reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

extrémy

Leroj (271)|8.3.2007 12:10
[QUOTE=pas!k]nevim me to teda pripada ze je to bot.. hlavne jakvyjmenovava ty nazvy :) to zadny normalni ani nenormalni clovek delat nemuze :)[/QUOTE]

mám dojem, že umělá inteligence už je dneska dál, ne? :D

boboco: toho tak dostat sem ,to by se tady zvedla úroveň ! :thumb
Karel Polívka (1485)|8.3.2007 12:37
Podle mého to je někdo, kdo nemá pořádně co na práci a dělá si jen z ostatních srandu (přestože působí na více serverech a v poměrně hojné míře) vzhledem k těm jeho nesmyslným odstavcům s natolik typickými a stále se opakujícími řetězci znaků (přestože mi smysl této činnosti jakožto zdroje zábavy celkem uniká).

Když jsem ty příspěvky viděl na samotném začátku, napadlo mě pouze to, že to dost rapidně snižuje úroveň diskuzí pod články, protože namísto diskutování o nějakém problému se tam hned objeví několik naprosto zcestných příspěvků o tom, jak se Ladik vyjadřuje (což upřímně řečeno naše čtenáře nezajímá a už vůbec to nemá co dělat v diskuzi pod článkem, který je o určitém tématu).

Chtěl jsem tuto záležitost zde na fóru "naťuknout" už před delší dobou, ale byl jsem nakonec předběhnut bobocem :). Osobně bych zařadil ty jeho specifikcké shluky písmen do zakázaných frází, protože nevím o jediném příspěvku, který by byl nějakým způsobem pro někoho přínosný - dělat si z lidí blázny může dotyčný kdekoli jinde.
SmartMole (297)|8.3.2007 13:01
Jo jo, také se přikláním k tomu, aby se diskuze pod články udržovaly na dřívější úrovni. Byl bych nerad, kdyby se dostaly na úroveň diskuzí pod články právě na zive, kde Ladikovy příspěvky jsou dokonce příjemným zpestřením mezi výkřiky, který OS je lepší a co zrovna "rullez". Tam jsem to bral jako vtipné upozornění na absurditu příspěvků, ale na Svět Hardware mi to přijde docela mimo mísu. Diskuze jsou tu poměrně na úrovni a myslím, že bychom byli všichni rádi, kdyby tomu tak zůstalo i nadále.

Jo...tohle už je OT...co to šoupnout do jiného threadu?
boboco (1987)|8.3.2007 16:54
[quote=SmartMole]
Jo...tohle už je OT...co to šoupnout do jiného threadu?[/quote]
Jsme ve volných tématech, nechal bych to tak jak to je. Myslím, že Ládík si nezaslouží speciální thread a snad všichni souhlasí, že o extrém se zcela jistě jedná;). Přesto, když jsem psal první příspěvek, nečekal jsem, že se diskuze takto rozvine...
[quote=Karel Polívka]...
Chtěl jsem tuto záležitost zde na fóru "naťuknout" už před delší dobou, ale byl jsem nakonec předběhnut bobocem :). Osobně bych zařadil ty jeho specifikcké shluky písmen do zakázaných frází, protože nevím o jediném příspěvku, který by byl nějakým způsobem pro někoho přínosný - dělat si z lidí blázny může dotyčný kdekoli jinde.[/quote]
Máte pravdu, nás, co jsou na SHW jako doma, to spíš pobaví a přejdou to s pohrdavým pousmáním... Ale pokud si diskuzi pročítá někdo, kdo sbírá informace o daném článku, akorát ho to odradí a příště se třeba již ani nebude obtěžovat diskuzi na SHW číst. Nedovedu si to ale dost dobře představit... -Jak by se dal Ládík "filtrovat"? Nejednalo by se pak o určitou diskriminaci? -aby se pak náhodou nějaký chytrák neohradil, že SHW cenzuruje příspěvky a podobné nesmysly... Ale něco by se s tím asi dělat mělo. Já předpokládám, že pokud by byly jeho příspěvky mazány, tak by po pár pokusech svá snažení vzdal byl by klid... Ovšem o takovéhoto "člověk" jeden nikdy neví...

Ani ve snu mě nenapadlo, že Ládík je takový pojem, pokud je to opravdu normální člověk, co se jen nudí a dělá si srandu, tak se jistě teď nesmírně baví nad tím, jak to tu řešíme...
mech13 (5526)|17.3.2007 14:11
jak se tak divam tak cenzura uz zauradovala:) https://www.svethardware.cz/intel-celeron-a-pentium-na-bazi-architektury-core-se-objevi-3-cervna/16361/diskuze jeho post a odpoved na to zmizela:)
Karel Polívka (1485)|17.3.2007 21:23
...ano
happymaster23 (117)|7.5.2007 01:34
Shodou okolností když jsem u zákazníka instaloval LAN si zákazník postěžoval, že má hlučné PC - samozřejmě jsem s tím souhlasil, takový kravál mi nedělá ani větrák na GeForce 8 s dvěma dalšími osmdesátkami ve skříni. Ze začátku jsem se ptal kolik asi tak PC stálo, prej 16 000Kč. Tak jsem to rozdělal. Vykoukl na mě noname zdroj který neměl skoro žádné výřezy na proudění vzduchu, takže o odvod tepla od procesoru se musela starat jakási podivná osmdesátka aspoň tak na 2500RPM, samozřejmě že měla molex, takže o regulaci na desce jsem si mohl jenom nechat zdát. Ještě větší překvapení na mě čekalo u nasávacího ventilátoru, to bylo snad něco většího jak 120mm, o tom kraválu ani nemluvím. Boxovaný větrák na procesoru byl samozřejmě vyměněn za nějaký podobně "ultratichý". Věci jako skříň ve které se nedali přišroubovat karty (žádný speciální mechanismus, jenom malinký výstupek (jako by tam nebyl) místo díry pro šroubek), nasadit záslepku co kryje šroubky nad kartami (u téhle tam ale šroubky nebyli) taky jaksi zapomněl a nakonec disk jaksi místo SATovým napájením zapojil molexem. Celé tohle prý mělo být výkoné multimediální PC, Athlon 3500+ na sc. 939, 1x 512MB RAM, GF 7600GS a deska nějaký noname pazmek u kterého si jméno ani nepamatuju.

