Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 6 z 8 PrvníPrvní ... 45678 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 76 až 90 z 107

Téma: BenQ FP241W

  1. #76
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    5

    Citace Původně odesláno od Mathewx
    Momentalne vybiram nejaky 24" monitor a tohle je zatim muj favorit. Ale nekde jsem tedka zahlid ze se chysta jeho vylepsena verze FP241WZ, ktera bude obsahovat technologii AMA Z k zlepseni odezvy. Nevite nahodou nekdo kdy by se mel objevit u nas na pultech? A myslite si ze to prokladani obrazu cernymi snimky bude opravdu zlepsovat odezvu a nebo bude mit spis nezadouci ucinky?
    Z firmy Benq mi napsali, ze by mel byt na nasem trhu koncem unora. Nekde uz na trhu je, protoze se jiz objevuji reakce prvnich majitelu. http://hardforum.com/showthread.php?...hlight=FP241WZ
    Technologie AMA-Z nebo Picture Perfect (pravdepodobne stejna vec, jen jiny nazev) jde jednoduse vypnout, takze by s tim nemel byt problem.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #77
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    5

    Chtel bych se zeptat majitelu, jestli maji nejakou zkusenost s vypadky obrazu. Na hardforum si nekteri uzivatele stezuji, ze se jim obcas stava, ze jim na chvilku vypadne obraz. Normalne pracuji a najednou z niceho nic uplne zcerna obrazovka a za vterinu zase naskoci spravny obraz.
    Dale bych se chtel zeptat, co se stane, kdyz vypnete monitor a opet ho zapnete (tlacitkem na boku). Naskoci normalne obraz?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #78
    Starousedlík SHW Avatar uživatele first.indian
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    705

    Citace Původně odesláno od PROTiE
    Chtel bych se zeptat majitelu, jestli maji nejakou zkusenost s vypadky obrazu. Na hardforum si nekteri uzivatele stezuji, ze se jim obcas stava, ze jim na chvilku vypadne obraz. Normalne pracuji a najednou z niceho nic uplne zcerna obrazovka a za vterinu zase naskoci spravny obraz.
    Dale bych se chtel zeptat, co se stane, kdyz vypnete monitor a opet ho zapnete (tlacitkem na boku). Naskoci normalne obraz?
    Tak obraz mi urcite nevypadl ani 1x. Po vypnuti monitoru tlacitkem a opetovnem zapnuti monitor hlasi ze nema zadny signal. Pomuze az vyndani DVI konektoru a jeho opetovne zapojeni. (jsem si 100% jisty ze kdyz jsem ho mel novej tak jsem ho nekolikrat vypinal a zase zapinal ale ted to dela tohle a celkem me to prekvapilo) No ale stejne monitor momentalne nevypinam rucne snad nikdy. Mam nastavene automaticke vypnuti monitoru po urcitem case a tam neni zadny problem. Monitor se normalne vypne a treba pri pohybu mysi zase zapne. Ani zapnuti monitoru z rezimu spanku neni problem. Kdyby jsi sem ten dotaz nenapsal tak jsem si toho snad ani nevsiml

    EDIT: Mam takovej pocit ze to s tim vypinanim tlacitkem mi zacalo delat az s novejsimi drivery ke grafice. Nebo pote co jsem nainstaloval drivery k monitoru... Bude to nejaka soft krpa asi... Mozna to delaji jen drivery od ATi-AMD... Cert vi... Lepsi vysvetleni me nenapada
    Naposledy upraveno uživatelem first.indian: 28-02-2007 v 01:25
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #79
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    21

    to PROTiE:
    no mě se to párkrát taky stalo, že se monitor na vteřinu vypnul, ale nebylo to mockrát a vždy jen pár minut od spuštění a pak už vůbec, nevím čím to je, ale nijak mě to neděsí.... no a pokud vypnu monitor a zase ho zapnu, tak nejdříve naběhne fialové logo Benq a pak hned normálně obraz, žádný problém...
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #80
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    1

