Gigabyte Ep35c-ds3r
Zdravim,
zaujimal by ma vas nazor na tuto dosku [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] .
Zaujala ma hlavne tym, ze ma DDR2 a DDR3 pametove sloty a spolu 8 SATA konektorov. planujem si doma vytvorit taky mensi servrik, kde by som nahadzal disky na zdielanie v lokalnej sieti. Rad by som to taktiez vyuzil na experimentovanie s Windows Server 2008 + zavesene nejake 2 virtualne masinky SBS2003..
procesor ani pamete zatial vybrane nemam, ale uvazujem o C2D E6750 a nejakom 2x2GB DDR2 kite..
Myslite ze ma zmysel na podobne ucely nejakym sposobom vyberat dosku? Grafika tam bude najlacnejsia z ponuky..
zaujimal by ma vas nazor na tuto dosku [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] .
Zaujala ma hlavne tym, ze ma DDR2 a DDR3 pametove sloty a spolu 8 SATA konektorov. planujem si doma vytvorit taky mensi servrik, kde by som nahadzal disky na zdielanie v lokalnej sieti. Rad by som to taktiez vyuzil na experimentovanie s Windows Server 2008 + zavesene nejake 2 virtualne masinky SBS2003..
procesor ani pamete zatial vybrane nemam, ale uvazujem o C2D E6750 a nejakom 2x2GB DDR2 kite..
Myslite ze ma zmysel na podobne ucely nejakym sposobom vyberat dosku? Grafika tam bude najlacnejsia z ponuky..
Ty ddr3 sloty sou tam nanic. Stejnak je realne nikdy nevyuzijes a kdyz si odmyslis ty ddr3 tak je to prakticky uplne stejna deska jako (e)p35 ds3r. Klidne ber ep35c, ale nepovazuj ddr3 sloty za vyhodu.
Jinak co se tyce kvality, spolehlivost at, tak sou vseobecne tyhle (e)p35(c) - ds3r naprosto vpohode.
Jinak co se tyce kvality, spolehlivost at, tak sou vseobecne tyhle (e)p35(c) - ds3r naprosto vpohode.
jj. Souhlas, Mám tu samou, ale jen s DDR2 sloty a spokojenost:)
Nárůst výkonu u DDR3 je minimální a za tu cenu:rolleyes: Maj akorát menší spotřebu.
Nárůst výkonu u DDR3 je minimální a za tu cenu:rolleyes: Maj akorát menší spotřebu.
Cenový rozdíl mezi GA-EP35-DS3R (ddr2) a GA-EP35C-DS3R (ddr3) je kolem 30ti korun, tak proč nevzít tu "dražší"? 30 korun není zas taková hrůza a třeba to později i využije... ;)
Na druhou stranu je ta deska vyrazne sirsi nez jeji nonC verze, coz muze zapricinit radu potizi obzvlast u levnejsich/mensich skrini, takze to ze je to jen 30kc bych jako vyhodu nebral.
tak ako vidim, prevlada nazor ze DDR3 sloty niesu az takou vyhodou.. V specifikaciach je max 8GB RAM v DDR2 slotoch, to mi urcite bude stacit..
So skrinou problem nemam, mam serverovu bednu takze by tam v pohode vosla este jedna doska :D
So skrinou problem nemam, mam serverovu bednu takze by tam v pohode vosla este jedna doska :D
[QUOTE=kikloop;129772]V specifikaciach je max 8GB RAM v DDR2 slotoch[/QUOTE]
to je ten podstatny problem, DDR3 totiz zvladne jen 4GB... a kdo by downgradoval z 8GB DDR2 na 4GB DDR3?:stupid
to je ten podstatny problem, DDR3 totiz zvladne jen 4GB... a kdo by downgradoval z 8GB DDR2 na 4GB DDR3?:stupid
[QUOTE=mech13;129789]to je ten podstatny problem, DDR3 totiz zvladne jen 4GB... a kdo by downgradoval z 8GB DDR2 na 4GB DDR3?:stupid[/QUOTE]
a prave preto nad tou doskou premyslam.. ono asi nema velky vyznam teraz nakupit lacne ddr2 pamete a az casom budu lacne ddr3 tak ich len vymenit.. za ten rok-dva uz budu ine procaky a chipsety a podobne.
a prave preto nad tou doskou premyslam.. ono asi nema velky vyznam teraz nakupit lacne ddr2 pamete a az casom budu lacne ddr3 tak ich len vymenit.. za ten rok-dva uz budu ine procaky a chipsety a podobne.
