Jakého výrobce pevných disků upřednostňujete?
Tak donedavna jeste Seagate, vzdy mel rychle a hlavne tiche disky, ale posledni dobou to nejak neni ono :( ,proto mam take v PC WD z rady AAKS, ktera je podle me velmi povedena (jednoplotnove modely), Samsung samozrejme vyrabi take velmi kvalitni disky (viz rada F1), s Toshibou ani Hitachi nemam zadne zkusenosti, ale nic spatneho jsem o nich neslysel.
V zásadě žádného. Mám disky Seagate, WD i Samsung, přičemž všechny fungují v pohodě. :cool: U Seagatů je sympatická záruka 5 let, Samsungy jsou relativně nejtišší.
Měl sem zatím seagate ( ten se mi zdál ,že byl hlučný a hodně topil),tak sem koupil WD a celkem spokojenost :)
Souhlas... je to otázka zvyku... každpádně jsou všechny modely pohodové do té doby, dokud spolehlivě a bez problému fungují..:)
Mal som Maxtor, teda vlastne este stale mam, som s nim spokojny, ale mam ho iba na data, ako systemovy pouzivam Western Digital. Zeby som medzi nimi videl nejaky zasadny rozdiel tak to nie.
Seagate hlavně kvůli záruce. Ale chci si postavit multimediální server a tam budou WD GP kvůli spotřebě.
WD Raptor 74GB
WD120JD ( nebo jak to je, má 5 let už )
WD2500YD RE2
WD3200AAKS
takže jesně a zřetelně Wester Digital :-)
WD120JD ( nebo jak to je, má 5 let už )
WD2500YD RE2
WD3200AAKS
takže jesně a zřetelně Wester Digital :-)
[QUOTE=hippouss;114963]prevazne seagate a obcas WD, do budouciho CP urco raptora ;)[/QUOTE]
Raptor je dobrá volba, jsem s ním spokojen, ale za jak dlouho to plánuješ? Nebylo by lepší si už spíše počkat jak spadnou na přijatelnější cenu SSD? Tipuju tak rok a budou za slušnou cenu větší kapacity.
Raptor je dobrá volba, jsem s ním spokojen, ale za jak dlouho to plánuješ? Nebylo by lepší si už spíše počkat jak spadnou na přijatelnější cenu SSD? Tipuju tak rok a budou za slušnou cenu větší kapacity.
Neupřednostňuji žádnou značku. Pokud je potřeba nový disk, tak prozkoumám internet a podle testů a referencí si disk vyberu, bez ohledu na výrobce.
Hitachi T/P rady (7K160 vibruje, nebrat)
nemam rad WD, protoze jejich nejobvyklejsi smrt je nahle z niceho nic umrit
nemam rad Samsungy, protoze obvykle vibruji
Seagate mi nevadi, jejich jednoplotnove 7200.10 ujdou.
nemam rad WD, protoze jejich nejobvyklejsi smrt je nahle z niceho nic umrit
nemam rad Samsungy, protoze obvykle vibruji
Seagate mi nevadi, jejich jednoplotnove 7200.10 ujdou.
Já teda preferuju Samsung, hlavně kvůli tichosti a kvalitě. Když neni Samsung, tak WD. Snažim se vyhnout Seagatům, protože mě před pár lety několik odešlo, tak sem jim přestal věřit ;)
Teď mi v PC běží Samsung, v notebooku Toshiba. V set-top boxu mam Maxtora 80GB. Na dalším Maxtorovi 40GB mam čistej systém pro zkoušení různých blbostí a programů ze školy. Exterňák mam od WD. Do dalších dvou PC jsem tento rok kupoval WD...
Když to tak vezmu, nevim pro koho hlasovat... Asi Samsung...
Když to tak vezmu, nevim pro koho hlasovat... Asi Samsung...
Ako vraví Poděs SHW, nemám rád WD pre ich neslušný odchod - ani sa nerozlúčia
Začal som používať Samsungy a zatiaľ spokojnosť - takže u mňa SAMSUNG
Začal som používať Samsungy a zatiaľ spokojnosť - takže u mňa SAMSUNG
Seagate a WD, ale velmi slabě, takže spíš se rozhoduji dle referencí.
[QUOTE=ICEBOSS;115028]Nemam rad WD, protoze jejich nejobvyklejsi smrt je nahle z niceho nic umrit[/QUOTE]Nějaká konkrétní řada? Já je neměl rád kvůli postupnému nárustu hluku. Z důvodu náhlé smrti jsem neměl rád Maxtory.
Btw, jak je na tom s hlukem Seagate 7200.11? Může ho někdo porovnat po stránce hluku třeba s WD5000AAKS?
