reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Víkendová diskuze: Konzole vs. PC – souboj platforem

czhunter (775)|14.11.2008 21:21
[QUOTE=bigless;182940]Ukaž mi kde jsem napsal, že kvalita grafiky závisí na rozlišení??[/QUOTE]
Nikde. Dokonce ani já jsem o tom nikde nepsal. Takže naprosto nechápu, jaktože se tu tato poznámka najednou objevuje.

Ale překvapivě jsi se chytl všech naprosto nepodstatných věcí, ale na poslední otázku, která je vcelku zásadní (protože bys mi na ni mohl ukázat, proč je nějaká grafika dobrá nebo špatná pro to či ono [jak říká náš pan prezident]) jsi neodpověděl.
Akuh (44)|14.11.2008 21:28
[QUOTE=bigless;182903]No každý má své zkušenosti, ale pokud ti něco nefungovalo, nesváděl bych to na operační systém, ale na vlastní neznalost. Já žádný potíže nemám a vždy když nějaký vyvstaly, nakonec jsem pátráním po zdroji zjistil, že to byla moje akce, která vyvolala takovou reakci... 9 z 10 crashů widlí mají na svědomí uživatelé a jejich neodpovědné zacházení.. Visty nepoužívám..nenabízejí nic moc nového až na navýšení adresovatelné paměti..
Nemám nic proti Macu a určitě by mě to nenutilo k reakci..k reakci mě donutily mylné informace, které poskytuješ o systému, který používám už pěknou řádku let.. Považuju to, ale za zaujatost..stejně jako rakušáci nadávaj na temelín, macintoshací nadávaj na widle..ještě chybí natočit dokument..[/QUOTE]

Macintose mam sice teprve cca 6 měsíců... ALE nenarazil sem na problem. Většinu života sem byl na Widlích, dobře napsanej OS pro běžný uživatele počítá s tím že ne každej je IT ... a když se mi nepovede na PC rozjet TV Tuner pod Widlema ikdyž mám CD s ovladačema pro tu verzi widlí, přičemž na střední sem v tý době už byl cca 3. rokem a to na oboru IT zaměření, a pod linuxem kterej sem tam měl jen tak na hraní sem to rozjel bez problémů a to bez oficialnich ovladačů výrobce tak mi z toho plyne jediný Linux vypadá hrozne ale co potřebuju to na něm funguje. Mac OS X vypadá pěkně a funguje, Windows vypadá pěkně!
NiTRo_SvK (0)|14.11.2008 21:30
Neda mi to nereagovat na niektore spravy...


Sam mam PC, sice uz trochu zastaraly no co nevidiet kupujem novy takze sa v tom pomerne dobre orientujem, viem co vyzaduju hry a pri konzolach proste clovek nemusi riesit HW otazku, hry su tam optimalizovane pre co najlepsi beh. Niekto sa tu ohanal PS2 a ze ma skaredu grafiku, nuz ano, najvydarenejsia grafika na PS2 bola tusim u GT4 a Tekkenu 5, lenze si zoberte ze HW ktory obsahuje PS2 je stary z konca roku 2000 ! Aky HW bol vtedy na PC ? Myslim ze len tazko sa to mohlo rovnat PS2, ked chcete porovnavat terajsie PC tak ho porovnavajte s PS3 / XBox360. Konzoly su nenahraditelne co sa tyka ovladatelnosti a moznosti hrania sportovych hier a podobne, PC zas napreduje vo first person akciach kde stara dobra myska je nenahraditelna nejakym gamepadom.

Co sa tyka internetu, prace s videom, photoshop a podobne, tam sa zas konzoly absolutne nechytaju, sice ponukaju pristup na net, moznost pozerania filmov (ktora je este relativne dost na urovni) a podobne, no to proste neni ono.

Zaver - je to cisto moj pohlad na vec, uznavam aj konzoly (hlavne SONY), aj PC, no kazde v trosku inom smere vyuzitia.
Akuh (44)|14.11.2008 21:51
[QUOTE=NiTRo_SvK;182965]Neda mi to nereagovat na niektore spravy...


Sam mam PC, sice uz trochu zastaraly no co nevidiet kupujem novy takze sa v tom pomerne dobre orientujem, viem co vyzaduju hry a pri konzolach proste clovek nemusi riesit HW otazku, hry su tam optimalizovane pre co najlepsi beh. Niekto sa tu ohanal PS2 a ze ma skaredu grafiku, nuz ano, najvydarenejsia grafika na PS2 bola tusim u GT4 a Tekkenu 5, lenze si zoberte ze HW ktory obsahuje PS2 je stary z konca roku 2000 ! Aky HW bol vtedy na PC ? Myslim ze len tazko sa to mohlo rovnat PS2, ked chcete porovnavat terajsie PC tak ho porovnavajte s PS3 / XBox360. Konzoly su nenahraditelne co sa tyka ovladatelnosti a moznosti hrania sportovych hier a podobne, PC zas napreduje vo first person akciach kde stara dobra myska je nenahraditelna nejakym gamepadom.

Co sa tyka internetu, prace s videom, photoshop a podobne, tam sa zas konzoly absolutne nechytaju, sice ponukaju pristup na net, moznost pozerania filmov (ktora je este relativne dost na urovni) a podobne, no to proste neni ono.

Zaver - je to cisto moj pohlad na vec, uznavam aj konzoly (hlavne SONY), aj PC, no kazde v trosku inom smere vyuzitia.[/QUOTE]

Co se ovladatelnosti týče PC vedou Gamepady existuji i pro PC a asi i po MAC ... nevim jak je to s klavesnicema a mišima pro konzole
NiTRo_SvK (0)|14.11.2008 22:13
[QUOTE=Akuh;182970]Co se ovladatelnosti týče PC vedou Gamepady existuji i pro PC a asi i po MAC ... nevim jak je to s klavesnicema a mišima pro konzole[/QUOTE]

Kolko beznych uzivatelov si kupi kvalitny gamepad pre PC aby sa vyrovnal kvalite PS2/3 gamepadu ? Myslim ze trebars hardcore hraci NHL a podobne zainvestuju ten liter na dobry gamepad (a teraz nemyslim nejaky hnoj za 300 korun, 6 tlacitkami a digitalnymi osami). Ja sam som zainvestoval do PC v tomto smere, sice trosicku inak (Logitech DFP, volant za 4400 Sk vtedy, aj ked je urceny primarne pre PS2/PS3, USB rozhranie mu dovoluje bez problemov fachcit na PC) a vyuzivam ho pri (pre mna) najlepsom racing simulatore, Live For Speed. No to uz trochu odbacam.

