Strana 1 z 4 123 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 57

Téma: Sekají se hry (P4 + Radeon X1650)

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    53

    zdar mam problem s vykonem, konfigurace: P4 3GHz Prescott, ATi X1650Pro GDDR3, MB-Biostar P4M80-M4, 2x512MB DDR400..problem je v tom ze se seka jakakoliv hra a to i starsi napr vietcong, mafia atd proste skoro vsechny stary a novy hry...ovladace sem zkousel aji stary aji novy a nic..kdosi mi rikal ze to je VIA chipsetem ale to se mi moc nezda..vim ze to neni nakej nabusenej komp ale ty hry by to melo zvladat bez problemu..nevi nekdo v cem muze byt problem?thx
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,440

    Jaké máš ovladače grafiky? Jestli nové, zkus dát starší 7.3 nebo 7.4, pro AGP karty jsou lepší. Co ovladače čipsetu, máš? Jaké? Nějaká změna HW v poslední době? Jaké jsou teploty, hlavně u CPU? Zdroj je jaký? Značka, výkon, stáří...
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    1,391

    Blba otazka, ale pro jistotu. Ovladace chipsetu mas nainstalovany?
    Pres GPUZ zjisti, zda grafika bezi v modu 8x (klidne priloz screen).
    Pak jeste zkontroluj u jednotlivych kanalu radicu disku, zda nebezi v rezimu PIO.
    Zkus nejaky 3dmark (03,05,06) kolik ti davaji bodu.

    A jeste k tem ovladacum. Sice ATI AGP nemam, ale vim, ze s nima meli uzivatele nejake problemy (nevim jestli i vykonove). U nejake posledni verze k tomu byl nejaky AGP HOTFIX.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    53

    Citace Původně odesláno od johny__g Zobrazit příspěvek
    Jaké máš ovladače grafiky? Jestli nové, zkus dát starší 7.3 nebo 7.4, pro AGP karty jsou lepší. Co ovladače čipsetu, máš? Jaké? Nějaká změna HW v poslední době? Jaké jsou teploty, hlavně u CPU? Zdroj je jaký? Značka, výkon, stáří...
    ovladace grafiky sem zkousel od 7.11 az po 8.4 mam 6.12 tk je zkusim..chipsetu mam nejnovejsi a i nejnovejsi bios..puvodne tam byl celeron D 320 a Ati 9550 a po upgradu na tohle narust vykonu treba v NFSU2 o 2fps a pritom carbon jede 2x lip..grafika dava nak do 80°C(moje byvala X1650XT mela i 96°C a jela v pohode) a cpu tak kolem 60°C v zatezi...droj je sice shit trust 370W starej tak pul roku ale odber byl kolem 200W v zatezi a komp v podpisu mi utahne noname 350W tkze v tom tky problem by nemel byt
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    53

    Citace Původně odesláno od hl.hl Zobrazit příspěvek
    Blba otazka, ale pro jistotu. Ovladace chipsetu mas nainstalovany?
    Pres GPUZ zjisti, zda grafika bezi v modu 8x (klidne priloz screen).
    Pak jeste zkontroluj u jednotlivych kanalu radicu disku, zda nebezi v rezimu PIO.
    Zkus nejaky 3dmark (03,05,06) kolik ti davaji bodu.

    A jeste k tem ovladacum. Sice ATI AGP nemam, ale vim, ze s nima meli uzivatele nejake problemy (nevim jestli i vykonove). U nejake posledni verze k tomu byl nejaky AGP HOTFIX.
    jasne ze mam , jede na 8x , hdd jel v UDMA akorat cdromka byla v pio , v 3d marku to ma odpovidajici hodnoceni , ten hotfix byl jen pro jednu verzi ovladacu v dalsich to bylo uz opraveny..crysis, far cry a bioshock jedou v pohode(na primereny nastaveni) ale vetsina her jede hrozne a hlavne starsich
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,440

