Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 6 z 7 PrvníPrvní ... 4567 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 76 až 90 z 95

Téma: Sestava HTPC

  1. #76
    Starousedlík SHW Avatar uživatele mstejska
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    2,919

    jak resi klavesnici ten iMon to nevim. Ale display a irSenzor je strcen do vnitrniho usb portu na desce. takze se mozna tvari jako klavesnice. A jak jsem se na ten chladic dival tak do nizke skrine je dobry. Prece jenom ty testy byly na 125W cpu a to amd ma 45W. takze mozna bude stacit uplne pasivne. Taky se mi libi. a kdyz tam placnes dobrou pastu. Pak poreferuj. Taky mam vyskovy limit. Cela skrin je vysoka 15cm
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #77
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Dojigiri
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,636

    Test klávesnice po startu PC se dá vypnout, standardně bejvá zapnutej (už jsem provozoval několik PC bez klávesnice ovládaných dálkově) - bejvá to hned první okno v Biosu, přibližně něco jako "Halt On: All errors" (vypíše chybu, když chybí klávesnice), je potřeba zvolit "Halt On: All, But keyboard" (pokud nebude klávesnice, bude to Bios ignorovat a systém se normálně rozběhne).
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #78
    Nováček Avatar uživatele Eso Rimmer
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    27

    OK, díky za info. To vypnutí hlášení klávesnice v biosu mě nenapadlo.

    Jinak sestava byla schválena, teď jen řeším kombinaci zvukovky a TV tuneru. Původně jsem počítal s integrovanou zvukovkou, ale přehodnotil jsem to. Na desce je jen jeden PCIE slot, takže nemůže být oboje do PCIE.

    Z toho plynou následující možnosti:

    1.
    TerraTec Cinergy 2400i DT
    Auzen X-Plosion 7.1 DTS Connect

    + Auzen má všechny výstupy (analog, digital coax, digital optika), DTS connect i Dolby Digital live
    + příspěvek v diskuzi na czc potvrzuje bezproblémový chod Cinergy 2400i DT s DVBViewerem
    +/- Auzen nemá výstup na front panel audio (to by myslím u HTPC zas až tak nevadilo, když sluchátka jdou píchnout to repráků...)
    - nemám s kartou Auzen osobní zkušenost


    2.
    Pinnacle PCTV Dual DVB-T Pro
    ASUS Xonar DX

    + Xonara mám, takže vím jaké jsou jeho plusy i mínusy
    +/- xonar má jen optický a analog. výstup. Použití optického znemožňuje použít zadní vstup pro mikrofon
    - nevím jestli PCTV funguje s DVBViewerem


    Když na to tak koukám, tak asi zvolím první variantu.


    Ještě vě mně hlodá otázka, jestli by se místo těch Logitech Z-5500 nedaly pořídit nějaké lepší dřevěné 5.1 repro s receiverem.
    Naposledy upraveno uživatelem Eso Rimmer: 27-10-2008 v 21:21
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #79
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Dojigiri
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,636

    Já mám k PC repro 5.1 s receiverem, to vše jde z integrovaný zvukovky přes optiku. Kvalita zvuku je neporovnatelná (předtím jsem tam měl SB Live 5.1 a na ní repro Creative 5.1, ty teď mám u hlavního PC, na hry jsou dostatečný). Prostě některý zvuky na těch PC repro vůbec nejsou slyšet.

    Cena je ale samozřejmě trochu jinde, dohromady to bylo za cca 33.000 (repro JBL se SW 24.000, receiver Onkyo 7.000, kabely necelý 2.000). Takže o tomhle řešení má smysl uvažovat, až pokud jsi ochoten za zvuk těch aspoň 25t. utratit (jinak by nárůst kvality oproti zvukovce + PC repro setu nebyl nijak významnej). Je to ale zase věc, kterou člověk pak už nemusí docela dlouho měnit (na rozdíl třeba od PC kterej se průměrně obměňuje za 2 roky), kvalitní repro vydrží dlouho (a jejich cena nějak extrémně neklesá, protože jde hlavně o cenu použitých materiálů).
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #80
    Nováček Avatar uživatele Eso Rimmer
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    27

    No mě napadlo jako alternativa aktivní monitory jako např. M-AUDIO BX8a http://kytary.cz/m-audio-bx8a-studio...SE5287:0:0:1:0 nebo BX5a (5000Kč za pár). Ty mají zesilovače v sobě, takže by se daly připojit rovnou ke zvukovkce a odpadl by tak nákup receiveru, ne? Akorát si moc nedovedu představit jestli by to bylo použitelné i jako domácí kino, tzn. jestli by tomu nechyběl ten subwoofer. Navíc ovládat hlasitost by se musela z PC. Oni k tomu teda dělají ještě subwoofer, ale ten stojí myslím dalších 10000Kč, takže to už by bylo celkem dost peněz a nejsem si jistý uživatelským konfortem, když to má hlasitost jen na repro a žádný výstup na sluchátka...