Sice to co jsem napsal není žádná bomba, ale i takový "IT profesionálové" mezi námi chodí a není jich málo. O administrátorovi naší školní sítě, jehož administrátorské heslo je veřejným tajemstvím a on tom neví, bych radši pomlčel. Jinak bych se musel těžce rozepsat o jeho totální neschopnosti, nekompetentnosti a sranda na tom je, že takový člověk "mě učí", to jsou nesnesitelná muka.

A do třetice jsem narazil na firmu http://www.datac.cz, která nabízí www stránky s max. počtem 5 stránek za příznivou cenu 5000Kč v profesionální kvalitě (tabulkový layout, použití HTML formátování, příšerná grafika). O jejich ostatních službách se můžete dočíst na jejich stránkách, stojí to za to. Třeba skvělá nabídka serverhousingu začínající na 1700Kč bez DPH v telehouse které mají u babičky na záchodě taky nemá chybu. A dokonce, server vám připojí k 100MB UTP switchi do internetu ZCELA ZDARMA!!! :D
mech13 (5526)|7.5.2007 01:58
to happymaster23: zapomel jsi se podivat na jejich nabidku pripojeni k internetu take za bezkonkurencni cenu:D
Připojení rychlostí 64kbps 3.000 Kč za měsíc provozu
fakt kůl firmicka:thumb
happymaster23 (117)|7.5.2007 02:42
Mech: Jak jsem jim napsal v otevřeném dopisu: "Dívat se na další stránky není v mých silách, mohlo by to na mě zanechat trvalé zdravotní následky.". Ale to je prostě maso.

Když sem si pročetl teď celou diskusi, tak musím souhlasit že fenomén jménem Ladik hýbe internetem. Třeba jeho post v jedné diskusi na cd-r, kde píše o tom že Martinu Maxovi vyšlo nějaké CD kde nazpíval jakousi písničku s jakousi slovenkou a že si ho můžem stáhnout zde mě taky uzemnilo.

Jinak vzpomněl jsem si na jednu veselou příhodu. Byl jsem u zákazníka cosi instalovat a opět se to motá kolem zvukového projevu PC. Tohle už si s vysavačem nezadalo, problém nebyl ani tak v tom PC rozmontovat a vyčistit ten 40mm větráček co na grafice bojoval s kilem prachu nýbrž byl v tom že sem se nechal ukecat ať si dám "jednu", potom to byli dvě, tři, čtyři a pak sem to přestal počítat. Už v mírně podroušeném stavu jsem pozapomněl na páčku co jistí AGP, potom mi při čištění grafika málem vypadla z okna. Mezitím jsem si dal další. Potom jsem u sc. 478 pozapomněl odklopit tu druhou páčku co drží chladič, takže jsem to takhle vyrval i se zajištění celeronem kterému sem zohnul nožičky. Už si ani nepamatuju jakým zázrakem se mi podařilo nožičky narovnat a vše dát zase dohromady. Hlavní je že PC funguje a zákazník je spokojený :D Už se nikdy ukecat nenechám, to bylo o hubu :D
Architect (232)|12.5.2007 20:14
[QUOTE=Karel Polívka]...ano[/QUOTE]

Prokazatelnost, že je to bot není dostačující, tedy se jedná o příspěvek člověka, který se tím očividně baví. (Když zvládne přečíst články na SH a napsat komentář...) A prokazatelně se nejedná o příspěvky, které by se netýkaly tématu. Proto si myslím, že takováto cenzura, která nějak přímo nenapadá názory jiných lidí, či je nějak neuráží, není na místě.

Ovšem na druhou stranu souhlasím s tím, co řekl pan Polívka. Jenomže pouze do doby, kdy poznáme hranici Ladikovin a laiku, kteri opravdu tematu nerozumi a potrebuji pomoci, coz ovsem neni pripad Ladi.

P.S. Ladik mi přijde vychytralý a zřejmě se dobře baví a já se bavím taky, jelikož mě dostal a já píšu tento komentář o člověku, o kterém bych se jinak nedozvěděl.
P@pi (1519)|27.5.2007 13:37
Myslíte si že se vám zahřívá disk? Tak to se šeredně pletete. Představuji 5400ot. mobilní 2,5" disk Hitachi v notebooku ASUS M6VA. Běžel zde 5 hodin antivir a anitspyware v nouzovém režimu Windows XP = bez RMClocku. Vytížení procesoru od 85% do 95%. Notebook nebyl na sluníčku, byl v místnosti s cca 24°C.

Tak takto vypadá notebook, když ho nijak neupravíte. Když si uvědomim jak nezkušení uživatelé používají tento noťas v takovém stavu... A to ještě neběží grafika, ta v zátěži dosahuje až 110°C. Kdyby se připojila i ta... no nevim těch 70°C na disku by šlo jak po másle :eek:.
first.indian (683)|27.5.2007 16:09
[QUOTE=P@pi]Myslíte si že se vám zahřívá disk?... [/QUOTE]
Celkem normalka. Este jsem nevidel notebook od Asusu co by netopil jak vyhen v kovarne :) A v lete je to mazec maximalni to se nekdy Asusacky notebook ani nezapne :D a kdyz jo tak se hned kvuli teplote vypne :D Gratuluju k "dobremu" vyberu notebooku :D
P@pi (1519)|27.5.2007 16:15
Jo díky, já jsem maximálně spokojen :D.

S RMClockem mě teploty netrápí a jinak je to opravdu dobrý notebook. Pro mě téměř ideální. Jo, chudáci ti, co si to nijak nezoptimalizují...

