reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Víkendová diskuze: Konzole vs. PC – souboj platforem

Hadejkoho (25)|16.11.2008 11:55
Zlevní ( "slevní" mi kontrola pravopisu podtrhne červeně :D )
Je zase pravda, že jsem ty ceny už nějakou dobu nesledoval, tak nevím na 100%, možné to určitě je. MS už taky asi zúžil počet dodavatelů a myslím, že transport není zdarma, takže na tom ušetřil.
Razi3L (612)|16.11.2008 11:58
Jak tu psal někdo předemnou. Oboje má svoje výhody (beru to jen jako herní platformu). Na konzole jsou výborné bojovky - Tekken, Dead or Alive apod. Na PC jsou zase strategie a FPS. RPG mají na prakticky stejné úrovni. Záleží prostě na tom, jaký žánr kdo upřednostňuje. Já mám PC a k tomu Gamepad a jsem spokojený :).
Neregistrovaný (0)|16.11.2008 12:11
Jedině PC mám kněmu volant a hráčskou myš naprostá spokojenost. a ovládání konzolí je na nic
Razi3L (612)|16.11.2008 12:14
jestli tvrdíš, že ovládání konzolí je na nic, tak jsi očividně nikdy žádnou neměl mít v ruce déle jak 10min...
Hadejkoho (25)|16.11.2008 12:25
Ono i FPS se dají slušně hrát na konzolách. Jednak všechny FPS mají na konzolách AimBot (nikoli však po celé obrazovce, nýbrž pouze pár milimetrů od středu) a k tomu s gamepadem stačí hrát pár hodin a headshoty nejsou až takový problém.
Razi3L (612)|16.11.2008 12:30
To sice dají, ale chtěl bych vidět někoho, kdo by hrál třeba CS nebo COD na gamepadu a byl by dobrej.
Hadejkoho (25)|16.11.2008 12:59
Mrkni na youtube. Borci hrají COD4 na gamepadu dost dobře. I když se na serveru objeví hráč s klávesnicí a myší, nemůže být řeč o drcení. Hlavně nezapomínej, že 99.9% všech konzolistů hraje taky s gamepadem. Taky hrát FPS s gamepadem na PC a na konzoli je velký rozdíl, protože jednak na PC ne všechny hry gamepad podporují a hlavně většině gamepadů na pc (alespoň z mojí zkušenosti) se u FPS joystick degraduje na osmi směrný, což výrazně snižuje hratelnost. To je skoro jako používat pro změnu úhlu pohledu klávesnici.
bugbear (7)|16.11.2008 14:36
Po několika hodinách strávených pracovně u PC se rád odreaguji jinak. Nemám zájem po práci se ještě jednou otravovat s OS, řešení softwarových problemů atd. Ano, v době kdy jsem se ještě nemusel živit, bylo mi to jedno, ale dnes jsem rád, že se mohu vylenošit, po práci, na pohovce a odreagovat se u nějaké hry. Navíc mě přestal bavit celosvětový sport hlídání správných komponent na spuštění hry na PC, na to už nemám čas ani chuť.
Taky nechápu jak někdo pořád předhazuje, že konzole umí "jen" hry. Však každý kdo si ji kupuje to ví, proto ji chce. :) To, že na PC můžu psát dopisy nebo programovat je jasné, ale pravděpodobně nikdy nebude mít to pohodlí, díky OS, tak jako video, TV atd. Navíc při pohledu na můj desktop doma, mě hned napadne práce :)
bigless (47)|16.11.2008 15:52
[QUOTE=Hadejkoho;183498]Mrkni na youtube. Borci hrají COD4 na gamepadu dost dobře. I když se na serveru objeví hráč s klávesnicí a myší, nemůže být řeč o drcení. Hlavně nezapomínej, že 99.9% všech konzolistů hraje taky s gamepadem. Taky hrát FPS s gamepadem na PC a na konzoli je velký rozdíl, protože jednak na PC ne všechny hry gamepad podporují a hlavně většině gamepadů na pc (alespoň z mojí zkušenosti) se u FPS joystick degraduje na osmi směrný, což výrazně snižuje hratelnost. To je skoro jako používat pro změnu úhlu pohledu klávesnici.[/QUOTE]

Simtě já cod4 hraju dost často a pověz mi jak může joystick nahradit myš? Na FPS akce je joystick neskutečně neohrabanej.. I když člověk překousne ten systém, jako hlavní nedostatek bych považoval absenci zrychlování a zpomalování míření..tzv chceš se otočit rychle/pomalu..
filky (197)|16.11.2008 17:14
[QUOTE=bigless;183559]Simtě já cod4 hraju dost často a pověz mi jak může joystick nahradit myš? Na FPS akce je joystick neskutečně neohrabanej.. I když člověk překousne ten systém, jako hlavní nedostatek bych považoval absenci zrychlování a zpomalování míření..tzv chceš se otočit rychle/pomalu..[/QUOTE]

Gamepad neni joystick :) a ma dynamickou sensitivitu. Hral jste nekdy vubec na konzoli? :)
Hadejkoho (25)|16.11.2008 19:19
Q: "Jak může joystick nahradit myš?"

