Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 2 z 6 PrvníPrvní 1234 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 16 až 30 z 77

Téma: FAQ: Jak na výměnu kondíků

  1. #16
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele adolfik
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    238

    No ohnutou mini-pilkou to docela jde Jako máš pravdu, ale mám desky, kde mám vyměněné kondenzátory a jsou v pohodě dodnes, ale jsou zase oblasti na desce, kde docela rychle nafukujou. A to byly místa, kde bylo prakticky jedno jestli jsem tam dal nějaké úžasné kvalitní značkové kondenzátory nebo "zdravé" z jiných desek či tvoje neoblíbené Hitana . A právě v takových místech to radši napájím na puvodní dráty, protože po několikáté výměně (chci s nima počítat ještě hodně dlouho) se to může krásně zrušit. A takových výměn by se mělo dělat, co nejméně. A nikdy jsem nic vytrháváním nepoškodil...
    Jo, dráždí tě pohled na značky, které můžou za většinu ohňostrojů na našich milášcích, ale zase hned po spatření nekvalitní značky brát do ruky ihned trafopájku a vše pájet a pájet .
    Až můj způsob způsobí nějakou katastrofu, tak teprve něco budu řešit. Doteď jsem používal kondíky buďto z nefunkčních desek nebo Hitana a jsem spokojen, protože vše pracuje, jak má. Až budu mít peníze, tak klidně investuju, ale zatím zůstanu u svého osvědčeného způsobu.
    A kdyžtak trošku odbornosti chlape. Pájedlo a pájka je taky docela rozdíl. A ještě pokud sis neoblíbil mikropájky, tak mi teda řekni, které si měl. Ono taky existují pájedla na plasty a na kůže, ale to si snad neměl
    Naposledy upraveno uživatelem adolfik: 01-03-2008 v 11:09
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #17
    Starousedlík SHW Avatar uživatele trodas
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    1,773

    Tak pockej, KDE jsi ty kupoval ty Samxony a jake presne?

    Pac mam ten dojem, ze tahle diskuze s tebou nikam ocividne nevede. Jasne jsem se te optal na to, jake presne Samxony jsi pouzil, kde jsi je vzal (a casem by me zajimalo, zdali byl recapnuty i zdroj) a nedockal jsem se odpovedi. Pritom kdyz rikas ze "take odesly" tak je to dosti dulezity a ty to proste prejdes...

    Takhle plkat umi kazdej.

    Aby bylo jasno pro ostatni - Samxon GD, GC a GA se nedaji sehnat/koupit jinak nez pres autorizovane dealery (dokonce ani zastoupeni Samxonu v USA je nenabizi, ne tak jinde...), tech je par (a jsou v kontaktu a s jednim se velmi dobre znam) a tak mam dojem, ze tady nekdo proste prachsproste keca

    Aby bylo jasno, tak na vsech tech, zatim 99, obrazcich Samxonu tadyhle:
    http://www.capsmod.net/caps/
    jsou me prsty (nase zahrada a kus bazenku pro segru) a delal jsem je pro Big Popeho ja sam. Chce se tim neznacit, ze do problematiky trosku vic vidim a ze mam pristup k vecem, ke kterym normalni lidi pristup nemaji a mit nebudou. A specialne pokud nekdo rika neco o mereni kondiku, tak by me MOOOC zajimalo, cim je meri

    A to jsme se take nedozvedeli. Hmmm


    Ale abych jen neplkal - tady mate fotky predprodukcni verze Samxonu GA v mych rukou, na svete existuje jen 30ks z tehle prvni test serie, z toho 6ks v mem vlastnictvi:







    A jak poznate, ze jsou to opravdu pre-production testovaci kusy? Napoveda - zaslepka
    Napoveda cislo dva - font popisu Jen se podivejte na vyse uvedenem linku na to, jak vypada produkcni varianta GAcka

    A pokud vam to nestaci, tak tady mate obrazek z ktereho jsem oriznul identifikaci prodejce a zachycuje mereni specifikaci tech GAcek:



    Doporucuji si vyhledat informace a cenu pouzitych meridel, nez budete cokoliv cist od adolfika o mereni kondiku

