reklama
Aktuality  |  Bleskovky  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty
Chlazení a skříně
Ostatní
Periférie
Procesory
Storage a RAM
Základní desky
O nás  |  Napište nám
Facebook  |  Twitter
Digimanie  |  TV Freak
Svět mobilně  |  Svět audia

Téma: Windows 7 Beta, RC, RTM

Barbone (7)|18.1.2009 09:44
Cau,tak jsem si chtel vyzkouset beta verzi novych Windows a nic se nekona.Nejprve jsem chtel windows naistalovat na druhy oddil disku.Vse probihalo korektne ,ele po poslednim restartu a dokonceni spusteni systemu.Celou dobu mi vse fungovalo,jak ma,ale pri dokonceni,ktere nemohu provest,prozoze nemam obraz.Pri dokonceni po uvitaci obrazovce se mi vypne monitor,protoze nema signal.Nevite v cem by mohl byt proble?Vim,ze to je beta,ale nikde jsem se na forech s timto nesetkal.PC:AMD 5000+ Black,ram 2x1GB+2x512MB A-data,Grafika Gigabyte 8800GT,Deska Nforce 4 M61P-S3,Zdroj Corsair 550W.
Salamander (6177)|18.1.2009 09:47
co mas za monitor ?
// zkus to spustit v nouzovem rezimu :)
Petr S. (1220)|18.1.2009 10:15
Monitorem to imho nebude, ale ten nouzový režim určitě zkus. Pak se v něm můžeš podívat do správce zařízení, jestli jsou všechny ovladače korektně nainstalovány...
SamecP (1751)|18.1.2009 11:17
Neměl teď někdy podobnej problém Intri?Tušim,že to řešil zapojením na jinej monitor a šlapalo to.
Intri (3490)|18.1.2009 12:12
Jj, přesně toto se mi stalo na jednom monitoru od Aceru ( akorát podle popisu hádám, že na jiném místě instalace ). Monitor se vypl v době, kdy mělo dojít ke změně rozlišení. Výměna monitoru za jakýkoliv jiný by fakt mohla pomoct.
Petr S. (1220)|18.1.2009 13:49
No tak to je docela masakr :D Kde jen soudruzi z Microsoftu udělali chybu :notsure
Intri (3490)|18.1.2009 14:14
Těžko říct, nenapadá mě, v čem by tohlo mohlo být. Buď chybějící ovladače pro dané monitory, nebo mě ještě napadl nějaký nesprávný postup při přepínání rozlišení - můj Acer totiž při ztrátě signálu za běhu PC už signál neobnoví ( asi ztratí signál z DVI, tak zkusí hledat na D-Subu, nenajde, tak se prostě vypne ). Tak jestli při tom přepínání Windows na chvíli zcela nezruší signál ( což by ten monitor jako ztrátu signálu vyhodnotil ).

Jen tak pro zajímavost: jaký je ten monitor, na kterém to nejede, a jaký, na kterém jo, Barbone?
Barbone (7)|18.1.2009 14:51
Mám monitor AOC 19".Žadný problém jsem s ním neměl.Je zajímavé,že v průběhu instalace se mi přepne do nativního rozlišení a instalace pokračuje v pořádku.Ale až při posledním náběhu se to po ukázání loga windows podělá.S vistama to fungovalo.Monitor je D-Sub.
Intri (3490)|18.1.2009 14:53
Jestli máš k dispozici jiný monitor, prostě ho zkus. Případně ten nouzák, jak ti tady už radili. Ve tvém stádiu instalace už nouzový režim k dipozici je.
Petr S. (1220)|18.1.2009 14:58
Intri: Jj, máš pravdu. S těmito monitory jsem se také už setkal, nebo o nich minimálně slyšel. Na některých to opravdu dělá po odpojení a opětovném připojení přesně to, co popisuješ.
Barbone (7)|20.1.2009 20:21
Cau.Predem dekuji za nazory.Bohuzel jsem system vymazal drive,nez jsem mohl vyzkouset nouzovy rezim.Tak jsem se rozhodl ho instalovat znova a svete div se on mi najednou ukazal obrazovku s jmenem pocitace a zadanim hesla a dokoncil jsem instalaci.To znamena ze monitorem to neni,ve spravci zarizeni vse v poradku a s konfiguraci pc jsem vubec nic nedelal,az na nove nacteni pevneho disku v biosu,coz nepovazuji za rozhodujici.Takze nevim,kde soudruzi z NDR udelali chybu.
Petr S. (1220)|20.1.2009 20:28
Evidentně v té betaverzi bude nějaká chyba :)
HonzaSi (142)|22.1.2009 22:12
Jde ta beta verze Win7 ještě stáhnout? U Microsoftu mi to nějak nejde, zasekne se to vždycky po výběru jazykové verze.
Intri (3490)|22.1.2009 22:22
Zkus to přes IE. Microsoft má očividně duševní problémy s jinými prohlížeči.
Deee-aN (3834)|22.1.2009 22:37
[quote=HonzaSi;210248]Jde ta beta verze Win7 ještě stáhnout? U Microsoftu mi to nějak nejde, zasekne se to vždycky po výběru jazykové verze.[/quote]
http://www.techspot.com/downloads/4770-windows-7-beta-64bit.html
http://www.techspot.com/downloads/4769-windows-7-beta-32bit.html
HonzaSi (142)|22.1.2009 22:57
Jo díky za odkaz. A tohle ude fungovat jak dlouho když nemám klíč od Microsoftu? A nebo sem to pochopil špatně a na žádnou betu není třeba klíč aby fungovala déle jak měsíc ale až do 1.8.2009?
Deee-aN (3834)|22.1.2009 23:03
[quote=HonzaSi;210260]Jo díky za odkaz. A tohle ude fungovat jak dlouho když nemám klíč od Microsoftu? A nebo sem to pochopil špatně a na žádnou betu není třeba klíč aby fungovala déle jak měsíc ale až do 1.8.2009?[/quote]
Klíč by měl být k sehnání od MS. A já to jel podle toho odkazu odsud http://www.tweaktown.com/guides/1713/windows_7_and_vista_and_xp_simple_multi_boot_guide/index.html (zhruba uprostřed - modře "check here for tips"). Sice mi to vyloženě klíč nedalo, ale W7 mi běžej, takže to nějak funguje.:notsure
Salamander (6177)|8.4.2009 18:52
No, nechce se mi kvuli tomu zakladat novy thread, ale nikde jsem to nenasel a ani to ted nikde nemuzu vyzkouset ... ma windows 7 moznost prepnuti na "klasickeho" motiv ? :notsure, nebo jde pouzivat jen s "hezkou grafikou" ?
Intri (3490)|8.4.2009 18:54
Personalisation -> Desktop Background -> skroluj úplně dolů, tam jsou motivy.

