Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 4 123 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 56

Téma: Jaké paměti 2x2GB 800MHz do GA-965P-DS4?

  1. #1
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele fanynek
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    2,057

    Čauky!
    Tak jsem se rozkýval udělat trochu průvan v case a vyměnit pár komponent.
    Nevím ale, jaké paměti (kit 2x2GB 800MHz) bude mít ráda moje deska GigaByte 965P-DS4 rev.1.0, resp. které půjdou dobře taktovat. A taky jestli mám jít do CL4, nebo CL5.
    Jestli má někdo zkušenost s konkrétní deskou, budu rád za pomoc.
    Díky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele fanynek
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    2,057

    Testy jsem už pročítal. Půjdou tam CL4. Teď jde o to, jaký.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kane.shw
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    1,238

    Kup A-Data Vitesta EE 4096MB (kit 2x2GB) 800+ MHz - za tu cenu (aktuálně cca 1650CZK) jsou bezkonkurenční, k taktování jsou zpravidla velmi přátelské

    Imho je lepší vyšší dosažená frekvence, než nižší časování. U intelu zas tak na nízkém časování nezáleží, to se projevuje více u AMD, kde je paměťový řadič integrovaný do cpu...
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,259

    Citace Původně odesláno od fanynek Zobrazit příspěvek
    Jj. Dík. Testy jsem už pročítal. Půjdou tam CL4. Teď jde o to, jaký.
    No, osobne mam dobry zkusenosti s Corsairama, ale to snad kazdej ... jde o to, kolik do nich hodlas investovat.
    EDIT: BTW - nejlevnejsi CL4 jsou asi tyhle http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=51150 Patrioty
    Za Corsairy se hold plati - http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=53261 - to asi nee, co ?
    Naposledy upraveno uživatelem Salamander: 30-03-2008 v 16:04
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele fanynek
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    2,057

    No právě, že se mi líbí ty Corsairy. Ale špekuluju, jestli bych dostal ty A-data na CL4. Jsou přeci jenom daleko výhodnější koupě.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,259

    Citace Původně odesláno od fanynek Zobrazit příspěvek
    No právě, že se mi líbí ty Corsairy. Ale špekuluju, jestli bych dostal ty A-data na CL4. Jsou přeci jenom daleko výhodnější koupě.
    To myslim, ze jo, nejaka rezerva u nich urcite bude, ale vykon to stejne o moc nezvedne ....
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    Souhlas s kane.shw, časování na Intelu moc neřeš, radši se zaměř na max. frekvenci.... navíc všechny ty testy jsou syntetický, v praxi je rozdíl CL4 vs. CL5 možná pár %. Vezmi ty A-Data 800EE, maj bezkonkurenční poměr cena/výkon.

    Btw. obecně 2GB moduly nejsou tak dobrý na taktování jako 1GB....
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,259

    Citace Původně odesláno od husky14 Zobrazit příspěvek
    Btw. obecně 2GB moduly nejsou tak dobrý na taktování jako 1GB....
    No, ale zase rvat do PC 4x1GB je docela hardcore ... i kdyz proc ne, ze :-)

    Jinak taky souhlas, ty A-Data jsou vazne dobra koupe.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    Citace Původně odesláno od Salamander Zobrazit příspěvek
    No, ale zase rvat do PC 4x1GB je docela hardcore ... i kdyz proc ne, ze :-)
    Ne, tak sem to ani nemyslel.... jen že 2GB moduly nejdou vždycky tak dobře jako 1GB, který většinou ve všech testech jsou.

    2x2GB A-Data kit je prostě ideální volba.

    A protože fanynek plánuje FSB450, tak 900MHz při CL5 daj určitě, možná i při CL4, když mu o ně tak jde
    Naposledy upraveno uživatelem husky14: 30-03-2008 v 16:34
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele fanynek
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    2,057

    Citace Původně odesláno od husky14 Zobrazit příspěvek
    A protože fanynek plánuje FSB450, tak 900MHz při CL5 daj určitě, možná i při CL4, když mu o ně tak jde
    Ty jsi papkal dneska veselou kostičku, viď?

