amd vs intel
Ahoj chtěl bych se zeptat který procesor je lepší jestli
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
albo
albo
Výkonově to je přibližně nastejno. Intel má o polovinu nižší spotřebu. AMD je levnější.
Do jaké sestavy a na co to má být ?
Do jaké sestavy a na co to má být ?
Grafická karta SAPPHIRE HD 3870, 512MB DDR4 (2250MHz), ATI Radeon HD 3870 (775MHz), PCIe x16, CrossFire, 256bit, 2xDVI, single slot
2GB ram
HDD 200Gb samsung spinpoint S250S sataII/300 3RZ
skřín midi tower step 307
a základovka bud Asus P5B Gb lan, iP965 FSB 1066 HDA (for intel)
albo EDIT GIGABYTE M57SLI-S4 - nForce570 SLi, 2xPCIe x16, DDR2 800, SATA II RAID, FW, USB2.0, GLAN, mATX, scAM2(for amd)
mala by být na HRY ;)
2GB ram
HDD 200Gb samsung spinpoint S250S sataII/300 3RZ
skřín midi tower step 307
a základovka bud Asus P5B Gb lan, iP965 FSB 1066 HDA (for intel)
albo EDIT GIGABYTE M57SLI-S4 - nForce570 SLi, 2xPCIe x16, DDR2 800, SATA II RAID, FW, USB2.0, GLAN, mATX, scAM2(for amd)
mala by být na HRY ;)
Kupuješ novou sestavu ? Jestli ano, všechno špatně ;) Napiš svůj rozpočet a já se podívám po nečem lepším :)
zde je to jednoduché - plánujete přetaktovat CPU? jestli ano, berte [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
pokud ne, berte to AMD 6000+ .
/edit: předpokládám, že většinu věcí již máte, jen čekáte na desku a CPU (co koupit), pokud stavíte nové PC, tak má kolega pravdu, všechno předělat - rádí Vám poradíme, co koupit
pokud ne, berte to AMD 6000+ .
/edit: předpokládám, že většinu věcí již máte, jen čekáte na desku a CPU (co koupit), pokud stavíte nové PC, tak má kolega pravdu, všechno předělat - rádí Vám poradíme, co koupit
Tak, seč jsem se snažil, jak mohl, HD 4850 se tam nacpat nepovedlo :(
Jinak kdybys vyštrachal ještě 300 kč, vešel by se tam Freezer 7 Pro :) Taktovat budeš ? U tohohle procesoru se s tím skoro počítá :D
Je to z Alfa Computeru, pošta nad 10k zdarma.
Jinak kdybys vyštrachal ještě 300 kč, vešel by se tam Freezer 7 Pro :) Taktovat budeš ? U tohohle procesoru se s tím skoro počítá :D
Je to z Alfa Computeru, pošta nad 10k zdarma.
těch 330 kč není problém babičky su štědré :D btw. o kolik je dražší ta 4850 ? btw. nestačil by mi 2gb ram mám 32bit xp:D
HD 4850 je na tom teď výkonově hodně slušně, ovšem nejlevnější je v Alfě za 3 371,20 kč (2 % sleva na e-shopu).
Jo, jelikož to máš nad 10 tisíc, je nejlepší si to nechat doručit přepravní službou, která je pak zdarma. Díky platbě předem na proformu anebo dobírkou máš pak ještě 2 % slevu na nákup přes e-shop.
Jo, zapomněl jsem napsat cenu :D Takže ty komponenty výše na obrázku jsou za 10 928,- Kč vč. té slevy.
Jo, jelikož to máš nad 10 tisíc, je nejlepší si to nechat doručit přepravní službou, která je pak zdarma. Díky platbě předem na proformu anebo dobírkou máš pak ještě 2 % slevu na nákup přes e-shop.
Jo, zapomněl jsem napsat cenu :D Takže ty komponenty výše na obrázku jsou za 10 928,- Kč vč. té slevy.
prosímtě keby osm kupil tu HD4850 tak bych musel vyměnit ten chladič na tu grafiku poradíš mi jaký ?
To Accelero co je v košíku tam padne také, takže netřeba nic měnit.