    A taky jsem četl takové názory, že můžou být takové repro kvůli přesnosti přednesu pro běžného posluchače nakonec horší než ty repro typu logitech, protože to pak člověk musí krmit jen kvalitními nahrávkami, kdežto v těch "obyč." PC repro se to ztratí. Tak nevím no.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #81
    Nováček Avatar uživatele Eso Rimmer
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    27

    Tak už se blíží nákup komponent pro HTPC. Na poslední chvíli jsem trochu znejistěl co se týče použití chladiče. Nevím, jestli zůstat u Scythe Shuriken http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=52814 a nebo Scythe Ninja Mini http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=48682
    Jde o to, že ten Ninja mini by mohl cpu uchladit snad i pasivně, zatímco u Shurikenu jsem na netu žádné info o pasivním chlazení nenašel. Jenže Mini má výšku 115mm a skříň do které to budu dávat Acutake ACU-MIRACLE Black je vysoká 135mm (bez nožiček), tak nevím, jestli do ní vleze. U skříně Antec Fusion V2 je udávaná výška 146mm a do ní se vleze, tak nevím, jestli to mám risknout a koupit Scythe Mini.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #82
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Zůstal bych u Shurikenu...nevím, proč si všichni myslí, že pasivní chlazení je nějaké samospásné, ale ten Shuriken na nějakých 800 otáček určitě slyšet nebude a je to dvakrát lepší jak pasivní chlazení.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #83
    Starousedlík SHW Avatar uživatele mstejska
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    2,919

    Pozor na shuriken, mam ho v HTPC. I s ventilatorem ma vysku 60mm. tj pokud nemas dobre odvetrani skrine tak ti bude tocit ohraty vzduch. Zkusil jsem tohle http://www.svethardware.cz/forum/sho...=17103&page=27 (myslim ten wind tunel a shurikenu) a teploty letely o 10 stupnu dolu. Jinak je shuriken dobra volba a za 500,- jiny takovy nizko profilovy nesezenes.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #84
    Nováček Avatar uživatele Eso Rimmer
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    27

    Nakonec mi to nedalo a objednal jsem Ninja Mini. Myslím, že hůř chladit nebude a kdyby náhodou nevlezl, tak bych ho zašel do obchodu vyměnit za ten Shuriken.

    Jsem zvědavý na tu skříň. Přijde mi nějak podezřele levná http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=54572 Recenzi jsem nikde nenašel, ale podle czc patří k nejprodávanějším, v komentářích má slušné hodnocení a nikdo si tam na ni nestěžuje, tak snad bude dobrá. Mínus bych viděl v tom, že má pozici jen na jeden disk a ten malý větráček taky nevypadá moc přesvědčivě. Snad půjde ztišit přepojením na 5V, nebo snad i úplně odpojit (pokud bych nechal větrák na ninjovi).

    Taky jsem koukal, že by asi bylo vhodnější mít systém na SSD disku a zbytek na normálním hdd, ale je to dost drahé, tak doufám, že to pojede obstojně i s jedním diskem.

    Co se týče softwaru, tak tam asi nemá cenu dávat nic jiného než Media Portal. Otázka je, jestli jako základ zvolit WinXP SP3 32bit a nebo rovnou Vista 64bit, když už tam budou ty 4GB RAM... Portal by měl jít rozjet na obou.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #85
    Nováček
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    5

