Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Hp Lp2465 24"

Oslov (5)|2.5.2008 12:34
Dobrý den všem,

chtěl bych si koupit nějaký širokoúhlý (nejlépe asi 22 palců), jakžtakž kvalitní monitor do 15 000. Použití hlavně k hrám a filmům. Potřebuji ho totiž k PC/Xboxu/PS3. Mohl by mi někdo nějaký doporučit? Z těch všech údajů, doporučení, hodnocení a zase hanění mi jde opravdu hlava kolem a už vůbec nevím co je dobrý a co špatný monitor.

Děkuji všem za odpověď.
Oslov (5)|4.5.2008 12:52
Dobrý den,

vybral jsem si tento (http://www.monitory-lcd.cz/hp-lp2465-hewlett-packard-2122-p.html) monitor. Potřebuji ho na práci, filmy a velké kritérium jsou hry, protože bych chtěl mít monitor připojený také ke konzoli PS3. Mohl by mi ho někdo dpoporučit? Má s ním někdo nějaké zkušenosti?

Děkuji za odpověď.
pavel_p (993)|4.5.2008 14:34
Nějaké zkušenosti zde: https://www.svethardware.cz/forum/showthread.php/17913-stary-lcd-je-lepsi-ako-novy-cim-to-moze-byt

Doporučit ho můžu, ale možná za ty peníze seženeš i lepší. Hry: vzhledem k tomu, že 1920x1200 = 2,3mpix, 1280x1024 = 1,3mpix potřebuješ přibližně 2x rychlejší grafiku. Video: Na 700MB avi se dá dívat ze dvou metrů, xvid na dvě cd nebo dvd kvalita ujde, ale taky nic moc. Doporučuju filmy v HD kvalitě (1280x720). FullHD pak vypadá úplně skvěle, ale datové objemy jsou strašné.
Oslov (5)|4.5.2008 15:41
Musím říci, že teď už se v tom opravdu nevyznám. Každý tvrdí něco úplně jiného.

Chtěl bych si koupit nějaký širokoúhlý (nejlépe asi 22-24 palců), jakžtakž kvalitní monitor do 15 000. Použití hlavně k hrám, filmům a obyčejné práci. Chtěl bych ho hlavně k PS3 a občas také k PC. Mohl by mi někdo poradit s jakým monitorem bych mohl být spokojen a který by šel bez problémů připojit k PS3 s tím, že by monitor využil celý "potenciál" PS3? Z těch všech údajů, doporučení, hodnocení a zase hanění mi jde opravdu hlava kolem a už vůbec nevím co je dobrý a co špatný monitor.

Mohl by mi někdo s nějakou zajímavou zkušeností poradit?

Děkuji.
Withman (1337)|4.5.2008 16:21
Tento monitor mám a musím říci, že je skvělý, ale bojím se, že pro tvé účely není uplně ideální. Je to S-PVA (nebo S-IPS) a ty mají výborné podání barev a skvělé pozorovací úhly, problém může být v odezvě, jelikož toto není uplně ideální monitor čistě pro hraní. Já na něm hraji COD4, Tiberium Wars a je to OK, ale někteří "extrémní" hráči tvrdí, že je příliš pomalý...:notsure
P@pi (1519)|4.5.2008 16:46
Je to jednoduché. Buď koupíš "šmejd" TN, který bude super na hry, obyčejnou práci a bude slušně zvládat filmy, ale bude mít "mizerné" barvy a pozorovací úhly. Nebo si koupíš lepší displej, ale musíš počítat s tím, že na hry není ideální. Filmy a obyčejná práce skvělé.

Mix mezi prakticky neexistuje. Buď prostě "vysoká" odezva a kvalitní barvy a pozorovací úhly nebo nízká odezva a "mizerné" barvy a pozorovací úhly.

Uvozovky jsou tu proto, že nikdo ti neřekne jak to budeš vnímat ty. Já mám TN a i barvy mi stačí na grafiku a jiní by si to šli hodit. Ale displej se slušnými parametry a nízkou odezvou prakticky není. Je to dané technologiemi monitorů.
Oslov (5)|4.5.2008 17:34
"Je to jednoduché. Buď koupíš "šmejd" TN, který bude super na hry, obyčejnou práci a bude slušně zvládat filmy, ale bude mít "mizerné" barvy a pozorovací úhly."

Čert vem pozorovací úhly, ale co ty barvy? Jde o kvalitu co se týče fotek? Je to hodně výrazný rozdíl u filmů a her, nebo se to dá překousnout, pokud nechci zpracovávat fotky? Někde jsem četl, že kupovat TN monitor nemá cenu... To je další rozpor ve kterém se nevyznám.

Mohl by mi někdo poradit s jakým monitorem bych mohl být spokojen a který by šel bez problémů připojit k PS3 s tím, že by monitor využil celý "potenciál" PS3?

Děkuji za odpověď.
Intri (3490)|4.5.2008 18:14
Jestli si chceš porovnat rozdíl kvality barev mezi LCD panely v extrému, zkus si srovnat jakýkoliv stolní LCD panel s displejem notebooku. Uvidíš, že rozdíl je brutální, i když pokud člověk nemá přímé srovnání, může se zdá, že barvy na notebooku jsou v pohodě.