Stale ostavam v tom ze konzoly maju najlepsie ovladanie futbalu, hokeju a podobne s ich gamepadmi, s klavesnicou zdaleka neni tolko moznosti + pokial mate k PS dva ovladace tak neni problem si zahrat s kamosom, co nam sice dovoluje aj internet pri PC, no absencia lagov pri multiplayeri na konzolach predsalen vyhoda.
Akuh (44)|14.11.2008 22:19
Mno... stačí aby jeden měl ntb a na LANce sem si celkem jistej že žadny lagy nebudou ... pokud to nebude hra zavyslá na množstvi přenasenych dat a zároveň nebudete hrát na PC s 15 let starou sítovou kartou
NiTRo_SvK (0)|14.11.2008 22:26
Ano s tym suhlasim, ale takychto kompromisov sa vzdy da najst vela, hovorim proste o najrychlejsich a najbeznejsich rieseniach.
bigless (47)|15.11.2008 00:05
[QUOTE=czhunter;182958]Nikde. Dokonce ani já jsem o tom nikde nepsal. Takže naprosto nechápu, jaktože se tu tato poznámka najednou objevuje.

Ale překvapivě jsi se chytl všech naprosto nepodstatných věcí, ale na poslední otázku, která je vcelku zásadní (protože bys mi na ni mohl ukázat, proč je nějaká grafika dobrá nebo špatná pro to či ono [jak říká náš pan prezident]) jsi neodpověděl.[/QUOTE]

Všechny ty nepodstatné věci byly původními aspekty o kterých byla řeč.. Ale chápu, že pokud někomu docházejí argumenty, má tendence odbíhat ;)
Na tvou vcelku zásadní otázku ti samozřejmě odpovím..nemám PS3 tudíž jsem o téhle hře slyšel letmo, nicméně jsem se koukl na nějaké recenze a video..grafika je pěkná, myslim, že si s tim celkem vyhráli, i fyzika je působivá..celá hra si to může dovolit, na snímku je vždy omezený počet objektů a prakticky nulová hloubka..
A ta tvoje metrika..je to založené na správném úsudku..uvědom si jaký je rozdíl v počtu vykreslovaných bodů pro rozlišení 1280x1024 a jaký pro 2580x1600..téměř čtyřnásobný..a uložení informací o jednotlivých bodech mimo dostatečného výkonu vyžaduje paměť..v případě, že je k takovým rozlišením ještě připojeno vyhlazování a zpracování efektů počet bodů kde k těm operacím dochází je také téměř čtyřnásobné(to vyžaduje opět paměť neboť ty procesy se musí počítat), to je každý MB sakra znát..ano a je nudné to vysvětlovat..to máš recht ;)
filky (197)|15.11.2008 00:49
Toto je celkem zajimave tema. Rozdelil bych ho na nekolik casti.

Prvni casti je moje osobni zkusenost. Odjakziva jsem hraval na PC. Single hry i multiplayer jako Quake, Quake2 atp. pak prvni MMORGP jako Asherons Call, AO, DAOC, WoW, GW, Lotro, AoC a nyni Warhammer. Je to cca rok zpet, kdy se zacal neuveritelne projevovat ubytek hlavne single player her pro PC. Pokud jsem nehral nejaky multiplayer s kamarady, tak nebylo do ceho pichnout. Proto jsem poridil Xbox 360 a byla to jedna z nejlepsich investic, co se pocitacovych her tyce. Single player hry na PC pomalu, ale jiste umiraji.

V druhe casti svuj argument podporim cisly. Nedavno jsem mel podobnou diskuzi na jinem foru. Toto byl jeden z mych prispevku.

[QUOTE]PC is strong only in Online Revenues, MMORPGs subscription. This part of the game revenue segment is still expanding. It was around $7 billion last year. But how they will use those money? Will they boost non-MMO PC game market? I really doubt that. I can now remember just two A titles for PC only - Starcraft 2 soon, Diablo 3 next year maybe. Well its not PC only ... its PC and Mac.

If we talk bout PC games in big picture again US only:

PC Games Revenues - boxed ones
2005 - ~$960 mil
2006 - ~$970 mil
2007 - ~$910 mil

UK Games sales first half 2008 - http://www.elspa.com/?i=7584&s=1111&f=49

"The first six months of 2008 show unprecedented software revenue growth thanks to just Wii, Xbox 360 & PS3, plus DS account for ?690 million of the total. In stark contrast, PC games software suffered a hefty decline, with revenue of ?48 million (3.9m units sold) – down 29 percent on last year’s ?68 million."

Germany 2007 - http://www.itfacts.biz/game-software...-in-2007/10127

So fact is that PC game sales revenues are not that perfect. If you check again TOP 10 in 2007, just 4 games from 10 wasnt Sims or WoW.

But you are right in one thing. Online revenues is way to go for PC at this moment.

http://www.dmwmedia.com/news/2008/08...ry-$10.7b-2007
[/QUOTE]

Ve zkratce. Ciste PC Single player hry umiraji, jak uz jsem rikal. Nejvetsi segment PC her ted tvori MMOG se subscription a zacina se take pomalu projevovat vliv digitalni distribuce. Cisla prodejnosti jsou ale neuveritelne kruta vuci PC svetu.

Top 10 US prodejnosti PC her za 2007:

1. World of Warcraft: Burning Crusade (Blizzard Entertainment) - 2.25 million
2. World of Warcraft (Blizzard Entertainment) - 914,000
3. The Sims 2 Seasons Expansion Pack (EA Maxis) - 433,000
4. Call of Duty 4: Modern Warfare (Infinity Ward) 383,000
5. Command & Conquer 3: Tiberium Wars (EA Los Angeles) - 343,000
6. Sim City 4 Deluxe (Maxis) - 284,000
7. The Sims 2 (Maxis) - 281,000
8. The Sims 2 Bon Voyage Expansion Pack (Maxis) - 271,000
9. Age of Empires III (Ensemble Studios) - 259,000
10. The Sims 2 Pets Expansion Pack (Maxis) - 236,000

http://www.shacknews.com/onearticle.x/50939

Top 10 US prodejnosti konzolovych her za rok 2007:

