Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Vypnutí pc při instalaci XP

haCR (149)|21.4.2008 20:53
Dobrý den, sklád+,2*256mb ,intg.gpu,Eám mamce kancelářské pc tj amd 2400C300w,deska msi,seagate 80gb.
Složil jsem to pustil.v biosu vše ok.Pak přijde na řadu instalace windows XP SP2, zavádějí se soubory a najednou před částí kde souhlasíte se smlouvou se zniceho nic vypne pc.Zkousel jsem to nekolikrát prohodil ram,nebo zkousel jen s jednou,dal dokonce garfiku neitegr, a nic.Vždy na tom samém místě spadne pc.CD je 100% funkční.
Prosím poradte co stím mám dělat?
Včem je problém?

Děkuji předem za pomoc
Logout (4018)|21.4.2008 21:19
Ahoj,
viz FAQ: https://www.svethardware.cz/forum/showthread.php/4090-faq-pc-se-samo-restartuje-je-nestabilni-co-muze-byt-pricinou
jinak tipoval bych to na paměti, zkus je projet memtestem, taky může bejt odešlej zdroj, projdi odkaz výše a uvidíš...
Matyáš
pegy (757)|21.4.2008 21:27
Skus preliezt to FAQ a nasledne sa opytaj co ti neni jasne alebo v com by si potreboval pomoct. Myslim, ze tobude bud zdrojom alebo ramkamy. Zaklad pri rieseni problemov. V PC nechaj len vsetko zivotne dolezite pre jeho beh, cize MB, CPU, 1xVGA/integrovana, 1x HDD, 1x DVD a tak to skus, nasledne ak to vydrzi, pridavaj jednotlivy HW, kym to nespadne ;)
haCR (149)|21.4.2008 21:36
zkusim ten memtest ale nvm aji když sem osadil 1 pamet tak problém přetrval.
Může to být problém hdd?nebo základní desky?
Zusim taky jiný zdroj
Jinak pc je v základním stavu=psu,cpu,gpu,hdd,ram,mainboard,dvd.
Vypne se to vždy při stejném okamžiku nacte se cd s winXP a pak cerná obrazovka zacne blikat kursor a bum
Diky ozvu se
pegy (757)|21.4.2008 21:38
[QUOTE=haCR;115340]zkusim ten memtest ale nvm aji když sem osadil 1 pamet tak problém přetrval.
Může to být problém hdd?[/QUOTE]
Skus obe pameti, ak to pada s jednou, tak to kus s druhou, ano moze to byt aj HDD ;)
pas!k (3765)|21.4.2008 21:43
Pokud se pc uplne vypne na 99,9% bude problem ve zdroji .. aspon to z tveho dotazu tak chapu ze se vypina .. Pokud to pouze pada je potreba rozpesat co to presne dela vypise to nejakou hlasku ? Pokud se jedna o uplne vypnuti idealni by bylo zkusit jiny zdroj.
kane.shw (1231)|21.4.2008 22:44
Jak je na tom základní deska? Pořádně ji prohlédni... není někde poškozená? Co kondíky? Mechanika je také v pořádku? Zkoušel jsi i jiný kabel od mechaniky/disku? Případně druhý IDE konektor? Clear CMOS jsi provedl? Taky můžeš zkusit nahrát nejnovější/jiný BIOS. Vyzkoušej ještě třeba taky linux ;)

...jinak klasika, komponenty co můžeš, tak prozkoušej v jiném PC.
pcmaker (354)|22.4.2008 09:15
Kdyby to byl intel, tak bych skoro rekl, ze mas spatne nasazeny chladic, ale AMD? Nech to chvili zhavit a mrkni do BIOSu na teplotu CPU. I kdyz, jestli to vypne presne v tom samem miste, tak to asi prehrivanim nebude. Muze byt i datovy kabel nebo pevny disk. Udelej test povrchu. Jestli budes delat MEMTEST, nechej tam tu PCI grafiku. Tim se ti uvolni i pamet alokovana pro integrovanou grafiku, ktera je jinak nepristupna pro testy.
haCR (149)|22.4.2008 19:42
Caw díky za pomoc ale furt nic.Zkusil jsem vymenit zdroj,proházet ram ve slotech,nechat jen jednu ram proházet,dále základní deska se zdá bíti v pořádku,kondiky taky,zkusel jsem menit ata kabely k disku,taky dát dvd aji hdd na stejnou"kšabdu" jako primary nebo secondary,na tom disku byl nainstalován winXP ale na intel chipsetu zformátuju zkusím ten smart na disk.
Memtest zatim jsem nezkousel nechám přes noc nebo si prohodím ramky.CLR cmos jsem udelal a vse byz efektu.
posunul jsem se v te instalaci dál a asi tam kde se má dát opravit ci dát new kopie XP jen to tam blikne a the end!
Proste vyskousel jsem vsechny kobinace a nic. zkusi ted ty testy zatim dik
Doufam ze se to vyresi
pas!k (3765)|22.4.2008 20:28
Jednou tady nekdo resil podobny problem ... tuhla mu isntalace win porad presne v tom samem miste .. problem byl v procesoru.
ICEBOSS (3435)|23.4.2008 09:37
jeste zkus jiny medium + to co rikali ostatni.
haCR (149)|23.4.2008 22:36
Sakra nvm si stim rady potrebuju to rozjet
pomooc!!
kane.shw (1231)|23.4.2008 22:43
Napiš sem přesně jaké máš komponenty.
Můžeš jednotlivé komponenty vyzkoušet i v jiném PC?

Je to spíš taková střelba do tmy, ale můžeš zkusit vyměnit základní desku? :notsure ...ale problém může být opravdu kdekoli :(
haCR (149)|23.4.2008 23:37
Dobrý už to maká byl problém v cpu moc se přehříval vymenil jsme pastu a je to ok
dik vsem za pomoc