Vzhledem k zastaralosti původní ankety zakládám novou. Původní naleznete > zde <
začal jsem s IE6, pak jsem přesedlal na mozillu, ale když mi zlikvidovala třikrát po sobě záložky, tak jsem šel na firefox a u něj jsem zůstal dokud jsem nepoznal operu. TU jsem nejdřív začal používat na torenty a postupně jsem ji nastavil jako výchozí a zlikvidoval i firefox.
Opera :inlove
Opera :inlove
Osobně používám na většinu surfování maxthona. Popř. ještě firefox. Jednu dobu jsem zkoušel i operu, ale (zřejmě to bylo nedoladěnou verzí) byla nekřesťansky pomalá i oproti IE6 natož oproti výše zmíněným "užívaným" prohlížečům. Takže jsem se k ní už nevrátil...
Používám Firefox. Jak v Linuxu (tam vzhledem k problémům zobrazení verzi 2.xx), tak i ve Windlích (verze 3.xx)
IE samozřejmě doma mám, ale nepoužívám jej... Ten má pro sebe vyhrazený moje drahá polovička. Takže objektivně vzato, na mém počítači se používá IE používá, ale já jej nepoužívám :D :D
Zdravím,
Používám již od verze 0.8 výborného Firefoxe a naučil jsem ho používat ve svém okolí spoustu lídí a všichny jsou spokojeni. Osobně bych neměnil za nic jiného, protože jsem našel pro mě ideální prohlížeč.
Howk.
Používám již od verze 0.8 výborného Firefoxe a naučil jsem ho používat ve svém okolí spoustu lídí a všichny jsou spokojeni. Osobně bych neměnil za nic jiného, protože jsem našel pro mě ideální prohlížeč.
Howk.
No já začínal na IE5, pak chvilku IE5.5, pak IE6 (do té doby všechno na Win98).
Pak jsem přešel na XP, kde chvilku IE6 a jakési mutace stavějící na jádře IE6, následně chvilku verze FF, které předcházely vydání 1.0.
S tím, jak se Opera stala free (8.50) jsem přešel na ni a jsem spokojen, od té doby na ní jedu furt, většinou na posledních buildech.
Pak jsem přešel na XP, kde chvilku IE6 a jakési mutace stavějící na jádře IE6, následně chvilku verze FF, které předcházely vydání 1.0.
S tím, jak se Opera stala free (8.50) jsem přešel na ni a jsem spokojen, od té doby na ní jedu furt, většinou na posledních buildech.
Používám dva webové prohlížeče: primárně Operu a jako "doplněk" IE8, protože pro Operu není kompatibilní hra Battlefield Heroes.
Používám leta letoucí nadstavby Maxthon, jako doplněk občas IE8. Vyjímečně Operu, která se svými vlastnostmi nejvíce blíží nadstavbě Maxthon, ale i po letech jí pořád něco chybí (něco co já potřebuji :))
Zmíněný Maxthon nepoužívám proto, že vyhrál nějaké hlasování o tom že ten a ten prohlížeč je "nejlepší", jak je zvykem poslední dobou u Firefoxu, ale proto, že má ucelený soubor funkcí, které přesně potřebuji používat... a škoda, že Opeře zrovna těch pár detailů pro mně důležitých stále chybí.
Zmíněný Maxthon nepoužívám proto, že vyhrál nějaké hlasování o tom že ten a ten prohlížeč je "nejlepší", jak je zvykem poslední dobou u Firefoxu, ale proto, že má ucelený soubor funkcí, které přesně potřebuji používat... a škoda, že Opeře zrovna těch pár detailů pro mně důležitých stále chybí.
Na začátku IE6, pak jsem se přes Mozillu dostal na Firefox a od té doby pouze Firefox :). IE8 tu mám jen jako zálohu, kdyby nějakej problém, ale nepoužil jsem ho a ani nehodlám. Zkusil jsem i Chrome, ale ten mi nesedí..
bez integrovaneho mail klienta, ovladania gestami myšou, typickeho vyhladavania, synchronizacie a speed dialu sa dnes uz nezaobidem....cize opera
na hlavním pracovním PC s WIndows 7 mám Google Chrome a v záloze Firefox a samozřejmě i IE 8 který jsem ale v životě nepoužil...