Jen bych osobně ten pasiv na napájecí regulátory, který je v balení, nařezal a dal na ně. Podle výrobce to není třeba a on ten malý pasiv padne jen na starší karty, ale já bych to tam dal :) Chladič reklamovat nebudeš, tak si to můžeš řezat jak chceš :D
Jen bych osobně ten pasiv na napájecí regulátory, který je v balení, nařezal a dal na ně. Podle výrobce to není třeba a on ten malý pasiv padne jen na starší karty, ale já bych to tam dal :) Chladič reklamovat nebudeš, tak si to můžeš řezat jak chceš :D
hm ted sem trochu nepochopil sry nejsom v tom tak "zběhlej"... inač ramky by mi stačili 2gb a na svátek (v říjnu) bych si dokoupil ty 4gb - tak aby mi vyšlo na tu HD4850 :)
btw. pošleeš mi na tu graf link ? ;)
btw. pošleeš mi na tu graf link ? ;)
Chladič padne na obě karty stejný a v poměru cena/výkon ten nejlepší - Accelero S1. Už je v košíku k tomu Radeonu HD 3870, viz výše.
Mno a kromě samotného jádra karty se hřejí i napájecí regulátory. Na fotografii těch osm malých černých čipů (vedle těch čtyř šedých). U této karty je už vhodné je chladit, minimálně když chceš dosáhnout slušného přetaktování. K tomu můžeš využít ten pasivní chladič na fotografii výše. Sice není určen přímo pro ně, ale když ho nařezeš a přilepíš třeba teplovodivou samolepkou (nebo já na to dávám pastu a kolem dokola lepím tavnou pistolí), určitě to pomůže.
Pokud zatím stačí, tak tedy 2GB kit [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] stojí 828,10 Kč.
Mno a kromě samotného jádra karty se hřejí i napájecí regulátory. Na fotografii těch osm malých černých čipů (vedle těch čtyř šedých). U této karty je už vhodné je chladit, minimálně když chceš dosáhnout slušného přetaktování. K tomu můžeš využít ten pasivní chladič na fotografii výše. Sice není určen přímo pro ně, ale když ho nařezeš a přilepíš třeba teplovodivou samolepkou (nebo já na to dávám pastu a kolem dokola lepím tavnou pistolí), určitě to pomůže.
Pokud zatím stačí, tak tedy 2GB kit [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] stojí 828,10 Kč.
je ten chladič na té grafice potřeba? (když jí nemám v plánu taktovat) btw. pošleš mi na tu HD4850 odkaz? dík moc
Vyložene potřeba chladič není, ale ten referenční není zrovna tichý a že by chladil nějak obstojně...
Vyložene potřeba chladič není, ale ten referenční není zrovna tichý a že by chladil nějak obstojně...
s tim chladicem to ber jako dobrou radu (plati i pro mb) - je lepsi se zbavit veskeryho tepla a pak zacit taktovat nebo redukovat hluk nez to nechat jak to prijde z fabriky... accelero je neco jako freezer (za malo penez relativne hodne muziky + navic legenda ;-)
edit: tech par stovek se urcite vyplati uz jen kvuli vymene pasty na gpu ;-) - mel jsem tu atiny s chladicem ala silencer (AC se fakt mota vsude) jako na nv8800 a ve vysledku hruza -konkretne MSI OC - vypadalo to obstojne, ale postradalo to regulaci takze v praxi celkem nepouzitelny coz te v pripade accelera vubec zajimat nebude, default chlazeni o sobe stejne da vedet cca po 3-4 mesicich provozu tak si usetris tu jednu sborku/rozborku...
edit: tech par stovek se urcite vyplati uz jen kvuli vymene pasty na gpu ;-) - mel jsem tu atiny s chladicem ala silencer (AC se fakt mota vsude) jako na nv8800 a ve vysledku hruza -konkretne MSI OC - vypadalo to obstojne, ale postradalo to regulaci takze v praxi celkem nepouzitelny coz te v pripade accelera vubec zajimat nebude, default chlazeni o sobe stejne da vedet cca po 3-4 mesicich provozu tak si usetris tu jednu sborku/rozborku...
který procák je lepší ?
AMD Athlon 64 X2 5400+ Black Edition BOX (ten má totiž 65nm)
AMD Athlon 64 X2 6000+ 125W BOX(ten 90:( )
AMD Athlon 64 X2 5400+ Black Edition BOX (ten má totiž 65nm)
AMD Athlon 64 X2 6000+ 125W BOX(ten 90:( )
já osobně bych vzal 5400+ má spotřebu 65W oproti 6000+, který má 125W (podle údajů z alfy).
Těch 200Mhz zas tolik znát nebude a navíc 5400+ je Black Edition - otevřený násobič=lehké přetaktování.
Takže neni nad čím váhat - ber 5400+
Těch 200Mhz zas tolik znát nebude a navíc 5400+ je Black Edition - otevřený násobič=lehké přetaktování.
Takže neni nad čím váhat - ber 5400+
Presne tak, i kdyz jsi rikal, ze nebudes taktovat, tak ta spotreba je celkem citelna.
