Najde se někde někdo kdo by dokázal vyřešit bezdrátové připojení k internetu v horské lokalitě Desná v Jizerských horách ?
Ne O2 adsl nebo cdma
Už jsem obeslal spoustu firem, ale v podstatě nejsou ani schopni odepsat na email.
Pokud o někom víte prosím dejte vědět už jsem z O2 našlupky moje současná rychlost připojení se pohybuje v rozmezí 9kb - 45kb a o downloadu snad ani mluvit nebudu 0,5-6.5 kbyte
a za cenu 830/měs je to super sport!
Ne O2 adsl nebo cdma
Už jsem obeslal spoustu firem, ale v podstatě nejsou ani schopni odepsat na email.
Pokud o někom víte prosím dejte vědět už jsem z O2 našlupky moje současná rychlost připojení se pohybuje v rozmezí 9kb - 45kb a o downloadu snad ani mluvit nebudu 0,5-6.5 kbyte
a za cenu 830/měs je to super sport!
To se obávám, že bude všechno ADSLko. Na nějaké místní poskytovatele je to asi příliš prdelní lokalita a mobilní operátoři za to asi fakt nestojí. ADSLko je hnus, ale pokud v Desné prostě jiné providery nenajdeš, asi nebudeš mít navybranou.
Tuším, že T-Mobile má na svých stránkách mapu pokrytí EDGEm, vydrž chvíli, kouknu se po ní.
EDIT: No, u T-Mobilu to zrovna růžově nevypadá. Ostatní na tom asi nebudou líp, Vodafone byl vždycky krapet pozadu a O2 se snaží si prosadit své CDMAčko.
Tuším, že T-Mobile má na svých stránkách mapu pokrytí EDGEm, vydrž chvíli, kouknu se po ní.
EDIT: No, u T-Mobilu to zrovna růžově nevypadá. Ostatní na tom asi nebudou líp, Vodafone byl vždycky krapet pozadu a O2 se snaží si prosadit své CDMAčko.
Škola i úřady tady jsou jenže v ůdolí a ode mně za kopcema a tam jim jde i bezdrát od různejch poskytovatelů jenže já jsem na konci a doslova v lesích. ADSL jsem měl a platil za 2M připojení jenže šlo nejvíc 700 kb a to jen do první bouřky než mi o kabelu O2 všechno vyhořelo včetně compu a málem chytil i barák tak jsem to zrušil. Šel jsem do cdma a v pohodě rychlost něco přes 1M a down 260 kb jenže se to začalo zpomalovat a zpomalovat až na výše uvedené hodnoty které jsou podle techniků z O2 v dané lokalitě v pohodě a vůbec je nezajímá ža půl roku to makalo super a vím že v širokým dalekým okolí mám cdma jen já.
O2 je O2, s nimi je asi zapotřebí omlátit o zdi, aby si uvědomili, že ty nejsi zrovna ten, koho můžou posílat do háje. Nevím, jak je to se smlouvami s CDMA ( a jestli se u CDMA dá vůbec volit rychlost ), ale pokud si nějakou rychlost, resp. službu obecně zaplatíš a nedostává se ti jí ani na pobídky k nápravě, mohl bys relativně snadno vyhrát i soud. Za pohrůžku soudem bys každopádně nic nedal a s firmami to dělá divy, pokud jsi v právu.
Na Tvém místě bych šel do ADSL. Oddělil bych modem od PC např. bezdrátem aby se neopakovalo to, co se ti stalo. Plus samozřejmé nějaký přep. ochrany. Já jsem na tom s netem podobně. Dřív jsem měl bezdrát, pak na to poskytovatel začal sr**t a bylo po signálu. CDMA a podobný věci jsou hrozně nejistý viz tvá zkušenost.
Edit: Další možností je půjčit si od někoho wifinu a proscanovat okolí, třeba něco chytíš, ale bez přímé viditelnosti na AP, to nakonec dopadne stejně jako CDMA.
Edit: Další možností je půjčit si od někoho wifinu a proscanovat okolí, třeba něco chytíš, ale bez přímé viditelnosti na AP, to nakonec dopadne stejně jako CDMA.