No, ale viděl jsem i několik Acerů. To bych radši šel znova do tý výhně ASUSu než se trápit s Acerem :cool:. Hehe, ale necham toho OT.
wolf007 (653)|30.5.2007 20:12
mno nevim jestli to sem patri: mam cest pracovat s profi stavenymi pc od aceru: p4 celeron D 2.88ghz 512mb ram chip sada sis 661/fx 32mb grafika on board+zvuk a nejake 180gb disky ale u par pc si myslim ze chcipou vetraky nejspise ve zdroji
boboco (1987)|31.5.2007 14:38
[quote=Architect]Prokazatelnost, že je to bot není dostačující, tedy se jedná o příspěvek člověka, který se tím očividně baví. (Když zvládne přečíst články na SH a napsat komentář...) A prokazatelně se nejedná o příspěvky, které by se netýkaly tématu. Proto si myslím, že takováto cenzura, která nějak přímo nenapadá názory jiných lidí, či je nějak neuráží, není na místě.

Ovšem na druhou stranu souhlasím s tím, co řekl pan Polívka. Jenomže pouze do doby, kdy poznáme hranici Ladikovin a laiku, kteri opravdu tematu nerozumi a potrebuji pomoci, coz ovsem neni pripad Ladi.

P.S. Ladik mi přijde vychytralý a zřejmě se dobře baví a já se bavím taky, jelikož mě dostal a já píšu tento komentář o člověku, o kterém bych se jinak nedozvěděl.[/quote]
Hmm, dnes opět Ládík zaúřadoval, pod aktualitou Bohumila Federmana o Barceloně je příspěvek od "Ladik 45".
Ale když si ten příspěvek přečtete, něco jím vlastně i sdělil, akorát to šlo napsat jednou větou:)
Karel Polívka (1485)|31.5.2007 15:32
[QUOTE=Architect]Prokazatelnost, že je to bot není dostačující, tedy se jedná o příspěvek člověka, který se tím očividně baví. (Když zvládne přečíst články na SH a napsat komentář...) A prokazatelně se nejedná o příspěvky, které by se netýkaly tématu. Proto si myslím, že takováto cenzura, která nějak přímo nenapadá názory jiných lidí, či je nějak neuráží, není na místě.
[/QUOTE]
Nesouhlasím. Faktem je, že Svět hardware je odborné médium, proto příspěvky, které budou snižovat hodnotu diskuze (přestože budou k tématu), nemají na Světu hardware co dělat (minimálně se pak na příspěvky od tohoto člověka nabalují další, které nerozebírají dané téma, ale týkají se osoby pisatele a to tak, že jej buď uráží, zesměšňují nebo ho naopak povzbuzují k tomu, aby psal nadále další slátaniny - a to je to, čím jeho příspěvky jsou).

Pojem slátanina si nejspíše každý vyloží jinak, proto z mého úhlu pohledu to je příspěvek o délce 10 řádků, který obsahuje informace, k jejímž sdělením lze využít o 60% menšího prostoru, přičemž naprosto ignoruje gramatiku a to tak, že se i špatně čte (a nevěřím tomu, že jeho provokativní styl psaní není záměr). Kolikrát jsem narazil na diskuze k aktualitě, kde bylo třeba 10 příspěvků a z toho více než polovina rozebírala jenom ládika. Člověk pak čeká zajímavou diskuzi k tématu, do které by se mohl případně zapojit, a narazí na shluk slátanin - přestože by obsahovaly řadu cenných informací, tak Vám garantuji, že některé čtenáře odradí už jen tím, jakým stylem jsou napsány.

Proto takovéto příspěvky (na což se někdy vážou i reakce dalších) budu nadále mazat, jelikož snižují hodnotu diskuzí na SHW. Odvolávat se stále na negativní výklad pojmu cenzura není na serverech, jakým Svět hardware je, na místě. Cenzura rozhodně není něco, co musí být za všech okolností špatné. Naopak jsme v tomto směru stále ještě až přehnaně mírní, jelikož by se z našich diskuzí měly mazat i takové příspěvky, které nejsou ničím jiným než podnětem pro flame a nebo jsou vůči ostatním nějak urážlivé (přestože nemusí být nijak vulgární).
ICEBOSS (3435)|1.6.2007 10:34
spravne! :thumb
tequilla (1015)|1.6.2007 12:57
Cenzura = mazani prispevku, ktere maji nepopiratelnou informacni hodnotu, ktera jen bohuzel neni v souladu s nazorem "cenzora". Proto se zatim o jakekoli cenzure na SHW neda mluvit ani v nejmensim :).
pas!k (3765)|1.6.2007 14:29
Akorat si nejsem jistej jestli karel nepise ot do neceho kam to nepatri pak se toho budou chytat lide jako ja :) a bude tu jen spousta prispevku mimo tema ;))) mel by se zcenzurovat ;)
a8nr (176)|2.6.2007 21:41
Našel jsem Hulána v právnickém vydání: http://henryklahola.nazory.cz/
Nevím jestli jsem tu už dával link i na Kuneše, je to podobný extrém: http://www.mujweb.cz/veda/dalnicni-sit/
first.indian (683)|3.6.2007 00:00
No tyyy blaho... Tak ten ma grady... A nejvic jsem se lekl kdyz jsem uvidel: "Ve Zlíně dne xxxx" No ted se budu bat ze ho nekde potkam na ulici nebo ve skole :D Zacinam sdilet nazor: "cim vic titulu tim vetsi blbec" :D Jinak kdo nekdy studoval nebo studuje vysokou skolu musi mi dat za pravdu ze takovato individua se tam vyskytuji v celkem hojnem poctu. Chytri mozna ano ale v realnem svete naprosto nepouzitelni ;) Jednoho takoveho bohuzel znam... Takovi lide nad vsim moc premysli a vec ktera je pro vas naprosta banalita je pro ne neresitelny problem. A to same plati ale pro ne kdyz zabrousite do jejich oboru kterym ziji - pro ne banalita pro vas neresitelny nebo slozity a narocny problem.