    Myslim, ze ted uz si budeme rozumet vic
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #18
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele adolfik
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    238

    hmmm tak nějak popořadě. Měření mám ze školy, i když poslední dobou to stejně nepoužívám. Pochybuju, že by mi učitelé dávali do ruky krabici za 100 000 Kč nebo jak si říkal. No až přijedu do školy, tak se jdu okamžitě poptat
    Co se týče samxonů, tak abych řekl pravdu, já je osobně nescháněl a prdět se do tvých kontaktů se taky nebudu (nějak mi to připomíná včerejší "Zelená míle" ). Když potřebuju elektro, řeknu kámošovi a ten mi je sežene, ale odkud je bere, tak do toho mi opravdu nic není. No a mezi nimi byly i kondíky a taky samxony (na 99% jsem si jistej nebo mám opravdu blbou pamět anebo se nějakej výrobec vydává za někoho jiného ) No, to jsi mě teda teď vylekal
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #19
    Starousedlík SHW Avatar uživatele trodas
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    1,773

    No, tak vidím, že to s tím měřením nebude nijak horký Tak na čem že měříš třeba to absolutně nejdůležitější na kondíku, ESR, hmmm...?

    A ano, fejky jsou zcela běžná věc. Většina kvalitních kondíků se kopíruje, přičemž kvalita těch kopií je na úrovni běžných špatných kondíků

    Tady vidíš, že jsi vlastně třeba kvalitní kondík ještě vůbec nikdy nemusel držet v ruce, jen to prostě ještě nevíš.

    Řečičky o kamárádovi mě uchvacují, tak odkud tedy ty Samxony jsou, a JAKÉ přesně jsi použil, kde, a jak odešly Ono každý kondík odejde, když máš třeba v zdroji Teapa, OST či nedej bože Fuhjyyu kondíky Každý kondík odejde, když ho přepóluješ. Etc
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #20
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele adolfik
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    238

    "Řečičky o kamárádovi mě uchvacují..."-tak takovou podobnou odpověď jsem mohl očekávat Ne nevím, kde je sehnal a je mi to zatím jedno. Na to nemám co říct.
    Hmmm...
    Když si prohlížím tvoje jiné témata, tak dostavám pocit, že tě chytla nějaká kondíková mánie. Prakticky z posledních témat to je samé kondenzátory, kondenzátory, fuj Hitana, fuj Fuhjyyu, hurá samxon, hurá rubycon... Možná to je náhoda nebo ne, ale dělat narážky na Hitana jenom proto, že ti jednou něco odpálili a pak každému strkat značkový, které si moc osobně neseženeme.
    U mě prakticky rozdíl u jedné desky (noname pro slot 1) mám jedno místo pro kondík blízko procíku a stejně se pořád nafukuje v intervalu 1 rok. Řekni...Vyplatí se utratit peníze za značkový kondík nebo vypájet z jiných desek či mít někoho, kdo ti je schopnej sehnat zcela zadarmo Hitana (které už živej hooodně mb a nejen co mám já ale i jiní?
    Naposledy upraveno uživatelem adolfik: 01-03-2008 v 20:20
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #21
    Moderátor / Poděs SHW Avatar uživatele ICEBOSS
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,652

    hitana sux. me vytikaly v jedne "silene zatizene" desce... ASUS T4PX-X s Pentiem 233MMX...

    Fuhjyyiu kondiky ve zdroji (taky silene zatizenej - 450W na Tualatina) mi shodily server...

    Na druhou stranu tam kde mam Sannya nebo Rubycony, tak problemy nejsou... Samxony nemam nikde :-D
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #22
    Starousedlík SHW Avatar uživatele trodas
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    1,773

    adolfik -
    Na to nemám co říct.
    Tak neříkej nic a nemluv o Samxonech, když nejsi schopen říci jaký typ Samxonu a kde jsi ho sehnal, žes použil, a že se "také nafoukl". Jak jsem předeslal, pokud jsi nesehnal Samxon od registrovaného prodejce, tak jsi nesehnal Samxon ale nějaký fake shit, kerý se potom logicky projevil jako Hitano - nafoukl se a odešel.
    Proto říkám, že žádné řečičky o kamarádech neberu, když nejsi vlastně schopen nic víc než neurčitých a vyhýbačných řečiček tam, kde se ptáme na naprosto konkrétní věci.