    Ještě jsem přemýšlel o Patriotech DIMM 4096MB DDR II 800MHz CL4 za "1940,-Kč" http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=51150
    Cenový rozdíl není tak velký. Jenom mně zaráží toto: čtu dobře, že není podpora na chipsetu intel 965? http://www.patriotmem.com/products/d...&id=658&type=1 (v pravo)
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,259

    Citace Původně odesláno od husky14 Zobrazit příspěvek
    A protože fanynek plánuje FSB450, tak 900MHz při CL5 daj určitě, možná i při CL4, když mu o ně tak jde
    No, hlavne koukam, ze tady s CL4 neni jedinej ... :-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    Citace Původně odesláno od fanynek Zobrazit příspěvek
    Jenom mně zaráží toto: čtu dobře, že není podpora na chipsetu intel 965? http://www.patriotmem.com/products/d...&id=658&type=1 (v pravo)
    No to je celkem jasný vyjádření, to bych neriskoval....


    Citace Původně odesláno od Salamander Zobrazit příspěvek
    No, hlavne koukam, ze tady s CL4 neni jedinej ... :-)
    Jj u mě je to tak, že další dělička je 2,4 a to už mi ramky na CL5 1080MHz nedávaj. Takže při děličce 2,0 sem dal CL4 a jedou bez chyb
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Čestný člen Avatar uživatele P@pi
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    1,688

    To, že "Intel" hodně preferuje frekvence platilo u Netburstu, u Core 2 je to už trochu jinde viz.:

    http://www.xbitlabs.com/articles/mem...e_4.html#sect0

    Sice asi mají frekvence stále navrch, ale už to není takový rozdíl.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele fanynek
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    2,057

    Hezký testík. Otázka je, jestli má cenu dávat 800,-Kč navrch, abych měl CL4 místo CL5 i když bych CL4 chtěl.
    (A-Data DIMM 4096MB DDR II 800MHz Extreme Edition CL5 vs. Corsair DIMM 4096MB DDR II 800MHz TWIN2X4096-6400C4DHX CL4)
    A ještě k tomu ani nevím, jak budou chodit v mý desce (resp. jejich OC).
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    Citace Původně odesláno od fanynek Zobrazit příspěvek
    Hezký testík. Otázka je, jestli má cenu dávat 800,-Kč navrch, abych měl CL4 místo CL5 i když bych CL4 chtěl.
    Když si u toho testu, vezmi si kalkulačku a zjistíš, že při srovnání CL4 vs. CL5 je v bandwidth rozdíl cca 1% a v latencích max. 6%.

    Takže když to hodně přeženu, tak víc než 100Kč nemá cenu připlácet za CL4....

    A když si přepočítáš 1066 vs. 800MHz, tak největší rozdíl u latencí dělá asi 15%, což jsou cca. 200 z ceny A-Data ramek.

    Jak už sem ti psal, tohle jsou syntetický testy, v reálným provozu se ty rozdíly projeví ještě míň.... na výkon kompu má daleko větší vliv dobře nataktovaný CPU a VGA

    No ale jsou to tvý prachy
    Naposledy upraveno uživatelem husky14: 30-03-2008 v 17:42
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 4 123 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. DDR2: Mám 2x2GB A-Data 800Mhz CL4 na MB GA EP35-DS4 - chci rozšířit na 8GB
    Od jantranslation v sekci Operační paměti
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 06-08-2012, 06:17
  2. DDR2: 2x2GB Kingston 1066Mhz idu iba na 800Mhz
    Od Noedar v sekci Operační paměti
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 17-06-2010, 17:10
  3. DDR2: Jaké paměti vzít 2x2GB kit DDR2 1066Mhz
    Od haCR v sekci Operační paměti
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 28-05-2008, 20:24
  4. Jaké 2x2GB ramm na Gigabyte 965P-DS4
    Od fps v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 09-04-2008, 20:09