Je to nešikovně schované, ale je to tam. Je to ten druhý v seznamu Ease-of-access Themes.
Salamander (6177)|8.4.2009 18:59
No, byla to takova otazka "jestli vubec", chtel jsem to nainstaovat na starsi pocitac, tak at ta grafika zbytecne nezatezuje :)
Intri (3490)|8.4.2009 19:12
Jako ve Vistě, při přepnutí do full-screenu se Aero vypíná. Nehledě na to, že výkon grafiky, který si Aero vezme bude asi fakt hodně maličký.:-) Žádný strach. Každopádně možné to je, bez problému.
Intri (3490)|10.4.2009 22:34
Máte, lidi, taky problémy se stabilitou wi-fi? Mě se celkem často stává, že mi wi-fi vypadává a až do dalšího restartu nenaběhne ( nevyhledá ani sítě, chová se, jako by byla vypnutá ). Po restartu zase chvíli v pohodě. Neděje se to nijak pravidelně, zdá se, že je to náhodné. Často to takhle dopadne třeba po probuzení ze spánku, ale zdaleka se to na probuzení neomezuje.
mstejska (2912)|10.4.2009 22:40
Wifi nevim. Mam zatim W7 zatim pouze na Virtual boxu. Ale i z pouze 512MB ram jsou docela svizne (IE + Opera + OOO)
Intri (3490)|10.4.2009 22:46
To se dají nainstalovat i na 512 MB paměti nebo jsi sedmičce paměť ubral po instalaci? Minimální požadavky mluví o 1 GB paměti a Vista pod 512 nešla, tak nevím.

Jinak zkoušel jsem W7 na Aspire One s 1 GB paměti, a když teda pominu, že instalace z flashky trvala asi 4 hodiny a jakákoliv složitější akce ( např. aktualizace ) byla spíš nemožná, než možná, choval se systém celkem svižně.:-) Explorer běžel celkem obstojně. Start systému taky není špatný, nevím, proč jiné operace trvají tak dlouho.
mstejska (2912)|10.4.2009 22:53
Takze moje instalace: rovnou 512MB ram, instalovano z image z Computeru. Cela instalace trvala mezi 0.5 a 1.5 hodinou. host je T61 se 2GB RAM, ale pri instalaci byl poradne vytizen. Oracle server + Eclipse + Java VM + IE 2x + Lotus Notes atd, vyuziti pameti 2.8GB (takze svapovani ostosedm:)

Mozna jsi udelal chybu s flashkou. Prece jen hodne souboru se kopiruje z flasky pomalu.
Intri (3490)|10.4.2009 23:14
Instalace z flashky na můj notebook trvá asi 20 minut. Soubory se zkopírovaly celkem dost rychle, mnohem horší už pak byla expanze a všechny ostatní části instalace. Jen plocha jako taková se připravovala bezmála půl hodiny.
mstejska (2912)|10.4.2009 23:18
Atom je asi dost slaby na dekompresi.:thumbdown, ale tech 512MB slo bez warningu. Mozna je to jenom straseni, aby nikdo netrapil stare masiny.
Richmond (8084)|10.4.2009 23:42
Atom je hlavne strasna LEMRA :p navic je jeho chipset nenazranej ;)
Zkousel nekdo sosnout tohle? http://www.ihackintosh.com/2009/04/windows-7-build-7105-ultimate-x86-possible-rc-escrowmilestone/
Intri (3490)|10.4.2009 23:48
Já zatím ne, oficiální build by měl vyjít v květnu, to není až tak za dlouho, aby se mi chtělo přeinstalovávat funkční instalaci teď a v květnu znovu.
kevin00 (10238)|12.4.2009 18:18
[QUOTE=Intri;237644]Máte, lidi, taky problémy se stabilitou wi-fi? Mě se celkem často stává, že mi wi-fi vypadává a až do dalšího restartu nenaběhne ( nevyhledá ani sítě, chová se, jako by byla vypnutá ). Po restartu zase chvíli v pohodě. Neděje se to nijak pravidelně, zdá se, že je to náhodné. Často to takhle dopadne třeba po probuzení ze spánku, ale zdaleka se to na probuzení neomezuje.[/QUOTE]