A: "Úplně normálně :p"

Ano, ze začátku je těžké se do toho dostat, ale jak říkám, po čase není problém dávat jeden headshot za druhým. Co se rychlosti týče... měl jsi někdy možnost alespoň chvíli pracovat na notebooku s trackpointem? Pokud ano, pak jistě víš, že čím víc na něj zatlačíš v nějakém směru, tím rychleji se bude kurzor pohybovat. Stejné je to u gamepadu. Ale uznávám, že s gamepadem můžeš kamerou hýbat jen do určité rychlosti, kdežto s myší jak rychle chceš (pokud to hra neomezuje). To může být velmi nepříjemné, pokud se za tebou objeví nepřítel. Řešením může být vyšší sensitivita. Výhodu má zase tu, že jej nemusíš posouvat. Často se v rychlejších FPS stává, že se potkají dva borci a začnou to do sebe kalit a přitom se pohybují v kruhu. Zatímco u myši můžeš kamerou hýbat jen co ti podložka dovolí (pak musíš myš posunout, což výrazně sníží přesnost), s gamepadem tak můžeš hýbat do nekonečna. Taky třeba v Halo, když se potkají dvě Banshee (takové to fialové letadýlko), začnou kroužit a snaží se jedna dostihnout druhou (docela sranda na to hledět :D ) V této situaci je gamepad mnohem praktičtější. Takový souboj může, pokud je to 1v1, trvat i minutu a déle.
Je jasné, že když by se hrálo 1v1 gamepad vs. myš (což se na konzolách stává max. dvakrát za rok :D ), myš má rozhodně navrch a gamepad by se mohl jít zahrabat. Pokud jsou ale na serveru další hráči, myš už není až v tak velké výhodě. Existují však i takoví, kteří by mohli s gamepadem myši bez problému konkurovat. Vše záleží jenom na dovednostech. Ještě jednou zmiňuji dvě fakta: FPS na konzolách mají AimBot (ovšem pouze slabý) a na konzolách je mnohem větší rovnost mezi hráči. Všichni mají stejnou mašinu a obvykle i stejný gamepad. Rozdíl mezi hráči je tudíž roven pouze rozdílu mezi připojením a dovednostmi jednotlivých hráčů.
Richmond (8084)|16.11.2008 23:56
az bude GranTurismo 3, 4 & 5 na PC tak si slovo konzole uplne vymazu z pameti, do ty doby rikam ze konzole maji neco do sebe

edit: jeste bych rozsiril o Tekken + moznost sednou si v klidku na gauc a poradne kamaradovi nakopat ;-) (prakticky takhle jednoduse to ve svete konzoli chodi a kupodivu stejne dobre funguje)
edit2: bugbear: pohodli u pc si muzes udelat uplne stejny jako u konzole, a MCE neni jediny zpusob jak ridit OS treba z postele navic za zlomek ceny nez treba DO k PS2 (v tomhle pripade je to rekneme 1/10 ve prospech pc). Ono prave diky cene se pc dostalo do kategorie jako konzole. To ze spolu s tim presedlaly i mene zkuseni uzivatele kterym se zda pc zbytecne slozity, pomaly, nestabilni apod. je vec druha, ale za to nemuze pocitac ale ten kdo ho ridi.
bugbear (7)|17.11.2008 15:57
Richmond: Cena HTPC mě nezajímá. Taky vím, že je mnoho altenativních aplikací pro "multimediální PC" , ale to se pořád nedá srovnat s konzolí. Např PS3 mi poskytne hry, video, prohlížení webu atd. bezkonkurenčním náběhem HW a nikdy se o to nebudu muset starat a hlavně ušetřím čas, pro mě to podstatné. Jednoduše HTPC se tomu pořád nemůže rovnat. Když si koupím k notebooku sluchátko, budu moct telefonovat třeba přes Skype prostřednictvím wi-fi, ale těžko mi to nahradí mobil, že? Navíc sedím u PC několik hodin denně a dokud bude HTPC aspoň trochu pecečkem načuchlé, tak říkám ne.
Richmond (8084)|17.11.2008 16:23
Ja se nebavil o HTPC (to by muselo bejt jo narachly aby se to ergonomii vyrovnalo PS3 mozna i PS2), mel jsem na mysli spis desktopa pripojenyho na tv. Rekneme ze ti na PS3 odejde joypad + mechanika a ses pomalu na cene htpc. Urcite vis ze hw v PS se prodava pod cenou a vydelava se jen na hrach. PS3 nikdy nenabidne ani zdaleka takovej luxus browzdani jako na pc, ovsem na druhou stranu pc vyzaduje nejakou tu znalost kterou na PS nemusis mit zadnou. Nechci tady vyvolavat flame, ale proste bez toho aby byla platforma slozita(ejsi) nejde ji dal rozvijet tak jako pc - jako dobry priklad muze poslouzit treba MAC: V dobach kdy na pc musel uzivatel neco vedet stacilo maca zapojit do elektriky a spustit a pritom stale nabizel temer stejny funkce jako pc. Dnes je to tak ze na maca hodis visty a na pc osx a chovaji se az na vyjimky stejne. Zatim to vypada tak ze konzole se snazi byt jako pc a pc jako konzole... Bohuzel na obou stranach je to vicemene nepouzitelny takze snad v pristi generaci...