No budme radi ze je mame protoze tito "blazni" casto vymysli neco nad cim by "normalni" clovek nikdy ani neuvazoval... ;)
rs (104)|3.6.2007 03:36
Tohle nemá s potrhlými vědci nic společného. To je prostě blb. Měl by si aspoň dávat pozor na hrubky, když už se považuje za intelektuální elitu.
Architect (232)|10.6.2007 23:54
Neviem, je večer, tak promiň za ten vtípek.)

Dneska jsem dostal podruhé v životě 230V, proud: né tak velký, abych to nepřežil. Značka: zdroj! (Asi si myslíte, že to není možné, ale zřejmě je) Má někdo podobnou zkušenost? Asi jsem byl dobře uzemněný přes koberec...
Jezevec (607)|11.6.2007 01:05
Není to sice příběh můj, už jste většinu mojich nápadů, o co bych se mohl podělit, co jsem sem chtěl napsat, uzemnili nebo mne předešli, ale k té špíně tolik oblíbené u našich přátel a známých či klientů v jejich počítačových "miláčcích". Tedy mého kolegu jednoho krásného dne pozval domů jakýsi pán k opravě počítače. Během "zásahu" vyplynulo, že počítač je jeho syna, který je v současnosti někde kdesi, a že starému pánovi počítač sice funguje, ale nějak divně prý páchne, jako by se v něm něco spálilo. Kolega po otevření case zjistil, proč že onen PC páchne - na dně casu se rozpínalo cosi, co dříve mohlo být kuřetem, a plísňově-hnilobná kultura se rozpínala po celé spodní straně casu a dosahovala až k základní desce... :)

Tolik jen k tomu, jak jsou někteří klienti pořádkumilovní. Na nějaké další návštěvě se mu prý syn soukromě s omluvou svěřil, že si do počítače schovával občas jídlo, protože "jinak mu ho všichni sežerou" a nějak na něj pozapomněl.

Ještěže jsem u toho nebyl já, k bývalému kuřeti bych přidal ještě jeden čerstvý zvratek:)
Jezevec (607)|20.6.2007 23:34
:) Ted jsem mel taky jeden "zasah"... soused se rozhodl vycistit pocitac, chvala tomu, jiste, kez by to delali vsichni (rozumym zpusobem). Ale stalo se mu co asi mnohym, zvejkacka pod chladicem procesoru se s pevnosti hranicici s nejakou mimozemskou latkou pripekla k procesoru a pri vyndavani chladice jej samozrejme vyjmul z uzamcene patice i s procesorem. Celou sestavu spokojene vycistil, procesor radeji z chladice nesundaval (nebo mu to neslo, nevim). Nasledne po vycisteni pocitace se ujal veci a jal se chladic (i s procesorem!) nainstalovat zpet do zakladni desky. Ono s chladicem velkym jak pulka Texasu to jde dost tezko, samozrejme ovsem netusil, k cemu je ta packa u patice, takze to celou dobu ladoval do uzamcene patice (jak se rtefil nevim), nakonec se mu podarilo procesor i chladic v jednom kuse na desku narvat a chladic pripevnit. Podotykam, ze jsem mu tajemstvi zlate sipky prozradil az pri jeho telefonatu. Pote, co spokojen "instaloval" procesor zpet, zapnul PC a on se kupodivu rozebehl! Nicmene na monitoru nic a nic se nedelo:)... chopil se tedy telefonu a zavolal mne... trnul jsem jak mi se smichem vysvetloval, jak ze si pocinal, a lil do mne Tequillu, coz o to, byla dobra, ale pocitac se mi zprovoznit nepodarilo... Cisteni patrne neprezila patice, do ktere tak vehementne procesor cpal. Piny neulamal, coz doted nechapu, nebo jsem byl proste slepy... coz je nesmysl, ponevadz bych sem nemohl psat:)
boboco (1987)|21.6.2007 00:30
Příště nepít tolik Tequily a možná se povede i záchrana:D - imho, v háji bude nejspíš opravdu patice na procesor (pokud tedy není některý z pinů procesoru ohnutý tak důmyslně, že to není vidět:)).
V každém případě zdejme čest památce tohoto PC...:turtle
pas!k (3765)|21.6.2007 14:32
mozna uz jsem to tu popisoval ale neco podobneho sem resil s jednim kamaradem ktery si myslel ze procesor je patice a tahl ji z desky tak dlouho a zji vytah ;)) samozrejme deska udelala pa pa
Nemo_CZ (16)|3.7.2007 05:59
No abych se pochlubil mě se taky povedlo při instalaci chladiče na procesor přehlídnout tu plastovou krytku chranici teplovodivou pastu... NO ale to neni to co jsem chtel :-) Kamarad si od někud přitahl domu nějakou 386 (asi před 7 roky) že abych mu ji rozchodil. Tak jsem se podival dovnitř, no všechno vypadalo celkem v pořádku.Jal jsem se tedy zmacknout tlacitko POWER. Najel POST a vyskocil na mě MS-DOS. Říkam si: super vypadá to že to chodí.Vytahl jsem diskety a nakopiroval M-602 a samozdřejmě nějaky hry. Spustily jsme Prince of Persia.Hráli jsme to tak 10 minut, potom se ozvala strašná rána - kouř z case. Deska byla na uhel.
respex (22)|3.9.2007 13:54
Mě se povedla jedna naprostá hovadina. Měl jsme celkem nové PC a dal jsem si tam takový ten kontrolní panel, který ukazuje teplotu na procesoru, je tam i ovládání větráků a hafec dalších hovadin.
To jsem s mím miláčkem jel na LanParty a jak je známo, tak v místnosti se teplota vyšplhala pěkně nahoru. PC se pěkně ohřálo k 70 stupňům, ale to nebylo nic hrozného, jen byla škoda že ten panel si to nemyslel. Začal hulákat jak oživot, že se PC přehřívá. Bohužel přenastavit to nešlo a vypnout taky ne, ale protože jsem zrovna hrál CSS, tak jsem si řekl, že bude stačit odpojit čidlo. To byl fatální omyl, po odpojneí se mi ozvala hláška, že došlo k poruše napájení grafické karty. Ve zmatku jsem chtěl napojit čidlo zpět, ale netrefil jsem se a to není dobré když je PC pod proudem.
Následná reakce byla opravdu parádní. Celý panel vzplál plamenem a já jen stihl vyškubnout PC z elektřiny. K mému štěstí to krom panelu nic neodneslo.