Poslední dobou mám podobný problém. Doma na router Asus se připojím bez problémů, ale na krámě máme router (bohužel nyní nevím značku) a na něj se připojuji až na po 50 pokus. Dokud jsem měl build 7000 tak vše bez sebemenších problémů, ale upgradoval jsem na build 7068 a od té doby problémy jako blázen. Ale přijdu domu a nic. Zkoušel jsem reinstall ovladačů, ve Správci zařízení odebral Wireless i LAN adaptér, odinstaloval ovladače, čistil pomocí Ccleaneru, nainstalval nové, ale pořád stejné. A t pořád jen k jednomu routeru ... že by nekompatibilita :notsure
kevin00 (10238)|28.4.2009 16:02
Povedlo se někomu na Win7 build 7068 nainstalovat SUPERAntiSpyware Free Edition ? Pokaždé pokud nainstaluji a pokusím se program spustit, skončí to na BSOD. Má někdo podobnou zkušenost ?
RossiD (30)|28.4.2009 23:49
Na HTPC jsem dnes nainstaloval W7 /7100/ ,chtel bych se zeptat na par problemu ktere se naskytly.
Na MB GA-MA69G-S3H je integrovana grafika ATI Radeon X1250,nedari se mi nainstalovat aktualni ovladace /i pres volbu kompatibility s OS Vista/.
AverTV Duo Hybrid PCI-Express nenachazi zadne kanaly v pasmu DVB-T ac v OS Vista vse fungovalo bez problemu,analogova cast funguje normalne ...
Je mi jasne,ze je to otazka ovladacu,ale treba je i nejaky jiny postup ktery vyse uvedene problemy opravi /nebo take ne/ ...
Pokud nekdo mate podobny zadrhel a zdolali jste jej,predem diky za tip ci reseni ...
kevin00 (10238)|29.4.2009 00:13
Co se týče TV karty, spíše bych Ti doporučil sousedící fórum TV Freak.
Co se týče ovladačů pro X1250 nějaké info je zde. Asi jsi zkoušel stáhnout z webu ATI drivery pro Win7 na jinou grafickou kartu. Co alternativní drivery, také nefungují ?
RossiD (30)|29.4.2009 00:37
Problem s TV kartou tedy nastolim na sousednim foru ...
Ovladace pro X1250/W7 jsem se ani nepokousel stahovat,tato grafika tam neni ani uvedena - zkousel jsem ty z OS Vista,alernativy jsem jeste nezkousel - muzes dat nejaky link ? Dekuji za rady !
kevin00 (10238)|29.4.2009 06:09
ATI Catalyst 9.4 - není oficiální podpora pro X1250, ale je podpora pro Win7. Můžeš vyzkoušet, třeba to proběhne bez problémů.
Alternativní ovladače - zde si můžeš vybrat alternativní ovladač a pokusit se jej "rozchodit".
Bohužel praktickou zkušenost s X1250 pod Win7 nemám, takže to budeš muset odzkoušet. Po každém reinstallu ovladačů, vždy odstraň zbytky ovladačů pomocí Driver Sweeperu
RossiD (30)|29.4.2009 09:32
Tak opet velke diky,vse vyzkousim - totalni odinstalace puvodnich ovladacu pred instalaci novych je samozrejmnost :)
Jinak Tv Tuner se k memu udivu sam rozbehl,bohuzel absolutne netusim co ho k tomu vedlo - coz mne stve /jsou hald veci mezi nebem a zemi/ ...
Jeste jednou dekuji !
StD (1963)|29.4.2009 09:39
Jak "rozběhl", v čem? V DVB-T, jak jsi postoval i na TVFreaku? Nenainstaloval jsi náhodpu mezitím nějaký Mpeg2 dekoder? (=DVDplayer apod.)
RossiD (30)|29.4.2009 14:32
Mno,jak jsem experimentoval s ovladaci GK,musel jsem pokazde restartovat system a po jednom takovem restartu jsem vyzkousel /co kdyby/ vyhledavani kanalu DVB-T v MCE,coz se podarilo a vse funguje jak ma.Jinak Mpeg2 dekoder je jiz v poslednich verzich soucasti ovladace pro AverTv,ten neni treba samostatne instalovat.Jak ale rikam - nevim jak k naprave doslo,takze mohu ocekavat stejny problem pri update OS ci jeho reinstalaci :(
Bohuzel totez nemohu rici o ovladacich GK s tim mam stale problem,nic nezabira,budu muset vyckat na ATI az se rozhoupe a vyda podporu i pro X 1250 ...
S OS W7 na HTPC jsem jinak celkove spokojen,je rozhodne sviznejsi nez Vista a zmeny jsem zaznamenal i u MCE,ktere primarne pouzivam /jak jinak u HTPC,ze?/,trosku zamrzi nefunkcnost pluginu Yougle /prehravani klipu z You Tube atd../,ale snad se po oficialnim vydani W7 RC vse pohne kupredu a i tyto male podpurne programky budou fungovat k plne spokojenosti.
Displej iMon vcetne DO nezklamal a po nainstalovani ovladacu z Vist slape na 100% /jen mala informace pro ostatni uzivatele .../
Zvuk na integrovane ZK take v poradku ...
Tolik asi prvni strucne shrnuti pro mne noveho OS Win 7.
kevin00 (10238)|29.4.2009 14:38
S grafikou budeš asi mít docela problem. Je to postarší grafická karta a myslím, že ATI se moc kupředu v tomto nepožene. Co jsem se koukal na netu, tak zatím s tím má každý problém (X1250 + Win7).
StD (1963)|29.4.2009 14:44
@RossiD: Ono není mpeg jako mpeg - u toho DVB-T jde o TS (Transport Stream) a jsou tam drobné rozdíly dekodování.
RossiD (30)|29.4.2009 16:01
Uff,preci nebudu dostacujici MB menit ci dokupovat samostatnou GK kvuli lenivosti ATI,musim verit,ze se casem dostane s updatem i na starsi HW.Kazdopadne zatim si vystacim s tim co mi nastavil OS po instalaci - na plazme jsou filmy "divatelne" a manzelka mne po tomto upgrade zatim nebije /i kdyz jsem to videl cerne :) /.
V problematice mpeg se opravdu moc nevyznam,v tomto jsem vicemene pasivni uzivatel i kdyz je pravdou,ze ona samooprava DVB-T mi moc pod nos nejde a rad bych vedel kde byl onen kamen urazu,lec radeji necham stav veci jaky je a stourat se v OS/mpeg budu az po dalsi instalaci.
cool.user (2822)|5.5.2009 12:22
Windows 7 RC1 ke stazeni