edit: mam kamarada (amigistu/konzolistu) ktery oponoval stejnymi argumenty, nicmene i pres to ze nikdy nemel pc se za 2 mesice naucil temer vse co k zivotu potrebuje. Je fakt ze jsem mu napred musel kompletne predelat GUI ala MCE s tim ze slo kopirovat apod. (v te dobe se to jmenovalo myHTPC, dnes je to tusim MeedioOS) + dalkove ovladani aby se mohl pohodlne usadit na gauc jako na PS2
bugbear (7)|17.11.2008 17:10
Já to ani jako flame neberu. Říkám jen, že doba kdy jsem např v MS-Dos nastavoval paměť abych spustil hru, nebo řešil jestli mi hra poběží, studoval obal, mě přestala bavit. Mi stačí, že už pracovně se musím starat o "hnijící" OS atd. Tak jako nemám rád sledování filmů na PC, dvd přehrávač je jednoduše dvd přehrávač. Prostě nevidím jediný důvod abych to co nemusím dělal na PC, obvzlášť, když tady existuje alternativa a cenově mě nezabije (PS3, X360). Ono je sice hezké být takový GURU PC, ale ten ztracený čas dnes raději věnuji holce která za to stojí ;)
Neregistrovaný (0)|17.11.2008 21:00
Chlapci jak můžete srovnávat jablka a hrušky. Jedna jsou zelená a druhá žlutá. Nelze přeci srovnávat krumpáč a hrábě.

S pozdravem Jenda
Pavel Boček (4169)|17.11.2008 23:16
[QUOTE=bugbear;183956]...[/QUOTE]

Zajímavý přístup, ale myslím, že většina lidí na to jde právě opačně - proč si kupovat konzoli nebo DVD přehrávač a já nevímco všechno, když totéž mohou dělat na jediném stroji - PC ?
bigless (47)|17.11.2008 23:33
[QUOTE=filky;183585]Gamepad neni joystick :) a ma dynamickou sensitivitu. Hral jste nekdy vubec na konzoli? :)[/QUOTE]

Např na PS3 gamepadu je malý joystick...dokonce dva..
Na přesné míření je dynamická senzivita podle mne mínus. Dostaneš křeč do prstu a už lovíš holuby na nebi..nepřiměřeně zmačkneš a zase lovíš ptactvo.. A to první je další věc co mě na gamepadu štve..při delším hraní jsou tyhle křeče dost častý.. Ergonomie myši je mnohem úspornější.ruka má téměř přirozenou polohu..

To Hadejkoho:
Chlape mám na multiplayeru odehranou nějakou tu hodinu a nějakej ten zápas a jestli tam někdy potkám blázna co to bude šéfovat na gamepadu, zvysoka se mu vysměju a ještě ho podříznu(virtuálně samozřejmě:)), aby poznal jak skvělé je to ovládání..
Není to jen marketingová bublina, že si lidé v progamingu kupují myši s vysokoou citlivostí zrychlení.. Gamepad je dobrej univerzál pokud nepotřebuješ příliš volnosti pohybu(sportovní, plošinovky, atp.) a pixelovou přesnost..a to FPS akce vyžadují..
A jak ty píšeš s ohledem na hranice podložky.. Za prvé jsou na dnešních kvalitnějších myších tlačítka na změnu rozlišení (tzn. senzivity)..za druhé pokud ti nestačí ani dvakrát se otočit o 360 stupňů, stačí přehmátnout..za třetí pokud má někdo extrémní nároky na pohyb myši po stole, prodávají se i podložky půl metrů čtverečních :))
Prostě dokud nepřipojíš ke konzoli myš a klávesy, o kvalitním hraní FPS nemůže být řeč...
Withman (1337)|17.11.2008 23:57
[QUOTE=Pavel Boček;182779]Jak je vidět na trhu, hotové sestavy už skoro nikdo nekupuje. Ale PC přesto neubívá :) Protože upgradují starší anebo jednoduše přímo dělají vlastní sestavy z komponent. Zahrnul jsem to do obojího, protože možnost sestavit si PC na míru je jedna z hlavních výhod, ale když je potřeba to rozepsat :sleep[/QUOTE]

To je největší hloupost, jakou jsem za poslední dobu slyšel. Dneska se prodávají výhradně hotové sestavy - Lynx, HAL3000, HP, FSC apod.