    Citace Původně odesláno od PROTiE
    Chtel bych se zeptat majitelu, jestli maji nejakou zkusenost s vypadky obrazu. Na hardforum si nekteri uzivatele stezuji, ze se jim obcas stava, ze jim na chvilku vypadne obraz. Normalne pracuji a najednou z niceho nic uplne zcerna obrazovka a za vterinu zase naskoci spravny obraz.
    Dale bych se chtel zeptat, co se stane, kdyz vypnete monitor a opet ho zapnete (tlacitkem na boku). Naskoci normalne obraz?
    No, sice mam panel jenom dva dny, ale vypadek zatim zadny a kdyz vypnu LCD tlacitkem a zase zapnu, tak nabehne normalne, stejne jako VlasTik.ovi

    BTW: kupoval jsem ho v Alfacompu a ma novy firmware.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #81
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    8

    Citace Původně odesláno od PROTiE
    Chtel bych se zeptat majitelu, jestli maji nejakou zkusenost s vypadky obrazu. Na hardforum si nekteri uzivatele stezuji, ze se jim obcas stava, ze jim na chvilku vypadne obraz. Normalne pracuji a najednou z niceho nic uplne zcerna obrazovka a za vterinu zase naskoci spravny obraz.
    Dale bych se chtel zeptat, co se stane, kdyz vypnete monitor a opet ho zapnete (tlacitkem na boku). Naskoci normalne obraz?
    Me se zatim tez nestalo ze by se vypnul a pak zase zapnul ... stale bezi dokud na scotu neco delam ... pak me nabehne sporic a po par minutach se mi vypne jelikoz to mam tak nastaveny abych si nevypalil obraz na LCD matrici

    Edit: Jinak po vypnuti a opetovnem zapnuti tlacitkem na boku me tez nenastartuje tak jak first.indian-ovi ... oba to resime stejne )
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #82

    HS HS je offline
    Nováček Avatar uživatele HS
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    25

    Zdravim, mam taky zajem o tenhle LCD, asi vse bylo zodpovezeno, jen bych se chtel zeptat zda by nebyl nekdo z vlastniku ochoten zverejnit screenshoty, jak vypada obraz, kdyz se jedna o:

    1) DVD
    2) DVDrip (s oriznutymi cernymi pruhy, aby slo o sirokouhly format)
    3) TVrip (nejaky dokument s TV, nejlepe 4:3)
    4) HDTVrip (nejaky serial ripnuty z HDTV, treba Prison Break, Lost, Supernatural atpod, taky aby slo o sirokouhly format)

    Predem dekuji za ochotu.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #83
    Nováček
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    2

    Zdravim.mam tento monitor a nieco sa stalo s farbami.zrazu z nicoho nic zacali byt velmi syte.a aj podsvietenie je velmi slabe.skusal som vselijake mozne nastavenia na monitore ale nic nepomaha.ked dam vela jasu tak farby su velmi ostre a uplne stracaju na realite ked znizim jas jak je obraz velmi tmavy.napriklad taky DOMM3 je v tej tme skoro nehratelny ani z baterkou.


    vlastne tuto celu zmenu som zbadal ked som nastavoval grafiku v tejto hre,-filtrovanie.horizont sinchronizaciu a ja neviem co este.moze to mat s tym nieco spolocne?alebo bola to nahoda ze sa to pokazilo prave pri tejto hre?

    potom som skusal odinstalovat a znova nainstalovat ovladace pre graf kartu.nepomohlo.potom som skusal dvd cez S-video vstup,- je to tiez zle.-pridam jas tak farby su hnusne,uberem z jasu skoro nic nevidim.takze v grafike pc to nieje.stalo sa to niekomu?vie niekto kde je chyba?alebo je to na reklamaciu?ozaj je to velka zmena.zle sa na to pozera.fuj.a tak som sa tesil z toho monitora!hmm
    Naposledy upraveno uživatelem Teffel: 04-03-2007 v 18:29
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #84
    Starousedlík SHW Avatar uživatele first.indian
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    705