A tu mas minimalne dvoch poskytovatelov v tvojej lokalite.
Alebo toto uz nefunguje?
"
Máte zájem o internet?
Připojení na internet na Desné bylo dříve možné jen přes telefonní linku. Od listopadu se již můžete připojovat i bezdrátově. Bezdrátové připojení na internet vůbec nepoužívá linky Českého telecomu a proto je podstatně rychlejší i cenově výhodnější. Mezi další přednosti patří např. neblokovaná telefonní linka a trvalé připojení počítače na internet (bez nutnosti "vytáčet").
Firma Fortech umístila v naší obci vysílač bezdrátového internetu na silo ve středisku zemědělského družstva. Tím zajistila "internetový signál" pro Desnou a části přilehlých obcí (Horní Újezd, Vidlatá Seč, Chotěnov). Takže nyní se stává pořízení internetu velice snadnou záležitostí - stačí na dům nainstalovat anténu s přijímačem, vložit kartu do počítače a zábava i poučení z celého světa je Vám k dispozici."
Alebo toto uz nefunguje?
"
Máte zájem o internet?
Připojení na internet na Desné bylo dříve možné jen přes telefonní linku. Od listopadu se již můžete připojovat i bezdrátově. Bezdrátové připojení na internet vůbec nepoužívá linky Českého telecomu a proto je podstatně rychlejší i cenově výhodnější. Mezi další přednosti patří např. neblokovaná telefonní linka a trvalé připojení počítače na internet (bez nutnosti "vytáčet").
Firma Fortech umístila v naší obci vysílač bezdrátového internetu na silo ve středisku zemědělského družstva. Tím zajistila "internetový signál" pro Desnou a části přilehlých obcí (Horní Újezd, Vidlatá Seč, Chotěnov). Takže nyní se stává pořízení internetu velice snadnou záležitostí - stačí na dům nainstalovat anténu s přijímačem, vložit kartu do počítače a zábava i poučení z celého světa je Vám k dispozici."
Ano rychlost je volitelná ale na upozornění, že si platím za 1024 kb připojení mě bylo zděleno, že rychlost negarantujou jo a to jsem jim to podepsal na 2 roky a ještě chtěly 2.000,- zálohu. Tak že když vypovím smlouvu tak zaplatím skoro 5.000 pokutu. Dobrý ne ?
A co zkusit tyto dva poskytovatele
http://www.tfnet.cz/
nebo
http://sferia.cz/.
Snad ti to pomůže :thumb
http://www.tfnet.cz/
nebo
http://sferia.cz/.
Snad ti to pomůže :thumb
[QUOTE=EditorPO;189679]A tu mas minimalne dvoch poskytovatelov v tvojej lokalite.
Alebo toto uz nefunguje?
"
Máte zájem o internet?
Firma Fortech umístila v naší obci vysílač bezdrátového internetu na silo ve středisku zemědělského družstva. Tím zajistila "internetový signál" pro Desnou a části přilehlých obcí (Horní Újezd, Vidlatá Seč, Chotěnov). Takže nyní se stává pořízení internetu velice snadnou záležitostí - stačí na dům nainstalovat anténu s přijímačem, vložit kartu do počítače a zábava i poučení z celého světa je Vám k dispozici."[/QUOTE]
u nás je třeba sferianet tfnet ale ty jsou se signálem :thumbdown jo jak si psal že od listopau je v desné ...atd tak to není naše Desná v Jizerských horách.
Alebo toto uz nefunguje?
"
Máte zájem o internet?
Firma Fortech umístila v naší obci vysílač bezdrátového internetu na silo ve středisku zemědělského družstva. Tím zajistila "internetový signál" pro Desnou a části přilehlých obcí (Horní Újezd, Vidlatá Seč, Chotěnov). Takže nyní se stává pořízení internetu velice snadnou záležitostí - stačí na dům nainstalovat anténu s přijímačem, vložit kartu do počítače a zábava i poučení z celého světa je Vám k dispozici."[/QUOTE]
u nás je třeba sferianet tfnet ale ty jsou se signálem :thumbdown jo jak si psal že od listopau je v desné ...atd tak to není naše Desná v Jizerských horách.