Na notebooku s Linuxem Ubuntu mám Firefox
Na notebooku s Linuxem Ubuntu mám Firefox
Původně to byl Netscape (ale už to je nějaký ten pátek), potom IE a teď Firefox (a zatím nevidím důvod měnit) :)
Proč ne/používáte IE? https://www.svethardware.cz/forum/showthread.php/37962-proc-ne-pouzivate-internet-explorer
Další diskuze na toto téma bude přesunuta nebo smazána.
Další diskuze na toto téma bude přesunuta nebo smazána.
Dnes jsem zkusil nahodit Chrome 4. A musím smeknout předním. Rozhodně rychlejší než FF 3.5.2. Mnohem rychleji naskakuje. A funguje svižně i když dost zatížím linku stahováním. Vypadá to, že po dlouhé době asi přesedlám na Chromíka. :D Předchozí verze jsem sice také zkoušel, ale stále to nebylo ono. S 4 zatím max. spokojenost. ;)
Já používám operu a nemůžu si jí vynachválit. Firefox mi v minulých verzích nesednul. A nové zkoušet ani nechci - dokud bude Opera stát za to :cool:
začal jsem s Netscape 2, pak byl chvíli lepší MSIE 3, vzápětí jej přebil Netscape 3... to vy si tu většinou ani nepamatujete ;)
používám Firefox od té doby co skončila Mozilla.
používám Firefox od té doby co skončila Mozilla.
no ja už tak dva roky jedu na opeře :) libi se mi na ni ty rychle klavesove zkratky a to ze muzu treba uzamčít panely
Já používám IE 8 v práci a doma IE 7 oboje s rozšířením IEpro. Zároveň jsem používá Operu. Byl jsem nucen jí začít používat kvůli gmailu, neboť se mi v IE8 nenačítají obrázky v HTML mailu. Kdyby jste někdo věděl proč tak budu rád když mě poradíte. V IE7 je to OK. :confused:
David
David
Už pár let používám firefox a sem tam operu - ale jak si to tu tak čtu, zkusím nainstalovat poslední verze ostatních prohlížečů a uvidíme, zdali přijde změna (třeba s chrome jsem ještě vůbec neměl tu čest).
leta jsem pouzival explorer,pak zkousel operu, a jelikoz na netbooku asus eee 901 nejlepe a nejrychleji chodi google chrome,tak ho mam nyni vsude,PC,NTB,Netbook,rychle jsem si na nej zvykl a spokojenost:thumb
Doma používám Operu a nedám na ni dopustit :thumb protože jsem si již zvyknul na její záložky atd. Mozila je má asi také ......
V práci Firefox protože (jako uživatel) jsem pod administrátorským účtem operu ani instalovat (nemůžu) nechci protože koukám na inet jen kvůli práci.
V práci Firefox protože (jako uživatel) jsem pod administrátorským účtem operu ani instalovat (nemůžu) nechci protože koukám na inet jen kvůli práci.
OD doby co jsem přesedlal z PC na NTB, tak používám pouze Operu (i na windows i na linuxu i na Mobilu Symbian). Líbí se mi možnost synchronizace záložek apod. (ocením to jelikož se přepínám mezi linuxem a win) Celkově vzhled se mi zdá příjemný. A rychlost je taky velmi pěkná. Občas mi ale vadí, že někdy nejedou úuplně správně flash aplikace, ale to je tak jediny mínus.
Používám Chrome, hlavně také Nový Firefox 3.5.3, vyhrál test v Chipu a je opravdu dobrý, doporučuji.
Až donedávna jsem používal IE6 ale na některých stránkách se začlo ukazovat upozornění že můj prohlížeč přestanou podporovat.