Jako druhý extrém mohu uvést jednu moc pěknou bouřku. To jsem takhle seděl u PC a venku pršelo. Nebylo to nic zvláštního vypadalo to, že to hned přejde. To byl, ale fatální omyl. Když jsem si stoupnul k oknu jestli je to už pryč, tak se ozvala rána, že jsem myslel nejmíň na třetí světovou.
Bomba to nebyla, ale blesk co bouchnul přímo do antény od satelitu a hned u toho byl i net a kompletní rozvodna. Takže to bouchlo úplně do všeho. Celkový počet škod byl hodně velký: dvě PC, dvě televize, hodně lampiček a světel, musel jsem předělat net, dvd player, zesilovač, tři tiskárny, mobil a scener. Asi jsem na něco zapoměl, ale od té doby vypínam při bouřce všechno ze zásuvek.
Pavel Boček (4169)|8.9.2007 01:05
Já mám jen takové slaboty...jednou jsem se zase hrabal v prvním PC ve školním klubu - pár zajímavostí tam už bylo i předtím...spolužák přetaktoval CPU nastavením FSB na 400, takže následoval reset CMOS, jenže pečetní nálepka se po jednoduchém odlepení natvrdo přilepila na kostru case a už s ní nic nehlo...byla kolem toho nehorázná mela, nakonec když Freezer na CPU nasál z koberce všechen prach (v servisu to tomu borcovi šlo taky i s procesorem z patice - odborník na slovo vzatý :) a ještě mi nevzal nejdoucí chladič :hmm) tak to onen spolužák musel platit, i když Mironet slíbil poslat nějaký maily k opravě svépomocí a tedy legální rozdělání...nedávno jsem se dověděl že záruka je jen na servis zdarma, takže do vlastního PC jsem si už dal větráky atd., ten jejich servis kdy mi pod Freezer PRO plácnou TŘETINU Silver 5 a na původním CPU ohnou piny už nechci - tak abych se vrátil k tématu...hrabal jsem se v něm a říkám si že se všechno nějak víc hřeje, pám kámošovi ať si sáhne na pasiv procesoru...samozřejmě strčil omylem prst do větráku kde urval lopatku...od té doby není ochoten připustit, že to byla jeho chyba a stále tvrdí, že větrák by to měl vydržet či co (pak jsem tam dal nouzově svůj a pak mi ho ukradli i s kompem a skenerem kterej sem taky šel koupit a tahal se s ním já :angry)

Jinak hezkým extrémem byly Intel a AMD box chladiče v době PIII-P4 (Athlon), jestli to někdo zažil. U Athlonů co nejmenší pasivy a větráčky se šílenými otáčkami (ale chválihodně měly pasivy jen tenká žebra a průtok vzduchu fakt super)...u PIII zase malinkaté pasivy s obrovsky tlustýmy žebry, ještě menší větráčky s ještě většími otáčkami (minimálně 4k)...u P4 pak velké pasivy s tlustými žebry a díky konstrukci uchycení opět malinké větráčky se šílenými otáčkami :D jejich snížení nepřipadá v úvahu, poněvadž se průtokem chladí i NB (teda na Intel deskách, kde díky absenci backplate po letech používání chladič desce v místě pod procesorem udělá tvar jako když s ní někdo hrál fotbal :thumb mám tu dvě podobné a obě prý občas hlásí chybu kvůli přehřátí (přes noc burn ok, pak jsem zahýbal 20pin napájecím konektorem a hned to spadlo...stačilo dodat Fortron a jelo to...nechávám si ji na později :) druhé se asi přehřívají součástky pro stabilizaci napětí, ale jist si nejsem, každopádně půjde do oleje páč jinak to chladit nejde :D anebo rovnou do vitrínky :)))
boboco (1987)|8.9.2007 01:55
Chcete další extrém? - tvorba slovníku SHW:D

Nedávno jsem se zastavil u známého ve firmě s PC a zrovna tam měl zákazníka, který si stěžoval na nestabilitu svého PC. Jelikož zrovna byly dost vedra, řekl jsem mu ať koukne do BIOSu na teplotu CPU. Jednalo se o Sempron pro socket 754 a jeho teplota činila krásných 98°C dle BIOSu :D (asi po čtvrt hodině provozu) - i při této teplotě systém nabíhal, ale samozřejmě nepravidleně vytuhával i při brouzdání na netu apod. Když se PC rozdělal, závada byla jasná - odpojený ventilátor na BOX chladiči. Z chlápka vylezlo, že PC čistil a asi ho zapoměl připojit:runaway. Teplota po zapojení ventilátoru opadla a nepřesahovala 70°C. Takže se PC rozdělal znova, chladič i s připečeným CPU se vyndal, plochým šroubovákem (za pomoci velké síly) se procesor odloupl, očistil, potřel novou pastou a voilá, teplota něco přes 40°C:). Chudák procesor a deska, ty si musely vytrpět při těch teplotách svoje...:cry
Zoidik (1405)|14.12.2007 06:55
Přečetl jsem si sice jen první stránku, dalšími budu poračovat někdy v budoucnu. Ty zážitky jsou vážně super. Přidám teda taky jeden takovej, ne sice tak humornej, ale aspon snad trochu k pousmání. Jednou za mnou přišel soused a tvrdil mi že mu PC hraje koledy ( bylo před vánoci ) Jen co jsem to slyšel, tak jsem se rozesmál, ale že teda pudju. Bylo to pentium 75, takže historiie :-) Zapl počítač a nic. Prej, chvili počkej to začne, 5 minut nic, 10 nic.... tak že prej pustí ednu hru při které to určitě udělá ( pustil Wolfa ) tak jsem si asi 20 minut hrál tuhle super gamesku a pak jsem odešl domu. Asi se mě počítač bál, že mi nechtěl zahrát rolničky.
Mechanus (10)|14.12.2007 12:17
Teda to jsou dobrý šílenosti. Taky se připojím s jednou blbostí a proč na PC nešahat v podnapilém stavu. Kamarád chtěl blahé paměti vyměnit zdroj, noname za kvalitnější, už si nepamatuju který. Po návratu z hospody, ve stavu mírné (větší) podnapilosti se jal zdroj vyměnit, všechno v pohodě. Pak se ptal k čemu je v zádu to červený hejblátko, i říkám, že to je pro změnu napětí v sítí 230V pro nás, 110V pro Amíky. I dobré, zdroj zapojil do elektriky a jal se zapnout PC. A naco nezapoměl, hejbal hejbátkem a zapomněl hejdnout hejbatko zpět do správné pozice. A pouštět 230V do zdroje na 110V se nevyplácí. Zažili jsme moc hezký ohňostroj, smrad k pohledání. Do skříně se vrátil noname a k mému údivu to odnesl jen ten zdroj, inu i zázraky se dějí. Ale znova bych to vidět nechtěl.

