Nefunguje PC.
Dobrý den. Sestavil jsem si poačítač. deska gigabyte ga73pvm-s2h cpu intel duacl core e5200 ramka 2gb ddrii kingston 800mhz, hdd wd 250 gb sata ii 16mb cache, optika je starší, a zdroj je EuroCase :-D, vše fungovalo, akorát asi po třech dnech to hodilo chybu, že byl ukončemn systém win aby nedošlo k požkození pc a po restartu pc se už nic nezobrazilo. co stím? Dík
A jakej je to eurocase zdroj? Někde na něm bude napsaná watáž. Jestli je to pravěkej 200W, taks ho dost pravděpodobně upek a kdovíco s nim....
Co se přesně stane, když odpojíš počítač od proudu, za minutu ho připojíš a pak zapneš?
Co se přesně stane, když odpojíš počítač od proudu, za minutu ho připojíš a pak zapneš?
Blíže specifikuj co znamená " ... nic se nezobrazilo" ;)
Ventilátory se roztočí, je slyšet činnost harddisku nebo po stisku Power tlačítka se vůbec nic neděje ?
Odpoj vše nepotřebné ke stratu počítače (HDD, DVD mechaniku, TV kartu, apod.). Nech zapojenu pouze grafickou kartu, CPU, 1 modul RAM ve slotu DIMM1. Zkus počítač zapnout.
EDIT: Odzkoušení zdroje:
Nech ke zdroji připojen pouze HDD a DVD mechaniku, vše ostatní odpoj !! Na konektoru pro napájení desky spoj zelený a černý drát
Ventilátory se roztočí, je slyšet činnost harddisku nebo po stisku Power tlačítka se vůbec nic neděje ?
Odpoj vše nepotřebné ke stratu počítače (HDD, DVD mechaniku, TV kartu, apod.). Nech zapojenu pouze grafickou kartu, CPU, 1 modul RAM ve slotu DIMM1. Zkus počítač zapnout.
Nech ke zdroji připojen pouze HDD a DVD mechaniku, vše ostatní odpoj !! Na konektoru pro napájení desky spoj zelený a černý drát
[QUOTE=kevin00;226628]Blíže specifikuj co znamená " ... nic se nezobrazilo" ;)
Nech ke zdroji připojen pouze HDD a DVD mechaniku, vše ostatní odpoj !! Na konektoru pro napájení desky spoj zelený a černý drát[/QUOTE]
Co se má přesně udělat, když spojím ty dva dráty? Nepochopil jsem, jestli ten zdroj má bejt nějak připojen k desce, nebo ne..aspoň tím 4 pin.konektoem. po zapnutí" POWER tlačítekm" se roztočí větráky, hdd začněe pracovat, ale na monitoru se nezobbrazí prostě nic kormě "no signal" a to po 3 vteřinách taky zmizí. Díky
Nech ke zdroji připojen pouze HDD a DVD mechaniku, vše ostatní odpoj !! Na konektoru pro napájení desky spoj zelený a černý drát[/QUOTE]
Co se má přesně udělat, když spojím ty dva dráty? Nepochopil jsem, jestli ten zdroj má bejt nějak připojen k desce, nebo ne..aspoň tím 4 pin.konektoem. po zapnutí" POWER tlačítekm" se roztočí větráky, hdd začněe pracovat, ale na monitoru se nezobbrazí prostě nic kormě "no signal" a to po 3 vteřinách taky zmizí. Díky
[QUOTE=Draken;226624]hmm nezapne se vůbec nebo do nějaké fáze normálně jede?taktovals?[/QUOTE]
netaktoval jsem
netaktoval jsem
[QUOTE=Logout;226626]A jakej je to eurocase zdroj? Někde na něm bude napsaná watáž. Jestli je to pravěkej 200W, taks ho dost pravděpodobně upek a kdovíco s nim....
Co se přesně stane, když odpojíš počítač od proudu, za minutu ho připojíš a pak zapneš?[/QUOTE]
je to 450 W. když odpojím a zapojmí, tak je to furt samé.
Co se přesně stane, když odpojíš počítač od proudu, za minutu ho připojíš a pak zapneš?[/QUOTE]
je to 450 W. když odpojím a zapojmí, tak je to furt samé.
[QUOTE=pavelson;226634]Co se má přesně udělat, když spojím ty dva dráty? Nepochopil jsem, jestli ten zdroj má bejt nějak připojen k desce, nebo ne..aspoň tím 4 pin.konektoem. po zapnutí" POWER tlačítekm" se roztočí větráky, hdd začněe pracovat, ale na monitoru se nezobbrazí prostě nic kormě "no signal" a to po 3 vteřinách taky zmizí. Díky[/QUOTE]
Zdroj nesmí být žádným konektorem spojen k základní desce. Pouze připojen HDD a DVD mechanika, protože se jedná o spínaný zdroj a bez zátěže by došlo k jeho poškození. Pokud se roztočí ventilátory, aspoň na chvilku, tento test nedělej - dojde pouze k sepnutí zdroje naprázdno a roztočí se jeho ventilátor. Napětí z něj leze, protože se ventilátory roztočí, ale může být i tak vadný (vyteklý kondenzátor, apod.). Máš možnost vyzkoušet jiný zdroj ? Zkoušel jsi odpojit vše nepotřebné, jak jsem psal ?