Tak jsem zkoušel jiné a nakonec jsem zkončil u Firefoxu. Ten mi přišel nejpřehlednější (až natu náročnost na RAM :-/, ale mám jen 512MB tak není divu :)
Tak jsem zkoušel jiné a nakonec jsem zkončil u Firefoxu. Ten mi přišel nejpřehlednější (až natu náročnost na RAM :-/, ale mám jen 512MB tak není divu :)
Zatvrzelý zastánce Firefoxu... Jednu dobu jsem přesedlal na Operu kvůli větší náročnosti firefoxu na mou RAMku, ale nemohl jsem se vyrovnat s chybějícími doplňkovými lištami (nebo jak se tomu říká :D) - dokoupil jsem RAM a FIREFOX :thumb
Dřív jsem používal Netscape, pak ho ale přestali vyvíjet či co, tak jsem postupně vyzkoušel IE6-7, se kterým jsem byl spokojen nejméně, Operu, ta ale po čase začala bezdůvodně "zamrzávat", tak jsem byl "nucen" přejít na Firefox. S tím jsem již pár let a zatím bez větších připomínek. Především oceňuji nesmírné množství skvělých addonů, s kterými se asi jiné prohlížeče nemohou rovnat. Vyzkoušel jsem i Chrome, ale podlě mě nenabízí nic navíc, takže jedu pořád na Firefoxu. :)
V "pravěku" jsem používal Netscape. Byl v té době vynikající. Dnes používám IE_7 (WinXP) a IE_9 (Win7). Prohlížeč používám pouze jako prostředek ke spojení s ostatním webem světa. takže je mi fuk, jestli je cool a in, a nebo není cool a in.
V mládí jsem začínal na IE, poté přešel na více prohlížečů (IE, Firefox, Chrome, Opera) nejspíš proto že jsem chtěl zjistit co na nich ostatní vidí. A dneska už pár let používám jen Firefox k němu mě to přítáhlo díky skvělímu doplňku Adblocku Plus.
Začínal jsem s IE ale nakonec jsem zůstal u Chromu protože načítání stránek je velmi rychlé a ovládání intuitivní ale vyzkoušel jsem skoro všechny prohlížeče a Safari není taky špatný ,ale jednoduchost Chromu se mi velmi zalíbila.
V době pevné linky jsem začínal na IE5, ale byl jsem mladej, pitomej a moc alternativ nebylo. Později jsem přešel na Operu, ale u té jsem moc dlouho nevydržel a už od Firefoxu 2 jsem věrný lišce (btw. mé nejoblíbenější zvíře je liška a má aktuální přítelkyně je zrzka :D). Zrovna teď používám liščí alpha verzi Aurora. Zkoušel jsem i Chrome, ale tenhle výtvor od googlu mě opravdu nezaujal. Je rychlý a jednoduchý a v tom je jeho síla, ale mě prostě nevyhovuje. Firefox mám přizpůsobený k ještě větší minimalistice, než jakou zvládl google ve Chromu.
Za dobu svého experimentování s počítači jsem vyzkoušel spousty, spousty prohlížečů, na nějakou dobu jsem se usídlil na Chromu, ale pak z neznámého důvodu přestal fungovat (nevím proč, asi něco v jádře programu, GUI se otevřelo, ale webkit nenačet stránku, a GUI nereagovalo...), tak jsem přešel na lištičku (edice Nightly -> pre-alpha verze Firefoxu, vždy ještě novější verze než Aurora, ale i přes to stabilní (za půl roku ani jednou nespadla). Na netbooku mám Firefox, a na mobilech (Symbian, Sony Ericsson), jsem věrný Opeře. Klidně se budu hádat, že je to nejlepší prohlížeč pro tyhle OS :).
Chvíli sem měl mozilu, ale nevím proč dost se sekala :/ proto říkám: "zlatý gůgl" :) jede mi rychle, mazat stačí za dní, prostě super. :)
Asi proto, že jsi měl asi nějakou z verzí FF4-10, které byly dost nestabilní.
Jinak zlatý gůgl je zlo, každou chvíli mění standarty pro zobrazování stránek, v poslední době nic moc extra, co se týká spolehlivosti a spotřeby paměti + náročnosti na CPU a vzhledem k tomu, že se vlastně Chrome v zásadě chová jako počítačový virus...
