Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 15

Téma: PC nenaběhne, a když ano tak zamrzá..

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    5

    Ahoj. Sestavila jsem si PC. A stává se mi, že po zapnutí nechce naběhnout - zůstane nabíhat na Microsoft Corporation, a pak obrazovka zčerná. A když už naběhne, tak pak někdy zamrzne. Zkusila jsem W. Vista několikrát opravit. A pak jsem je i přeinstalovala. Ale stává se to pořád. Už si nevím rady... Díky moc za odpověď.
    PS: zavirovaný pc by být neměl. Mám antivir i spyware. A testy nic neukazují.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,240

    Napiš nám jakou sestavu máš i se zdrojem a jeho wattáží .... bohužel nám v tom mrazu nefungujou naše věštecké koule
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,011

    Většinou je příčinou odcházející zdroj nebo základní deska. Podívej se jestli kondenzátory nemají vyboulené nebo prasklé vršky a nevytéká z nich rezavá kapalina. Pozn.: o kondenzátorech třeba zde: http://www.svethardware.cz/forum/showthread.php?t=14302
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    5

    Jo, tak já jsem amatér, tak nevím, co vy profíci potřebujete vědět ))

    Asus P5Q, procesor Inter Core2Duo, JERSEY 450W P4 CE Zdroj, 2048MB DDR2 800MHz CL5 takeMS, HDD Seagate Barracuda 7200.11. Radši jsem napsala vše )

    Zkusila jsem Memtest, opravit a když to nepomohlo, tak znova naistalovat Visty, i odezvy internetu přes příkazový řádek (když se zasekával net), test teploty taky OK.

    Teď to musím zaklepat, ale zatím to vše funguje... Tak nevím, čím to je.
    Myslela jsem spíš problém s těma pitomejma Vistama..
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,240

    Citace Původně odesláno od Martina84
    Zkusila jsem Memtest, opravit a když to nepomohlo, tak znova naistalovat Visty, i odezvy internetu přes příkazový řádek (když se zasekával net), test teploty taky OK.
    Ty jsi dělala memtest a po ukončení byli zobrazeny nějaké chyby ? Jakpak jsi je opravovala ?
    Pokud napíšeš příkaz ping, tak se nic neopraví. Pouze zjistíš funkčnost spojení. -- Použití příkazu ping

    Ten zdroj je docela plečka, máš možnost vyzkusit jiný ?
    Naposledy upraveno uživatelem kevin00: 19-01-2009 v 04:55
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Čestný člen Avatar uživatele Smeli
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,511

    Nevidím nikde grafickou kartu.

    Pokud ti memtest ukazoval chyby, může to příčina problému (což bych tipoval podle původního popisu problému). Zkus moduly pamětí přeházet ve slotech nebo použít jen jeden (pokud jsou dva).
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    5

    Memtest byl OK.
    S tou opravou jsem se špatně vyjádřila. Myslela jsem opravit VISTY pomocí instalačního CD.

    Ty odezvy jsem jen zkoušela (pomocí příkazu ping), když blbnul net, jestli tam nejsou nějaká ztrátová data.

    Jiný zdroj bohužel nemá, druhý pc je noťas...

    Dneska, když jsem to spouštěla, tak ve fázi, kde se ukazuje bootování mi to napsalo, že nemůže najít pevný disk.
    Ještě jestli prvopočátek všech problémů není při první instalaci Vist. Protože už při instalaci jsem ho rozdělila na dva disky. A oba se nastavili jako primární (druhý nešel nastavit jako logický). Pak s tím byli nějaké problémy a kolega to nějakým profi programem opravil.
    A to rozdělení jsme nastavili až potom.
    Při spuštění PC by to mohl být zroj problému ne? že tam ta chyba pořád někde může být?
    Jinak potom při přeinstalaci Vist se z těch starých udělal soubor Windows old. Jak je můžu smazat aniž bych něco po.... Jen odstranit, nebo se musí nějak jinak?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,240

    Tak bych řekl, že jsme asi na cestě k odhalení problému. Pokud došlo k nekorektní instalaci OS (podle Windows Old asi ano) doporučil bych odstranit všechny oddíly HDD, vytvořit jeden oddíl na který budeš instalovat a ten naformátovat. Druhý oddíl naformátuješ potom z Widlí. Nebo to nainstalovat na jeden oddíl a pak pomocí programu pro práci s disky vytvořit oddíl druhý.