[QUOTE=Intri;189692]Jo, to zní jako klasický prodej nekvalitní služby. Ty s nimi ještě smlouvu máš?[/QUOTE]
Mám:runaway
Mám:runaway
Tím spíš to můžeš vyzkoušet.:-) Prostě jim napiš e-mail nebo dopis, že takto to dál nejde, že služba je při současných rychlostech zcela nepoužitelná a že buď zajistí její dostatečnou kvalitu, nebo si necháš vypracovat znalecký posudek o použitelnosti služby a případně jej použiješ u soudu.
Jj, to klidně taky můžeš. Čím víc strašáků, tím líp, ale zase to nezapomeň napsat věrohodně, ať se na to nepodívají a nezjistí hned, že jen blafuješ.:-)
[QUOTE=Intri;189719]Jj, to klidně taky můžeš. Čím víc strašáků, tím líp, ale zase to nezapomeň napsat věrohodně, ať se na to nepodívají a nezjistí hned, že jen blafuješ.:-)[/QUOTE]
To zvládnu z češtiny jsem skoro propadal, ale sloh jsem měl vždy za 1.:idea
To zvládnu z češtiny jsem skoro propadal, ale sloh jsem měl vždy za 1.:idea
Dopis určitě napíšu, ale pokud by někoho něco napadlo co by pomohlo vyřešit můj problém tak sem s tím.
Nejlepší by samozřejmě bylo změnit poskytovatele, ale pokud žádného vyhovujícího nenajdeš, asi se budeš muset nakonec spokojit s tím ADSLkem. Službu by mělo poskytnout aspoň nějakou ( ten půlmegabit by tam být mohl ) a podobným nehodám, jako předtím, můžeš opravdu celkem snadno zabránit tím bezdrátovým oddělením.
Co se týče toho CDMA, tak tam se obávám, že nemá moc šanci to zrušit. Protože CDMA je připojení přes mobil - a tam poskytovatel garantuje takový připojení, jaký prostě v daný lokalitě je. Jedině že by měl svědky, že mu někdo sliboval, že tam a tam mu to bude chodit takhle a takhle rychle. Kdyby šlo o "stabilní" službu (nebo aspoň lokálně vázanou, např. wifi), tak je to jiný, ale u čistě mobilní služby těžko dokáže, že si ji objednával na to konkrétní místo na chatu. Jedině snad
argumentovat mapou pokrytí.
argumentovat mapou pokrytí.
No mozna by nebylo spatny mrknout co presne v te smluve co si podespal je napsany .. ja bych se s nimi snazil domluvit slusne .. az kdyz to nepujde slusne zacal bych zminovat moznosti jako informovani medii atd ..
Tak po 4 dnech telefonování na bezplatnou linku O2 jsem to vzdal a zavolal na placenou linku a ejhle něco se začalo dít a dokonce usoudili, že asi bude potřeba vyrestartovat BTS a najednou to začalo chodit a to dost pekelně no do byl fofr download mezi 270 - 600Kb s CDMA ???!!! ani jsem tomu nemohl uvěřit a dostal jsem z toho takovou radost jako malé dítě když má přijít ježíšek. Jenomže tahle euforie trvala jen pár desítek minut než down klesnul na příjemných 1-2,5kb . Opět jsem protelefonoval dalších 90kč na placenou linku, kde technik zjistil, že asi bude opět problém s BTS a asi i s mým modemem a poprosili mě ať zůstanu na telefonu a u kompu a to už trvá skoro 4 hodiny a nic
No musím doufat, že snad zítra nebo že by snad za další 4 dny ?
No musím doufat, že snad zítra nebo že by snad za další 4 dny ?
Jo ještě jsem zapoměl teď stahuju aktualizaci antiviru konečně po 4 dnech a ještě 328 hodin a mám ji staženou.
No firmu - v danym místě je asi nejrozumější ADSL. Mezi modem a přívod se dá dát přepěťová ochrana, která by měla zabránit další "bleskový katastrofě". Nic lepšího Ti poradit neumíme, protože IMHO neni co.