Je nutne pouzit IE ke stazeni a mit live ID, na konci vam to vygeneruje klic, kterej by mel byt v kombinaci s W7 RC1 platny az do prvniho cervna 2010, ovsem jdou pouzit i klice z prvniho verejneho beta programu.
mstejska (2912)|5.5.2009 19:58
Slo vam stahout iso z M$? Ja jsem se dostal za prihlaseni a dal uz ne. Asi jsou pretizene servery.
PS: zkousel jsem to dopoledne.
kevin00 (10238)|5.5.2009 20:00
[QUOTE=mstejska;246323]Slo vam stahout iso z M$? Ja jsem se dostal za prihlaseni a dal uz ne. Asi jsou pretizene servery.[/QUOTE]

V 14:00 jsem začal stahovat a v 17:00 jsem měl staženo.

EDIT:
Nainstaloval jsem na svůj NB HP 550 Win7 RC x64. Ovladače na stránkách výrobce jsou pouze pro Win Vista x86. Pokud máte také HP 550, nemusíte se celkem ničeho bát. Po instalaci Win7 X64 Vám ihned bude vše fungovat. Pokud budete chtít ovladače výrobců a ne ovladače integrované ve Win7, nezbyde Vám nic jiného než mě: Everest + stránky výrobců hardwaru ... a trpělivost :)
cool.user (2822)|5.5.2009 20:37
[QUOTE=mstejska;246323]Slo vam stahout iso z M$? Ja jsem se dostal za prihlaseni a dal uz ne. Asi jsou pretizene servery.
PS: zkousel jsem to dopoledne.[/QUOTE]

Pomoci IE7 naprosto bez problemu.
cool.user (2822)|6.5.2009 16:06
Tak tohle me celkem zklamalo.... :rolleyes:

Richmond (8084)|6.5.2009 16:12
[QUOTE=cool.user;246558]Tak tohle me celkem zklamalo.... :rolleyes:[/QUOTE]
A nepsal jsem o tom na skladce, ze potrebuje 2GB + procesor? :rolleyes:
kevin00 (10238)|6.5.2009 16:43
[QUOTE=Richmond;246564]A nepsal jsem o tom na skladce, ze potrebuje 2GB + procesor? :rolleyes:[/QUOTE]

Tak to jsem zvědav,jak dopadnu. Mám 4 GB RAM a procesor T5470 (1,6 GHz). Večer to budu zkoušet, tak dám vědět.
cool.user (2822)|6.5.2009 16:45
[QUOTE=kevin00;246576]Tak to jsem zvědav,jak dopadnu. Mám 4 GB RAM a procesor T5470 (1,6 GHz). Večer to budu zkoušet, tak dám vědět.[/QUOTE]

http://ark.intel.com/cpu.aspx?groupId=31788

Bohuzel xpcka pomoci toho jejich nastroje nezvirtualizujes....
kevin00 (10238)|6.5.2009 16:48
[QUOTE=cool.user;246577]http://ark.intel.com/cpu.aspx?groupId=31788

Bohuzel xpcka pomoci toho jejich nastroje nezvirtualizujes....[/QUOTE]

Tak a je odzkoušíno :)
r34ktor (7477)|6.5.2009 16:55
[QUOTE=cool.user;246130]Windows 7 RC1 ke stazeni

Je nutne pouzit IE ke stazeni a mit live ID...[/QUOTE]
Bez problémů staženo Firefoxem.