1. Halo 3 (Bungie, Microsoft Game Studios, X360) - 4.82 million
2. Wii Play with Wii Remote (Nintendo, Wii) - 4.12 million
3. Call of Duty 4: Modern Warfare (Infinity Ward, Activision, X360) - 3.04 million
4. Guitar Hero III: Legends of Rock (Neversoft, Activision, PS2) - 2.72 million
5. Super Mario Galaxy (Nintendo EAD Tokyo, Nintendo, Wii) - 2.52 million
6. Pokemon Diamond Version (Game Freak, Nintendo, NDS) - 2.48 million
7. Madden NFL 08 (EA Sports, Electronic Arts, PS2) - 1.90 million
8. Guitar Hero II (Harmonix, Activision, PS2) - 1.89 million
9. Assassin's Creed (Ubisoft Montreal, Ubisoft, X360) - 1.87 million
10. Mario Party 8 (Hudson Soft, Wii) - 1.82 million

http://www.shacknews.com/onearticle.x/50809

Kdyz vezmu nejlepsi hry bez subscription na PC, coz je urcite serie The Sims, tak te se secteno za vsechny jeji expansion prodalo slabych ~1.5m. Nejprodavnejsi konzolove hry Halo 3 se prodalo uctihodnych 4.82m, coz je mimochodem skoro 2x vice nez prodanych WoW sectenych dohromady za rok 2007. A pokud srovnate prodanych 3m kusu CoD4 na konzoli proti 300.000 kusu toho sameho na PC je celkem krasne videt kam trendy smeruji. Ani digitalni distribuce PC moc nepomaha. Podobna cisla se zacinaji objevovat i tento rok viz. odkazy nahore.

Soucasnost.

GTA4 bezesporu nejvetsi hit tohoto roku, se behem prvniho dne prodalo na konzole okolo 3.6 milonu kusu, 6 mega za prvni tyden a v pulce srpna to bylo neco malo pres 10 mega prodanych kopii.
Fable 2, coz je pouze Xbox hra, se prodalo za 3 tydny od vydani uz cca 1.5m kopii.
Gears of Wars 2, opet pouze pro Xbox, se zatim za prvni tyden prodalo uz cca 2.1m kopii.

O takove prodejnosti si muze jakakoliv PC hra nechat jenom zdat.

Jediny segment, kde je PC dominantni a zvysuje neustale svoje zisky, jsou MMOG hry se svejma subscription v cele s WoW a castecne digitalni distribuce, kterou konzole uz ted dohaneji. Z meho pohledu to je pouze otazka casu, kdy se i MMOG hry zacnou pomalu ale jiste presouvat na konzole.
Akuh (44)|15.11.2008 01:16
[QUOTE=NiTRo_SvK;182979]Ano s tym suhlasim, ale takychto kompromisov sa vzdy da najst vela, hovorim proste o najrychlejsich a najbeznejsich rieseniach.[/QUOTE]

Mno nejběžnější a nejrychlejší budou imho ty ntb... dnes je má hodně lidí... v mím okolí každej (mimo rodiny kde se najdou 1 vyjimky která však zvládne stěží zapnout PC)... mno možná to je tím prostřeďí Vejšky s oborem IT, kdybych se skusil poptat většina řekne že konzole nemají. Chceme li něco hrát po síti, sejdem se zapnem ntb, připojime nabíječku a hrajeme (K WiFi se připojuji automaticky)... Tedy jako kompromis bych spíš viděl hodinoví běhání po koleji a schánění aspoň jedný konzole-jakýkoliv
czhunter (775)|15.11.2008 09:30
Akuh> My máme na FSI PS2 ve třídě :)
tutorkamil (3)|15.11.2008 11:20
Osobně mám raději na hraní konzolích. Nyní mam Xbox 360 a není nic lepšího, než si zahrát v pohodě hru z křesla či židle a nekrčet se jak mrzák u klávesnice s myší. Hraní na gamepadu mě vyhovuje a fakt je ten, že na konzole vychází (alespoň pro mě) lepší a zajimavější tituly, než na PC. Dostává mě, že někdo zmínil takovej blábol, že není možnost slušného multiplayeru a online hraní ... to může říct, pouze člověk co zná třeba Xbox jen z obrázku. Jak multiplayer s přáteli třeba pomoci splitscreenu, nebo online hraní pomocí Xbox live je naprosto bezproblémový.
Banshee (2)|15.11.2008 11:42
PC. Nekdy v unoru jsem si poridil i Xbox360 a cekal jsem jak z nej budu odvazanej, kdyz vsude ctu jak se skvele hraje na konzoli oproti PC. Dost me to zklamalo, ani GTA4 (hlavni duvod proc sem si to kupoval) jsem nakonec nedohral do konce, vetsinu her jsem jen zkusil a po pul hodince vypnul. Neohrabany ovladani na gamepadu, silene dlouhy loadingy a uboha grafika (hrozne mi chybelo AA+AF jako na PC, vsechno bylo takovy rozmazany proti PC hram). V lete jsem Xbox zas pekne prodal, nahrany jsem mel za toho pul roku mozna 30 hodin a na konzoli se uz jen prasilo. Ted kdyz ctu jak nekdo vychvaluje svuj xbox/ps3 a jak je to skvely oproti PC hrani, jen se pousmeju a vim svy. Konzoli uz doma videt nechci, aspon v nejblizsich letech.
Kachna69 (110)|15.11.2008 11:45
pro me je jasnou volbou PC ptz hry je spise pro odreagovani a her hlavne ho pouzivan pro studium,net a filmy a serialy na pc je taky dost her tak nevidim duvod kupovat konzoly i kdyz uz sem taky docela uvazoval o Wii prijde mi to jkao docela zajimavej napad ale stale me to prijde ponekud drahy pockam az bude nova generace a uvidim jak si povede,ale touz budu snad na vejsce tak na to stejne nebude cas ...tak ja sem urcite pro pc:)
pas!k (3765)|15.11.2008 13:13
[QUOTE=tutorkamil;183078]Dostává mě, že někdo zmínil takovej blábol, že není možnost slušného multiplayeru a online hraní ... to může říct, pouze člověk co zná třeba Xbox jen z obrázku. Jak multiplayer s přáteli třeba pomoci splitscreenu, nebo online hraní pomocí Xbox live je naprosto bezproblémový.[/QUOTE]

Ja mluvil spis o necem jako mmorpg mas snad na xboxu neco takoveho jako wow, aoc, wh ? Pokud ano klidne me oprav .. BTW nebylo to mysleno nijak zle ..
filky (197)|15.11.2008 13:32
[QUOTE=Banshee;183087]PC. Nekdy v unoru jsem si poridil i Xbox360 a cekal jsem jak z nej budu odvazanej, kdyz vsude ctu jak se skvele hraje na konzoli oproti PC. Dost me to zklamalo, ani GTA4 (hlavni duvod proc sem si to kupoval) jsem nakonec nedohral do konce, vetsinu her jsem jen zkusil a po pul hodince vypnul. Neohrabany ovladani na gamepadu, silene dlouhy loadingy a uboha grafika (hrozne mi chybelo AA+AF jako na PC, vsechno bylo takovy rozmazany proti PC hram). V lete jsem Xbox zas pekne prodal, nahrany jsem mel za toho pul roku mozna 30 hodin a na konzoli se uz jen prasilo. Ted kdyz ctu jak nekdo vychvaluje svuj xbox/ps3 a jak je to skvely oproti PC hrani, jen se pousmeju a vim svy. Konzoli uz doma videt nechci, aspon v nejblizsich letech.[/QUOTE]

Ovladani na gamepadu je o zvyku. Taky me to chvilku trvalo hlavne u TPS her, kde clovek potrebuje lepe mirit. O dlouhych loading casech se samozrejme vi. Proto v nove verzi OS pro Xbox 360, ktera vyjde 20 listopadu, bude moznost instalace na HDD jako je treba na PS3ce. Podle prvnich testu se zda, ze cas na loadovani se celkem srovnava s PC verzi.