    Takže jsi měnil grafiku .... zkus odinstalovat všechny ovladače grafiky, vyčisti systém driver cleanerem (v nouzovém režimu) a pak instaluj nové ovladače. Projdi si stránky AMD, jestli tam najdeš něco o tom hotfixu pro AGP karty. Teplota 80 stupňů je IMHO dost, čím to chladíš? Vypadá to, že máš nějaký problém s airflow ve skříni. 60 u CPU není málo, ale Prescott holt topí, myslím že při téhle teplotě by se ještě zpomalovat neměl. Zkus nějaké testy CPU, třeba super PI a porovnej si výsledky zda odpovídají. A taky resetni BIOS.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Čestný člen Avatar uživatele P@pi
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    1,559

    Teplota procesoru při zátěži je? (sázim na to, že jsme opět u klasických prázdných cyklů u P4 )

    EDIT: aha už vidim
    EDIT2: zkus si projít ->

    http://www.svethardware.cz/forum/sho...4527#post54527
    http://www.svethardware.cz/forum/showthread.php?t=2364
    http://www.svethardware.cz/forum/showthread.php?t=2327

    Hledáš něco Throttling či prázdné cykly.

    V rychlosti stáhni RMClock, spusť a v položce monitoring koukej na první graf. Oba sloupce by měly být stejné (v zátěži). Kdyžtak pošli screen.
    Naposledy upraveno uživatelem P@pi: 10-05-2008 v 10:31
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    53

    Citace Původně odesláno od johny__g Zobrazit příspěvek
    Takže jsi měnil grafiku .... zkus odinstalovat všechny ovladače grafiky, vyčisti systém driver cleanerem (v nouzovém režimu) a pak instaluj nové ovladače. Projdi si stránky AMD, jestli tam najdeš něco o tom hotfixu pro AGP karty. Teplota 80 stupňů je IMHO dost, čím to chladíš? Vypadá to, že máš nějaký problém s airflow ve skříni. 60 u CPU není málo, ale Prescott holt topí, myslím že při téhle teplotě by se ještě zpomalovat neměl. Zkus nějaké testy CPU, třeba super PI a porovnej si výsledky zda odpovídají. A taky resetni BIOS.
    no nejdriv grafiku a pak cpu ptze narust vykonu byl minimalni..tak sem nainstaloval 7.4 a vietcong ma na zacatku po pristani vrtulniku 22fps..no hned po zapnuti ma cpu 25°C a grafika 45°C a hned tak rychle se to nezahreje tkze teplotou by to byt nemelo...zkusim to super pi ale myslim ze to melo dobry vysledky
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Čestný člen Avatar uživatele P@pi
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    1,559

    Citace Původně odesláno od congi Zobrazit příspěvek
    no nejdriv grafiku a pak cpu ptze narust vykonu byl minimalni..tak sem nainstaloval 7.4 a vietcong ma na zacatku po pristani vrtulniku 22fps..no hned po zapnuti ma cpu 25°C a grafika 45°C a hned tak rychle se to nezahreje tkze teplotou by to byt nemelo...zkusim to super pi ale myslim ze to melo dobry vysledky
    Tak CPU zcela jistě nemá 25°, to je nesmysl. To u P4 nedosáhneš bez leteckýho motoru na chlazení.
    Vyzkoušej ten RMClock.

    Jinak přejmenovávám vlákno na něco jiného, todle je opravdu blbý název.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    53

    du resetnout ten bios...teploty na screenu č.4 jsou po 10min cumeni na misto ze ktereho je screen č.3
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 01.JPG 
Zobrazení: 127 
Velikost: 113.1 KB 
ID: 4361   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 02.JPG 
Zobrazení: 156 
Velikost: 119.4 KB 
ID: 4362   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 03.JPG 
Zobrazení: 146 
Velikost: 69.7 KB 
ID: 4364   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 04.JPG 
Zobrazení: 156 
Velikost: 135.4 KB 
ID: 4365  
    Naposledy upraveno uživatelem congi: 10-05-2008 v 11:09
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11

    rs rs je offline
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    104

    Zdravím, co se týče throtllingu můžete zkusit program ThrottleWatch. http://www.panopsys.com/Downloads.html

    Těm hodnotám teplot CPU co měříte nevěřte, přičetl bych tak deset stupňů (vzhledem k tomu, že po startu počítače vám ukazuje nesmyslně nízkou teplotu). Skutečná teplota při zatížení může být klidně okolo 70° C a to už ke vkládání prázdných cyklů často dochází.