Zdroj nesmí být žádným konektorem spojen k základní desce. Pouze připojen HDD a DVD mechanika, protože se jedná o spínaný zdroj a bez zátěže by došlo k jeho poškození. Pokud se roztočí ventilátory, aspoň na chvilku, tento test nedělej - dojde pouze k sepnutí zdroje naprázdno a roztočí se jeho ventilátor. Napětí z něj leze, protože se ventilátory roztočí, ale může být i tak vadný (vyteklý kondenzátor, apod.). Máš možnost vyzkoušet jiný zdroj ? Zkoušel jsi odpojit vše nepotřebné, jak jsem psal ?
14+4 zdroj :notsure
Pokud vím, AT zdroje byly 12pinové (6+6), ATX1 jsou 20pin a EATX jsou 24pin. Nemáš na mysli 24pin + 4pin přídavné napájení ;) Lepší by bylo mít zdroj i s přídavným napájením.
Motherboard má integrovanou grafickou kartu, zkus vyndat grafiku z PCIe slotu a nabootovat na integrované grafické jádro. Pokud tedy již integrovanou grafiku nepoužíváš.
EDIT: Tvůj motherboard podporuje podle CPU Support Listu procesor E5200 s BIOSem F7. Máš jej ?
Pokud vím, AT zdroje byly 12pinové (6+6), ATX1 jsou 20pin a EATX jsou 24pin. Nemáš na mysli 24pin + 4pin přídavné napájení ;) Lepší by bylo mít zdroj i s přídavným napájením.
Motherboard má integrovanou grafickou kartu, zkus vyndat grafiku z PCIe slotu a nabootovat na integrované grafické jádro. Pokud tedy již integrovanou grafiku nepoužíváš.
EDIT: Tvůj motherboard podporuje podle CPU Support Listu procesor E5200 s BIOSem F7. Máš jej ?
co se týče zapojení tak do desky jde silný 20pinový kabel ze zdroje popřípadě pokuď deska požaduje a zdroj má tak 24pin jakožto jeden kabel ...a pak ještě zvlášť 4-pinový resp. pro energeticky náročnější 8 pin. pro napájení CPU též jeden kabel..takže celkem dva kabely....žádné dvoupiny zde nehledej...
jaká je značka zdroje resp. model? (né Watty)...
máš integrovanou grafiku nebo externí....jakou....
jaká je značka zdroje resp. model? (né Watty)...
máš integrovanou grafiku nebo externí....jakou....
Já Ti odpovím jestli mohu :D
Zdroj: EuroCase 450 W
Grafická karta: není zmíněná, takže pravděpodobně integrovaná (motherboard Gigabyte GA73PVM-S2H)
:rules
Zdroj: EuroCase 450 W
Grafická karta: není zmíněná, takže pravděpodobně integrovaná (motherboard Gigabyte GA73PVM-S2H)
:rules
Jistě si uživatel koupí tester zdroje, který mu je k ničemu a bude se mu válet doma. Nebo, že by se modlil, zda-li se mu aspoň 2x nerozbije zdroj, aby na tester nezapoměl ? Nehledě na to, že tester z Alzy za 200 Kč je naprosto k ničemu. A dát 600 Kč za něco, co nevyužiješ je opravdu pitomina.
kevin00: to byl samozřejmě překlep..myslel jsem 54, né 14 :-)
Jinak jedu na integrovanou grafiku, a do slotu žádnounemám. Zdroj je tedy ten eurocase 450w.
Jinak jedu na integrovanou grafiku, a do slotu žádnounemám. Zdroj je tedy ten eurocase 450w.
A nemohl to tedy způsobit zdroj? Myslím, že mám někde na molexu povypadlý drát, který má holé ty plíšky, co zahakují drátek v molexu. Ale ten zas vlatně nějde do desko..jen DVD a mechanika...