[QUOTE=cool.user;246558]Tak tohle me celkem zklamalo.... :rolleyes:

[/QUOTE]
Viz http://www.microsoft.com/windows/virtual-pc/support/faq.aspx.

Q : Is AMD-V or Intel VT a must-have to run Windows Virtual PC?
A : Yes. To determine if your CPU includes AMD-V or Intel VT features, check with your PC’s manufacturer.
jeninicicek (205)|6.5.2009 18:16
Mám betu 7057 a stahl jsem si rc, ale nejde nainstalovat, hned na začátku se mi objeví, že nemůže najít ovladač pro cdrom (mám sony crx320ee a jedno externí LG zkoušel jsem to s obojim), nejdou použít ani starší ovladače z xp, ani ty co sou ve win beta. Nevíte někdo co s tím?
kevin00 (10238)|6.5.2009 18:19
Ovladače pro mechaniky nepotřebuješ. Jsou integrovány přímo ve Windows. O jaký ovladač se Ti jedná ? Nemyslíš chybu, kterou hází Win7 RC při pokusu o upgrade beta verzí ? To vyřešíš pouze zformátováním HDD.
Richmond (8084)|6.5.2009 18:19
Zkusil bych nahrat instalacni dvd na flesku. Na 7068 to z flsky (resp. SD karta) fungovalo ok
pas!k (3765)|6.5.2009 18:39
Tak jsem si dnes hodil rc na notas .. instalace z flasky bez problemu.. Jediny nesvar ktery jsem zaregistroval je problem s diakritikou v nekterych softech (Zoner 11, Free download manager) Zatim nevim v cem je chyba zitra zkusim rychly reinstal..

Pro zajemce zprovozneni instalackyz flashky prikladam kopii navodu ktery jsem pouzil ..

Jak připravit Windows Vista nebo Windows 7 instalační USB klíčenku
Následující postup popisuje přípravu bootovatelné USB klíčenky, která umožňuje instalaci Windows Vista (Windows 7) bez nutnosti použití instalačního DVD. Instalace pomocí USB klíčenky je (pokud počítač podporuje boot z USB klíčenky za použití USB 2.0) nesrovnatelně rychlejší než instalace z DVD.

Budete potřebovat USB klíčenku o kapacitě minimálně 4 GB (čím vyšší přenosovou rychlostí klíčenka disponuje, tím lépe) a dále instalační DVD Windows Vista, případně Windows 7.

Postup přípravy USB klíčenky je následující:

Připojte USB klíčenku do počítače s nainstalovaným operačním systémem Windows Vista (případně Windows 7).
Klikněte na tlačítko Start a do pole vyhledávání napište „cmd“.
Klikněte pravým tlačítkem na program „cmd“ a zvolte možnost „Spustit jako správce“. Otevře se příkazový řáde systému Windows s oprávněním správce.
V příkazové řádce napište „diskpart“ a potvrďte pomocí klávesy Enter. V příkazové řádce se dostanete do konzole programu Diskpart.
Pomocí příkazu „list disk“ vypište seznam všech disků aktuálně dostupných na daném počítači. Vyhledejte požadovanou USB klíčenku a u ní přiřazené číslo disku.
Pomocí příkazu „select disk X“ (kde X je číslo disku zjištěné v předchozím bodě) vyberte USB klíčenku.
Nyní klíčenku upravte pomocí následujících příkazů (každý příkaz potvrďte klávesou Enter):
Clean
Create partition primary
Select partition 1
Format fs=ntfs quick
Active
Pomocí dvojího zadání příkazu „exit“ ukončete Diskpart a následně zavřete příkazový řádek
Pomocí Windows Exploreru či jiného správce souborů zkopírujte kompletní obsah instalačního DVD Windows Vista (Windows 7) na USB klíčenku.
Pokud nyní vyberete USB klíčenku jako zaváděcí médium u nenainstalovaného počítače, spustí se standardní instalace Windows Vista (Windows 7).
kevin00 (10238)|6.5.2009 18:55
Instalace Win7 z USB flash disku 2:

Většinou stáhnete iso soubor, který poté vypálíte na CD. Můžete však iso soubor zapsat na flashku pomocí utility UNetbootin.

1) Zatrhněte možnost Diskimage a vyberte z disku iso soubor, který chcete na flashku zapsat
2) Zcela dole vyberte USB drive a písmeno vaší flashky
3) Stiskněte OK

Nyní můžete bez jakýchkoliv problémů nainstalovat Win7 ze své flashky
jeninicicek (205)|6.5.2009 19:44
Děkuji za odpovědi, záloha flashky (mám na ní plné xp) bude sice dlouhá, ale asi to jinak nepude, instalace bude asi rychlejší, ale pokud přičtu dobu práce ( doba zápisu na flešku u mě zabere více času než vypálení) tak to určitě rychleji než z DVD nestihnu. Ale hlavně aby to jelo, po pár týdnech používání bety jsem s ní spokojený a rád bych byl i nadále, tak uvidím
jeninicicek (205)|6.5.2009 20:14
Tak nefunguje, vypojil jsem obě cdromky z počítače a spustil instalaci z flashky, zastavila se uplně stejně jak předtím, chybí ovladač cdrom, k čemu ho to potřebuje nevím.
Vypadá to takhle:
kevin00 (10238)|6.5.2009 20:15
[QUOTE=jeninicicek;246678]Tak nefunguje, vypojil jsem obě cdromky z počítače a spustil instalaci z flashky, zastavila se uplně stejně jak předtím, chybí ovladač cdrom, k čemu ho to potřebuje nevím.
Vypadá to takhle:[/QUOTE]