Druhej problém je tvoje dvouletá smlouva s O2, tam bych to udělal tak, že bych je bombardoval reklamacema a pak se to pokusi zrušit. Obávám se ale, že pokud nebudou chtít, tak nic nezrušíš - CDMA nic negarantuje. Proto bych se spíš snažil o dohodu, jestli by Ti závazek nezrušili výměnou za stejně dlouhej závazek k ADSL.
Druhej problém je tvoje dvouletá smlouva s O2, tam bych to udělal tak, že bych je bombardoval reklamacema a pak se to pokusi zrušit. Obávám se ale, že pokud nebudou chtít, tak nic nezrušíš - CDMA nic negarantuje. Proto bych se spíš snažil o dohodu, jestli by Ti závazek nezrušili výměnou za stejně dlouhej závazek k ADSL.
[quote=fakír;191812]Opravdu by se nenašel nikdo kdo by mi poradil nějakou firmu nebo někoho kdo by pomohl ?[/quote]
Viac ti uz asi neporadime, bombarduj O2 staznostami (potrebujes vela pisomneho dokazoveho materialu ohladom staznosti). Bol si uz aj osobne v O2? A urcite skus to, co ti radil Logout s tou dohodou a zamenou sucasneho pripojenia za ADSL. Toto by mohlo byt schodne, o prijem za tvoje pripojenie nepridu. Mozes im poslat oficialne ziadost o zmenu technologie sucasneho pripojenia, alebo nieco v tom zmysle.
Skus na nich tlacit aj cez Obchodnu inspekciu.
Viac ti uz asi neporadime, bombarduj O2 staznostami (potrebujes vela pisomneho dokazoveho materialu ohladom staznosti). Bol si uz aj osobne v O2? A urcite skus to, co ti radil Logout s tou dohodou a zamenou sucasneho pripojenia za ADSL. Toto by mohlo byt schodne, o prijem za tvoje pripojenie nepridu. Mozes im poslat oficialne ziadost o zmenu technologie sucasneho pripojenia, alebo nieco v tom zmysle.
Skus na nich tlacit aj cez Obchodnu inspekciu.
Vzhledem k tomu ze v O2 pracuji na technicke podpore a resim denne problemy nejen s ADSL,tak by se s tim pokud budes mit ADSL od O2 dalo neco delat...staci pak napsat cislo a dalsi se domluvit po pm nebo po telefonu.
No pro zatím se problém vyřešil a O2 zjistilo že je v pytli BTS a už to konečně opravily. Rychlost není samozřejmě taková jako u ADSL, ale na CDMA je to slušný. Tak že zatín díky Všem za podporu a za rady.
Tak utekly skoro 2 roky a já myslel, že se něco změní ale ouvej ono nic. Měření na bezdrát bylo dnes opět neůspěšné a když jsem volal kvůli ADSL tak mi na telefonice oznámili, že i když tady kdysi bylo ADSL tak už bohužel není.
Lidi já si připadám jako ve středověku :stupid
Lidi já si připadám jako ve středověku :stupid
Tak nakonec to dopadlo tak, že jsem zavolal na O2 a chtěl jsem zrušit CDMA, že přejdu k někomu jinýmu no a ejhle najednou už ADSL je možé zřídit. Příští týden by měl přijít technik tak jsem zvědav.
p.s.: to je zajímavý jak najednou změnili postoj aby nepřišly o zákazníka
p.s.: to je zajímavý jak najednou změnili postoj aby nepřišly o zákazníka
[quote=fakír;355116]Tak nakonec to dopadlo tak, že jsem zavolal na O2 a chtěl jsem zrušit CDMA, že přejdu k někomu jinýmu no a ejhle najednou už ADSL je možé zřídit. Příští týden by měl přijít technik tak jsem zvědav.
p.s.: to je zajímavý jak najednou změnili postoj aby nepřišly o zákazníka[/quote]
Neříkej hop, dokud jsi jeste nepodlezl.....:D
p.s.: to je zajímavý jak najednou změnili postoj aby nepřišly o zákazníka[/quote]
Neříkej hop, dokud jsi jeste nepodlezl.....:D