Navic, az zacne CPU dochazet dech, tak se urcite k taktovani priklonis a BE je primo procesor na taktovani. Takze za malo penez hodne muziky. ;)
Navic, az zacne CPU dochazet dech, tak se urcite k taktovani priklonis a BE je primo procesor na taktovani. Takze za malo penez hodne muziky. ;)
ok dík moc :) aještě mám dotaz jestli teda mohu..
1. mám koupit tenhle zdroj [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
albo [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] (já budu kupovat graf HD4850 a tam je že minimální zdroj 450W tak mám strach jestli ten druhej bude stačit když je 450..)
a ještě
jestli tuhle zakl [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
albo mi vyberte nějaku jinu :) pls ;) ale ať se to pohybuje kolem tý ceny 1300kč..
a chladič na procák
anebo jinej?
a půjde mi na ten AMD tenhle ? [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
předem dík :)
albo [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] (já budu kupovat graf HD4850 a tam je že minimální zdroj 450W tak mám strach jestli ten druhej bude stačit když je 450..)
a ještě
albo mi vyberte nějaku jinu :) pls ;) ale ať se to pohybuje kolem tý ceny 1300kč..
a chladič na procák
anebo jinej?
předem dík :)
Chladič ber Arctic-Cooling Freezer 64 Pro PWM,ten druhej je pro intel.Zdroj vem Corsair VX450W,stačit určitě bude a je hodně tichej,kvalitní..Desku bych nechal...
Bez obav kup ten Corsair, je lepsi nez Fortron a utahne to v pohode.
Ten druhej chladic ti na cpu nepujde, protoze je na na jiny socket.
Desku bych celkem doporucil [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Ma lepsi vybaveni (fireware) moznost az 16 GB RAM, oproti Asusu (8 GB RAM).
Ten druhej chladic ti na cpu nepujde, protoze je na na jiny socket.
Desku bych celkem doporucil [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Ma lepsi vybaveni (fireware) moznost az 16 GB RAM, oproti Asusu (8 GB RAM).
To podle mě neni problém spíš výhoda.Když se ti stane něco s grafikou a pude na reklamaci,tak s touhle integrovanou můžeš dál dělat...
Integrovaná grafická karta je přímo integrovaná v základní desce,tu nijak nepřipojuješ.Dokoupíš si grafickou jakou sis vybral,protože je samozřejmě výkonnější a integrovanou v biosu vypneš.Bude ti fungovat jen ta dokoupená.Pokud se s tou dokoupenou něco stane a ty jí budeš muset vyndat z pc,tak zapneš integrovanou a budeš moc chodit na net,dělat běžnou práci atd prostě to bude pořád fungovat.Dají se na ní hrát i starší hry..
Ještě abychom kid.cze nestrašili hrabáním se v BIOSu...
Vypínat ani nemusíš, většinou "se to udělá samo".
Prostě tam strčíš svojí výkonnější, připojíš k ní monitor, zapneš počítač a jedeš přes tu svoji kartu. Když se ti s ní třeba něco stane, nebo ji někomu budeš chtít půjčit, tak vypneš počítač, jednoduše ji vytáhneš ze slotu, monitor připojíš k výstupum na základní desce, zapneš počítač a jedeš dál, tentokrát na integrovaný... Takže to opravdu není nic složitého a jak psali výše, je to spíš výhoda..
Vypínat ani nemusíš, většinou "se to udělá samo".
Prostě tam strčíš svojí výkonnější, připojíš k ní monitor, zapneš počítač a jedeš přes tu svoji kartu. Když se ti s ní třeba něco stane, nebo ji někomu budeš chtít půjčit, tak vypneš počítač, jednoduše ji vytáhneš ze slotu, monitor připojíš k výstupum na základní desce, zapneš počítač a jedeš dál, tentokrát na integrovaný... Takže to opravdu není nic složitého a jak psali výše, je to spíš výhoda..
Jeste k te integrovane grafice na Gigabyte MA78GM
ATI Hybrid Graphics Technology support
Experience the advanced ATI Hybrid Graphics Technology, which is including ATI Hybrid CrossFireX™, ATI SurroundView™, and ATI PowerPlay™. With combination of onboard GPU and a single VGA card’s GPU*, ATI Hybrid CrossFireX™ can bring remarkable display performance on AMD platform, and also further to increase your overall system value. ATI SurroundView™ allows 4 or more monitors support at once and also ATI PowerPlay™ enables power saving profiles to help reduce power consumption and further resulting in reduced system temperatures and fan noise.