    tvoje jiné témata, tak dostavám pocit, že tě chytla nějaká kondíková mánie
    Tvé osobní pocity a dojmy snad do výměny kondíků tahat nebudeme, ne?

    dělat narážky na Hitana jenom proto, že ti jednou něco odpálili
    To je opět nepřesnost a nesmysl. Hitana mi odpálila Epox 8RDA+ mobo, DFI LP B mobo a eVGA FX5700Ultra kartu, která dala core v overlocku na 630Mhz, což byl v té době snad svěťák. Takže žádné "jednou něco".
    Ostatně, tady: http://www.svethardware.cz/forum/showthread.php?t=14302
    Máš specifikace kondenzátorů. Můžeš si všimnout, že do minboardů (na Vcore pozice) doporučuji jen kondíky, které v kapacitě kolem 1800 - 2200uF pro 16V dají víc jen 3000mA proud. A to tedy Chemi-con KZJ, Panasonic FM, Samxon GA, Samxon GC, Nichicon HZ, Nichicon HM a Rubycon MCZ.
    Můžeš být té lásky a dát link na pdf dokumentaci/specifikaci Hitan, jako já jsem v uvedeném threadu dal na desítky kondenzátorů různých tipů a můžeš nám napsat, kolik takove Hitanu dá mA proudu při 1800 - 2200uF a 16V a jaké má rozměry?

    Velmi by to srovnání pomohlo vyřešit pár problémů, jenž zřejmě máš.

    každému strkat značkový, které si moc osobně neseženeme
    Když si je seženu já, sežene si je i někdo jiný, ne? Nemyslím, že jsem nějak extra vyjmečně schopný a navíc jsem všechny své zdroje poctivě uvedl. Pokud si někdo neumí vybrat zde http://www.capsmod.net/caps/ kondíky které chte a seznam s otázkou na cenu poslat na bigpope.samxon@gmail.com a pak to zaplatit PayPalem, tak se v podstatě nemáme o čem bavit

    jedné desky (noname pro slot 1) mám jedno místo pro kondík blízko procíku a stejně se pořád nafukuje v intervalu 1 rok. Řekni...Vyplatí se utratit peníze za značkový kondík
    Tak tady je vidět, že Hitana nezvládnou ani staré Slot 1 desky co mají minimální nároky na kondíky

    A celkem logické řešení by bylo hledat PROČ se nafukuje, a recapnout kompletně zdroj a mainboard kvalitními kondíky a už se by se to nikdy nestalo - POKUD se nejedná o designovou chybu moba a je třeba upravit i zapojení/komponenty... třeba přidat filtrování keramickými kondíky, změnit sílu driving signálu mosfetů, přidat závity na cívce a tlustším drátem, etc...


    ICEBOSS - OMG No, za tu cenu to asi bude "darovanému koni na zuby něpozri"
    Fuhjyyiu kondíky? Buď rád, pokud ten server ještě jede. Osobně bych ho považoval za poškozený... Při mých zkušenostech s Fuhjyyu bych asi recapnul přinejmenším celé Vcore...
    Sanya nebo Rubycony
    Sanya nejsou zlý, ale nedosahují požadovaných kvalit. Rubycony už ano, ale stejně často vidím používání suxxózních MBZ pro výstup na Vcore a málo-kdy (dneska na jedné mrtvé desce pro 775 co mi přinesl ukázat kane.shw) jsou použity MCZ Rubycony.
    Deska byla mrtvá, protože měla na sobě jinak samé Teapo, Lelon a G-Luxon crapy... Je zvláštní vidět na jedné desce Rubycon - only Vcore (vstup 3x MBZ, výstup 7x MCZ) a hned vedle ty nejhorší z špatných kondíků - G-Luxony a Lelony spolu s Teapy...
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #23
    Moderátor / Poděs SHW Avatar uživatele ICEBOSS
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,652

    server uz nejede. byl rozprodan a koupen novy se Seasonicem :-D
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #24
    Čestný člen
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    259

