel k tomuto tahu vede. Chce je vyprodat dřív než přijde Conroe? Většinou z marketingového hlediska se tak rapidně zlevňuje zboží které nesplnilo představy které byly do produktu vkládáné a není o ně zájem, aby zacpali pusu kritikům. Až na spotřebu snad nevím co bych proti D930 měl namítnout a pokud se do dnes vychvalovala v poměru cena/výkon tak po jejím zlevnění může zamotat hlavu každému kdo v blízké době plánuje koupi nového compu. Jako třeba mě. No já si ještě počkám na odpověď AMD u procesorů do socketu 939. Zajímalo by mne jak to bylo s cenou socketu 754 s příchodem 939. Co myslíte, jak se budou hýbat ceny socketu 939??
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #50
    eraser

    No, pozerám sa na stránky CZC a tam sú ceny nasledovné:

    AMD Athlon 64 3700+ San Diego BOX, 939
    Cena včetně DPH: 6 650,- Kč

    Intel Pentium D 930 3,0GHz 4MB 800MHz 775pin BOX
    Cena včetně DPH: 6 030,- Kč
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #51
    Nováček Avatar uživatele Vasek1980
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    41

    Trochu jsem se ukvapil. Na czech computeru ta 930 za dva mesice skoro neslezla. Jen jsem to napsal hned po přečtení článku Průvodce koupí cenově výhodného počítače pro měsíc květen aniž bych si ověřil fakta. Tam to v těch tabulkách je jak jsem psal výšše.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #52
    eraser

    Hmmm, zrovna si pozrám v tom článku tabuľku a tam majú následovný údaj:

    Intel Petium D930 BOX za 5.949 Kč, pričom cena za minulý mesiac 9.715 Kč.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #53
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3

    Zdravím Vás všechny!Radku, kolik by stála ta tvoje deska Asus A8N32-SLI Deluxe?Možná že by byl zájem, kámoš totiž o ní hodně uvažuje a nechce přecházet na AM2 kvůli ramkám a CPU.Jinak taky si myslím že to je asi ta nejlepší deska pro s. 939 co se jedná o výkon/stabilita/možnosti taktování...
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #54
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele radekhulan
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    226

    Citace Původně odesláno od Vasek1980
    Až na spotřebu snad nevím co bych proti D930 měl namítnout
    Pozor na tento mýtus, spotřeba D930 @ 65nm v nové revizi není o nic větší než u dualcore AMD X2! Jinak Intel zjevně chce vyprázdnit sklady před nástupem Conroe, a musí si připravit ceny, Conroe bude výkonnější než D930, a tudíž musí být i dražší, oba CPU se budou nějakou dobu prodávat souběžně. Kdyby D930 zůstal na cenách před 3 měsíci, nejlevnější Conroe by se vyšplhal na 12.000 Kč, a to je nesmysl... I proto slevy..

    Navíc Intel chipové sady mají podstatně nižší spotřebu než NVIDIA nForce4, takže se to více než srovná...
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #55
    Nováček
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    1

    for Opteronek

    zdravim, zajimalo by me cim ten opteron 146 chladis, ze si ho dostal na 3,2GHz?
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #56
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3

    Frekvenci 3 GHz uchladím Freezrem64 PRO ale tu frekvenci 3.2 GHZ už chladím vodou, jinak ten Opteron mam bez IHS a TCM je 61C
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #57
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3

    Üž jsem ten tvůj Thermaltake CL-P0114 BIG TYPHOON našel na netu, ovšem nevím, jaké tam je uchycení k procesoru, jestli to je klasicky jako u boxovaných chladičů a nebo jako to mám já u vodníka pomocí spony a 2 šroubů.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #58
    Nováček Avatar uživatele Vasek1980
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    41

    Po delší době zpět s dotazem. Kamarádovi jsem smontoval počítač stejný jako chci já. Původně jsme chtěli kupovat společně, ale on už to nevydržel. Jeho sestava -Asus a8n32-SLI, AMD 64 3700+, Asus 7900GT, Corsair 2GB 500MHz, Enermax Liberty 500W a chladič Big typhon na CPU a Zalman VF900-Cu na GPU. Byla použitá jiná pasta od Zalmana a teploty CPU do 40 a 50 GPU. Supr vyvoněná sestava i s monitorem bratru za 40 000,-
    Zkusili jsme tu 3700+ přetaktovat a na procesor s TC57 luxusní frekvence které zatím nezveřejním protože jestě musíme vše pořádně sladit a otestovat. Jen bez zvýšení napětí zatím stabilně běžel v Prime 95 přez noc na frekvenci 2650MHz.
    A těď k nému dotazu. Já budu comp kupovat až koncem července nebo srpna podle toho jak zlevní AMD. Sestava bude až na chladiče shodná, akorát ještě nemám jasno jestli raději koupit RAMky 400MHz s cl2 a nebo 500MHz s cl3???
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #59
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele sety83
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    291

    ber 500mhz tie stiahneš na 2,5cl a budú určite rýchlejšie než 400mhz na 2cl...
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #60
    Starousedlík SHW Avatar uživatele first.indian
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    705

    Mam v planu tuto desku koupit a zajimalo by me zda se na ni da pridelat chladic Thermalright SI-128 pripadne Thermalright SI-120. Co jsem cetl tak by to nemel byt problem ale radeji se zeptam.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 4 z 4 PrvníPrvní ... 234

Podobná témata

  1. ASUS A8N32-SLI DELUXE ci ASUS A8R32-MVP DELUXE???Pls nazory
    Od Zuby v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 28-10-2009, 22:48
  2. Socket AM2/AM2+: Asus M3N-HT Deluxe
    Od Vezir v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 15
    Poslední příspěvek: 20-12-2008, 00:50