Jinak Ladik je sveraz, ale občas mne i pobaví. Pořád lepší než nějaký Flamer.

Apropos. co např. extrém Ten který nesmí být jmenován aneb RH.
boboco (1987)|14.12.2007 12:25
Jo, tenhle přepínač je super:-)) Oblíbený "šprým" ze školních let, když jsme na praxi blbnuli s PC. Přepínač se nastavil na 110 V, nic netušící spolužák se jal PC zapojti a zapnout a ... :D:D:D Jo, učitel z nás měl radost:-))). Naštěstí to byla praxe, kde se s takovýmito excesy počítalo, tyhle PC pro naše blbnutí neměli moc velkou cenu, byly to starý krumplíci:-)
Wlcheck (86)|14.12.2007 13:34
Tak extrémů moc nemám, všehovšudy nejposlednější byl s taťkovo počítačem.
Náhodně vytuhával. Naběhl, spadl apod. Nevěděl jsem kde je chyba (počítač mu stavěl ITík v práci) ale když po náběhu zahlásila teplota v BIOSu 96°C a pokračovala výš, to bylo na pováženou...
Když jsem sundal chladič tak jsem zjistil, že oný kolega jaksi pozapoměl dát jakoukoliv pastu/žvýkačku/cokoliv pod chladič. Nevím, jak se mu to podařilo nainstalovat, ale od té doby počítač vesele jede... tedy ...

jel do bouřky :D a to nepraštil blesk do našeho baráku ale do domu cca 50m od nás. Mezi mnou a sousedem máme udělán závěs kvůli netu, kabel STP, stíněná chránička, všechno uzemněno no a odnesl to sousedův router, u mě 3 porty na switchi, v PC zvukovka, USBčka, FireWire, LAN, no a potom na router-PC ještě síťovka a APčko. Veselo.
Btw. ani to nás nepřesvědčilo odpojovat počítač a další věci při bouřce :D

Úplně nejlepší věc ale byla, když jiný kolega zapojoval nový rozvaděč na proud a jaksi místo fáze a nuláku pustil do jednoho okruhu 2 fáze ... to bylo také velmi veselo :D
Keymaster (65)|1.1.2008 00:44
tak přidám jeden svůj úlovek.

Týden starej čtyřgigovej voyager :(. Byla zapíchlá v notebooku kterej mi spadl. Booku se nic nestalo, ale flashka měla konektor urvanej a vytočenej asi o 45° (ta fotka je po narovnání, víc to narovnat nešlo)... světe div se funguje dál bez problémů ;) Aspoň mám nějakou raritku ;)
slavick (77)|4.1.2008 18:36
No když se na začátku mluvilo o různých nechutnostech u zákazníků a podobně, tak taky musím příjit se svojí troškou do mlýna. Jednoho krásného dne jsem domů přinesl veteránského Apple Performa 5260. Samotný počítač vypadal na první pohled celkem čistě, jen klávesnice a myš byla trochu jetá....zvenku. Tak jsem si řekl, že všechno rozeberu a pořádně vyčistím. Když jsem otřevřel myš, mírně jsem se zhrozil nad vrstvou prachu nebo čehosi usazené na kuličce (ano, je kuličková myš :-) ) Nicméně myš jsem v klidu vyčistil. Jenže to jsem nevěděl, co mě bude čekat v klávesnici.

Po stranách kláves byly vidět hnědé fleky od kafe...v duchu jsem si říkal, že to se stát může, ale co mě zarazilo bylo, že některé klávesy se při zmáčknutí přilepily a jiné nešly zmáčknout vůbec. Pustil jsem se do rozebírání. Po tom, co jsem sundal vrchní kryt, jsem myslel, že uvidím svůj oběd ještě jednou. Pod celým krytem a všude pod klávesami bylo cosi, co vypadlo jako strouhanka smíchaná s ostříhanými nehty...fakt nekecáme...někdo si nad tou klávesnicí asi hodně dlouho stříhal nehty...no prostě humus...to už bylo i na mě moc...takže milá klávesnice šla bez milosti pod sprchu...teda sundal jsem aspoň "elektroniku". Do teď netuším, co bylo to, co vypadalo jako storuhanka...snad to raději ani vědět nechci.