    (s)hitano je opravdu humus nevyšší kategorie, jsou to nejlevnější elektrolyty dovážené do ČR. Kolega je zkusmo osadil při opravě do zdroje osciloskopu běžícího v jedné slovenské fabrice. Kondenzátory tam mají pohodový režim... filtrují jen 100Hz zvlnění v síťovém zdroji(2200uF/25V) No po necelém roce se strojovna vrátila a šitána měly cca 100uF a nafouklé jak papuč.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #25
    Starousedlík SHW Avatar uživatele trodas
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    1,773

    Podle me tu zase ma smysl problematiku rozepsat, ukazat kdo vi o cem mluvi a kdo vari z vody a proste keca a nema paru - a nechat na uzivatelich, at si to preberou jak chteji. Maximalme ma cenu mazat prispevky mimo misu ci prokazatelne zavadejici a nesmyslne.
    Krasnymi priklady budiz mnoha adolfikova tvrzeni, ktere nijak nedokazal ani nerozvedl. To neni debata, ktera by nekam smerovala (ono jakykoliv kondik, at Samxon, at Rubycon, at Panasonic dokazu znicit a nafouknout jedna dve - napajim ho opacne ) a to by se melo z vazne minenych temat odstranovat, aby - jak HoNY spravne pripomina - diskuze nedegradovala na "stekaci prestrelku" kde se na jedne strane jen neco bez dukazu tvrdi a kde ma druha strana hromadu prace s tim, aby nepodlozene "vysteky do tmy" strany druhe dostatecne jasne vyvratila...

    A proto ze tyhle informace jsou pomerne odborne, tak je jesne navic malo-kdo plne chape (ani ja kuprikladu nemam zdaleka tolik vedomosti a znalosti o kondenzatorech, kolik bych chtel mit - castecne take proto, ze spousta veci se proste dneska neuvadi...) a tak by moderatori z teto vysoce technicky a elektronicky specializovane debaty meli odmazavat prispevky, ktere tvrdi veci, ktere nedokladaji nicim nez tim neprukaznym tvrzenim a dodneska jsme se treba od adolfika nedozvedeli, JAKE Samxony ze pouzil, ze se mu "nafoukly" Tim mene kde je vzal a ono je zatraceny rozdil mezi Samxon GA a GD, nebo GC a GF ci GK. Rada Samxonu RS je treba general use, rada Samxonu GP/GA jsou large can-snap in kousky, a tak dale, a tak podobne.

    HoNY proste rika to, k cemu kazdy znaly problematiky drive ci pozdeji dospeje - dostane se svymi znalosti z okruhu beznych prispevovatelu a prestane ho bavit odrazet fakty jejich vyplody, ktere mu prijdou vrcholne smesne (kdyz ne neco horsiho)...

    Tim v zadnem pripade nechci rici, ze vim vsechno ci dokonce ze toho vim o kondicich dost. Opak je pravdou. Treba mi nikdo (ani kamarad Davmax z Australie, kteremu je pres 60 a stravil s kondiky a navrhy elektroniky cely zivot a kdyz neco nevim, tak se na nej s duverou obratim) mi neni dodneska schopen rici ci ukazat krivky, jak se kuprikladu charakteristiky (kapacita, max. proud, ESR a ESL) polymeroveho, elektrolytickeho, tantaloveho, svitkoveho a keramickeho kondenzatoru lisi kdyz je dany kondik pouzit na nizsim nez jmenovitem napeti.

    Priklad.

    Mame 1000uF 16V Samxon GC kondik s 1700mA ripple, 20mOhmy ESL a s odhadem priblizne stejnym ESR jenz ale v datasheetu neni uvedeno.