S grafikou nesouhlasim. Na me 46" plasme jsou hry jako Fable 2, GoW2, Assasin Creed nebo Starwars Unleashed naproste graficke orgie.
Woyta (284)|15.11.2008 14:12
Mam PC. Ve skrini se mi vali 2 Atari konzole ktere maji puvod v 80 letech.
Driv jsem na nic hral az az.
Ted jsem dal do PC tolik kolik stoji konzole.
A anii me to nevadi. PC u me zastava funkci TV, DVD prehravace, sterea, herniho pristroje atd.
Konzolisti si o takovehle univerzalnosti muzou nechat jen zdat.
Na ovladani mam 2x klavesnice (normalni + mala herni), 2x mys (mx518 na hry, VX revolution na net a do prace), radiovou dalku Ati, starej 10tl Gamepad, Volant Driving Force PRO (oficialne jen pro konzole :) ) a radici H vyrobene z joysticku.
Velikost obrazu? Me tech mejch 24" staci a ted sis stavim DIY projektor s velkou uhloprickou. Jinak na televizi se muzu pripojit taky.

Budoucnost vidim v univerzalnosti.
Konzole se budou snazit konkurovat PC a PC se bude snazit ridit vse.
Ted je konzole prevazne jednouucelove zarizeni a vyobci se z nej snazi udelat centrum domaci zabavi kde jiz jsou HTPC.


// Ohledne cracku. Konzolisti crackuji hardwarove.
Impact (135)|15.11.2008 14:20
Jako zastance FPS her určitě PCčko, hrat FPS na tech analogach mi pripada jak hrat na PC nohama, navíc možnosti multiplayeru, komunikace hráčů během hraní (Teamspeak ap) nebo rozsáhlé herní MMORPG komunity. s tím se na konzolích rozhodne v takove miře nelze setkat. Jo v závodech a bojovkach asi vedou ale to je pro me u konzoli jediny + .
czhunter (775)|15.11.2008 14:35
[QUOTE=Woyta;183132]PC u me zastava funkci TV, DVD prehravace, sterea, herniho pristroje atd.
Konzolisti si o takovehle univerzalnosti muzou nechat jen zdat.[/QUOTE]
Samozřejmě, konzole připojená na TV v žádném případě nedokáže zastat funkci TV :D
Stejně tak PlayStation samozřejmě neumí přehrávat DVD už asi 8 let a BR 2 roky, Xbox DVD 6 let a už vůbec nikdy nemůže žádná konzole plnit funkci herního přístroje ...

Sorry, kdybys své PC používal jakkoliv jinak, asi bych neměl potřebu se té argumentaci tak vysmát.
Grook (2)|15.11.2008 14:44
Ja jsem odkojen na PC a zatim me nic nepresvedcilo jit do konzole.Fakt je ze v praci jsme meli PS1 a ze jsem si na ni nemalo ulit.Jinak kdyz to porovnam tak ja upgraduju cca co pul roku za ne malo penez a kolega co vlastni Xbox 360 jen kupuje hry a nejake karty s pristupem na MS stranky s nejakym obsahem pro Xbox .A na web a spol ma cosi jako velmi stary Notebook. Cili on da neco za hry a karty a nestara se o nic.Zadna udrzba , hry sezene levne pujci, vymeni.Myslim si ze zivot s konzoli je jednodussi. To ze vse neni graf. vymazlene jako na PC on neresi, sedne hraje ,sednek NT posle email a ma vse vyreseno.Fotky a video si nechava delat,rika nezbych se stim patlal a sedel u toho tak to radej nekumu tu kacku strcim a nemusim se starat vubec o nic.A je mi fuk jestli se to dela deset min. nemo deset hodin.
Tak si rikam ze PC vs konzole je o preferencich a potrebach kazdeho zvlast. Ale mit konzoli je opravdu jednodusi a vetsinou ji maji lide kteri nehodlaji s PC marnit cas ale jen zaparit a nic vic. No a ty co znam tak presli z konzole na PC jen ze na PC se hry nemusi kupovat a tak je to levnejsi ,kolikrat nejsou ani online , a nevadi jim to. Nepochopitelne ,ale je to tak
Honza23 (490)|15.11.2008 18:43
Já jsem měl tedy vždycky jak PC tak i Playstation a stejně je pro mě favoritem PC.Přece jenom konzole jsou limitovány svým výkonem,i když někdy je to možná lepší,a člověk pak nemusí stále přemýšlet nad tím,jakou si příště koupí grafickou kartu.
Mimochodem na PS jsem velice rád hrál Crash Bandicoot,úžasná skákačka s tazmanským čertem.
Akuh (44)|15.11.2008 18:51
[QUOTE=czhunter;183147]Samozřejmě, konzole připojená na TV v žádném případě nedokáže zastat funkci TV :D
Stejně tak PlayStation samozřejmě neumí přehrávat DVD už asi 8 let a BR 2 roky, Xbox DVD 6 let a už vůbec nikdy nemůže žádná konzole plnit funkci herního přístroje ...

Sorry, kdybys své PC používal jakkoliv jinak, asi bych neměl potřebu se té argumentaci tak vysmát.[/QUOTE]

Konzole nemůže zastat TV ... protože k něčemu musí být připojená. NTB vytáhneš a máš, sice konzole umí přehrávat DVD ale připojíš se s ní přes Wifi na síťovej disk aby si nemusel hodinu hledat DVD or BlueRay disk s filmem??? Mám pocit že těžko tedy konzole je i v těchto bodech pouze chudou náhražkou pokud vůbec něco
filky (197)|15.11.2008 18:56
[QUOTE=Impact;183138]Jako zastance FPS her určitě PCčko, hrat FPS na tech analogach mi pripada jak hrat na PC nohama, navíc možnosti multiplayeru, komunikace hráčů během hraní (Teamspeak ap) nebo rozsáhlé herní MMORPG komunity. s tím se na konzolích rozhodne v takove miře nelze setkat. Jo v závodech a bojovkach asi vedou ale to je pro me u konzoli jediny + .[/QUOTE]

TPSka a FPSka se na konzolich hrajich stejne, vcetne multiplayeru a komunikace hracu behem hry. K Xbox dostanes primo v zakladnim baleni sluchatka s mikrofonem. Na ovladani pres gamepad si clovek behem par tydnu zvykne.

