Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 6 z 6 PrvníPrvní ... 456
Zobrazené výsledky: 76 až 83 z 83

Téma: Taktování E5200

  1. #76
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele fanynek
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    2,057

    Citace Původně odesláno od Novotak33 Zobrazit příspěvek
    Uff :-D .
    Už jsem se s tím smířil, že je to horší kousek, holt, někdo to musí vyžrat :-D .
    Zkusim, jestli se na to dostanu, ale myslim, že už s vysokym napětím. Do kolika by měla být maximální teplota v tom Linpacku ?
    Díky za odpověď.

    EDIT : S časováním CL4 se moc vysoko nedostanu, ale s CL5 jsem se dostal na 1000Mhz dokonce při napětí 1.86V real, v memtestu to stabilní bylo, hru jsem nezkoušel.
    Podle SPECIFIKACE by měl ustát i 74°C(pouzdro), ale já osobně bych ti doporučoval nechodit k téhle hranici a provozovat ho tak do 55-ti °C CPU / 65°C na jádrech v zátěži. A Vcore bych mu taky víc jak 1,4 nedával, páč už i tím dost riskuješ (pokud nemáš super vzduchový chlazení, nebo vodu). Souhra vysokých teplot a vysokého Vcore vede k výraznému zkrácení životnosti toho CPU.
    EDIT// Tak tam nech CL5, ať to nekraví.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #77
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    Citace Původně odesláno od fanynek Zobrazit příspěvek
    A Vcore bych mu taky víc jak 1,4 nedával, páč už i tím dost riskuješ (pokud nemáš super vzduchový chlazení, nebo vodu). Souhra vysokých teplot a vysokého Vcore vede k výraznému zkrácení životnosti toho CPU.
    pokud se jedna o zkousku co snese, tak klidne dej i 1,45 nebo pokud zvladas drzet teploty dole tak i 1,5... dlouhodobe to uz je samozdrejme neco jinyho...
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #78
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele fanynek
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    2,057

    Citace Původně odesláno od mech13 Zobrazit příspěvek
    pokud se jedna o zkousku co snese, tak klidne dej i 1,45 nebo pokud zvladas drzet teploty dole tak i 1,5... dlouhodobe to uz je samozdrejme neco jinyho...
    Hezký slovní spojení..." zkouška, co unese".....
    Dobrá tedy, nechtěl jsem ho ponoukat, ale budiž. Já do něj pouštěl při testech 1,47V dlouhodoběji a žije dodnes. Myslím, že ty taky tak nějak, že jo?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #79
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    107

    Tak jsem ho musel vrátit na 3.4Ghz, protože na těch 3.5Ghz nechtěl jet ani s napětím 1.41V real při burnu a 1.43V real idlle. Na těch 3,4Ghz to zatím jede na 1.38 - 40V real při burnu a 1.41V real při idlle. Dá se tedy CPU na těchto hodnotách provozovat dlouhodobě, ale opravdu dlouhodobě několik let.
    Mimochodem k tomu Performance Enhanced, které jsem měl na Turbo. Když jsem ho přenastavil na Standard, tak se neskutečně snížily čtení, zápis i kopírování RAM a hlavně latence. Např. latence byla při standard 79ns, při Turbo to je 64ns, tak jsem to vrátil na to turbo. Ještě zkusím to Extreme a sem zvědavej, jak to bude fungovat.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #80
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele fanynek
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    2,057