    Citace Původně odesláno od Teffel
    Zdravim...
    Zkus dat DEFAULT nastaveni monitoru. A pak si zkus pohrat s barvama treba podle toho jak jsem tady o par prispevku zpatky psal a pokud bude problem porad stejny tak zkus monitor na jinem PC at muzes vyloucit chybu ovladacu pripadne graficke karty a s jistotou muzes prohlasit ze je to monitorem a pripadne ho dat na reklamaci.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #85
    Starousedlík SHW Avatar uživatele first.indian
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    705

    Citace Původně odesláno od HS
    Zdravim, mam taky zajem o tenhle LCD, asi vse bylo zodpovezeno, jen bych se chtel zeptat zda by nebyl nekdo z vlastniku ochoten zverejnit screenshoty, jak vypada obraz, kdyz se jedna o:

    1) DVD
    2) DVDrip (s oriznutymi cernymi pruhy, aby slo o sirokouhly format)
    3) TVrip (nejaky dokument s TV, nejlepe 4:3)
    4) HDTVrip (nejaky serial ripnuty z HDTV, treba Prison Break, Lost, Supernatural atpod, taky aby slo o sirokouhly format)

    Predem dekuji za ochotu.
    Udelat screenshoty? A to si predstavujes jako jak? Dyt podle toho nic nepoznas... Leda by jsi chtel videt fotku celeho monitoru a s pustenym nejakym filmem... Ale na to se staci podivat na hardforum kde je takovych fotek plno i s hrama.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #86
    Nováček
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    2

    Citace Původně odesláno od first.indian
    Zkus dat DEFAULT nastaveni monitoru. A pak si zkus pohrat s barvama treba podle toho jak jsem tady o par prispevku zpatky psal a pokud bude problem porad stejny tak zkus monitor na jinem PC at muzes vyloucit chybu ovladacu pripadne graficke karty a s jistotou muzes prohlasit ze je to monitorem a pripadne ho dat na reklamaci.

    tie farby su zle aj ked ho pripajam cez S-video vstup z dvd rekordera.takze v PC chyba byt nemoze.
    nastavil som DEFAULT aj tak su velmi syte.potom som skusal tvoje nastavenie.aj tak su tie farby dost vyrazne.hmm zaujimave ze vcera som sa vobec nemohol dostat do uzivatelskeho nastavenia farieb ani v rezime STANDART.dnes zap PC a monitor sa nejako cudne reagoval.najprv sa sam zapol a potom blikol a isiel(pritom mi to nikdy nerobil)a po tom vsetkom sa uz tie farby dali nastavovat.hmm.ale aj tak neviem to nastavit.raz je to svetle raz tmave.ja chcem len jeden "knoflik" (ako to bolo u starych monitoroch)kde naraz stiahnem vsetky farby pridam jas a jeto.len toto potrebujem !!!!a nie tie kadejake vymozenosti.tych novodobych vynalezov!!

    nehovorim ze je to zle -tie farby trebars pri half live2 su take chutne ze by ich clovek zozral.len uz nie su tak realne ako boli predtym.
    Naposledy upraveno uživatelem Teffel: 05-03-2007 v 14:45
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #87

    HS HS je offline
    Nováček Avatar uživatele HS
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    25

    Citace Původně odesláno od first.indian
    Udelat screenshoty? A to si predstavujes jako jak? ...
    No jde mi o to abych mel predstavu jak vypada vysledny obraz kdyz bych se dival na ty serialy, ktere jsou treba u HDTVripu 624x352, hry budou ve vyssim rozliseni s toho strach nemam :-)
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #88
    Nováček
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    3