Sestavované PC se již dneska téměř nestaví (staví jej jen "fanatici" z diskuzních fór, podobných tomuto).

Upgradovat staré PC se také nevyplatí, jelikož ceny hotových sestav jsou dnes tak nízké, že je to naprostá hloupost.

Pokud mi to budeš chtít vyvrátit, tak dodej důkazy. Já již 2,5 roku prodávám ve specializovaném obchodě. Dříve jsme prodávali sestavované PC od nás, ale téměř již rok prodávám hotové sestavy a pro běžného uživatele není lepší volby. Nemusí řešit nekompabilitu komponent, technické problémy...prostě si koupí PC a pokud jej zlobí, tak jej reklamuje. O víc nic se nestará.
Pavel Boček (4169)|18.11.2008 00:17
[QUOTE=Withman;184178]...[/QUOTE]

No jestli vycházíš z prodejů v tom obchodě, tak to co říkáš je asi stejně relevantní jako co říkám já :slug

No ale vážně - prodeje hotových sestav celosvětově spíše stagnují, ne-li klesají, ale prodeje komponent rostou. Tak kde to končí ? Když se podíváš zblízka, roste stále (i když méně) prodej komponent pro desktopy, ne jen pro laptopy. Takže z toho jasně vyplývá, že se kvanta počítačů upgradují nebo staví z komponent kompletně.

Schválně mi řekni - prodáte víc hotových sestav nebo víc komponent ? Nemyslím naráz komponenty na celé PC, ale jednotlivé komponenty (ono mnohdy to lidé koupí třeba v různých obchodech, zvlášť, když jsou pár zastávek tramvají od sebe, že :)).

Zvláštní kapitolou pak jsou firmy a instituce, ty střední a větší nakupují výhradně hotové značkové sestavy, jednotlivci/malé firmy si pak mnohdy nechávají sestavit PC od někoho (ten samozřejmě bere komponenty). Ale to už jsme se dostali mimo téma :runaway
Withman (1337)|18.11.2008 00:23
[QUOTE=Pavel Boček;184192]No jestli vycházíš z prodejů v tom obchodě, tak to co říkáš je asi stejně relevantní jako co říkám já :slug[/QUOTE]

Ne, vycházím z prodejů ve specializovaných obchodech a přáních zákazníků.

[QUOTE=Pavel Boček;184192]No ale vážně - prodeje hotových sestav celosvětově spíše stagnují, ne-li klesají, ale prodeje komponent rostou. Tak kde to končí ? Když se podíváš zblízka, roste stále (i když méně) prodej komponent pro desktopy, ne jen pro laptopy. Takže z toho jasně vyplývá, že se kvanta počítačů upgradují nebo staví z komponent kompletně.[/QUOTE]

Ne, to je blbost. Prodává se více hotových sestav. Komponenty kupuje jen pár hlupáků, kteří si myslí, že když koupíš komponent za 2k, tak vylepší svůj PC na stav aktuálních PC. Když se to sečte dohromady, tak nákup komponent vyjde dráž, nebo hotového PC. Na cenu servisu nehledě.

[QUOTE=Pavel Boček;184192]Schválně mi řekni - prodáte víc hotových sestav nebo víc komponent ? Nemyslím naráz komponenty na celé PC, ale jednotlivé komponenty (ono mnohdy to lidé koupí třeba v různých obchodech, zvlášť, když jsou pár zastávek tramvají od sebe, že :)).[/QUOTE]

Hotových sestav. Komponenty na skládání PC si pořizuje tak 3 - 5% uživatelů, kteří buď tomu rozumí, nebo si myslí, že ušetří. Pokud si myslí, že ušetří, tak se velmi pletou.