[QUOTE=ICEBOSS;115028]Nemam rad WD, protoze jejich nejobvyklejsi smrt je nahle z niceho nic umrit[/QUOTE]Nějaká konkrétní řada? Já je neměl rád kvůli postupnému nárustu hluku. Z důvodu náhlé smrti jsem neměl rád Maxtory.
Btw, jak je na tom s hlukem Seagate 7200.11? Může ho někdo porovnat po stránce hluku třeba s WD5000AAKS?
Imho je úplně jedno jakou značku zvolit :notsure, kleknout může jak Maxtor, tak Samsung i Hitachi a všichni ostatní jsou na tom úplně stejně.
Když se mi do ruky dostane nějaký ten starý komp, tak jednou je to WD, co je v pořádku, v druhém PC zas WD stejné série odešel, pak je třeba kaput Seagate, jeden Samsung nebo Hitachi vibruje, druhý zas ne. Seagaty pískají, ale taky nepískají :(
Škoda mluvit, těžko vybírat. Dnes už jsou na trhu jen výrobci, kteří prošli a procházejí tvrdým konkurenčním bojem, který je už dostatečně zocelil a zodolnil, vycepoval skoro k dokonalosti. Výroba pevných disků je velmi precizní záležitostí - není tu místo pro lajdáky :D
Avšak i tak, a zejména v IT, není nic 100%... tak to vidím já ;)
Když se mi do ruky dostane nějaký ten starý komp, tak jednou je to WD, co je v pořádku, v druhém PC zas WD stejné série odešel, pak je třeba kaput Seagate, jeden Samsung nebo Hitachi vibruje, druhý zas ne. Seagaty pískají, ale taky nepískají :(
Škoda mluvit, těžko vybírat. Dnes už jsou na trhu jen výrobci, kteří prošli a procházejí tvrdým konkurenčním bojem, který je už dostatečně zocelil a zodolnil, vycepoval skoro k dokonalosti. Výroba pevných disků je velmi precizní záležitostí - není tu místo pro lajdáky :D
Avšak i tak, a zejména v IT, není nic 100%... tak to vidím já ;)
Co se mě týče, již dlouhá léta preferuji Western Digital (což neznamená, že se ostatním značkám zcela vyhýbám, ale pokud je možnost volby a cena/parametry jsou shodné, vždy raději vezmu WD díky prozatím výborným zkušenostem).
[QUOTE=robky;115415]Ako vraví Poděs SHW, nemám rád WD pre ich neslušný odchod - ani sa nerozlúčia
Začal som používať Samsungy a zatiaľ spokojnosť - takže u mňa SAMSUNG[/QUOTE]
Takovouto smrt jsem už u WD zažil (naštěstí ne osobně), dokonce se to tu nedávno řešilo a nakonec pomohl mrazák:), Stejné zkušenosti mám ale i se Samsungy. Večer se vypne PC, ráno už nenajede. A taky se mi nelíbila jedna osobní zkušenost s jedním stařičkým 320GB Samsungem, který byl namontován v case, do case se bouchlo (koplo) a disk byl ihned mrtev a data se z něj dostat nepodařilo (úplně se přestal roztáčet a výměna elektroniky - překvapivě - nepomohla.
Jednou jsem měl možnost realizovat drobný "crash test" s WD3200KS, který běžel, probíhala na něm defragmentace a já jej mohl(či spíše měl) poškodit. S diskem jsem mlátil a zápasil přes 15 minut, než se na něm začaly objevovat BAĎáky a zhruba neuvěřitelných 25 minut trvalo, než disk odešel nadobro - zde připomínám, že Samsungu stačila jedna rána:-). To je jedna z věcí, díky které si u mě WD vysloužilo dobré jméno, podtrhává to i zkušenost s 3,5" 250GB WDčkem (model nevím), kterej jsem používal (a kolega dál používá) ve firmě jako přenosný disk v hliníkovém boxíku. Kolikrát ten už spadl na zem nebo se s ním někde křáplo (za provozu i při transportu), to se ani nedá spočítat a pokud je mi známo, funguje stále bez jediné chybyčky. Dříve takto provozovaný Seagate 120GB vydržel 2 měsíce :D
S Hitachi nemám špatné zkušenosti, možná až moc "průměrné" disky, nezklamou ale ani nepřekvapí. Seagaty už beru jen zřídkakdy, jeden čas na ně bylo hodně reklamací i stížností na hlučnost (podtrhává to i má zkušenost s 320GB 7200.10), takže pokud mám na výběr, spíše ne. Samsungy beru asi nejméně, časem se jim ale zas podívám na zoubek a uvidíme jak si u mě povedou s cca 2 letým odstupem:turtle.