Odkud jsi Win7 stahoval. Instaloval jsem všechny z flash až na RC a bez problémů.
jeninicicek (205)|6.5.2009 20:17
Přímo od microsoftu.
jeninicicek (205)|6.5.2009 20:19
Jinak s instalací bety jsem jsem žádné problémy neměl, až ted s RC.
r34ktor (7477)|6.5.2009 20:22
Zkus připojit jen Sony, a najumperovat ji jako Slave.
jeninicicek (205)|6.5.2009 20:46
Nepomáhá, pořád stejný výsledek.
r34ktor (7477)|6.5.2009 20:50
HDD máš ATA, nebo SATA?
jeninicicek (205)|6.5.2009 20:57
Ata (wd400)
r34ktor (7477)|6.5.2009 21:00
Tam zkus dám disk jako Master na první kanál řadiče, a vypalovačku taktéž jako Master na druhý.
jeninicicek (205)|6.5.2009 21:02
Prozkouším co pude, ale moc slavně to nevidím
jeninicicek (205)|6.5.2009 21:18
Tak pořád nic, pište a pište nový nápady a řešení hned jak bude zejtra čas budu zkoušet a pokoušet se dál.
mech13 (5526)|7.5.2009 09:14
nevim jestli to slo i driv, ale mam pocit ze se driv nadavalo na novy hlavni panel - v RC jde vypnout slucovani ikon a zobrazuji se pak i texty

jedu na VMWare server 2.0.1 a zatim mi to jednou vytuhlo kdyz jsem sestreloval proces pri instalaci SQL 2005

s SQL 2005 mam dalsi problem, haze to ze je nekompatibilni, ze je nutne nainstalovat SP3 do SQL serveru. tak se to nainstalovalo, jelo to vpohode, dal jsem tam SP3 a pak nebylo mozne se k tomu serveru pripojit... takze Win 7 a SQL Server 2005 OK, ale SQL 2005 SP3 nee
kevin00 (10238)|7.5.2009 09:53
Ve Win7 RC nekorektně funguje SUPER AntiSpyware. Instalace proběhne v pořádku, ale při spuštění programu BSOD. Problém přetrvává od beta verzí.
pas!k (3765)|7.5.2009 10:12
Tak problem s diakritikou vyresen reinstalem. (Bohuzel presnou pricinu neznam) Domnivam se ze to ma spojitost s nastavenim regionu na zacatku instalace kde je nutne zrejme vybrat czech republic .. Vcera jsem tohle totiz preskocil a nastavoval to az dodatecne .. Coz si myslim mohlo mit vliv na tu diakritiku.. Dnes jsem to nastavil hned pri zacatku instalace a vse ok.
Richmond (8084)|7.5.2009 10:54
Pokud budete instalovat 7100 (32 i 64-bit) na dvou monitorech tak si jeden pred instalaci vytahnete z pc, jinak se po nabihacim screenu objevi blackscreen s napisem buildu a dal se nedostanete ;)
mech13 (5526)|7.5.2009 11:02
tak na to SQLko nejede ani service pack 1... nefunguje ani windows authentication ani SA s heslem zadanym pri instalaci. bez SP funguje win ucet i SA
pas!k (3765)|12.5.2009 10:38
V nvidia panelu nelze nastavit TV jako druhe zarizeni .. (pripojeno pres Svideo) TV sice v menu na vyber je ale pri zaskrtnuti a potvrzeni se opet odskrtne ..
Honza23 (490)|12.5.2009 10:42
Chtěl jsem se vás zeptat,jestli někdo nevíte,proč mi nejde nainstalovat Windows 7 na druhý diskový oddíl,na prvním mám Win XP Pro.
Zkoušel jsem to naistalovat i přes virtuální disk vhd,ale stále bez úspěchu :(
Win 7 se nainstaluje,ale po restartu a následném vybrání systému Windows 7(ještě používám Win Xp) se chvíli Windows 7 načítá,ale po chvíli mi tam naskočí černá obrazovka a vpravo dole jen nápis Windows 7 7100 a ještě něco pod tím a tím to končí.
Nikdy už se dál nedostanu,nevíte někdo,co s tím ?
Richmond (8084)|12.5.2009 10:45
[QUOTE=Honza23;248308]
Win 7 se nainstaluje,ale po restartu a následném vybrání systému Windows 7(ještě používám Win Xp) se chvíli Windows 7 načítá,ale po chvíli mi tam naskočí černá obrazovka a vpravo dole jen nápis Windows 7 7100 a ještě něco pod tím a tím to končí.[/QUOTE]
A nemas pripojenej druhej monitor/TV? Ja mel stejnej problem - stacilo vytahnout (ne jen vypnout) druhej monitor a voila ;)
Honza23 (490)|12.5.2009 10:49
[QUOTE=Richmond;248309]A nemas pripojenej druhej monitor/TV? Ja mel stejnej problem - stacilo vytahnout (ne jen vypnout) druhej monitor a voila ;)[/QUOTE]