[QUOTE=Pavel Boček;184192]Zvláštní kapitolou pak jsou firmy a instituce, ty střední a větší nakupují výhradně hotové značkové sestavy, jednotlivci/malé firmy si pak mnohdy nechávají sestavit PC od někoho (ten samozřejmě bere komponenty). Ale to už jsme se dostali mimo téma :runaway[/QUOTE]

Ano, firmy berou hotové sestavy. Domácí uživatelé taky. Jen lůzři, kteří si myslí, že ušetří, tak berou PC od známého, který nakoupí komponenty, něco sestaví a doufá, že to funguje. Daní uživatelé, poté pořád urgují, aby jim sestavovatel jejich PC opravil, páč jim občas zamrzne...atd. atd....tohle dělají jen naprostí tupci.
Richmond (8084)|18.11.2008 04:05
[QUOTE=bugbear;183956]...Tak jako nemám rád sledování filmů na PC, dvd přehrávač je jednoduše dvd přehrávač. Prostě nevidím jediný důvod abych to co nemusím dělal na PC, obvzlášť, když tady existuje alternativa a cenově mě nezabije (PS3, X360).[/QUOTE]

Me treba na prehravacich/rekorderech vadi hluk mechaniky, proto radsi jedu z disku (obcas pres sit na UMPC se sluchatkama), navic softwarove prehravace maji vice funkci na vylepseni obrazu/zvuku apod. Bohuzel cena PS3 je nejvyssi z konzoli, coz Sony lehce neodhadlo... Muzu se zeptat co hrajes na konzoli?

edit: Jinak X360 bych spis zaradil k levnejsimu pc s upravenym GUI :thumbdown
Hadejkoho (25)|18.11.2008 13:19
[QUOTE=bigless;184165]Např na PS3 gamepadu je malý joystick...dokonce dva..
Na přesné míření je dynamická senzivita podle mne mínus. Dostaneš křeč do prstu a už lovíš holuby na nebi..nepřiměřeně zmačkneš a zase lovíš ptactvo.. A to první je další věc co mě na gamepadu štve..při delším hraní jsou tyhle křeče dost častý.. Ergonomie myši je mnohem úspornější.ruka má téměř přirozenou polohu..

To Hadejkoho:
Chlape mám na multiplayeru odehranou nějakou tu hodinu a nějakej ten zápas a jestli tam někdy potkám blázna co to bude šéfovat na gamepadu, zvysoka se mu vysměju a ještě ho podříznu(virtuálně samozřejmě:)), aby poznal jak skvělé je to ovládání..
Není to jen marketingová bublina, že si lidé v progamingu kupují myši s vysokoou citlivostí zrychlení.. Gamepad je dobrej univerzál pokud nepotřebuješ příliš volnosti pohybu(sportovní, plošinovky, atp.) a pixelovou přesnost..a to FPS akce vyžadují..
A jak ty píšeš s ohledem na hranice podložky.. Za prvé jsou na dnešních kvalitnějších myších tlačítka na změnu rozlišení (tzn. senzivity)..za druhé pokud ti nestačí ani dvakrát se otočit o 360 stupňů, stačí přehmátnout..za třetí pokud má někdo extrémní nároky na pohyb myši po stole, prodávají se i podložky půl metrů čtverečních :))
Prostě dokud nepřipojíš ke konzoli myš a klávesy, o kvalitním hraní FPS nemůže být řeč...[/QUOTE]

Mě to vykládat nemusíš :) Já přes multiplayer na PC propařil hoooodně času a tak vím, co to obnáší. Taky jsem se nebavil o tom, že někdo bude FPS po internetu hrát na PC s gamepadem. To udělá opravdu jen masochista, protože hraní na PC se občas bere moc vážně a ono pak stačí mít jen horší myš a už jsi ve velké nevýhodě. To je to, co se mi na konzolách líbí, v tomhle ohledu jsou si všichni rovni.
Co se týče hranic podložky... nejde jenom o hranice podložky, ale taky o hranice stolu. Někdo prostě nemá velký stůl a třeba já jsem rád, že se mi tam vedle klávesnice vleze podložka 22x24 cm.
Ohledně křečí na gamepadu O_o ... Mám už na gamepadu odehraných dost hodin a někdy to bylo i 9 hodin v kuse, ovšem nikdy jsem nedostal křeč (a to už jsem měl v rukách pár velmi neergonomických kousků). Pokud tě z gamepadu bolí ruce nebo dokonce dostáváš křeče, můžu akorát doporučit to, co se doporučuje při hraní s myší - průběžně protahovat prsty (nemyslím křupat klouby :D ), především pak palec a malíček, protože ty dva prsty bývají obvykle v nejméně přirozených polohách (jak u myši tak u gamepadu).
A jak ty říkáš: "kvalitní hraní FPS" - na konzolách je sice i velké zastoupení hardcore hráčů, kterým jde hlavně o score, ale hlavní důvod hraní u většiny konzolistů je touha se bavit hrou, nikoli skórováním. Kvalitní hrou se nemyslí hra, kdy má po půl hodině každý minimálně 200 budů (jak bývá v iCTF na UT2k4 zvykem), ale kdy se dobře pokecá a hra je zábavná . V tom je ten velký rozdíl mezi hraní na PC a na konzole. Na PC je ti prakticky jedno, kdo je na druhé straně, ale na konzolách je ta hra velmi osobní. Hraní na PC a hraní na konzolách mají spoustu + i - a každý hráč preferuje jiná + a je ochotný překousnout jiná -.
bugbear (7)|19.11.2008 14:49
[QUOTE=Richmond;184238]Me treba na prehravacich/rekorderech vadi hluk mechaniky, proto radsi jedu z disku (obcas pres sit na UMPC se sluchatkama), navic softwarove prehravace maji vice funkci na vylepseni obrazu/zvuku apod. Bohuzel cena PS3 je nejvyssi z konzoli, coz Sony lehce neodhadlo... Muzu se zeptat co hrajes na konzoli?