[QUOTE=pavel_p;115419]Já je neměl rád kvůli postupnému nárustu hluku.[/QUOTE]
Zvláštní, přesně tohle je něco, za co jsem proklínal toho zmiňovaného Seagate 320GB 7200.10, protože když byl nový, náááádherně tichonký, ale stačilo ho chvíli používat (zaplnit) a seek se po čase stal zcela neúnosným. To s veškerými WD, které jsem za poslední dobu doma měl (pokud mě paměť neklame: WD2500KS; WD1600AAJS; WD3200KS; WD3200AAKS; WD500AAKS - teď se chystám na 2x 6400AAKS:-)) mám v tomhle ohledu dobré zkušenosti - koupil jsem je jako tiché a i po x měsících provozu jsou stále tiché...
O tom mém Seagatu se tu toho na fóru napsalo docela dost, ale chce to trochu hledat, už to bude nějakej ten pátek...
[QUOTE=robky;115415]Ako vraví Poděs SHW, nemám rád WD pre ich neslušný odchod - ani sa nerozlúčia
Začal som používať Samsungy a zatiaľ spokojnosť - takže u mňa SAMSUNG[/QUOTE]
Takovouto smrt jsem už u WD zažil (naštěstí ne osobně), dokonce se to tu nedávno řešilo a nakonec pomohl mrazák:), Stejné zkušenosti mám ale i se Samsungy. Večer se vypne PC, ráno už nenajede. A taky se mi nelíbila jedna osobní zkušenost s jedním stařičkým 320GB Samsungem, který byl namontován v case, do case se bouchlo (koplo) a disk byl ihned mrtev a data se z něj dostat nepodařilo (úplně se přestal roztáčet a výměna elektroniky - překvapivě - nepomohla.
Jednou jsem měl možnost realizovat drobný "crash test" s WD3200KS, který běžel, probíhala na něm defragmentace a já jej mohl(či spíše měl) poškodit. S diskem jsem mlátil a zápasil přes 15 minut, než se na něm začaly objevovat BAĎáky a zhruba neuvěřitelných 25 minut trvalo, než disk odešel nadobro - zde připomínám, že Samsungu stačila jedna rána:-). To je jedna z věcí, díky které si u mě WD vysloužilo dobré jméno, podtrhává to i zkušenost s 3,5" 250GB WDčkem (model nevím), kterej jsem používal (a kolega dál používá) ve firmě jako přenosný disk v hliníkovém boxíku. Kolikrát ten už spadl na zem nebo se s ním někde křáplo (za provozu i při transportu), to se ani nedá spočítat a pokud je mi známo, funguje stále bez jediné chybyčky. Dříve takto provozovaný Seagate 120GB vydržel 2 měsíce :D
S Hitachi nemám špatné zkušenosti, možná až moc "průměrné" disky, nezklamou ale ani nepřekvapí. Seagaty už beru jen zřídkakdy, jeden čas na ně bylo hodně reklamací i stížností na hlučnost (podtrhává to i má zkušenost s 320GB 7200.10), takže pokud mám na výběr, spíše ne. Samsungy beru asi nejméně, časem se jim ale zas podívám na zoubek a uvidíme jak si u mě povedou s cca 2 letým odstupem:turtle.
[QUOTE=pavel_p;115419]Já je neměl rád kvůli postupnému nárustu hluku.[/QUOTE]
Zvláštní, přesně tohle je něco, za co jsem proklínal toho zmiňovaného Seagate 320GB 7200.10, protože když byl nový, náááádherně tichonký, ale stačilo ho chvíli používat (zaplnit) a seek se po čase stal zcela neúnosným. To s veškerými WD, které jsem za poslední dobu doma měl (pokud mě paměť neklame: WD2500KS; WD1600AAJS; WD3200KS; WD3200AAKS; WD500AAKS - teď se chystám na 2x 6400AAKS:-)) mám v tomhle ohledu dobré zkušenosti - koupil jsem je jako tiché a i po x měsících provozu jsou stále tiché...
O tom mém Seagatu se tu toho na fóru napsalo docela dost, ale chce to trochu hledat, už to bude nějakej ten pátek...
osobne docela dlouho preferuju IBM/Hitachi a zatim jsem byl spokojenej
v novym notebooku mam Seagate (nemohl jsem si vybirat) a ten pri prijde pri seeku neskutecne hlucnej - oproti cca 3 roky starymu Hitachi ve starym notebooku (oba 5400rpm)
v novym notebooku mam Seagate (nemohl jsem si vybirat) a ten pri prijde pri seeku neskutecne hlucnej - oproti cca 3 roky starymu Hitachi ve starym notebooku (oba 5400rpm)
ked pozeram na cenu tak Samsung (F1 750GB)
ak ide o spotrebu tak Hitachi (P7K)
ak o rychlost tak WD (Raptor)
no a ked nezalezi na cene a spotrebe tak Seagate :)
ak ide o spotrebu tak Hitachi (P7K)
ak o rychlost tak WD (Raptor)
no a ked nezalezi na cene a spotrebe tak Seagate :)
Já teď mám WD6400AAKS, neber to: 4 Kč za GB! Ale používám ho jen jako storage na filmy, trochu škoda na něj, když je subjektivně velmi rychlý a přitom (zatím) tichoučký. Systémový disk mám starší WD3200KS, ale stejně s novým kompem (cca za rok) tam dám nějakou bombu, pokud bude stát okolo 5 tisíc (VelociRaptor, SSD?). Před 3200KS jsem měl krtáce 250GB Hitachi (oblíbený výherce srovnávacích testů), ale už mi nestačil, tak jsem ho changnul. Z historie co si pamatuju tak jsem měl dycky WD, jen teda na prvním kompu někdy z 1995 jsem měl myslím Seagate:-).
