Upgrade 3 roky staré PC
Dobrý den, potřeboval bych radu jak upgradovat PC:
Deska:ASUS M2N - AM2
CPU:AMD Sempron 64 3000+ AM2
GK:GeForce 7600
HDD: WD 250 SATA II
Dobrá ATX skříň
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]: KME PZ-400W
1024Mb RAM DDR2
DVD-R/+R Benq
Myslel sem na upgrade:
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Hlavně mi de o zdroj - neutáh by to ten starý?
Nedalo by se na něčem ušetřit? Třeba jaký je výkonostní rozdíl mezi X3 2,6GHz a 2,8GHz? Ta stará deska by se už asi použít nedala že? AM2 je jen pro jednojádrový procesory.
Díky
Dobrá ATX skříň
1024Mb RAM DDR2
DVD-R/+R Benq
Myslel sem na upgrade:
Nedalo by se na něčem ušetřit? Třeba jaký je výkonostní rozdíl mezi X3 2,6GHz a 2,8GHz? Ta stará deska by se už asi použít nedala že? AM2 je jen pro jednojádrový procesory.
Díky
[quote=Karl-von-bahnhof;303994]Dobrý den, potřeboval bych radu jak upgradovat PC:
Dobrá ATX skříň
1024Mb RAM DDR2
DVD-R/+R Benq
Myslel sem na upgrade:
Díky[/quote]
Takze kupujes v podstate cele PC ....
Stary zdroj bych urcite neriskoval - KME je celkem shit ...
Grafiku bych vymenil za ATi HD5770, je vykonnejsi nez GTX260 a za podobnou cenu :) (pokud nemas proti ATi nejake vyhrady :D)
Dobrá ATX skříň
1024Mb RAM DDR2
DVD-R/+R Benq
Myslel sem na upgrade:
Díky[/quote]
Takze kupujes v podstate cele PC ....
Grafiku bych vymenil za ATi HD5770, je vykonnejsi nez GTX260 a za podobnou cenu :) (pokud nemas proti ATi nejake vyhrady :D)
Snad kromě SHW vycházela GTX260 z testů pořád o pár procent rychleji než HD5770. Proto bych 5770 spíš klasifikoval jako obecně o kousek pomalejší kartu s výhodou o hodně nižší spotřeby a DX11.
Takže se musí kupovat počítač skoro celý nový. To ušetření na nějaké komponentě se asi konat nebude.
Ten rozdíl taktování procesorů o 200MHz se projeví v běžných hrách jak moc?
Ne že bych měl proti ati výhrady, ale líbí se mi PhysiX. DX 11 umožňuje lepší efekty nebo taky zvedá výkon?
Ten rozdíl taktování procesorů o 200MHz se projeví v běžných hrách jak moc?
Ne že bych měl proti ati výhrady, ale líbí se mi PhysiX. DX 11 umožňuje lepší efekty nebo taky zvedá výkon?
já bych to už postavil na ddr3 je tam rozdíl 135kč
a s použitím hd5770
a s použitím hd5770
[quote=Karl-von-bahnhof;304024]Ten rozdíl taktování procesorů o 200MHz se projeví v běžných hrách jak moc?[/quote] Vzhledem k tomu že onen o 200MHz pomalejší Phenom 710 je levnější o 70 korun, tudy cesta k úsporám nevede :) To už radši oželet DDR3 platformu co matyyy navrhuje a koupit levnější DDRII paměti: [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Původní A-Data byly předražené.
Původní A-Data byly předražené.
Díky za názory. Upravím podle rozpočtu. Ty úspory promyslím a ceny levnějšího Phenoma sem si nevšim :-D
Jaký myslíte, že bude vývoj PhysX? Pořád váhám jestli ten DX11 nebo fyziku. Bojím se, že se to bude hodně rozšiřovat a já si pak budu trhat vlasy, že sem zaváhal :)
Ještě by mě zajímalo jak se výkonově projevují rozdíly frekvence pamětí. Nebo je to dobré jen kuli taktování?
Jaký myslíte, že bude vývoj PhysX? Pořád váhám jestli ten DX11 nebo fyziku. Bojím se, že se to bude hodně rozšiřovat a já si pak budu trhat vlasy, že sem zaváhal :)
Ještě by mě zajímalo jak se výkonově projevují rozdíly frekvence pamětí. Nebo je to dobré jen kuli taktování?