    Ahoj,
    mám http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=43812 TV kartu v HTPC, které je zapojeno do LCD TV v rozlišení 1080p. Kanály naladím v pořádku, ale zkoušel jsem se dívat např. na hokej na ČT2 a obraz je trhaný, když se posunuje kamera, když se hýbou hráči... Prostě to něco nestíhá. Když použiji Settopbox z TV obraz je krasne plynuly (a to i bez funkce TrueMotion).
    Dělá vám to někomu také v tomto rozlišení? Zkusím ještě, jestli to karta dělá i v nižším rozlišení.
    Jinak jsem zkoušel i jiný TV tuner, nicmene od te same znacky. Oba běhájí pod stejným softwarem, ale obraz je trhaný i ve windows MCE.
    Používám Windows Vista 32bit a tuto základní desku s její integrovanou grafikou: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=53727
    Video ve fullHD rozlišení jinak funguji naprosto plynule takze problem by podle mne mel byt nekde v tuneru...
    diky za odpoved
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #86
    Starousedlík SHW Avatar uživatele mstejska
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    2,919

    CPU? Nebezi ti neco na pozadi? Nemas vice antiviraku? Nejaky dalsi bezpecnostni software?
    Bylo by lepsi napsat i celou sestavu.
    Jinak sledovani + nahravani do mpeg2 (6000MBit/s) bohate staci jakykoli CPU (nehravam na NB s AMD turion 1.6GHz)
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #87
    Nováček
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    5

    AMD Dual-Core Athlon X2 4850e, 2GB (KIT 2x1GB) DDR2 800MHz PC6400 CL5, ZEPPELIN, SAMSUNG SpinPoint F1 640GB, SATA II NCQ,GIGABYTE MA78GM-S2H
    V pozadí mi běží jen asi dva programy, antivir mám jeden a to AVG, zkusím to povypínat jestli to nepomůže.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #88
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Dojigiri
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,636

    Koukni se v task manageru, jakou máš zátěž procesoru. Ale můj tip je, že je slabej signál, přesně takhle se mi chovala TV karta na digitálu (trhavej pohyb, občas výpadky obrazu, zvuk většinou šel) když jsme ještě neměli správně přesměrovanou domovní anténu a byl slabej signál. TV tunery na kartách do PC bejvají míň citlivý než tunery v norm. TV (protože na TV mi šel obraz ok jenom občas to "začtverečkovalo"), navíc je v PC vyšší rušení.

    Např. MediaPortal má v sobě měření síly signálu (pod menu pod TV), nevím jak MCE. Anebo možná i settopbox má v sobě nějaký měření.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #89
    Nováček
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    5

    Citace Původně odesláno od Dojigiri Zobrazit příspěvek
    Koukni se v task manageru, jakou máš zátěž procesoru. Ale můj tip je, že je slabej signál, přesně takhle se mi chovala TV karta na digitálu (trhavej pohyb, občas výpadky obrazu, zvuk většinou šel) když jsme ještě neměli správně přesměrovanou domovní anténu a byl slabej signál. TV tunery na kartách do PC bejvají míň citlivý než tunery v norm. TV (protože na TV mi šel obraz ok jenom občas to "začtverečkovalo"), navíc je v PC vyšší rušení.

    Např. MediaPortal má v sobě měření síly signálu (pod menu pod TV), nevím jak MCE. Anebo možná i settopbox má v sobě nějaký měření.
    Hmmm, tak signálem TV to neni. V task manageru mám zátěž procesoru asi na 50ti procentech... Nicmene plynulost se hodně zlepší když v té utilitě mimo MC zapnu volbu Hardware Acceleration, což jestli tomu dobře rozumím přenese část práce na grafiku. Takže... To vypada ze je to procesorem coz nechapu kdyz jede na 50 procent.
    Nicmene muj problem to neresi protoze takhle je tv koukatelna jen v te utilite mimo MC. V MC nikde takovehle nastaveni neni... Nevítě někdo co s tim...
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #90
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    A nemáš tam náhodou dvoujádrovej procesor? A neni náhodou ta aplikace jednovláknová? Protože pak jaksi jedno jádro procsoru nestíhá a druhý se pochopitelně fláká...
    eso: Pokud nechceš drahej SSD disk, tak kup CF kartu a připoj ji přes adaptér (za pár korun) na IDE....
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 6 z 7 PrvníPrvní ... 4567 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Levná sestava HTPC
    Od michaldawn v sekci Chci doporučit sestavu/notebook
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 26-11-2010, 16:13
  2. Sestava, fce HTPC
    Od durib v sekci PC - archiv
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 16-02-2010, 18:36
  3. Sestava pro HTPC
    Od aldafallout v sekci PC - archiv
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 12-01-2007, 13:57
  4. sestava pro HTPC
    Od Lapak_oldd v sekci PC - archiv
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 23-11-2006, 09:12