    Udělěj screen ze Správce disků (Ovládací panely -- Nástroje na správu -- Správa počítače -- Správa disků ) - viz. příloha
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: img021.jpg 
Zobrazení: 114 
Velikost: 198.6 KB 
ID: 9084  
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    5

    Tak takhle se to tváří, že je to OK.
    Mám tam už data, tak to musím nejdřív zazálohovat.
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: printscreen.JPG 
Zobrazení: 94 
Velikost: 164.0 KB 
ID: 9085  
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,240

    Neměla by tam být logická jednotka, ale normální primární oddíl - Oddíly a logické jednotky
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    5

    No já právě, že na C (primární) mám všechny programy, atd.
    A na D (logický) mám jen fotky, mp3 a ostatní blbosti.
    To je podle toho odkazu správně nebo ne?
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele EditorPO
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,847

    Citace Původně odesláno od Martina84 Zobrazit příspěvek
    No já právě, že na C (primární) mám všechny programy, atd.
    A na D (logický) mám jen fotky, mp3 a ostatní blbosti.
    To je podle toho odkazu správně nebo ne?
    Ano, mozes mat kludne logicke jednotky v rozsirenom oddieli. Aj ked mas teraz len jednu logicku jednotku, casom si ich tam mozes vytvorit aj 5.

    edit: ale samozrejme, ze mozes mat aj dva primarne oddiely, nikde nie je napisane, ze to musi byt len tak alebo tak
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: hdd.png 
Zobrazení: 95 
Velikost: 32.8 KB 
ID: 9090  
    Naposledy upraveno uživatelem EditorPO: 19-01-2009 v 22:04
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,240

    Citace Původně odesláno od Martina84 Zobrazit příspěvek
    No já právě, že na C (primární) mám všechny programy, atd.
    A na D (logický) mám jen fotky, mp3 a ostatní blbosti.
    To je podle toho odkazu správně nebo ne?
    Pokud tam máš pouze data a nebootuješ z něj, tak to nevadí.

    Nemohla by to ještě dělat kolize ovladačů ? Widle se také zaseknout na spouštěcí obrazovce. Ale nevím jak je to u Vist. V XP lze ovladače vrátit na originální z instalačního CD tak, že při bootu stiskni F8 va spusť nouzový režim. Do DVD mechaniky vlož instalační CD Widlí a spusť příkazový řádek. Do něj napiš:
    sfc /scannow
    Spustí se kontrola systémových souborů a poškozené ovladače se přepíší originálními z instalačního CD. V nouzovém režimu se spouští jen životně důležité ovladače pro běh systému.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele EditorPO
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,847

    @Martina84: ake periferie mas pripojene k PC? (v USB portoch, pripadne inych portoch)
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Citace Původně odesláno od Martina84 Zobrazit příspěvek
    Dneska, když jsem to spouštěla, tak ve fázi, kde se ukazuje bootování mi to napsalo, že nemůže najít pevný disk.
    Koukám, že máš disk Seagate řady 7200.11. Přečti si toto oznámení, jelikož tam může být souvislost.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Neotevření HDD v XP i když ho PC vidí
    Od Dr.Street v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 21-11-2010, 13:26
  2. Když Vás práce baví :(
    Od xmarek v sekci Volná témata
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 21-03-2010, 21:18
  3. PC nenaběhne, přesněji řečeno nenaběhne NIC
    Od loco16 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 15-12-2008, 19:48
  4. CO znamená když je grafika OEM?
    Od grapherX v sekci Grafické karty
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 09-10-2008, 15:03
  5. Spam - když už, tak už
    Od Smeli v sekci Volná témata
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 11-12-2006, 22:16