Ano, MMOG jsou tak jedine, co jeste na konzolich nanajdes.
filky (197)|15.11.2008 18:57
[QUOTE=Akuh;183266]Konzole nemůže zastat TV ... protože k něčemu musí být připojená. NTB vytáhneš a máš, sice konzole umí přehrávat DVD ale připojíš se s ní přes Wifi na síťovej disk aby si nemusel hodinu hledat DVD or BlueRay disk s filmem??? Mám pocit že těžko tedy konzole je i v těchto bodech pouze chudou náhražkou pokud vůbec něco[/QUOTE]

Ano, konzole Wifi maji. Dokonce maji i sitovku. Sokujici ze? :D
Akuh (44)|15.11.2008 19:02
[QUOTE=filky;183270]Ano, konzole Wifi maji. Dokonce maji i sitovku. Sokujici ze? :D[/QUOTE]

A schopnost přehrávat MOV, AVI, Matrosku a další???
filky (197)|15.11.2008 19:06
[QUOTE=Akuh;183272]A schopnost přehrávat MOV, AVI, Matrosku a další???[/QUOTE]

Jo. Dokonce i H264, mpeg4ku a xvid. :)
Akuh (44)|15.11.2008 19:12
[QUOTE=filky;183274]Jo. Dokonce i H264, mpeg4ku a xvid. :)[/QUOTE]

Zvládá to i titulky v .srt nebo další??? (to se samozřejmě netýká mov kde sou titulky přímo v souboru...)

Jinak PS3 MOV nezvládá, což považuji za problém, díky tomu že sem na Macintoshi je to stěžejní problém. nedival sem se na další konzole. MKV je na tom podobně-potřebuje převíst do AVI... který konzole tyhle dva formáty podporují??? přeci jen ... co vím AVI nezvládá HD ... takže bych měl bejt limitovanej špatnou kvalitpu???? stale moc ústupků
czhunter (775)|15.11.2008 19:25
[QUOTE=Akuh;183266]Konzole nemůže zastat TV[/QUOTE]
Zjevně jsi to nepochopil. Konzole logicky nepotřebuje zastat funkci TV, když je většinou k doopravdické TV připojená.

Mimochodem ty tvoje požadavky (přehrávání MOV, MKV, bla bla bla) nezvládá snad ani žádnej DVD přehrávač, tak nechápu, proč by je nutně muselo zvládat zařízení, který má DVD přehrávač nahradit. To skutečně nemá žádnou smysluplnou logiku a jde ti jen o to najít si hůl na bití psa. Ale na to ti neskočím.

A AVI je jen kontejner (stejně jako MKV), tudíž rozhodně není pravda, že nezvládne HD.
Akuh (44)|15.11.2008 19:44
[QUOTE=czhunter;183278]Zjevně jsi to nepochopil. Konzole logicky nepotřebuje zastat funkci TV, když je většinou k doopravdické TV připojená.

Mimochodem ty tvoje požadavky (přehrávání MOV, MKV, bla bla bla) nezvládá snad ani žádnej DVD přehrávač, tak nechápu, proč by je nutně muselo zvládat zařízení, který má DVD přehrávač nahradit. To skutečně nemá žádnou smysluplnou logiku a jde ti jen o to najít si hůl na bití psa. Ale na to ti neskočím.

A AVI je jen kontejner (stejně jako MKV), tudíž rozhodně není pravda, že nezvládne HD.[/QUOTE]

Sice je to jen kontejner, ale zatim sem nevidel aby v tom bylo HD (narozdíl od MOV or mkv). A já myslel že mi porovnáváme PC/Mac vs Konzole, já a spousty dalších DVD přehrávač nepoužívame na všechno máme PC/Mac ... takže nechápu co sem taháš DVD přehrávače... Plyne mi z toho to že bych musel mít videa v jednom specifickým kontejneru a to v tom kterýho se zbavuju protože je pro mě nepohodlny mít soubory s titulkama oddělený od videa a zároveň nechci mít hardsub. Avi celkově nic moc neumí...
filky (197)|15.11.2008 19:55
[QUOTE=Akuh;183283]Sice je to jen kontejner, ale zatim sem nevidel aby v tom bylo HD (narozdíl od MOV or mkv). A já myslel že mi porovnáváme PC/Mac vs Konzole, já a spousty dalších DVD přehrávač nepoužívame na všechno máme PC/Mac ... takže nechápu co sem taháš DVD přehrávače... Plyne mi z toho to že bych musel mít videa v jednom specifickým kontejneru a to v tom kterýho se zbavuju protože je pro mě nepohodlny mít soubory s titulkama oddělený od videa a zároveň nechci mít hardsub. Avi celkově nic moc neumí...[/QUOTE]

Jak uz prede mnou psal, pletete nekolik veci dohromady. Samozrejme ze HD video zvladaj i jine formaty, protoze zalezi na kodeku, ne na tom jestli je to MOV nebo MKV. :)

Titulky jsem nezkousel. Zvladam anglictinu a tak je nepotrebuji. Vetsinou stejne poustim DVDecka a ty samo sebou titulky maji.
chesterfield (163)|15.11.2008 20:07
Ze nemam konzolu mi nevadi, ale mrzi ma ako sa zvrhla ( zmrzla ) seria NHL na PC, pricom vyvoj pre konzoly pokracuje dalej a v ponuke su dokonca dva dobre tituly od dvoch roznych firiem. EA bez hanby predava pre PC uz niekolko rokov prakticky nezmenenu verziu za full cenu. Aj takymto nasilnym sposobom sa snazia firmy zvysit predajnost konzoli, ale u mna nema tento vydieracsky biznis otvorene dvere.:thumbdown
bigless (47)|15.11.2008 20:53
Co se týče médií, stojim za huntrem.. HD video ještě nezaznamenalo tak masové rozšíření jako například DivX, DVD formát...zatím je technologií filmových a hi-tech fanšmejkrů..
Akuh (44)|15.11.2008 21:50
[QUOTE=bigless;183308]Co se týče médií, stojim za huntrem.. HD video ještě nezaznamenalo tak masové rozšíření jako například DivX, DVD formát...zatím je technologií filmových a hi-tech fanšmejkrů..[/QUOTE]

