prosim poradte jakou desku pro Intel Core 2 Quad Q9450
Tak cena by mela byt zhruba do 5000,- a na tu P45 se celkem bojimpoctu linek v pci-e, mam zatim v kosiku P5e , ale nevim jestli pro toto ctyrjadro neni uz stara.
pak je tady dobře vybavená [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] nebo maximálně vybavená [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]...:thumb
EDIT:lubayys:tentokrát jsem byl pomalejší..
EDIT:lubayys:tentokrát jsem byl pomalejší..
Ten zdroj NEBER!!!!Vem HX620W je kvalitnější a na tu sestavu stačí..Řadu TX nevyrábí Seasonic..A tu desku ještě promysli čipset X38 není vůbec špatný,ale je starý...Bral bych tu Gigabyte EP45-DQ6 - Intel P45..
Nevidim na te sestave nic, co by vyzadovalo nakup mobo za 5k. Imho, jak ti doporucil samecp, Gigabyte EP45-DS3R, je naprosto dostacujici volbou. Obavy ohledne poctu pcie linek taktez nechapu, jelikoz nepises ze planujes provozovat cf (a o tom pochybuji) a hlavne, vsechny p45 maj 16+8. V pripade ze bys neplanoval provozovat raid, stacila by i ep45-ds3 a za usetreny peniz si radsi kup neco, co doopravdy vyuzijes (disk, ram, cokoliv)
x38 je dnes uz trochu out. oproti p45 nema snad zadnou vyhodu.
x38 je dnes uz trochu out. oproti p45 nema snad zadnou vyhodu.
[QUOTE=tommmmm;140107]...na tu P45 se celkem bojim poctu linek v pci-e, mam zatim v kosiku P5e , ale nevim jestli pro toto ctyrjadro neni uz stara.[/QUOTE]
...tak tohle jsem nepochopil :notsure, pokud nebudeš rovnou kupovat dvě ATiny do CF, tak to vůbec neřeš :rolleyes:
V první řadě je potřeba vědět, co přesně od té desky očekáváš! Budeš taktovat? Co všechno za vybavení na ní potřebuješ - FireWire, počet SATA, budeš používat RAID atp.? Kolik budeš mít grafik - budeš používat CF, či nedej bože SLI?
Když si tohle všechno promyslíš, tak třeba zjistíš, že ti stačí i základovka za cca 2000CZK - 3000CZK, a nějaké excesy s čipsety Xx8 vůbec nevyužiješ. Drž se čipsetů P45 a pak už si jen porovnávej parametry a tvé potřeby/nároky.
Jo a ten zdroj ber skutečně Corsair HX620 (620W), no možná i Corsair HX520 (520W) :notsure, ale zas máš 4jádro a prachy ti zjevně nechybí;), tak klidně i tu HX620 :thumb
...tak tohle jsem nepochopil :notsure, pokud nebudeš rovnou kupovat dvě ATiny do CF, tak to vůbec neřeš :rolleyes:
V první řadě je potřeba vědět, co přesně od té desky očekáváš! Budeš taktovat? Co všechno za vybavení na ní potřebuješ - FireWire, počet SATA, budeš používat RAID atp.? Kolik budeš mít grafik - budeš používat CF, či nedej bože SLI?
Když si tohle všechno promyslíš, tak třeba zjistíš, že ti stačí i základovka za cca 2000CZK - 3000CZK, a nějaké excesy s čipsety Xx8 vůbec nevyužiješ. Drž se čipsetů P45 a pak už si jen porovnávej parametry a tvé potřeby/nároky.
Jo a ten zdroj ber skutečně Corsair HX620 (620W), no možná i Corsair HX520 (520W) :notsure, ale zas máš 4jádro a prachy ti zjevně nechybí;), tak klidně i tu HX620 :thumb
A nejakej duvod proc ti nestaci ep45-ds3(r) (nebo asus ASUS P5Q Pro) ? Jako sou to tvy penize, ale zbytecne vyhozeny imho.
k tomu zdroju TX650 tiež vyrába seasonic https://www.svethardware.cz/forum/showthread.php/19578-zdroje-corsair-prehled-modelu#134403
tommmmm
Jenom tři poznámky:
1. Všichni Ti tady radí, abys koupil MB od Gigabyte a ty se držíš ASUSu jak ho*no košile (promiň to lidové přirovnání, ale nic trefnějšího mě momentálně nenapadlo). Je k tomu nějaký osobní důvod?
2. U sestavy za takový peníz mi chybí samostatný HDD na systém a swap. A nejlépe Raptor.
3. Když už bych se rozhodl pro 64 bit systém, asi bych vzal 8 GB RAM.
Jenom tři poznámky:
1. Všichni Ti tady radí, abys koupil MB od Gigabyte a ty se držíš ASUSu jak ho*no košile (promiň to lidové přirovnání, ale nic trefnějšího mě momentálně nenapadlo). Je k tomu nějaký osobní důvod?
2. U sestavy za takový peníz mi chybí samostatný HDD na systém a swap. A nejlépe Raptor.
3. Když už bych se rozhodl pro 64 bit systém, asi bych vzal 8 GB RAM.
Svata pravda. I blbej samsung f1 320GB pro system by byl lepsi investici nez vrazet litr do zbytecne drahy desky.
[QUOTE=cool.user;140130]vsechny p45 maj 16+8[/QUOTE]
podle tohoto: http://www.intel.com/Assets/Image/diagram/p45_Block-Diagram.gif by P45 imho melo mit linky 16+0 a v pripade osazeni druhe karty se rozdeli na 8+8. ale jelikoz tady uz je PCI-E 2.0, rychlost osmi linek je stejna jako 16ti u P35/X38...
jinak souhlas s tim co psali vsichni predemnou...
podle tohoto: http://www.intel.com/Assets/Image/diagram/p45_Block-Diagram.gif by P45 imho melo mit linky 16+0 a v pripade osazeni druhe karty se rozdeli na 8+8. ale jelikoz tady uz je PCI-E 2.0, rychlost osmi linek je stejna jako 16ti u P35/X38...
jinak souhlas s tim co psali vsichni predemnou...