ATI Hybrid Graphics Technology support
Experience the advanced ATI Hybrid Graphics Technology, which is including ATI Hybrid CrossFireX™, ATI SurroundView™, and ATI PowerPlay™. With combination of onboard GPU and a single VGA card’s GPU*, ATI Hybrid CrossFireX™ can bring remarkable display performance on AMD platform, and also further to increase your overall system value. ATI SurroundView™ allows 4 or more monitors support at once and also ATI PowerPlay™ enables power saving profiles to help reduce power consumption and further resulting in reduced system temperatures and fan noise.
I já jsem uznal, že za tuhle cenu je lepší Intel, tak proč sem zase montujete AMD a děláte v tom zmatek ? :angry
kid.cze: vezmi tu sestavu na Intelu a hotovo...
kid.cze: vezmi tu sestavu na Intelu a hotovo...
[QUOTE=kid.cze;143620]ok dík moc :) aještě mám dotaz jestli teda mohu..
a ještě
a chladič na procák
anebo jinej?
předem dík :)[/QUOTE]
[QUOTE=Pavel Boček;143661]I já jsem uznal, že za tuhle cenu je lepší Intel, tak proč sem zase montujete AMD a děláte v tom zmatek ? :angry
kid.cze: vezmi tu sestavu na Intelu a hotovo...[/QUOTE]
Je hezké,že ty jsi to uznal,ale on chce evidentně amd.Odpovídal jsem na příspěvek výše,takže myslim,že se nemontuju nic co by sem nepatřilo..:hmm
a ještě
a chladič na procák
anebo jinej?
předem dík :)[/QUOTE]
[QUOTE=Pavel Boček;143661]I já jsem uznal, že za tuhle cenu je lepší Intel, tak proč sem zase montujete AMD a děláte v tom zmatek ? :angry
kid.cze: vezmi tu sestavu na Intelu a hotovo...[/QUOTE]
Je hezké,že ty jsi to uznal,ale on chce evidentně amd.Odpovídal jsem na příspěvek výše,takže myslim,že se nemontuju nic co by sem nepatřilo..:hmm
No, nevím. Včera jsem se s ním bavil asi dvě hodiny a nezdálo by se, že by chtěl AMD :) Vůbec na to nedošla řeč :notsure
[QUOTE=Pavel Boček;143696]No, nevím. Včera jsem se s ním bavil asi dvě hodiny a nezdálo by se, že by chtěl AMD :) Vůbec na to nedošla řeč :notsure[/QUOTE]
Já jsem včera v tomhle tematu nefiguroval.Dneska jsem si přečet výše citovaný příspěvek od něj tak jsem odpověděl..To je jedno,sám se určitě ktomu vyjádří..:notsure
Já jsem včera v tomhle tematu nefiguroval.Dneska jsem si přečet výše citovaný příspěvek od něj tak jsem odpověděl..To je jedno,sám se určitě ktomu vyjádří..:notsure
Nezdálo se, že by to byl nutně fanda AMD, jinak by si stěžoval hned včera...tak stačí říct, že ta sestava na Intelu je lepší a dál to neřešit :)
Jinak včera jsem se s ním bavil hlavně na téma stavby PC svépomocí, doporučil jsem to tak udělat s pomocí posledního článku na SHW...
Jinak včera jsem se s ním bavil hlavně na téma stavby PC svépomocí, doporučil jsem to tak udělat s pomocí posledního článku na SHW...
takže aby sme se tu nehádali :D poradte mi obecně co mám brát jestli procesor E2180 Dual Core 2.0 a přetaktovat ho na 2.8 či 3.0 alebo amd 5400+ 2.8 Black edition a nechat ho tak albo přetaktovat na 3.0 ..
Samozřejmě první možnost...pokud mě k tomu opravdu pustíš, tak 3 GHz jsou málo, zamíříme s tím E2180 výš :D
[QUOTE=Pavel Boček;143765]Samozřejmě první možnost...pokud mě k tomu opravdu pustíš, tak 3 GHz jsou málo, zamíříme s tím E2180 výš :D[/QUOTE]
no, sám ho mám, ale na vyšší takty alespoň u mýho kusu je potřeba zvednout hodně napětí. Teď ho mám na 3,06Ghz s 1,35V a na 2,8Ghz jede na 1,26V. Ale i tak je to jedno, na 3Ghz ho dáš v pohodě a na hry to bohatě stačí.
no, sám ho mám, ale na vyšší takty alespoň u mýho kusu je potřeba zvednout hodně napětí. Teď ho mám na 3,06Ghz s 1,35V a na 2,8Ghz jede na 1,26V. Ale i tak je to jedno, na 3Ghz ho dáš v pohodě a na hry to bohatě stačí.