    Jaka bude jeho kapacita, ripple a ESR/ESL kdyz bude provozovan na 10V, 5V a 2V?
    Jak pomer jmenoviteho napeti snizi kapacitu, treba? Asi ne o tolik, ze by 1/2 napeti = 1/2 kapacity, ale o 1/10 dolu to bude urcite, ne-li vic. Ale o kolik?
    Jak se zmeni max. ripple (proud)...? Jaky bude frekvencni prubeh te zmeny? Bude platit tabulka zavislosti ripple na frekvenci jako treba tato? (udana ripple pro kondik se nasobi pomerem pro urcite frekvence - je z toho videt, ze polymery suxx na nizke frekvence, zatimco elyty s tim nemaji problemy)

    Samxon X-con URL polymers: 120Hz = 0.05; 1kHz = 0.30; 10kHz = 0.70; 100kHz = 1.00
    Samxon elyctrolyte GA caps: 120Hz = 0.50; 1kHz = 0.80; 10kHz = 0.90; 100kHz = 1.00
    (tabulka presne stejne plati i pro ostatni spickove polymery, jako treba ty nej - Sanyo SEPC)

    A konecne, jak se zmeni ESR a ESL hodnoty kondiku? Oboji musi mit kmitocovy prubeh, specialne induktance kondiku - ESL. Jenze ani ESR (vnitrni odpor) neni kmitoctove nezavisly - byl by, kdyby odporova slozka kondiky byla idealni, ale protoze nezijeme v idealnim svete, tak neni a je otazka jak moc, jaka kondiky maji jaky prubeh - etc.

    Urcite se to bude lisit konstrukce od konstrukce a znacka od znacky. Jak treba nevim a nevim o nikom, kdo vi.

    To jen tak na ukazku, jaky druh debaty tu asi take nema moc cenu startovat, protoze mnou zadane informace nejsou dostupne ani pro specialisty, ktere znam, natoz pak tak aby byly v bezne dostupnych datasheetech.


    Co to zpusobuje je treba idioticka chyba (a casto opakovana!) v navrhu starsich desek, kdy na filtrovani 5V napeti pro Vcore jsou pouzity 16V kondenzatory. Proc? Inu proto, ze kondik stejne kapacity ma pri 16V udanou vyssi hodnotu ripple = vypada jako lepsi volba.
    Pokud ale 16V kondik pracuje na 5V, pak ma zcela jiste horsi parametry nez na 16V a jeho 6.3V varianta bude v praxi rozhodne lepsi volbou...

    Snad s vyjimkou situace, kdy chlazeni desky je nulove (pasivni server) a tim padem je vetsi rozmer 16V kondiku lepsim chlazenim kondiku a protoze maximalni ripple je odvozena z maximalni wattove ztraty tepla v kondiku a tim maximalniho ohrevu jeho obalu, tak by se 16V kondik mohl lepe hodit...
    Ano, maximalni ripple kondiku neni maximem proudu, jenz kondik zvladne dodat. Je to jen maximalni stanovene omezeni, jake velikosti proudu jeste kondik neprehreji vic, nez je dlouhodobe udrzitelne.

    Ale to jsem se moc rozepsal a na to mi stejne bude receno, ze Hitana rulez

    ...takze proc ja se tu vlastne namaham... ze
    Naposledy upraveno uživatelem trodas: 14-03-2008 v 12:40
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #26
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Encore1106
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    430

    Citace Původně odesláno od trodas Zobrazit příspěvek
    a dodneska jsme se treba od adolfika nedozvedeli, JAKE Samxony ze pouzil, ze se mu "nafoukly" Tim mene kde je vzal a ono je zatraceny rozdil mezi Samxon GA a GD, nebo GC a GF ci GK. Rada Samxonu RS je treba general use, rada Samxonu GP/GA jsou large can-snap in kousky, a tak dale, a tak podobne.
    Trošku OT:
    My jsme se zase od tebe nedozvěděli odpověď na otázku v tématu o Eurocase 400W:
    Citace Původně odesláno od johny__g
    Kolik stály ty nové kondíky (nebo kolik by stály v normálním krámě) - jestli se to vyplatí.
    IceBoss sice udělal odhad, nicméně bych rád slyšel tu částku od tebe, když už si sem ten článek postnul... Jestli už by pro nás nebylo lepší trošku si připlatit a mít novej lepší zdroj se zárukou.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #27
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele adolfik
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    238