Má rada je prostá. Nech odpojeno vše co není potřeba k bootu počítače a vyzkoušej s jiným zdrojem. Můj názor jest, že ten "HighEnd"ový zdroj je mrtvola :)
Větráky se roztočí, ale zdroj nemusí mít potřebný výkon na to, aby danou zátěž utáhl. Pouhým roztočením ventilátorů se i projevuje nekompatibilia CPU (nepodporující BIOS). Ty potřebuješ BIOS verze F7 (ukazuje se při postu). Musel by jsi sehnat jiný procesor, který vyžaduje nižšší verzi BIOSu a zapnout počítač s ním. Poté flashnout BIOS. Jako první bych určitě odzkoušel ten zdroj a posléze řešil dále.
takže zdroj je v pořádku.jednu věc ale pořád nechápu. čím se to teda mohlo stát? Mohl to odpálit ten zdroj? díky
[QUOTE=pavelson;226847]no a tak mohlo by to teda být tím zdrojem? když my vypadávaj kabely z molexu?[/QUOTE]
Vyzkoušel jsi nový zdroj ? Vypadávají Ti kablíky z konektorů u tvého zdroje ? To klidně mohlo způsobit nějakou nehodu. Pokud jsi tedy vyzkoušel nový zdroj, nezbyde než si někde půjčit jedem modul RAM a vyzkoušet jej. Pokud i tak počítač nenaběhne, tak už zbývá jen procesor či motherboard. Vše zkoušej s jiným než svým zdrojem, zvlášť pokud z něj vypadávají kablíky. Nejlepší by bylo celé o vyndat z case a položit na stůl a prostě zkoušet. Máš odpojen i front panel z case, žádnou vloženou flashku či něco podobného ?
Vyzkoušel jsi nový zdroj ? Vypadávají Ti kablíky z konektorů u tvého zdroje ? To klidně mohlo způsobit nějakou nehodu. Pokud jsi tedy vyzkoušel nový zdroj, nezbyde než si někde půjčit jedem modul RAM a vyzkoušet jej. Pokud i tak počítač nenaběhne, tak už zbývá jen procesor či motherboard. Vše zkoušej s jiným než svým zdrojem, zvlášť pokud z něj vypadávají kablíky. Nejlepší by bylo celé o vyndat z case a položit na stůl a prostě zkoušet. Máš odpojen i front panel z case, žádnou vloženou flashku či něco podobného ?
Jiný zdroj jsem zkoušel. Ale také nic. Takže mám zkusit vyměnit RAM? Já si ale myslím, že to bude deskou :-). Asi v co nejblížší době koupím jinej zdroj..asi nějakej fortron :-)
Pokud máš možnost vyzkoušet to na jiném motherboardu, vyzkoušej. Výměna modulů RAM je jednodušší než komplet to přeházet na jiný motherboard, proto bych 1. zkusil RAM moduly ;)
Místo Fortrona vem Corsair nebo pokud chceš ušetřit tak Seasonic.
Místo Fortrona vem Corsair nebo pokud chceš ušetřit tak Seasonic.
Pořád mi ale v hlavě vrtá otázka, čím se to mohlo stát? Monitorem se to asi oddělat nemohlo, to je asi blbost, ale co ten zdroj? Mohl to takhle oddělat? Zdroj je jinak v pořáku, a na desce se větráky točej, HDD pracuje, ale monitor zůstává černý, jako kdyby byl vypnutý.
Tady Vám ještě jednou napíšu úplnou sestavu: Intel Pentium Dual-Core E5200 2,5GHz
RAM 2GB DDRII 800MHz Kingston
Optika: LG GSA-4167B
WD 250GB SATAII 16MB cache
Gigabyte GA-73PVM-S2H
EuroCase 450W
Disketovka tam není, a grafika není ve slotu, používám integrovanou.
Čím se to teda mohlo stát? Všechno je nové, kromě optiky a zdroje(ten je starý asi +/- půl roku. Díky moc
Tady Vám ještě jednou napíšu úplnou sestavu: Intel Pentium Dual-Core E5200 2,5GHz
RAM 2GB DDRII 800MHz Kingston
Optika: LG GSA-4167B
WD 250GB SATAII 16MB cache
Gigabyte GA-73PVM-S2H
EuroCase 450W
Disketovka tam není, a grafika není ve slotu, používám integrovanou.
Čím se to teda mohlo stát? Všechno je nové, kromě optiky a zdroje(ten je starý asi +/- půl roku. Díky moc
[QUOTE=kevin00;226798]Větráky se roztočí, ale zdroj nemusí mít potřebný výkon na to, aby danou zátěž utáhl. Pouhým roztočením ventilátorů se i projevuje nekompatibilia CPU (nepodporující BIOS). Ty potřebuješ BIOS verze F7 (ukazuje se při postu). Musel by jsi sehnat jiný procesor, který vyžaduje nižšší verzi BIOSu a zapnout počítač s ním. Poté flashnout BIOS. Jako první bych určitě odzkoušel ten zdroj a posléze řešil dále.[/QUOTE]
Při zapínání jsem nic o verzi BIOSu neviděl, ale v manuálu psaly něco o F6..asi že je na desce..
Při zapínání jsem nic o verzi BIOSu neviděl, ale v manuálu psaly něco o F6..asi že je na desce..
Zobrazuje se to při postu. Pokud máš F6, tak by jsi měl flashnout na F7, aaby jsi měl na 100 % zaručenu funkčnost procesoru. Rozhodně vyměň ten zdroj.
Jo, určitě...Co říkáš tady na ten, jak jste mi poradili tady?:-) [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]