A majitelů počítačů co si své oblíbené seriály stahují z internetu protože to česke zákony nezakazují tot za 1. a za druhe sou v HD rozlišení cž tady dlouho jeste nebude... konzole prohravaj
czhunter (775)|15.11.2008 22:01
[QUOTE=Akuh;183283]A já myslel že mi porovnáváme PC/Mac vs Konzole, já a spousty dalších DVD přehrávač nepoužívame na všechno máme PC/Mac[/QUOTE]
Jenže ty jsi se vůbec nepodíval, na co odpovídám. Woyta psal, že PC používá místo DVD přehrávače (a dalších věcí) a já na to odpověděl, že místo DVD přehrávače může používat i konzoli. Na to jsi ty odpověděl, že konzole neumí přehrávat MOV a MKV. A já odpověděl, že to ničemu nevadí, protože DVD přehrávač to taky neumí.

Na počátku této sekvence příspěvků tedy nebylo srovnání PC x konzole, ale konzole x DVD player (a další).
Já napsal, že konzole práci DVD playeru zastane, ne že zastane práci PC.
Ale k tomu musíš sledovat co na co navazuje.

Samozřejmě že ke shlédnutí sosnutých seriálů použiješ PC. A i kdybys to neudělal, stejně budeš PC potřebovat, protože pokud vím, žádná konzole z fabriky torrenty ani z rapidu netahá.
Taky si při práci pouštím na PC Gilmorky, už jen proto, že TV je daleko, ale rozhodně to nepovažuju za zásadní problém konzolí. Je to herní konzole a vše navíc je bonus. Až si koupíš seriálovou konzoli a nebude to umět, pak si stěžuj.
wolf007 (653)|15.11.2008 22:29
kdysi davno konzole meli v sobe Z80A coby cpu a motorola cipy pro muziku taky se z nich prakticky nedali kopirova hry-nebylo v podstate jak,v dobe o ktere mluvim se pc plazilo nekde daleko za coin-up automaty sega-konami a podobne,jen si skuste porovnat golden axe na pc s tou samou verzi pro automat od segy,konzole ktere osobne povazuji za zajimave:amiga cd 32[pripojitelna klavesnice a mys] a atari jaguar prvni konzole s 64bit architekturou cpu[moznost volby kartrige nebo za priplatek adapter pro cd disky] a nastavec pro segu megadrive takzvana 32X udelalo to z neho 32bit konzoli-navysilo vykon, mno a posledni sega saturn ta jako tyhle ostatni bohuzel zanikla ... R.i.P
czhunter (775)|15.11.2008 22:48
A můj poslední příspěvek tady (protože jsem věděl že to nebude mít cenu):

Všichni tu staví abstraktní teorii, že konzole nemůže nahradit PC. Pokud na to chcete znát odpověď, pak nemůže a taky nemá.

Jenže to není praktický případ. Praktický případ je, že chci posílat maily, psát ve Wordu, chodit na net, dívat se na filmy a zahrát si nějaký moderní hry. A mám dvě možnosti (víc, ale dvě hlavní):
1.) Koupím si vážně nabušený PC se slušným LCD monitorem za cca 30kkč, který zvládne úplně všechno.
2.) Koupím si úplně to stejný PC, ale místo herní grafické karty (dejme tomu za 5 -12000kč, R4850 - R4870X2) si koupím herní konzoli za 5 -12000kč (Xbox360 Arcade - PS3 80GB) ... jsou to přibližný ceny, tak se prosím netahejte o stokoruny

Tím jsem dvouma řešeníma získal zhruba stejnou funkčnost (to PC toho zvládne stále mnoho, prakticky všechno a na hry mám konzoli) a teď prosím, nesrovnávejte čistě PC x konzole (to totiž není moc na místě), ale tyto dvě řešení za stejnou cenu se stejnou funkčností.

Krom toho, že si na 1. nezahraje hry "konzole only" a na 2. "HW heavy PC only" jsou v zásadě dost podobný.
Z pohledu 2. verze mám výhodu - nižší spotřeba v idle (herní PC zbytečně hodně žere), skutečný masivní multitasking (na 1. variantě nemůžu zároveň renderovat/kompilovat/... a zároveň hrát GRID, na 2. ano) a nevýhody v tom, že mám víc ovladačů všude poházených, o trochu dražší hry a při hardcore zátěži (třeba ten rendering a hraní zároveň) vyšší spotřebu a hlučnost.
A toho Shoguna, co tu někomu tolik chyběl si dnes zahraju i na tom levným PC se socoš integroš grafikou.

A prosím nevytahujte to 1% uživatelů, kteří tu výkonnou grafárnu potřebují i mimo hry, já dobře vím, kdo to je a kolik jich je.

A na další věci už si přijdete sami, já už se nebudu vyjadřovat.
Deee-aN (3834)|15.11.2008 23:25
[quote=czhunter;183360]A můj poslední příspěvek tady (protože jsem věděl že to nebude mít cenu):
A na další věci už si přijdete sami, já už se nebudu vyjadřovat.[/quote]
Stejně ti děkujeme, ó veliký, za to, žes' sestoupil mezi nás nehodné tvé pozornosti a pokusil se poučit nás o univerzálních pravdách všehomíra...;):D

Neberu ti to, co tvrdíš, ale nesnáším, když někdo dělá z někoho pitomce jen proto, že má jiný názor.:angry
chesterfield (163)|15.11.2008 23:55
[QUOTE=deeean;183376]Stejně ti děkujeme, ó veliký, za to, žes' sestoupil mezi nás nehodné tvé pozornosti a pokusil se poučit nás o univerzálních pravdách všehomíra...[/QUOTE]

no vidis, aspon nezomreme sprosti:D.....'obdivujem' ludi, ktori dokazu takto podrobne analyzovat hocijaku pitomost:mistake
bigless (47)|16.11.2008 00:15
[QUOTE=deeean;183376]Stejně ti děkujeme, ó veliký, za to, žes' sestoupil mezi nás nehodné tvé pozornosti a pokusil se poučit nás o univerzálních pravdách všehomíra...;):D

Neberu ti to, co tvrdíš, ale nesnáším, když někdo dělá z někoho pitomce jen proto, že má jiný názor.:angry[/QUOTE]

Hezky řečeno..a já furt přemýšlel co mě na jeho příspěvcích tolik popudilo, že mě přinutily sepisovat eseje :) Ano..někdo tu zbaštil šalamounovo h..no fuj :))
Woyta (284)|16.11.2008 00:20
[QUOTE=czhunter;183147]Samozřejmě, konzole připojená na TV v žádném případě nedokáže zastat funkci TV :D
Stejně tak PlayStation samozřejmě neumí přehrávat DVD už asi 8 let a BR 2 roky, Xbox DVD 6 let a už vůbec nikdy nemůže žádná konzole plnit funkci herního přístroje ...