Jinak zlatý gůgl je zlo, každou chvíli mění standarty pro zobrazování stránek, v poslední době nic moc extra, co se týká spolehlivosti a spotřeby paměti + náročnosti na CPU a vzhledem k tomu, že se vlastně Chrome v zásadě chová jako počítačový virus...
[QUOTE=VencaX;561937]Jinak zlatý gůgl je zlo, každou chvíli mění standarty pro zobrazování stránek, v poslední době nic moc extra, co se týká spolehlivosti a spotřeby paměti + náročnosti na CPU a vzhledem k tomu, že se vlastně Chrome v zásadě chová jako počítačový virus...[/QUOTE]
No hele nevim, mlada ma netbůůůůk s jednojadrovym atomem na 1.6Ghz, 1GB RAM a W7 starter a Chrome je jedinej prohlizec, kterej na tom jakz takz funguje :D
No hele nevim, mlada ma netbůůůůk s jednojadrovym atomem na 1.6Ghz, 1GB RAM a W7 starter a Chrome je jedinej prohlizec, kterej na tom jakz takz funguje :D
Od té doby co se z Opery stala Chropera, tak používám Maxthon Cloud Browser :thumb
[QUOTE=VencaX;561937] ... a vzhledem k tomu, že se vlastně Chrome v zásadě chová jako počítačový virus...[/QUOTE]
:notsure
[QUOTE=VencaX;561937] ... a vzhledem k tomu, že se vlastně Chrome v zásadě chová jako počítačový virus...[/QUOTE]
:notsure
[QUOTE=NFG_ICE;561938]No hele nevim, mlada ma netbůůůůk s jednojadrovym atomem na 1.6Ghz, 1GB RAM a W7 starter a Chrome je jedinej prohlizec, kterej na tom jakz takz funguje :D[/QUOTE]
To protože to má ten jednojádrovej 4W procesor, kterej nic neutáhne :D víš co, většina prohlížečů běží jako jeden proces.. když spustim Chrome, tak jen když mi vyběhne úvodní stránka vyhledávače google, ak už má ten prohlížeč puštěných 5 procesů, co zabíraj min 150 MB RAM a to v tom prohlížeči nic neběží...
[QUOTE=kevin00;561939]:notsure[/QUOTE]
Už jenom stačí ta věc, že když jsi přihlášenej k účtu Google, tak co vyhledáváš ve vyhledávači, tak ti podle toho na stránkách s neutrálním obsahem vyskakujou reklamy. Dál bych zmínil u samotného Chromu odesílání dat o uživateli do Googlu (což je ale snad u všech produktů od této firmy, od Chromu až po Android), a vzhledem k tomu, kolik balastu běží na pozadí + to, že si ani nemůžeš vypnout automatické aktualizace, které ti taktéž běží na pozadí... mě tohle chování připadá dost podobné počítačovému viru a to jsem zmínil vlastně jen 3 věci.
To protože to má ten jednojádrovej 4W procesor, kterej nic neutáhne :D víš co, většina prohlížečů běží jako jeden proces.. když spustim Chrome, tak jen když mi vyběhne úvodní stránka vyhledávače google, ak už má ten prohlížeč puštěných 5 procesů, co zabíraj min 150 MB RAM a to v tom prohlížeči nic neběží...
[QUOTE=kevin00;561939]:notsure[/QUOTE]
Už jenom stačí ta věc, že když jsi přihlášenej k účtu Google, tak co vyhledáváš ve vyhledávači, tak ti podle toho na stránkách s neutrálním obsahem vyskakujou reklamy. Dál bych zmínil u samotného Chromu odesílání dat o uživateli do Googlu (což je ale snad u všech produktů od této firmy, od Chromu až po Android), a vzhledem k tomu, kolik balastu běží na pozadí + to, že si ani nemůžeš vypnout automatické aktualizace, které ti taktéž běží na pozadí... mě tohle chování připadá dost podobné počítačovému viru a to jsem zmínil vlastně jen 3 věci.