Nemáte někdo zkušenosti s tímto zdrojem? ([odkaz, pro zobrazení se přihlaste])
Vážně je chlazený zcela pasivně? Nyní mám Corsair TX750 a jsem s ním spokojen, jen je trochu hlučný. Jenže 750W zdroj pasivně chlazený jsem ještě neviděl a nevím, jestli by mi 600W stačilo.
Nebo máte doporučení na nějaký jiný, pasivně chlazený výkonný zdroj?
Vážně je chlazený zcela pasivně? Nyní mám Corsair TX750 a jsem s ním spokojen, jen je trochu hlučný. Jenže 750W zdroj pasivně chlazený jsem ještě neviděl a nevím, jestli by mi 600W stačilo.
Nebo máte doporučení na nějaký jiný, pasivně chlazený výkonný zdroj?
Sice dělá Xilence dobré fany, ale zdroj bych si od nich prozatím rozhodně nekupoval... Neměl bych k ním takovou důvěru. A ještě ke všemu je to trochu dost risk zdroj nechávat chladit jen pasivně.
Pokud ti jde o hluk kup si seasonic s12 .. btw na co potrebujes 600w? Budes provozovat cf? Xilence urcite ne!
zdroj znacky Xilence bych si nekoupil vubec zadny, je to dost mizerna znacka a ma nespolehlive zdroje. pasivni zdroj takoveho vykonu je imho blbost shanet, ma to cenu tak do 100-200W, ale cokoli pres cca 400-450W jsou keci a nemuze to fungovat - kdyz hodne tak bude mit ucinost 85%, to je na 400W cca 60W ztrat - to mas asi jako bezne dnesni dvoujadrove procesor nebo mene zrava P4 - a to pasivne uchladis jen dobrym chladicem s velkym prutokem vzuchu skrini... ani o jednom z toho se ve zdroji neda uvazovat
jedina moznost je sehnat si kvalitni zdroj, overit ze funguje a nebudou s nim problemy a manualne si upravit chlazeni treba vymenou ventilatoru se ztratou zaruky...
velmi tichý při větším zatížení, absolutně neslyšný při běžném provozu - to imho znamena za pri nizke zatezi se netoci vetrak, pri vetsi se rozjede
btw prechod z corsair na xilence je jak sednout z bavoraka do 120ky, uplne jina liga a kvalita. ikdyz zrovna tvuj model nedela Seasonic ale Channel well technologies, ne zrovna nej vyrobce... TX650 by na tom byl lip, ten je od seasonicu
jedina moznost je sehnat si kvalitni zdroj, overit ze funguje a nebudou s nim problemy a manualne si upravit chlazeni treba vymenou ventilatoru se ztratou zaruky...
velmi tichý při větším zatížení, absolutně neslyšný při běžném provozu - to imho znamena za pri nizke zatezi se netoci vetrak, pri vetsi se rozjede
btw prechod z corsair na xilence je jak sednout z bavoraka do 120ky, uplne jina liga a kvalita. ikdyz zrovna tvuj model nedela Seasonic ale Channel well technologies, ne zrovna nej vyrobce... TX650 by na tom byl lip, ten je od seasonicu
muzes ten zdroj pri vymene vetraku nafotit? dobry by bylo kdybys mel poradny fotak a mohl vzit i detajly kondiku, ale vnejhorsi postaci aspon celkove zaber mobilem na streva
[QUOTE=mech13;158936]muzes ten zdroj pri vymene vetraku nafotit? dobry by bylo kdybys mel poradny fotak a mohl vzit i detajly kondiku, ale vnejhorsi postaci aspon celkove zaber mobilem na streva[/QUOTE]
ok ... udělám fotky a dám je sem (hned jak budu mít větrák)
ok ... udělám fotky a dám je sem (hned jak budu mít větrák)
a ještě když už jsem u toho větráku ... doporučte mi prosím nějaký VELMI TICHÝ větrák (140mm), který by tomu zdroji (Corsair TX750) stačil. Cena zde podstatná ale předražený taky být nemusí
140mm neni zrovna velikost kde by se delalo hodne modelu, ty nejlepsi kousky jsou 120mm. pokud davas zdroji velkou zatez, tak radsi nez to Sko co psal pasik ber Pcko - [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
jsou k nim pribalene redukce pro snizeni otacek
srovnatelne kvality a o levnejsi jsou nexusy - [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] a dobre tady v testu dopadl Silent wheel - veliksot je 130 ale roztec der ma jako 120mm [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
jsou k nim pribalene redukce pro snizeni otacek
srovnatelne kvality a o levnejsi jsou nexusy - [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] a dobre tady v testu dopadl Silent wheel - veliksot je 130 ale roztec der ma jako 120mm [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
[QUOTE=mech13;158936]muzes ten zdroj pri vymene vetraku nafotit? dobry by bylo kdybys mel poradny fotak a mohl vzit i detajly kondiku, ale vnejhorsi postaci aspon celkove zaber mobilem na streva[/QUOTE]
vsetky corsairy aj CWT maju znackove kondiky, aj sa tym chvalia na webe
750TX na jonnyguru [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
vsetky corsairy aj CWT maju znackove kondiky, aj sa tym chvalia na webe
750TX na jonnyguru [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Corsair TX750 patří mezi dva Corsair zdroje (TX750, HX620), které nedělá Seasonic a jsou označovány jako špatné. No i když to bude kvalitou pořád lepší než Xilence...
Ale než se v něm vrtat a ještě ztrácet záruku, není lepší pořídit kvalitní zdroj a toto někomu střelit ?
Ale než se v něm vrtat a ještě ztrácet záruku, není lepší pořídit kvalitní zdroj a toto někomu střelit ?
[QUOTE=Pavel Boček;159468]Corsair TX750 patří mezi dva Corsair zdroje (TX750, HX620), které nedělá Seasonic a jsou označovány jako špatné.[/QUOTE] Ehm, ty podezřelé jsou - TX750 a VX550 (a ještě asi HX1000). HX620 je od Seasonicu.
Tak jsem se rozhodl, ze do něj zatím vážně vrtat nebudu - buď ho střelím, nebo ho tam zatím nechám (až nasadím alternativní chlazení na HD4870 uvidím, o kolik se to s tím hlukem zlepší).
Ale jinak mám vážně za to, že je tam 140mm větrák (v tom zdroji) a ne 120 ...
Ale jinak mám vážně za to, že je tam 140mm větrák (v tom zdroji) a ne 120 ...