edit: Jinak X360 bych spis zaradil k levnejsimu pc s upravenym GUI :thumbdown[/QUOTE]

Zrovna teď Mirrors Edge na PS3 a Fable II na X360. Jo s tím hlukem máš v případě X360 pravdu, ještěže výjde update, který umožní spouštět hry z HDD. Jinak co se týká filmů atd. z internetu, tak používám USB HDD k PS3 nebo SD karty.

Ještě k tomu hluku, HDD sice je tichý, le co graf. karta v PC, nedávno jsem slyšel u známého 4870X2 a byl to děs, větší hluk u grafiky jsem snad neslyšel.
Salamander (6177)|19.11.2008 15:02
[QUOTE=bugbear;184733]
Ještě k tomu hluku, HDD sice je tichý, le co graf. karta v PC, nedávno jsem slyšel u známého 4870X2 a byl to děs, větší hluk u grafiky jsem snad neslyšel.[/QUOTE]

To je ale konkretni pripad, kazdy si PC udela takove, jake chce.
Proto bych si konzoli nekoupil - nejde upgradovat/upravovat - tim by samozrejme ztratila sve kouzlo a tim padem i nazev konzole ...
Razi3L (612)|19.11.2008 15:04
co se týče hlučnosti tak třeba PS3 v 60GB verzi dělá neuvěřitelnej bordel i při přehrávání DVD - hodně to ruší.

Ale co mě hodně štve, že Fable 2 ještě neni na PC. (počítám, že příští rok na Vánoce už tady bude)
cool.user (2822)|19.11.2008 15:08
[QUOTE=Razi3L;184738]Ale co mě hodně štve, že Fable 2 ještě neni na PC. (počítám, že příští rok na Vánoce už tady bude)[/QUOTE]
Nebude.
bugbear (7)|19.11.2008 15:35
[QUOTE=Salamander;184737]To je ale konkretni pripad, kazdy si PC udela takove, jake chce.
Proto bych si konzoli nekoupil - nejde upgradovat/upravovat - tim by samozrejme ztratila sve kouzlo a tim padem i nazev konzole ...[/QUOTE]

Např. já mám v PC NV 8800 a taky, co se týká hluku, žádná sláva. Dokonce jsem uvažoval o nějakém pasivu, ale nějak se mi do toho nechce.
bugbear (7)|19.11.2008 15:41
[QUOTE=Razi3L;184738]co se týče hlučnosti tak třeba PS3 v 60GB verzi dělá neuvěřitelnej bordel i při přehrávání DVD - hodně to ruší.

Ale co mě hodně štve, že Fable 2 ještě neni na PC. (počítám, že příští rok na Vánoce už tady bude)[/QUOTE]

Zrovna 60GB PS3 mám a na hluk si nemůžu stěžovat, je sice hlučnější než můj dvd přehrávač, ale s mým PC se to nedá srovnat. V podstatě se větrák zapne na plno hlavně při dlouhém provozu, jak se ochladí zase se uklidní :) DVDčka jsou hlučnější, to asi ano, ale Blu-ray disky jedou v pohodě.
husky14 (4214)|19.11.2008 15:46
[QUOTE=Withman;184193]Hotových sestav. Komponenty na skládání PC si pořizuje tak 3 - 5% uživatelů, kteří buď tomu rozumí, nebo si myslí, že ušetří. Pokud si myslí, že ušetří, tak se velmi pletou.[/QUOTE]Proč se pletou? Jestli mluvíš o hotových sestavách z Tesca, tak než dát 20k tam, to už za 20k nakoupíš a postavíš výkonější komp ne?


[QUOTE=Withman;184193]Ano, firmy berou hotové sestavy. Domácí uživatelé taky. Jen lůzři, kteří si myslí, že ušetří, tak berou PC od známého, který nakoupí komponenty, něco sestaví a doufá, že to funguje. Daní uživatelé, poté pořád urgují, aby jim sestavovatel jejich PC opravil, páč jim občas zamrzne...atd. atd....tohle dělají jen naprostí tupci.[/QUOTE]Imho tady na fóru je dost lidí, který už někdy někomu (nebo jen sobě) PC sestavili, takže lůzery a tupce bych tady moc nerozebíral.... :rolleyes:

Sorry za OT
Razi3L (612)|19.11.2008 15:50
to Cool.user: Neber mi zbytky naděje a nech mě doufat :D.