Sorry, kdybys své PC používal jakkoliv jinak, asi bych neměl potřebu se té argumentaci tak vysmát.[/QUOTE]
1)Neslo o argumentaci ale o muj nazor.

2) Myslel jsem tim, ze mam v PC TV/FM tuner a obcas neco nahravam. U me v pokoji je PC jedina elektronika.
Konzole uz umi sice hodne ale pro mne porad umi malo. Me vyhovuje univerzalnejsi reseni jako je PC.
3) Co provozuju dale? Obcas striham video, pracuju v CAD (takze stejne potrebuju vykonou grafiku).
4) Musis psat vsechny prispevky provokativnim tonem?
Pavel Boček (4169)|16.11.2008 00:24
[QUOTE=czhunter;183360]...[/QUOTE]

Myslím, že tu konzole obhajuješ až trochu moc ohnivě a možná není jen můj názor, že se snažíš jít proti spoustě lidí, kteří stejný názor nemají a nakonec ze sebe budeš dělat skoro mučedníka ;)

Co se týče těch cen, tak to trochu přeháníš ne ? PC za 30k je trochu moc, taková mašina na hraní se dá postavit za 25k i méně (s monitorem), pokud člověk trochu potaktuje. A jak někdo psal, že grafika konzolí byla příšerná, tak na to pak zase někdo odpověděl, že na 46'' plasmě je super. No, nějakou tu plasmu/lepší LCD řádově za 10k jsi nějak zapomněl připočítat, hm ?
bigless (47)|16.11.2008 00:26
[QUOTE=Akuh;183327]A majitelů počítačů co si své oblíbené seriály stahují z internetu protože to česke zákony nezakazují tot za 1. a za druhe sou v HD rozlišení cž tady dlouho jeste nebude... konzole prohravaj[/QUOTE]

Ty seriály jsou vždy dostupný ve formátu divx..s úrovní internetovýho připojení tady v ČR to ještě není tak růžový jako v jiných vyspělých zemích a člověk si tu rozmyslí jestli stahovat X giga/ jeden díl nebo 350mb/jeden díl.. Jak jsem řikal, pokud je někdo fanšmejkr, proti gustu žádnej dišputát, ale já takovej blázen nejsem.. Mimojiné, filmovej fanšmejkr si nekoupí na sledování filmů konzoli, ale domácí kino a bluray přehrávač..
Deee-aN (3834)|16.11.2008 00:29
[quote=chesterfield;183387]...[/quote]

[quote=bigless;183400]...[/quote]
Konec OT a abych to trochu napravil, jsem na straně PC. Možná i proto, že jsem nikdy žádnou konzoli nevlastnil :notsure. Popravdě, jsem z těch, co mají rádi, když to vypadá hezky (Crysis:inlove) a pro "požitek" jsem ochoten oželet i nějaký ten FPS. Z tohohle pohledu mě konzole příliš nepřesvědčily. Na druhou stranu je spousta PC hráčů, kterým až tak na jemnosti vykreslení lístečků nezáleží a chtějí hlavně, aby to švihalo.
V poslední době mě zaujala jedna taková vychytávka u jedný konzole (nevím u které, viděl jsem to v TV a ani nevím, jak moc dalece je to novinka) a to taková pištolka, kterou člověk "střílí" přímo na TV. Kdyby se to podařilo vyladit tak, aby to makalo rychle a hlavně precizně, myslím, že by řada PC hráčů (včetně mě) mírně znejistěla.
bigless (47)|16.11.2008 00:36
[QUOTE=deeean;183404]Konec OT a abych to trochu napravil, jsem na straně PC. Možná i proto, že jsem nikdy žádnou konzoli nevlastnil :notsure. Popravdě, jsem z těch, co mají rádi, když to vypadá hezky (Crysis:inlove) a pro "požitek" jsem ochoten oželet i nějaký ten FPS. Z tohohle pohledu mě konzole příliš nepřesvědčily. Na druhou stranu je spousta PC hráčů, kterým až tak na jemnosti vykreslení lístečků nezáleží a chtějí hlavně, aby to švihalo.
V poslední době mě zaujala jedna taková vychytávka u jedný konzole (nevím u které, viděl jsem to v TV a ani nevím, jak moc dalece je to novinka) a to taková pištolka, kterou člověk "střílí" přímo na TV. Kdyby se to podařilo vyladit tak, aby to makalo rychle a hlavně precizně, myslím, že by řada PC hráčů (včetně mě) mírně znejistěla.[/QUOTE]