Pánové a dámy z jednoho nejmenovaného vydavatelství, které vydává jeden nejmenovaný bulvární deník, by se nad sebou měli pořádně zamyslet :-)
ICE_D (2754)|4.1.2008 18:55
[QUOTE=slavick;78211]No když se na začátku mluvilo o různých nechutnostech u zákazníků...[/QUOTE]

Fujtaksl, malem jsem si rekl o vycisteni klavesnice od zvratku! Fakt humus prihoda! :(
slavick (77)|4.1.2008 19:29
Teď jsem si vlastně ještě vzpomněl na dvě příhody s Didaktikem Gamou a Didaktikem M. Bohužel v obou případech to skončilo jejich kómatem, ale už zase žijí :-) U kámoše na chatě jsme na půdě vyhrabali Didaktik Gama. Byl pečlivě zabalený, takže to vypadalo, že stačí zapojit, naladit a můžeme pařit BASIC :-) Počítač jsme zapojili do sítě, k televizi, naladili...no prostě idylka :-) Jenže asi po deseti minutách se ozvala děsivá rána a obraz pryč. Ve stařičkém Didaktiku explodoval nějaký šváb (už nevím, co to přesně bylo). Nechápu, jak se mu to povedlo, ale tou explozí praskl i plastový kryt počítače. Naštěstí se nic jiného nepoškodilo. Šváb se vyměnil a i dneska si můžu spokojeně zapařit....jasně, že BASIC :-)


S Didaktikem M se mi stalo něco podobného, jenže s horšími následky. Když jsem si ho přebíral, tak mi původní majitel tvrdil, že je všechno v pohodě, že mu běhá. Ani jsem si ho nenechal předvést. Byl totiž zadarmo, tak by mě ani tolik nemrzelo, kdyby nefungoval. S napětím jsem počítač zapojil do sítě a naladil na televizi. Opět všechno v pohodě. Jenom jsem se na chvilku otočil a najednou jsem ucítil pach hořícího plastu. Zdroj Didaktika to nějak nevydržel a začal hořet. Po uhašení zůstala v koberci vypálená díra :-) Blbě se to rodičům vysvětlovalo :-) Počítači samotnému se nic kromě usazených mastných sazí nestalo. Takže stačilo sehnat nový zdroj a komp jede dál.
Compkilla (22)|5.1.2008 00:08
Taky sem přihodim pár příhod z vlastní praxe:

Mam jednoho kamaráda, kterému pravidelně skládam PC. Myslim že jich zatim bylo 5 (začínalo to Pentiem 1 a končilo Duronem 1300Mhz). Průběh je vždycky stejnej: Příjde za mnou, ať mu složim něco na pár korun. Tak dam dohromady nějakej bordel co najdu po bytě, nainstaluju OS, vyzkoušim a předam. Za pár měsícu ho počítač přestane bavit a tak ho prodá nebo vymění za něco jinýho. Několik dní potom je u mě zase a situace se opakuje... :D

Jednou mě takhle požádal, jestli bych mi nemohl nainstalovat grafickou kartu co si někde sehnal. Bylo to myslim Riva TNT2. A já že jo. Tak jsem k němu přišel, odmontoval bočnici a vevnitř stará IBM deska s inteláckym chipsetem. AGP slot to mělo, tak ok. Problém byl, že nové grafice překážel konektor integrované vga. Co s tím? Kámoš pájku doma němel, čekat se mu taky nechtělo a tak ho napadlo, že ten konektor urvem kleštěma. Mě to bylo jedno, byl to starej shit, jeho riziko a rozhodnutí . Uchopil jsem tedy kleště, pravou nohou jsem si přidržel desku u země a začal páčit. Deska se prohnula, zapraskala a konektor byl pryč.
Odstranil jsem zbytky konektoru, zapojil novou/starou vga a zapnul. Hned napoprvý se vše rozjelo! Potom stačilo v boisu vypnout integrovanou vga a v OS nainstalovat ovladače. Dodnes vše plně funkční ikdyž už s jinym majitelem.
Tenhle člověk si taky jednou hrál s malým červeným přepínačem u zdroje (stačilo pak vyměnit pojistku), taky se mu podařilo zapojit opačně napájecí konektor disketové mechaniky nebo nacpat do DIMM slotu opačně RAMku...pokaždý jsem to řešil já:)

Taky jsem skládal několik počítačů do jedné nejmenované neziskové organizace. Samozřejmě za co nejnižší ceny.
Levné komponenty se (jak jinak) u jednoho PC projevily.
Po 3 týdnech začaly být problémy se zapínáním PC a další 2 dny na to už nešel zapnout vůbec -vadnej zdroj.
Protože jsem ale kupoval case se zdrojem (né samostatně), tak jsem musel všechny komponenty vymontovat, case s vadným zdrojem vložit do krabice a odnést do prodejny na reklamaci. BTW v reklamaci je už 4 týdny.

Do druhého PC zase šlečny nacpaly konektor od tiskárny opačně. Zřejmě použily dosti velkou sílu, protože USB konektor na desce vylomily a tím umrtvily i celej řadič. Ještě jsem od nich dostal vynadáno, co jim skládam za šmejdy, když tak nejde ani připojit tiskárna :D
tequilla (1015)|5.1.2008 00:18
[QUOTE=Compkilla;78289]Do druhého PC zase šlečny nacpaly konektor od tiskárny opačně...[/QUOTE] Tak to jsem jeste v zivote nezaslechl, natoz uvidel. Dotycny tam snad musely zatloukat konektor kladivem, ne?
Jimmyjek (123)|25.4.2008 03:21
Fakt good thread. To je PC srandokaps:D

Jen mohu přidat, co se mě stalo včera(pár hodin nazpět).
Nějak jsem zkoumal zdroj, co že to v něm tak bzučí.
Udělal jsem však lama chybu, že jsem nejdřív zapnul spínač na prodlužováku a pak teprve na zdroji...
..a pak trochu ten zdroj přemístit, aby nepřekážel(obnažen, bez krytu.)
No a už to jelo jako v kresleném seriálu. Chvilku to se mnou cloumalo, ale zdroj byl přátelský, po chvilce mě odhodil a nechal vybít. Možna tomu pomohly také mokré ruce od šroubování..