    Citace Původně odesláno od Novotak33 Zobrazit příspěvek
    Tak jsem ho musel vrátit na 3.4Ghz, protože na těch 3.5Ghz nechtěl jet ani s napětím 1.41V real při burnu a 1.43V real idlle. Na těch 3,4Ghz to zatím jede na 1.38 - 40V real při burnu a 1.41V real při idlle. Dá se tedy CPU na těchto hodnotách provozovat dlouhodobě, ale opravdu dlouhodobě několik let.
    Mimochodem k tomu Performance Enhanced, které jsem měl na Turbo. Když jsem ho přenastavil na Standard, tak se neskutečně snížily čtení, zápis i kopírování RAM a hlavně latence. Např. latence byla při standard 79ns, při Turbo to je 64ns, tak jsem to vrátil na to turbo. Ještě zkusím to Extreme a sem zvědavej, jak to bude fungovat.
    Pokud ti to nezpůsobuje nestabilitu, tak si to Performance Enhanced dej klidně na co chceš.
    Jinak jaký máš teploty v zátěži při těch 3,4GHz a 1.34-1.41Vcore?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #81
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    107

    Ahoj, sry, že sem se tak dlouho neozval, nějak sem se na to testování na chvíly vykašlal.
    Teď zkouším Linpack, musel sem ještě zvedat napětí. V BIOSu je to cca 1.46V ale real je to 1.39V - 1.42V real. Teploty jsou po cca 5 minutách 72°C na každém jádře , upozorňuji, jedná se o linpack test v OCCT. Napětí jsem musel ještě zvyšovat, protože mi to předtím jelo v Linpacku třeba jenom 40 min a pak error, teď, když jsem poprvé zvýsíl napětí na 1.456V tak mi linpack spadnul za 2 hodiny a 48 minut a teploty cca stejně 68 - 70°C . Když jsem zkoušel normální test, ještě když bylo v BIOSu nastaveno 1.45V ( 1.39 - 1.41V real ) , tak mi to projelo 3 hodiny, ale jak sem psal výše linpack za 40 min error. Pokud by mi to projelo teď ten Linpack, ikdyž při něm to má 72°C na jádro a HS má 67°C , nemůže to CPU ublížit ? Samozdřejmě, je mi jasný, že v normálním provozu budou teploty o cca 7 - 10°C nižší. Můžu tedy na těchto napětích 1.39 - 1.42V real provozovat
    ?

    EDIT : Tak po cca 1 hodině a 30 min v Linpacku je maximální teplota podle everestu 74°C pro 1 jádro a pro 2. jádro je 73°C . Teplota ve skříni je 49°C :-D . A AC freezer 7 Pro jede podle Everestu na cca 2800 ot./min ( ikdyž na krabici je napsáno 2500ot/min max ) .
    Naposledy upraveno uživatelem Novotak33: 16-08-2009 v 16:56
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #82
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    ty teploty jsou jeste v poradku, kdyby procesoru vadily, tak zacne throttlovat. stejne se k nim v realnu nikdy ani nepriblizis. jeste bych kousicek pridal aby to bylo uplne stabilni

    osobne bych ale procak tak netrapil a spokojil se s o 100-200MHz nizsim taktem s nizsim napetim a lepsimi teplotami....
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #83
    Nováček
    Registrace
    Sep 2009
    Příspěvků
    30

    jen pro doplnění. Taktoval jsem toto CPU na desce od bibabyte P43-ES3G a při Vcore 1,2V (default) jsem se dostal s klidem na 3,7GHz. Teploty IDLE: 45-49 a při zátěži: 57-62. Chladím AC Freezer 7 PRO.
    link na validaci zde:
    http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=802804

    PC běží stabilně a bez problémů :-)
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 6 z 6 PrvníPrvní ... 456

Podobná témata

  1. Socket 775: CPU E5200 a deska MSI P35 NEO
    Od radus.radek v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 05-10-2009, 10:30
  2. Socket 775: GB- P31 - DS3L vs. e5200 vs. bios
    Od xstreetfighter v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 21-05-2009, 07:13
  3. Socket 775: Výměna E6300 za E5200
    Od mmmichal555 v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 14
    Poslední příspěvek: 10-04-2009, 16:45
  4. Socket 775: E5200 a Gygabite P43 DS3L
    Od joker.smith v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 13-02-2009, 02:58