No mám tam připojenou LCD TV :) Tak že by konečně byl můj problém vyřešen.Až budu doma,tak to vyzkouším.Tak tomu říkám,rada nad zlato.:inlove
Díky
Dufinos (422)|12.5.2009 10:58
Tak to já mám jiný problém... Stáhnul jsem si nejdříve 64bit verzi (pak i 32bit), ale nepodařilo se mi to vůbec vypálit... 64bit se mi v několika různých vypalovacích programech (vč. iso burneru doporučeného přímo MS) zastavilo na 31%, 32bit dokonce na 23%... Stahoval mi to i otec u sebe, ale výsledek byl stejný... Nesetkali jste se také se "zřejmě" vadnou downloadovou verzí? nebo může být problém někde jinde? Myslím např. v mém (i otcově) PC?
Richmond (8084)|12.5.2009 12:04
Stahni MD5sums a porovnej .iso (pretazenim .iso na md5sums.exe). Ja vypaloval pres ImgBurn a vse ok (jak 64 tak 32bit)

THX to kevin00 za 64-bit checksum ;)
pas!k (3765)|12.5.2009 13:49
[QUOTE=Dufinos;248312]Tak to já mám jiný problém... Stáhnul jsem si nejdříve 64bit verzi (pak i 32bit), ale nepodařilo se mi to vůbec vypálit... 64bit se mi v několika různých vypalovacích programech (vč. iso burneru doporučeného přímo MS) zastavilo na 31%, 32bit dokonce na 23%... Stahoval mi to i otec u sebe, ale výsledek byl stejný... Nesetkali jste se také se "zřejmě" vadnou downloadovou verzí? nebo může být problém někde jinde? Myslím např. v mém (i otcově) PC?[/QUOTE]

Palit jsem to nezkousel .. co isntalace z flashky? Usetris medium a je to rychlejsi.
Dufinos (422)|12.5.2009 13:52
teď jsem přemýšlel, jak to myslíš, ale už jsem na to přišel a sám :D :D :D Jak budu doma, hned na to mrknu... Díky moc za radu...

Já jsem to právě pálil přes nero 6, 9, potom nějaký ten iso burner nebo jak se to jmenuje... Byl to ten jeden program, co doporučoval MS přímo v návodu na instalaci... Vždycky se mi to zaseklo na naprosto stejných procentech :(
Dufinos (422)|12.5.2009 13:53
[QUOTE=pas!k;248353]Palit jsem to nezkousel .. co isntalace z flashky? Usetris medium a je to rychlejsi.[/QUOTE]

Trochu problém... Mám totiž jenom 2GB flashku, takže by mě to vyšlo ještě dráž, jelikož bych si musel tu větší kupovat ;)
cool.user (2822)|12.5.2009 14:10
[QUOTE=Dufinos;248355]Trochu problém... Mám totiž jenom 2GB flashku, takže by mě to vyšlo ještě dráž, jelikož bych si musel tu větší kupovat ;)[/QUOTE]

Jenze flashka neni medium na jedno pouziti a slusny 4GB sezenes za cca 300kc...
Honza23 (490)|12.5.2009 14:22
[QUOTE=cool.user;248369]Jenze flashka neni medium na jedno pouziti a slusny 4GB sezenes za cca 300kc...[/QUOTE]

Mně osobně to nešlo ani se 4 GB flashkou,jen s 8 GB
cool.user (2822)|12.5.2009 14:25
[QUOTE=Honza23;248374]Mně osobně to nešlo ani se 4 GB flashkou,jen s 8 GB[/QUOTE]

Co ti na tom neslo? Vzdyt x64 verze ma jen neco malo pres 3GB a x86 jeste min...
pas!k (3765)|12.5.2009 14:32
Potvrzuji 4gb flashka uz jsem to z ni isntaloval na ntb i stolni pc .. zadny problem .. navod jak vytvorit boot fhasku s win 7 jsem postoval par stran zpet
Honza23 (490)|12.5.2009 14:33
Pokud použiju tento postup,tak mi to se 4 GB flashkou nefunguje.
pas!k (3765)|12.5.2009 14:35
http://blogs.technet.com/technetczsk/archive/2009/03/10/windows-7-instalace-usb-klic-flash-disk.aspx

Divam se ze je to to same .. az na par drobnosti a s 4gb flashkou a win7 64bit bez problemu jeste pres 600mb mista zbylo ..
Dufinos (422)|12.5.2009 15:34
[QUOTE=Richmond;248323]Stahni MD5sums a porovnej .iso (pretazenim .iso na md5sums.exe). Ja vypaloval pres ImgBurn a vse ok (jak 64 tak 32bit)

THX to kevin00 za 64-bit checksum ;)[/QUOTE]

tak když jsem se díval, tak verze si odpovídají (pro jistotu přiložím screen, kdybych si něčeho nevšiml). Takže to ještě vyzkouším ten imgburn... Snad to půjde ;)

tak to bylo vypalovacím softem... Přes ten imgburn mi to šlo krásně... Takže až bude trocha času, tak na to hupsnu... Díky Richmonde :thumb
cool.user (2822)|12.5.2009 15:45
[QUOTE=Honza23;248379]Pokud použiju tento postup,tak mi to se 4 GB flashkou nefunguje.[/QUOTE]