BTW proč jsi si tak jistej? někde verzi na PC uplně zavrhli? Pokud si dobře pamatuju, tak verze Fable 1 na PC taky vyšla rok po verzi na konzoli.
bugbear (7)|19.11.2008 15:58
[QUOTE=Razi3L;184758]to Cool.user: Neber mi zbytky naděje a nech mě doufat :D.

BTW proč jsi si tak jistej? někde verzi na PC uplně zavrhli? Pokud si dobře pamatuju, tak verze Fable 1 na PC taky vyšla rok po verzi na konzoli.[/QUOTE]

Taky si myslím, že to na PC později výjde, a na rozdíl od GTA IV to mohu všem doporučit :)
ICEBOSS (3435)|19.11.2008 16:43
Nikdy jsem konzoli nemel (par lidi kolem me je ma) a nikdy jsem po ni ani netouzil, PC mi vystaci na uplne vsechno. Kdyz nahodou PC uz nestaci, vylepsim ho :).
bigless (47)|19.11.2008 18:20
[QUOTE=Hadejkoho;184349]Mě to vykládat nemusíš :) Já přes multiplayer na PC propařil hoooodně času a tak vím, co to obnáší. Taky jsem se nebavil o tom, že někdo bude FPS po internetu hrát na PC s gamepadem. To udělá opravdu jen masochista, protože hraní na PC se občas bere moc vážně a ono pak stačí mít jen horší myš a už jsi ve velké nevýhodě. To je to, co se mi na konzolách líbí, v tomhle ohledu jsou si všichni rovni.
Co se týče hranic podložky... nejde jenom o hranice podložky, ale taky o hranice stolu. Někdo prostě nemá velký stůl a třeba já jsem rád, že se mi tam vedle klávesnice vleze podložka 22x24 cm.
Ohledně křečí na gamepadu O_o ... Mám už na gamepadu odehraných dost hodin a někdy to bylo i 9 hodin v kuse, ovšem nikdy jsem nedostal křeč (a to už jsem měl v rukách pár velmi neergonomických kousků). Pokud tě z gamepadu bolí ruce nebo dokonce dostáváš křeče, můžu akorát doporučit to, co se doporučuje při hraní s myší - průběžně protahovat prsty (nemyslím křupat klouby :D ), především pak palec a malíček, protože ty dva prsty bývají obvykle v nejméně přirozených polohách (jak u myši tak u gamepadu).
A jak ty říkáš: "kvalitní hraní FPS" - na konzolách je sice i velké zastoupení hardcore hráčů, kterým jde hlavně o score, ale hlavní důvod hraní u většiny konzolistů je touha se bavit hrou, nikoli skórováním. Kvalitní hrou se nemyslí hra, kdy má po půl hodině každý minimálně 200 budů (jak bývá v iCTF na UT2k4 zvykem), ale kdy se dobře pokecá a hra je zábavná . V tom je ten velký rozdíl mezi hraní na PC a na konzole. Na PC je ti prakticky jedno, kdo je na druhé straně, ale na konzolách je ta hra velmi osobní. Hraní na PC a hraní na konzolách mají spoustu + i - a každý hráč preferuje jiná + a je ochotný překousnout jiná -.[/QUOTE]

Tak pokud řešíš hranice stolu, doporučuji ti alespoň pětinásobně zvýšit senzivitu.. :)) Já hraju na podložce zrhuba 25x20cm a nikdy jsem tehle problém neřešil.
Co se týče křečí, asi máš gumový tlapy, protože držení něčeho v ruce a roztahování prstů 9hodin v kuse u člověka tuhle reakci normálně vyvolává pokud není konzolový gambler ;) Jak jsem řikal, na myši máš tu ruku stále položenou, prsty neroztahuješ, nemačkáš ji a jako ovladač je mnohem příjemnější a přirozenější...
Pokud ti nejde o skore, ale o tom pokecat s kamarady, běžte raději do hospody..realita je zdravější než sedět někde na mapě a tlachat :)
A je vidět, že jsi nikdy na PC nikdy nic pořádně po síti nehrál..lanpárty vynechám (ano, ani tam konzole nefigurují, mimo těch nad okny)..co se týče online hraní a komunikace, na PC existují programy jako TeamSpeak2/Ventrilo/popř Skype..existují mikrofony, které je možné k PC připojit..můžeš si dokonce koupit i sluchátka..
Najít přátele v herním světě není těžký a použít tyhle programy ke komunikaci s nimi taky příliš námahy nevyžaduje..takže rozhodně odmítám argument"konzole jsou osobní, PC ne.." Komunikace je v online hraní na PC naprosto stěžejní záležitost..málokterá onlinovka se bez ni obejde.. A u PC je to jak psaná tak mluvená forma..
Withman (1337)|19.11.2008 20:21
[QUOTE=husky14;184754]Proč se pletou? Jestli mluvíš o hotových sestavách z Tesca, tak než dát 20k tam, to už za 20k nakoupíš a postavíš výkonější komp ne?[/QUOTE]