[size=-2]Jsem snad jediný, co má osobní zažitky s elektřinou?:rolleyes:[/size]
Klingacikx (1545)|25.4.2008 07:49
S elektrikou má skoro každý skúsenosti:D ja som ich mal už od malého chlapca keď som sa pozeral k elektrohodinám, boli tam aj nejaké ističe a samozrejme boli zaplombované... pozrel som sa na tú plombu a povedal: "jéééj plastelína" následne som sa toho chytil a "pošteglilo" ma, samozrejme som to vyskúšal ešte zo dva krát:D:D:D
boboco (1987)|14.5.2008 14:29
Jeden lehký extrém pro dnešní den, komentář netřeba:D







PC se nějaký čas nepoužívalo a nyní po čase nenabíhalo, tak se rozdělalo - na vině byl zdroj.
OdMajkla (369)|14.5.2008 17:33
Muj extreme jinak k vidění v téma - Jaké máte zkušenosti s chladiči pamětí.
PC190045.JPG PC190047.JPG PC170023.jpg PC170026.JPG
crasher.km (919)|14.5.2008 18:27
[ot] toto téma bych radši smazal .. vždycky mi to připomene,že se musím učit do matiky :( [/ot]

OdMajkla: woow :) tak by to nedal ani pájkou :D
boboco: to je tvoje ?:)
Met (0)|14.5.2008 21:36
Tak mi to po precteni tohoto topicu nedalo a musel jsem se regnout abych se s vami podelil o extrem, ktery jsem nedavno zazil v jedne "IT company".
nutny maly uvod:
rekneme ze firma vyrabela PC - produkt zamereny spise k domaci zabave u televize (Home Theater PC ?)
kazdopadne dve verze relativne krasne desktopove skrine ktera se lisila jen pouzitymi komponenty.Zkracene - v jednom byl pouzit i vlastni zesilovac a v druhem jen nejaka pofiderni integrovana zvukovka. Mel jsme tu cest mit onen zesak v rukach a musim rict ze to byla ta nejmasivnejsi vec v tom compiku a clovek by rekl ze se na tom neda nic zkazit. Vsechno ficelo na prvni pohled jak ma, ovsem pak doslo na zahorovaci proces. Ono testovat ten zesak na plnem vykonu na 5.1 bednach po urcitou dobu nebylo zadna sranda, protoze by se v mistnosti traslo vse neprisroubovane, tak se to resilo tichym zpusobem - zatezovymi odpory. Zadna ftipna ani extremni vec, co?
No jo, jenze kdyz jsem ten proces zahorovani chvili sledoval, uslysel jsem z niceho nic hudbu, sice tichou, ale slysel. Nikde zadny reprak, nikde zadna membrana a hardrock demoznelka stejne hrala. Prisli panove technici a s klidem vsem okolostojicim oznamili:"to je v pohode chlapi, ta cinska hracka je tak kvalitni, ze vlastne nevime jestli to hrajou kondenzatory nebo odpory, ale bylo to za babku, tak to nekupte..."

to je stripek z nejnovejsich trendu jen tak na okoreneni k vasim vzpominkam na mnohdy historicke stroje, i kdyz ...

verite v nadprirozeno?
rodina me pritelkyne si poridila PC - takova ta masina na skolni, kancelarske, internetove a filmohudebni ucely. Prestoze jsme spolu byli dlouho, sveril jeji otec stavbu tohohle PC nejakemu svemu znamemu (tenkrat jsem si myslel ze je to nejlepsi vec co mohl udelat - neotravovat mne s tim) a tak mu znamy poskladal domaci PC za 19k (konfiguraci nejsem z pameti schopen napsat, protoze se od toho distancuji, ale pro vas to mozna casem doplnim). kazdopadne to 2 dny jelo v pohode a vsichni byli radi ze koukaji na nove LCDcko, se kterym se drive setkavali jen v letacich ruznych hypermarketu. Jenze po dvou dnech se s tim strojem zacaly dit prapodivne veci. pokud jste kolem prosli, zapl se. pokud jste se byt jen jeme dotkli na jakemkoli miste casu, vypl se ( pokud byl vyply tak se zapl) takovym zpusobem, ze vam normalne nahodil hlasku o odhlasovani a naslednem ukladani nastaveni a vypinani. PC jsem do posledniho srouku rozebral, nenasel zadne abnormality, slozil a ... stale se choval jak posedly. Doporucil jsem ho reklamovat, po reklamaci sjem s nim opet prisel do styku a musim rici, vymitani dabla pomoci reklamace bylo uspesne, ale zanechalo na PC nevratne nasledky
po HW strance - deska byla zamenena za nejakou sestkrat prepajovanou a s nahrazenymi dvema obvody pomoci dratku vedoucich z predu dozadu, jeden slot na Ramku je kompletne pryc
po SW strance - bios nejde jakkoli prekonfigurovat, vzdy se tvari jako pri prvnim spisteni - press F1 for setup F2 for default
po eticke strance - cloveka, ktery sestavoval PC se jiz nepodarilo kontaktovat ... Damn I Hate these people
boboco (1987)|14.5.2008 22:16
[QUOTE=crasher.km;122007]
boboco: to je tvoje ?:)[/QUOTE]

néééé, co si to o mně proboha myslíš?:D PC na běžný servis, žádná přízeň :)
Pavel Boček (4169)|14.5.2008 22:53
No, teď jsem bral to staré PI od ICE a málem mě omyli...příští týden beru ještě PII, tak to už nezapomenu fotit :-))) Vždycky to vygruntuji jako první, na takovou hrůze se nedá dívat, navíc se z toho ten prach sype všude :mistake A na focení se zapomene :(
ICEBOSS (3435)|15.5.2008 11:12
znamej mi to hodil do kanclu, chtel to vyhodit, tak jsem si rikal, ze treba nejaky PuBos si s tim jeste pohraje :-). Minuta prace stravena na cisteni toho PC pro me 1000x prevysuje cenu toho PC.

Ale Chladic na CPU je hezkej, ne? Teda jestli jsem ho tam nechal :-D.

BTW. Az sundas ten chladic, tak to MMX je brutalne vyrudly, jelo nekolik let BEZ CHLADICE!