A nefunguje znamena co?
Richmond (8084)|13.5.2009 16:06
[QUOTE=kevin00;248743]Instalace Win7 na UMPC[/QUOTE]
Hmmm tak na mym UMPC se to instaluje naprosto normalne az na dotykovy displej (ten s 800x480) kde se misto 8-mi bodove kalibrace zvoli 4-bodova ;) a kalibrace probiha na 800x600...
Navod jsem daval na ToDoUMPC.com (psany je pro Gigabyte U60)

edit: jeste doplnim, ze na displejich s vice nez 800x600 se muze pouzit i 8-mi bodova kalibrace protoze rozliseni (rekneme 1024x600 pro Wibrain) presahuje "standartnich" 800x600 a tak netrpi bugem jako mensi lcd, ovsem jen do doby, kdy si spustite aplikaci v 640x480 apod.

edit2: Pokud si nebudete jisti kompatibilitou s Win7, zkuste pouzit Upgrade Advisora z Win7 stranek
kevin00 (10238)|16.5.2009 06:24
Windows 7 Upgrade Advisor
Jedná se o nástroj, známí již z Win Vista, který zkontroluje Váš hardware/software, zda-li bude kompatibilní s Win7. Jedná se zatím o beta verzi v anglickém jazyce.

Min. hardwarové nároky Win7:
min. 1 GHz procesor
1GB/2GB RAM (32/64 bit)
16 GB/20 GB volného místa na harddisku (32/64 bit)
grafická karta DirectX 9, kompatibilní Display Driver Model 1.0

Index uživatelských zkušeností zvýšen z 5,9 na 7,9 bodů.
cool.user (2822)|17.5.2009 19:51
Mimochodem, vsimli jste si tohoto:

Vemte nejaky okno ktery neni maximalizovany a da se roztahovat, najedte na okraj toho okna tak, jako by ste ho chteli roztahnout (proste aby se zobrazil <-> kurzor) a nasledne dvojklik :)

edit: funguje jen na vysku.
kevin00 (10238)|17.5.2009 20:21
[QUOTE=cool.user;250105]Mimochodem, vsimli jste si tohoto:

Vemte nejaky okno ktery neni maximalizovany a da se roztahovat, najedte na okraj toho okna tak, jako by ste ho chteli roztahnout (proste aby se zobrazil <-> kurzor) a nasledne dvojklik :)

edit: funguje jen na vysku.[/QUOTE]

Mě to funguje i na spodní hraně okna ;)
cool.user (2822)|17.5.2009 20:23
[QUOTE=kevin00;250123]Mě to funguje i na spodní hraně okna ;)[/QUOTE]

no jo, ale roztahovani na bok ti nefunguje co? :p
kevin00 (10238)|19.5.2009 00:12
Win7 x86/x64 česky:

Ačkoliv oficiálně nebyli Win7 v české verzi uvolněny a nebyl ani uvolněn jazykový balíček MUI, je možno míti své Win7 v češtině.

Instalace:
Instalace jazykového balíčku se provádí standardní cestou. Po nainstalování je nutno restartovat počítač. Poté se již můžeš těšit z českého prostředí.

[LIST=1]
  • Spusť Control Panel
  • Otevři Region And Language
  • Klikni na záložku Keyboards and Languages
  • Klikni na tlačítko Install/Uninstall Langua ges
  • Install Display Languages
  • Browse Computer Or Network
  • Klikni na tlačítko Browse
  • Vyber jazykový balíček MUI
  • Nabídne se Ti jazyk, který chceš nainstalovat
  • Odsouhlas licenční ujednání ( I Accept ) a znovu klepni na Next
  • Počkej na dokončení instalace, klepni na Next a nastavte požadovaný jazyk jako výchozí (označit a zatrhnout Apply Display Language To Welcome Screen And System Accounts )
  • Klikni na Change Display Language
  • Nakonec klikni na Restart Now a počkej, až Win7 znovu nabootují (nyní již ve zvoleném jazyce)
  • Zatím jsem v překladu nenalezl žádné nepřesnosti či probémy s rozpoznámín českých znaků. Vypadá to, že si vývojáři Microsoftu nechali na jazykových balíčcích MUI záležet. Bohužel nemám jak vyzkoušet funkčnost rozpoznání psané češtiny, jelikož nejsem majitelem tabletu.
    Dojigiri (1629)|19.5.2009 10:35
    Teď zrovna zkouším Windows 7 RC (poslední verzi staženou někdy v pátek), a teda pěkně mi to padá. Taky vám to padá do modrý? Nainstaloval jsem ho do VMware playeru (64-bit verzi), a každou chvíli to spadne, zejména když pracuju s velkýma souborama (chtěl jsem si pod ním připravit 64-bit instalačku Visty s vLite a neměl jsem nainstalovanou 64-bit Vistu abych to dělal pod ní, jenom 32-bitovou, a pod tou např. nelze provést integraci 64-bit SP1). Když se zpracovává ten největší 3 GB soubor (install.wim) tak to povětšinou spadne, no zkrátka vLite mi během 3 dnů ještě ani jednou nedoběhnul bez pádu do modrý (buď to spadne už při kopírování instalačky na disk, anebo při integraci SP1, takže pak jsou soubory poškozený v nějakým mezistavu a musím to pustit znova; dvakrát mi to taky zatím spadlo při vytváření finální ISO image).