No rozhodně by to byla dobrá terapie..jak sedí člověk pořád u kompu/konzole a nepohybuje se, po pár letech by vypadal pomalu jak Quasimodo... :) Tou pistolí musíš zřejmě stále mířit což vyžaduje nějakou fyzickou aktivitu..a hlavně MÉNĚ OTLAČENÝCH LOKTŮ :)
Woyta (284)|16.11.2008 01:47
Lasergame je dalsi vec co si doma vyrobim az dokoncim projektor. :)
Estez (176)|16.11.2008 09:48
ja preferuji take PC a to z ciste pragmatickeho duvodu - pc.cko slouzi k praci, prehravani filmu, uprave fotek atd. coz si na konzoli (zatim) nedokazi predstavit. Nicmene pokud porovnavam hry (vlastni zkusenost) PC vs konzole PS2, XBox360, tak podle mne hodne zalezi, jaky typ/zanr gamesky radi hrajete. Napriklad realtimove strategiem, RPG, mi prijdou proste klasicke PCckove zanry, ale na druhou stranu zavodni simulatory (auta,kary ..) bojovky (jako je tekken .. ) ale i sportovnni hry (NHL, NBA ..) jsou perfektne hratelne i na konzolich. Konzole maji jednu nesporne velkou vyhodu - i mene zkuseni uzivatele si proste prinesou hru a zjednodusene receno hned muzou "parit" , kdezto u PC se jiz vyzaduje nejaka ta PC gramotnost. takze suma sumarum, i ja davam prozatim prednost PC a to diky jeho komplexnimu vyuziti.
Hadejkoho (25)|16.11.2008 11:20
Jsem vášnivým hráčem. Vyrůstal jsem na PC. A přesto dnes raději sáhnu po konzole.
Na otázku Konzole vs. PC odpovím jedině: Oboje. Proč se rozhodovat mezi konzolí a PC, když každý, kdo má konzoli, má i PC. Já mám doma už postarší rachotinu, která postačí tak na hry vydávané do roku 2004. Na práci je však dostačující a samozřejmě není problém se mrknout na nějaký film. Na ty nejnovější hry potom nepotřebuji mašinu za 20K a přesto si je užiji v max. detailech bez sekání (i když to záleží na šikovnosti vývojařů - objevují se i hry, kterým občas padá FPS).
Co se konzolí týče, jejich obrovskou výhodou je cena. Není tajemstvím, že na prodeji konzolí se obvykle prodělává, protože cena prodejní nedosahuje hodnoty ceny výrobní. Vydělává se na hrách. Tady je zase nevýhoda, že hry jsou často dražší než u PC, protože míra pirátství není tak velká.
PC má zase velkou výhodu ve všestrannosti. Nevýhodou je však cena. Abyste získali podobný výkon ve hrách jako na konzolích, potřebujete mnohonásobně lepší HW, který má každá konzole jednotný. A ještě vemte v úvahu fakt, že konzole stojí méně, než je jejich výrobní cena, kdežto PC stojí naopak více. Pro mnoho lidí je jednodušší si koupit konzoli, protože tomu možná ani sami nerozumí a neorientují se v rozsáhlé nabídce HW.
Pro PC pak ještě hovoří fakt, že je možné si hry stáhnout. Ironicky to je taky proti, protože hodně slavných titulů vychází pouze na konzole a když se dostanou na PC, tak minimálně s ročním zpožděním, kdy už i většina PCčkářů dopředu zná děj hry od kolegů na konzolích a hra může vyjít z doby, zestárne grafika a už to není taková zábava, jaká to byla na konzoli. Co se té grafiky týče, pokud jde něco z konzole na PC, obvykle se vylepšuje grafika (série halo). Pokud však vychází hra současně na všech platformách, grafika je prakticky totožná, na konzolách je mnohdy i lepší (UT3).
Otázka Konzole vs. PC s sebou nese taky otázku Klávesnice+myš vs. Gamepad. Dnes už je možné provozovat klávesnici a myš na Xboxu360 i PS3, na Xboxu360 to dokonce můžete mít v jakékoli hře (bohužel/naštěstí to není zrovna levné řešení). Přesto drtivá většina hráčů hraje na konzolách s gamepadem. Ptáte se proč? Odpověď je jednoduchá. Většina hráčů touží na konzolách po jiném zážitku z hraní, než na PC. Ono je pohodlnější se pěkně opřít do křesla, než se hrbit u klávesnice (a to mluvím z vlastní zkušenosti).
Objevily se taky diskuse na téma, zda-li by se měl herní svět konzol a PC spojit a bylo tak možné hrát na konzolách s hráči na PC. Můj názor je ten, že by to mělo zůstat tak, jak to je. Problém je, že hraní na PC je často bráno příliš vážně. Na to poukazuje i míra "cheaterů". Když vlezete na nějaký InsaGib server v UT2k4, máte 70% šanci, že na serveru bude někdo, kdo používá autotrigger (není třeba pro výstřel mačkat spoušť, stačí jenom křížkem přejet přes nějakého hráče a zbraň vystřelí sama - je to nezjistitelné a velice špatně se to někomu dokazuje). Na konzolách se toto nestane. Na PC se taky vyskytuje obrovské množství hardcore profíků. Casual hráčům to pokazí pocit ze hry. Daný hardcore hráč u toho tráví někdy i 70% svého celkového (nikoli pouze volného) času, kdežto casual hráč přijde domů z práce/ze školy a chce si po náročném dni trochu zapařit, případně i s někým ve hře pokecat. Na konzolích se mele hodně. Na PC se až tak moc nemluví, nehledě na to, že nikdo nepoužívá voice chat a když už, obvykle je to nějaký mentál, co bude foukat do mikrofonu, nebo začne kecat sračku o tom, jaké jsou všichni lamy.

Takže závěr je: Hrát si s konzolí, makat na PC. Nemyslím to však úplně doslova (sám občas hraju na PC ^__^). A pokud chcete hrát a nechcete vyhazovat tisíce za nový HW, rozhodně konzole.
cool.user (2822)|16.11.2008 11:23
[QUOTE=Hadejkoho;183441]Není tajemstvím, že na prodeji konzolí se obvykle prodělává,[/QUOTE]

Male OT:

V soucasne chvili pokud se pani redaktori z lvl a hrej nepletou tak prodej konzoli financuje uz jen Sony, nintendo melo wiidelecnou konzoli uz od zacatku a xbox360 by mel byt v soucasnem stavu 1:1 to jest ani nevydela ale ani neprodela.
Hadejkoho (25)|16.11.2008 11:42
Jo, je pravda, že Wii už od začátku na konzoli vydělává, protože se nesoustředilo až tak na výkon. Xbox 360 dnes používá 65nm čipy (CPU i GPU), které jsou levnější na výrobu (a taky tolik neteplají :) ), ovšem pořád to podle mě není 1:1, i když je to blízko této hodnoty, a to taky proto, že to není až tak dávno, co MS zlevňoval.
Jedním z problémů PS3 je blue-ray a cell. Obě tyto technologie jsou drahé a výrazně ovlivňují cenu konzole. Kdysi jsem četl, že v roce 2009 se začnou vyrábět 45nm cell procesory, které budou samozřejmě levnější. Dalším problémem PS3 je fakt, že hráči si nekupují tolik her, jak by SONY chtěl, což jej nutí držet cenu konzole tam kde je.
BTW: sorry za OT :D
cool.user (2822)|16.11.2008 11:47
[QUOTE=Hadejkoho;183451] Xbox 360 dnes používá 65nm čipy (CPU i GPU), které jsou levnější na výrobu (a taky tolik neteplají :) ), ovšem pořád to podle mě není 1:1[/QUOTE]

Podle redaktoru levelu a servru hrej.cz to bylo pred par tydny zhruby 1:1 ( a tusim ze o tom mluvili prave ve smyslu ze po chystanych slevach to bude stale 1:1 a ze jeste pred slevama dokonce xbox aj neco malo vydelaval), samozrejme se v tom muze promitnout vliv kurzu atd, ale primarne jde o to ze MS uz maximalne dotuje vyrobu konzole nejakyma drobnyma, kdezto u sony se to stale pohybuje v pomerne velkych cislech.

btw: ono nejde jen o 65 chipy, vetsina soucasti casem zlevni (nebo slevni?).