    Deska s takovýmto čipsetem bude výkon ostatních komponent a hlavně procesoru brzdit vždy. Neumí ani dualchannel :-/ . A takové omezení člověk pozná ve hrách, ale ne při testech jako je třeba SuperPI.

    Pokud se procesor nepřehřívá, tak v případě Vietcongu bych si spíš pohrál přímo s nastavením výkonu ve hře. (Např. povolit používání video paměti pro ukládání textur.) Fist Alpha se seká i na mnohem lepších počítačích.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    53

    Citace Původně odesláno od rs Zobrazit příspěvek
    Zdravím, co se týče throtllingu můžete zkusit program ThrottleWatch. http://www.panopsys.com/Downloads.html

    Těm hodnotám teplot CPU co měříte nevěřte, přičetl bych tak deset stupňů (vzhledem k tomu, že po startu počítače vám ukazuje nesmyslně nízkou teplotu). Skutečná teplota při zatížení může být klidně okolo 70° C a to už ke vkládání prázdných cyklů často dochází.

    Deska s takovýmto čipsetem bude výkon ostatních komponent a hlavně procesoru brzdit vždy. Neumí ani dualchannel :-/ . A takové omezení člověk pozná ve hrách, ale ne při testech jako je třeba SuperPI.

    Pokud se procesor nepřehřívá, tak v případě Vietcongu bych si spíš pohrál přímo s nastavením výkonu ve hře. (Např. povolit používání video paměti pro ukládání textur.) Fist Alpha se seká i na mnohem lepších počítačích.
    no ty teploty by mely byt ok ptze aj po sahnuti na nej je mirne teplej v idle...no jenze ono v tech hrach nejak nastaveni aj na minimum jede stejne a nejen v tom vietcongu i v nfsu2 a dalsich
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    1,391

    Neni mozno zkusit na jiny disk cistou instalaci Windows a vyzkouset hru kde je to nejvice sekane? Ja to resim presne takto, mam ulozene obrazy cistych Windows vsech znamych co jsem jim delal PC a kdyz je problem tak na zkusebni HDD hodim cistou instalaci a ihned je videt zda je to problem hw nebo spis sw.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    53

    Citace Původně odesláno od hl.hl Zobrazit příspěvek
    Neni mozno zkusit na jiny disk cistou instalaci Windows a vyzkouset hru kde je to nejvice sekane? Ja to resim presne takto, mam ulozene obrazy cistych Windows vsech znamych co jsem jim delal PC a kdyz je problem tak na zkusebni HDD hodim cistou instalaci a ihned je videt zda je to problem hw nebo spis sw.
    winy sem preinstalovaval tak 3x nebo 4x zadna zmena..ty hw pozadavky na vietcong jsou hodne maly a ten komp ma na minimum graf. detailu nekde fps pod 20
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Zdroj okamžitě měnit. Na takovou sestavu bych pro jistotu nedal ani 400W Fortron a on tam má 370W no-name a ještě tu tvrdí, že je to v pořádku Tohle je opradu na zabití...

    Jestli nechceš, aby ti v tom druhém vybuchly nějaké kondenzátory nebo umřela polovina PC, tak tu redukci z 230 VAC na 12 VDC také okamžitě prohoď oknem pěkně z vršku a kup něco lepšího.

    Teplota grafické karty je poměrně vysoká a jak jsme viděli v testech od mecha 13, mizerný zdroj dokáže pravděpodobně i snížit výkon (jak jinak si vysvětlit, že s ECčkem klesla spotřeba a teplota ?!) a dělat další divy.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 4 123 ... PosledníPoslední