Jméno tazatele: roman
Znění dotazu:
pri zdroji o 400W mi grafika nvidia GEforce 8800GT pise,ze je nedostatecny pro bezpecny provoz a snizi se na nizsi vykon
HW a SW počítače jehož se dotaz týká:
Znění dotazu:
pri zdroji o 400W mi grafika nvidia GEforce 8800GT pise,ze je nedostatecny pro bezpecny provoz a snizi se na nizsi vykon
HW a SW počítače jehož se dotaz týká:
Napiš sem přesnou konfiguraci tvého PC. Zejména ZNAČKU a WATÁŽ tvého zdroje :)
...není 400W jako 400W... ;)
...není 400W jako 400W... ;)
Ten zdroj nedostatečný je, o tom žádná, 400W nedá ani ve snu, ty číslíčka jsou na Eurocase pro srandu králíkům a i mnohem kvalitnější zdroje jsou svůj maximální výkon schopné podávat nepřetržitě pár hodin v testech, ale nevydrží ho nepřetržitě třeba půl roku. Pro rozumný provoz (tj. aby tvoje sestava s maximálním odběrem dle mých odhadů 150-200W měla šanci pár let fungovat bezproblémů) budeš potřebovat přinejhorším Fortron 400GLN, líp něco jako Corsair VX450, HX520.
Tak jsem si koupil zdroj Corsair VX450 a problém s nedostatečným napájením grafiky přetrvává.Grafiku mám zapojenou na dva konektory.Mohl by být problém v něčím jiným?
[QUOTE=Neregistrovaný;117833]Tak jsem si koupil zdroj Corsair VX450 a problém s nedostatečným napájením grafiky přetrvává.Grafiku mám zapojenou na dva konektory.Mohl by být problém v něčím jiným?[/QUOTE]
Kdyz odhlidnu od toho, ze sis nevybral zrovna nejlepsi typ zdroje tak jeste napis co mas presne za grafiku a jestli to napajis pres redukci z molexu nebo jestli zdroj ma primo konektor na PCIE.
Kdyz odhlidnu od toho, ze sis nevybral zrovna nejlepsi typ zdroje tak jeste napis co mas presne za grafiku a jestli to napajis pres redukci z molexu nebo jestli zdroj ma primo konektor na PCIE.
roman> Proč na dva konektory? Ten zdroj má přímo PCI-e 6pin kabel tak ho zapoj do grafiky, nepotřebuješ žádnou redukci z molexů. I když fungovat by to mělo i přes redukci. Když to nepomůže tak zkus grafiku v jiném PC máš-li možnost, případně u prodejce. Jestli tam bude fungovat pak musí být na vině základní deska. Jestli grafika na jiném PC taky fungovat nebude tak ji reklamuj. Každopádně nákup silnějšího zdroje byl nevyhnutelný vzhledem k tvojí sestavě a Corsair VX450 je OK.
Nějak tak jak píše elpsycho, zdroj Corsair VX450 je na 8800GT dostatečný a kvalitní. Zcela jistě to nebyla zbytečná investice (EC zdroje nebrat - blee:().
[QUOTE=hl.hl;117840]Kdyz odhlidnu od toho, ze sis nevybral zrovna nejlepsi typ zdroje tak jeste napis co mas presne za grafiku a jestli to napajis pres redukci z molexu nebo jestli zdroj ma primo konektor na PCIE.[/QUOTE]
Veeeeeeeeeeeelka omluva za predchozi informaci o tom, ze sis nevybral typ zdroje nejlepe. Spletl jsem si to s verzi VX550 kterou vyrabi pro Corsair nekdo jiny nez tu tvou VX450 kterou dela Seasonic. A na tu 550 dost lidi nadavalo.
Veeeeeeeeeeeelka omluva za predchozi informaci o tom, ze sis nevybral typ zdroje nejlepe. Spletl jsem si to s verzi VX550 kterou vyrabi pro Corsair nekdo jiny nez tu tvou VX450 kterou dela Seasonic. A na tu 550 dost lidi nadavalo.
Měl jsem to zapojené přes redukci,ale i při zapojeni přes PCI-e 6pin kabel mi stále hlásí nedostatečný zdroj.Tak nevím,nejspíš s tím budu muset zajít do prodejny.Jen tak naokraj,mám instalovaný GIGABYTE gamer HUD který hlídá teplotu,ten na to vliv nemá,že?
Jen pro zajimavost, kde presne to pise tu hlasku? Znamemu jsem kupoval kolem noveho roku taky GB 8800GT a daval si ji do PC sam. Asi po 14 dnes si stezoval, ze mu hry chodi pomaleji nez predtim s pujcenou X600SE. Tak jsem si to vzal domu, zkousel instalovat nove ovladace a vsechno mozne a nic. Az nakonec jsem rozdelal bednu a zjistil, ze vubec nema zapojene pridavne napajeni. Ale nikde jsem si zadne hlasky o napajeni nevsiml.
[QUOTE=Neregistrovaný;118189]Přídavné napájení?Přes PCI kabel to nestačí?[/QUOTE]
Co je PCI kabel? Do 8800 GT musis zo zdroja pripojit 6 pin konektor, vystup na VGA najdes vzadu, tam pripojis tento 6 pin zo zdroja a tym mas zapojene pridavne napajanie ;)
Co je PCI kabel? Do 8800 GT musis zo zdroja pripojit 6 pin konektor, vystup na VGA najdes vzadu, tam pripojis tento 6 pin zo zdroja a tym mas zapojene pridavne napajanie ;)