    Dobře dobře.
    Trošku jsem se popohnal a budu si muset pár věcí přehodnotit, ale myslím, že pár z vás by také mohlo zamyslet nad sebou (viď Troďasi)-že bych patřil mezi lidi všude křícící a uctívající Linux, AMD, ATI (známá kombinace puberťáků), tak to opravdu ne-tím nechci narážet na uvedené společnosti, dávám všem známý příklad.
    Prostě. Opravujte si hw samxonama,rubyconama apod., tvrďte si, že měřiče na kondíky stojí přes 100 000 Kč a užijte si to. Já si budu "ničit" hw Hitanama...
    Btw nekupuju nic z gesu, buhví co se za těma značkama skrývá.
    Odporučuju se na http://www.badcaps.net/.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #28
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Citace Původně odesláno od Encore1106 Zobrazit příspěvek
    Trošku OT:
    My jsme se zase od tebe nedozvěděli odpověď na otázku v tématu o Eurocase 400W:
    IceBoss sice udělal odhad, nicméně bych rád slyšel tu částku od tebe, když už si sem ten článek postnul... Jestli už by pro nás nebylo lepší trošku si připlatit a mít novej lepší zdroj se zárukou.
    Ale on na to nějak odpověděl tady, takže už víme, že když si objednáme tisíc kondíků z USA, přijde nás to na pár korun za kus. Ale v podstatě z toho vyplývá, že pro normálního člověka jsou všechny tyhle informace sice zajímavé ale nepoužitelné. Protože podle Trodase u nás se kvalitní kondíky sehnat nedají a jen magor si jich bude objednávat tisíce kusů z druhého konce světa, když by si chtěl opravit desku nebo zdroj. Leda by si Trodas otevrel opravnu starého HW, tak to by byla šance.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #29
    Starousedlík SHW Avatar uživatele -HoNY-
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    568

    Citace Původně odesláno od adolfik Zobrazit příspěvek
    tvrďte si, že měřiče na kondíky stojí přes 100 000 Kč a užijte si to.
    Stařičký Teslácký BM591 se stále prodává kolem 5-10ti tisíc Kč. A to je vhodný pouze na orientační měření. Má jenom dva rozsahy (100Hz a 1KHz) a je velmi nepřesný (odpor vodičů +- 10miliohmů zatěžuje měření chybou 50-100%). Použitelné měřiče stojí i více. Spínané zdroje používají kmitočet obvykle 50-300KHz a tuhle charakteristiku ti historický měŕák prostě nezměří. Zajdi si třeba na Křenocvou do Elexu, řeknou ti úplné to samé.

    Příklad RCLG můstku (pro měření ESR):
    https://www.distrelec.com/ishopWebFr...ries/is/1.html
    - nepoužitelný, nejmenší rozsah 2 Ohmy, cena: 135€.
    https://www.distrelec.com/ishopWebFr...ries/is/1.html
    - taktéž nepoužitelný, rozsah 100 miliohmů, cena: 968€
    https://www.distrelec.com/ishopWebFr...ries/is/1.html
    - první pouźitelný, rozsah 0.01 miliohmů, 100KHz, cena: 1399€
    Naposledy upraveno uživatelem boboco: 15-03-2008 v 20:26 Důvod: Sloučení dvou postů
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #30
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,011

    Citace Původně odesláno od johny__g Zobrazit příspěvek
    Protože podle Trodase u nás se kvalitní kondíky sehnat nedají ...
    Také si myslím, že nedají ... ony se nedají sehnat v podstatě žádné nízkoimpedanční pro filtrování napětí z pulzních zdrojů ... ani ty nekvalitní značky. Účelem tohoto příspěvku je, aby ho někdo kvalifikovaně vyvrátil Nejlépe odkazem na ceník.
    Bez informaci o dostupnosti náhrad mrtvolek tento opravdu thread částečně ztrácí smysl.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 2 z 6 PrvníPrvní 1234 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. MSI 6340 výměna kondíků
    Od trodas v sekci Modding/tuning
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 12-10-2013, 22:23
  2. Rada pro vymenu procesoru
    Od hl.hl v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 11-09-2010, 22:14
  3. Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 13-10-2009, 13:36
  4. Co znamenaji ty zkratky ESL a ESR u kondiku:
    Od trodas v sekci Modding/tuning
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 27-09-2008, 00:46
  5. NetGear RP614 v1, výměna kondíků
    Od trodas v sekci Modding/tuning
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 18-02-2008, 11:10