Naštěstí mezi stolními panely až tak velký rozdíl není, každopádně osobně bych určitě těch pár ms odezvy obětoval, abych měl citelně lepší barevné podání. Osobně si myslím, že to člověk při běžné práci ( pokud není grafik či fotograf ) nepozná, resp. pozná, ale nedojde mu to ( tak to vnímám já, když jsem zvyklý na stolní panel a musím někam pryč s notebookem, kde mám k dispozici jen integrovaný displej ) na druhou stranu vždycky je příjemnější koukat na živější barvy.
pavel_p (993)|4.5.2008 19:53
Odezva je v pohodě, u her to možná poznají fakt jen profesionální pařani counterstrika, u filmů je problém jejich mizerná kvalita a ne odezva nebo snad dokonce duchové za pohybujícími se objekty.

Kupovat TN nemá cenu? Většina lidí kupuje TN a je s ním spokojená.

Btw co se vlastně používá u notebooku? Barvy to má trošku lepší než TN (jak který notebook), ale pozorovací úhly jsou totálně mizerné u všeho co jsem viděl.
P@pi (1519)|4.5.2008 20:29
[QUOTE=pavel_p;119334]...[/QUOTE]

U notebooků se myslím používá také TN. Ale proč mají tak mizerné pozorovací úhly netuším. Spíš mi přijde to podsvětlení naprosto šílené u noťasů :). Alespoň u mojeho...

Já bych se (kvalitního) TN nebál a když ti přijde hrozný, tak máš 14 dní na vrácení.
Janyk1 (997)|4.5.2008 20:34
[QUOTE=P@pi;119275]Je to jednoduché. Buď koupíš "šmejd" TN, který bude super na hry, obyčejnou práci a bude slušně zvládat filmy, ale bude mít "mizerné" barvy a pozorovací úhly. Nebo si koupíš lepší displej, ale musíš počítat s tím, že na hry není ideální. Filmy a obyčejná práce skvělé.

Mix mezi prakticky neexistuje. Buď prostě "vysoká" odezva a kvalitní barvy a pozorovací úhly nebo nízká odezva a "mizerné" barvy a pozorovací úhly.

Uvozovky jsou tu proto, že nikdo ti neřekne jak to budeš vnímat ty. Já mám TN a i barvy mi stačí na grafiku a jiní by si to šli hodit. Ale displej se slušnými parametry a nízkou odezvou prakticky není. Je to dané technologiemi monitorů.[/QUOTE]

Imho něco mezi by mohl být NEC20WGX2 Pro, ale je to jen 20", imho S-IPS s dobrou odezvou i na hry(výňatek z recenze: "Za takovéto hodnoty by se nemusel stydět kdejaký 2 až 3ms TN panel."), zbytek si domyslete:)
https://www.svethardware.cz/recenze-nec-20wgx2-nemozne-se-stava-skutkem/13895
Imho to není nejnovější monitor, ale zatím můj favorit, za mrzký peníz (11k) se docela dá, ne?


-Imho možná trochu OT, ale...
Zoidik (1405)|5.5.2008 06:10
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste] - slušný kontrast, uhly taky dobré, jas řekneme normální. Jenom se mi nelíbí vzhled

[odkaz, pro zobrazení se přihlaste] - kontrast a jas to samé, uhly horší a vzhledově pěkný

[odkaz, pro zobrazení se přihlaste] - až na ty uhly dobrej monitor

Rozhodoval bych se mezi němi. Osobně jsem příznivcem samsungů, neměl jsem s nimi nikdy žádnej problem, takže mužu jenom doporučit. Co se týče těch pozorovacích uhlů, tak těch 160°/160° je docela málo, ale na druhou stranu kdo se dívá na monitor z boku že jo :-)

jiank všechno to jsou jenom papírové udaje, jak to bude vypadat ve skutečnosti se ti málokdo odváží říct. Nejlepší je pokud si ty monitory necháš postavit vedle sebe a srovnáš je při nastavených stejnych procentuelních hodnotách jasu a kontrastu.

LG taky nejsou špatné montory. Nakupují Panely od samsungu, ale osazují je vlastní elektronikou.
Oslov (5)|5.5.2008 17:12
Děkuji za odpovědi. Tenhle ([odkaz, pro zobrazení se přihlaste]) mi přijde parádní...
Norm (2)|28.5.2008 15:41
Cau,
vyse zminene HP vlastnim, prechazel sem na nej ze 17" HP TN, a rozdil nejvetsi je v plose. Kdyz sem je postavil vedle sebe ta sedumnactka vypadala jak nejaka smudla. Kupoval sem ho za 16.5k a kdyz to tak vidim zpetne mozna to za ty prachy nestalo. Uhly pohledu rozhodne lepsi nemusis natacet monitor presne abys videl kvalitne. Podani barev je subjektivni.. kdyz nebudes mit jine srovnani tak to nepoznas.

Mozna bych uz dneska koupil TN panel a usetreny prachy strcil jinam
mstejska (2912)|28.5.2008 23:08
HP LP2465. Mam ho rok a jsem s nim velmi spokojen. Nejake ze by byl pomaly to nemuzu posoudit. Dobra vec je 4 portovy USB hub. Mam ho pripojen k NB a k domacimu PC. Ale TN bych uz nikdy nebral. Samozrejme si za tu cenu muzes koupit 2x 22" ale kvalita je potom nekde jinde. V praci mam dell 17" a ta plocha co mam doma (24") strasne chybi. Pokud mas otevreny eclipse s nekolika okny a pritom debugujes aplikaci, tak se polocha pocita.