    Zdarec borci, uz je k dispozici verze WZ (a u Alfy stoji priblizne), viz. http://www.alfacomp.cz/php/index.php...SearchSubmit=1

    Takze tedka premyslim co koupit, rozhoduji se mezi:
    Fujitsu Siemens 24" P24-1W (24 882,20), BenQ 24" FP 241W (23 510,20), BenQ 24" FP 241WZ (25 587,80)

    Muzu poprosit o nazor a treba i diskuzi proc?
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #89
    Starousedlík SHW Avatar uživatele first.indian
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    705

    Citace Původně odesláno od Ocampa
    Zdarec borci, uz je k dispozici verze WZ (a u Alfy stoji priblizne), viz. http://www.alfacomp.cz/php/index.php...SearchSubmit=1

    Takze tedka premyslim co koupit, rozhoduji se mezi:
    Fujitsu Siemens 24" P24-1W (24 882,20), BenQ 24" FP 241W (23 510,20), BenQ 24" FP 241WZ (25 587,80)

    Muzu poprosit o nazor a treba i diskuzi proc?
    Momentalne bych sel do WZ protoze by mel mit lepsi odezvu, diky prokladani obrazu cernou. Jiny rozdil tam co vim neni. I kdyz me celkem zarazilo ze nekde v obchodech v zahranici stoji W verze vic jako WZ... (ve stejnem obchode)
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #90
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    5

    Citace Původně odesláno od Ocampa
    Zdarec borci, uz je k dispozici verze WZ (a u Alfy stoji priblizne), viz. http://www.alfacomp.cz/php/index.php...SearchSubmit=1

    Takze tedka premyslim co koupit, rozhoduji se mezi:
    Fujitsu Siemens 24" P24-1W (24 882,20), BenQ 24" FP 241W (23 510,20), BenQ 24" FP 241WZ (25 587,80)

    Muzu poprosit o nazor a treba i diskuzi proc?
    Mam podobne dilema ale uz zvazuji jen FP241WZ, protoze ma navic Picture Perfect alias AMAZ alias BFI, ktery se podle prvnich ohlasu priznive projevuje ve hrach a pri filmech. Jen porad cekam, jestli se ve forech neobjevi zase nejaky hacek, jako u modelu FP241W. Vypada to, ze FP241W ma stale problemy se zobrazenim 1:1 kdyz se do nej pusti 1080p signal (tzn. napriklad 1920x1080 z XBOX360 nebo PS3). Projevuje se to tak, ze po prepnuti na rezim 1:1 se po vsech stranach obrazu objevi cca 2cm cerne pruhy a to spatne (spravne by mely byt cerne pruhy jen nahore a dole).
    Pri prepnuti na rezim "aspect" se sice obraz roztahne tak, ze na pravem a levem kraji nejsou cerne pruhy ale obavam se, ze to bude jen roztazeny ten mensi obraz s cernymi okraji. Tzn. opet by se v tomto pripade nejednalo o 1:1 pixel mapping. Vysledek je degradace 1080p signalu a mirne rozmazany obraz...
    Zde dokonce jeden clovek uvadi, ze Benq chysta dalsi update firmware:
    http://forum.ncix.com/forums/index.p...d=0#msg1281766

    Jak je na tom FP241WZ s 1:1 pixel mappingem se mi zatim zjistit nepodarilo.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 6 z 8 PrvníPrvní ... 45678 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. LCD: BenQ 24¨LCD vs. LED
    Od ondreas v sekci Monitory
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 20-05-2010, 23:54
  2. LCD: 24 LED LCD od BenQ?
    Od aw4ken v sekci Monitory
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 31-12-2009, 19:38
  3. LCD: BENQ FP241W vs Belinea 2485 S1W
    Od Finkky v sekci Monitory
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 29-02-2008, 12:44
  4. LCD: LCD 24" BenQ FP241W nebo HP LP2465
    Od LukPuk v sekci Monitory
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 08-01-2008, 15:45