[QUOTE=kikloop;129820]ono asi nema velky vyznam teraz nakupit lacne ddr2 pamete a az casom budu lacne ddr3 tak ich len vymenit..[/QUOTE]
Tuhle vetu sem moc nepochopil, takze:
a) Pokud si to myslis tak ze se nevyplati ted kupovat ddr2 s tim ze bys za chvilu stejnak presel na ddr3 , tak to je to blbost.
b) Pokud si to myslel naopak, teda tak, ze se nevyplati pak prechazet na ddr3 a s klidem v dusi klidne zit s ddr2, tak to mas pravdu, ddr3 prinasi jen maly narust vykonu.
Tuhle vetu sem moc nepochopil, takze:
a) Pokud si to myslis tak ze se nevyplati ted kupovat ddr2 s tim ze bys za chvilu stejnak presel na ddr3 , tak to je to blbost.
b) Pokud si to myslel naopak, teda tak, ze se nevyplati pak prechazet na ddr3 a s klidem v dusi klidne zit s ddr2, tak to mas pravdu, ddr3 prinasi jen maly narust vykonu.
Řešil jsem stejný problém (https://www.svethardware.cz/forum/showthread.php/16615-combo) a myslím, že předřečníci mají pravdu. Taky se zamysli, jestli budeš potřebovat RAID. To je to "R" v názvu desky. Pokud - jako já - nebudeš, můžeš ušetřit o něco víc koupí EP35 DS3 (rev.2.1).
dalsi doplneni:D naopak kvuli firewire je potreba priplatit na DS3P (=DS4 s mensim chladicem)
jinak DS3 ma raid taky, jen ne intelacky (na te hromade sata portu) ale stejne jako vsechny GB desky s 965P/P31/P35 na pridavnem Jmicron radici - dva fialove SATA porty + IDE (raid 0 a 1)
jinak DS3 ma raid taky, jen ne intelacky (na te hromade sata portu) ale stejne jako vsechny GB desky s 965P/P31/P35 na pridavnem Jmicron radici - dva fialove SATA porty + IDE (raid 0 a 1)
To by mě taky zajímalo, jak je to s tím fialovým portem GIGABYTE SATAII. Při čtení manuálu mě zarazilo, že deska která nemá mít RAID, ho asi zřejmě má (nejsem tak dobrý v AJ). Jak se to liší od toho inteláckého?
Sorry za OT, ale tazateli a nejen jemu by to mohlo pomoct.
Sorry za OT, ale tazateli a nejen jemu by to mohlo pomoct.
Ty fialový porty jsou na separátnim JMicron řadiči. Je na nich možný udělat RAID, ale zas protože jsou připojený přes PCIe a ten čip má horší výkon, tak se na něm nevyplatí dělat raid kvůli rychlosti:
http://www.buy.com/articles/loc/64230/channeltype/2/channelid/144/subtype/1/1280.html
Primárně tam je kvůli připojení IDE disku, já ho používám pro DVD mechaniky, dobrej je pro snadnou instalaci
XP v řežimu AHCI - nainstaluje se to jako IDE, pak se pověsí disk na JMicron a v boisu se změní ICH9 na AHCI mód, nabootuje se, nainstalujou drivery a disk přehodí zpátky.
http://www.buy.com/articles/loc/64230/channeltype/2/channelid/144/subtype/1/1280.html
Primárně tam je kvůli připojení IDE disku, já ho používám pro DVD mechaniky, dobrej je pro snadnou instalaci
XP v řežimu AHCI - nainstaluje se to jako IDE, pak se pověsí disk na JMicron a v boisu se změní ICH9 na AHCI mód, nabootuje se, nainstalujou drivery a disk přehodí zpátky.