[QUOTE=Zoidik;114979]Raptor je dobrá volba, jsem s ním spokojen, ale za jak dlouho to plánuješ? Nebylo by lepší si už spíše počkat jak spadnou na přijatelnější cenu SSD? Tipuju tak rok a budou za slušnou cenu větší kapacity.[/QUOTE]
na SSD asi bude jeste dost brzo, ale mozna to taky vyresim jednoplotnovym diskem, jeste neco poctu a uvidim podle financi ;)
na SSD asi bude jeste dost brzo, ale mozna to taky vyresim jednoplotnovym diskem, jeste neco poctu a uvidim podle financi ;)
Od prechodu na SATA jedine SAMSUNG a absolutne bez problemu. Uz se nemuzu dockat, az vymenim stavajici disky za novou radu F1 (320 GB a 640 GB).
To snad nééé, Alza WD6400AAKS slevnila na 2140... no výborně tratil jsem 4 stovky na tom, že jsem to měl o 5 dnů dřív.
Používám Seagate, Maxtor (ještě z doby než ho koupil Seagate), Samsung i Hitachi. Nedá se tedy říct, že upřednostňuji jednoho výrobce :) Vždycky se snažím daný disk vybrat na základě recenzí a testů, popř. zkušeností uživatelů...
[QUOTE=hippouss;115549]na SSD asi bude jeste dost brzo, ale mozna to taky vyresim jednoplotnovym diskem, jeste neco poctu a uvidim podle financi ;)[/QUOTE]
Co jsem teď slyšel, tak s SSD je trochu problém se spolehlivostí. Taky je vidět, že se bláznovství kolem trochu uklidnilo...
Takže bych ještě počkal, jak to prověří čas...
Co jsem teď slyšel, tak s SSD je trochu problém se spolehlivostí. Taky je vidět, že se bláznovství kolem trochu uklidnilo...
Takže bych ještě počkal, jak to prověří čas...
Preferuju Samsungy a Western Digital. Právě dnes jsem prodal svůj starší 120GB Samsung a neměl jsem s ním jediný problém. Nyní mám v kompu dva WD (pár měsíců starý 3200AAJS - ten jsem vzal omylem, chtěl jsem AAKS, ale aspoň jsem ušetřil dvě stovky) a 6400AAKS. Výkon solidní, hlučnost trochu horší. Byl jsem zvyklý na velký hluk ventilátorů, teď mám tiché PC a po několika letech jsem opět schopen slyšet pevné disky. Nemůžu si zvyknout.
Nikdy jsem neměl problém s Hitachi (i když to ještě byly IBM), s WD a Seagaty mám zkušenosti tak do roku 2000.
Teď jsem v rámci ztišování PC koupil Samsung HD322HJ a pokud nechytne syndrom předčasného úmrtí, mám novou oblíbenou značku.:) Rychlost a ticho.:thumb
Teď jsem v rámci ztišování PC koupil Samsung HD322HJ a pokud nechytne syndrom předčasného úmrtí, mám novou oblíbenou značku.:) Rychlost a ticho.:thumb
Dlouhou dobu vlastním Seagaty, jsou sice spolehlivé (starý známý 20GB v koženkovém obalu např. spadnul za provozu ze stolu a OK), ale hlukem jsou na tom dost špatně celou dobu (vlastně neznám jediný tichý Seagate :notsure). Napříště mám vyhlídlý WD z edice GreePower, ale možná nakonec kvůli předčasné investici do PC pořídím Samsung (kvůli výkonu), jinak by šel WD na data a Raptor na systém/instalace.
hmmm, tak právě mi udělal pá pá první Hitachi. Absolutně bez varování. Lup, lup, lup, lup, lup,...:angry:angry:angry
Co moje skusenosti s HDD pametaju, tak najlepsie su s WD, Seagate som tiez uz mal v ukach, ale zdali sa mi dost "hlucne" ani nie tak hrkotanim pri praci s diskom, ale vysokymi tonmi pri prevoze, Hitachi tiez stoja za nieco, ale zas su hlucnejsia, Ja osobne preferujem WD ;) (vsetko moje osobne skusenosti + subjektivny nazor... ;))