Hotová PC sestava přeci není nějaký Tesco či jiný Hypermarket produkt. Dneska téměř každý druhý kamenný obchod prodává nějaké "hotové" sestavy - Lynx, HAL3000, HP, FSC atd. Sestavované PC z komponent v nějakém krámku už moc nejede. Všichni kdo to dělali, nebo dělají, tak pochopí, že se na tom strašně prodělává. A jak jsem již psal...Lynx či HAL3000 má i vlastní konfigurátor, takže si člověk může vybrat, z čeho si PC sestaví.

[QUOTE=husky14;184754]Imho tady na fóru je dost lidí, který už někdy někomu (nebo jen sobě) PC sestavili, takže lůzery a tupce bych tady moc nerozebíral.... :rolleyes:
[/QUOTE]

Ano, kdybys četl důkladně, tak bys věděl, že to jsou ty cca 3 - 5% lidí.

A ti kteří si to poté postavili a neuměli si to správně servisovat, tak buď několik dní psali na forum, aby jim někdo poradil, jak to opravit nebo šli do nějaké specializované IT prodejny a tam si to nechali za peníze opravit, páč tomu nerozuměli, nebo to potřebovali rychle vyřešit. Pokud by měli hotovou sestavu, tak jí dovezou tam, kde jí koupili a tam mu to zdarma opravili (pokud se nejedná o SW problém, ten je placený).

Samozřejmě chápu tvůj pohled a neberu ti jej. Také jsem takový měl, ale zkušenosti mě přesvědčily. ;)
bigless (47)|19.11.2008 22:32
To Withman: Můžu Tě ubezpečit, že z lidí co čtou SHW a jiné počítačové magazíny je 90% právě těch tebou nazývaných fanatiků. Sestavu si majoritně kupují jako celek lidé co do vnitřku PC vidět nechtějí, nepatří to mezi jejich zájmy nebo PC jako takovému prostě nerozumí a jsou rádi, že ho zapnou.. Ano, takových lidí je většina, ale rozhodně bych neodsuzoval ty co nepraktikují takovéhle letákové nákupy..
Záruku máš i na komponenty(2 roky->doživotní) a pokud nefunguje, z 99% je to jen jedna konkrétní součástka. Když ji člověk umí identifikovat a dojít vyreklamovat, cesta s jednou součástkou je lehčí než s celou sestavou..výměna je zadarmo.
Do neznačkového PC můžeš šťourat, vyměňovat komponenty dle libosti a neztratíš záruku pokud se nešťouráš šroubovákem v tištěných spojích.. Lynx určitě nepreferuje všechny značky (ATI/NVIDIA, AMD/INTEL..), nenajdeš tam konkrétní skříň recenzovanou na internetu, atd atd..
Prostě chybí volnost. Existují tací co jdou pro PC stejně jako pro rohlíky a já se na takové jedince koukám s nadhledem...
ICEBOSS (3435)|24.11.2008 12:47
[QUOTE=Withman;184914]Hotová PC sestava přeci není nějaký Tesco či jiný Hypermarket produkt. Dneska téměř každý druhý kamenný obchod prodává nějaké "hotové" sestavy - Lynx, HAL3000, HP, FSC atd. Sestavované PC z komponent v nějakém krámku už moc nejede. Všichni kdo to dělali, nebo dělají, tak pochopí, že se na tom strašně prodělává. A jak jsem již psal...Lynx či HAL3000 má i vlastní konfigurátor, takže si člověk může vybrat, z čeho si PC sestaví.

;)[/QUOTE]

mas samozrejme pravdu - skladat PC sestavy v obchode se nevyplati, jediny co se +/- vyplati jako privydelek je sestavovani pocitacu za slusny prachy pro lidi, kteri na to MAJI a tvou pridanou praci OCENI, rekneme aspon 1000 Kč za seskladani sestavy s woknama a ovladacema.

Na me se treba obraci lidi, protoze vi (nebo veri), ze jim za +/- stejny prachy nabidnu neco optimalnejsiho a neco, co jim bude vic vyhovovat... taky ze vyhovuje. ale vydelat vetsi penize se tak nedaji, neni na to dost velky trh, poptavka je celkem mala...

ono v konfiguratoru vyber zdroje mezi EC400W a EC450 SuperSilent RULEZZZ vole za priplatek nebo vibratorem v podobe chieftecu BG, va nabidce neni treba 4870 (sestava powermedia) apod. - to moc vyber neni. (konfig Lynxu)