[quote=Karl-von-bahnhof;304036]Jaký myslíte, že bude vývoj PhysX? Pořád váhám jestli ten DX11 nebo fyziku.[/quote]
Nad tím vůbec neuvažuj. Na tento a příští rok se chystá mnoho directx 11 titulů a ta karta se určitě neztratí, kdežto kvalitních physx titulů máme dneska tolik, že bychom je spočetli na prstech jedné ruky a dle mého názoru jich ani moc nepřibyde. ;) A to není podle mě důvod upřednostňovat defacto "starou" kartu oproti nové. Teda pokud nejsi zarytý fanoušek batmana.
Nad tím vůbec neuvažuj. Na tento a příští rok se chystá mnoho directx 11 titulů a ta karta se určitě neztratí, kdežto kvalitních physx titulů máme dneska tolik, že bychom je spočetli na prstech jedné ruky a dle mého názoru jich ani moc nepřibyde. ;) A to není podle mě důvod upřednostňovat defacto "starou" kartu oproti nové. Teda pokud nejsi zarytý fanoušek batmana.
[quote=Salamander;303997]Takze kupujes v podstate cele PC ....
Grafiku bych vymenil za ATi HD5770, je vykonnejsi nez GTX260 a za podobnou cenu :) (pokud nemas proti ATi nejake vyhrady :D)[/quote]
O tom by se dalopolomizovat, GTX260 vychází stále o kousek výkonnostně lépe než-li ATI Radeon HD 5770.
[quote=Jiri@tncm;304050]Nad tím vůbec neuvažuj. Na tento a příští rok se chystá mnoho directx 11 titulů a ta karta se určitě neztratí, kdežto kvalitních physx titulů máme dneska tolik, že bychom je spočetli na prstech jedné ruky a dle mého názoru jich ani moc nepřibyde. ;) A to není podle mě důvod upřednostňovat defacto "starou" kartu oproti nové. Teda pokud nejsi zarytý fanoušek batmana.[/quote]
Hry s PhysX již existují a dá se toho využít. Hry na DX11 žádné nejsou a až budou, tak Radeon HD 5770 bude postarší karta, která nové hry stejně nebude zvládat na full. Nehledě na to, že co jsem četl, tak v zátěži je grafika docela "hučák".
Grafiku bych vymenil za ATi HD5770, je vykonnejsi nez GTX260 a za podobnou cenu :) (pokud nemas proti ATi nejake vyhrady :D)[/quote]
O tom by se dalopolomizovat, GTX260 vychází stále o kousek výkonnostně lépe než-li ATI Radeon HD 5770.
[quote=Jiri@tncm;304050]Nad tím vůbec neuvažuj. Na tento a příští rok se chystá mnoho directx 11 titulů a ta karta se určitě neztratí, kdežto kvalitních physx titulů máme dneska tolik, že bychom je spočetli na prstech jedné ruky a dle mého názoru jich ani moc nepřibyde. ;) A to není podle mě důvod upřednostňovat defacto "starou" kartu oproti nové. Teda pokud nejsi zarytý fanoušek batmana.[/quote]
Hry s PhysX již existují a dá se toho využít. Hry na DX11 žádné nejsou a až budou, tak Radeon HD 5770 bude postarší karta, která nové hry stejně nebude zvládat na full. Nehledě na to, že co jsem četl, tak v zátěži je grafika docela "hučák".
[quote=kevin00;304055]Hry s PhysX již existují a dá se toho využít. Hry na DX11 žádné nejsou a až budou, tak Radeon HD 5770 bude postarší karta, která nové hry stejně nebude zvládat na full. Nehledě na to, že co jsem četl, tak v zátěži je grafika docela "hučák".[/quote]
Ano, až výjdou DX11 hry (nepočítaje DiRT2, který tu máme za zhruba 53 dní) bude 5770 postarší karta, ale v tu samou dobu GTX260 vykopávka. :D Prostě jestli si mám vybrat vcelku novou kartu s DX11 a nebo kartu s PhysX a s dvěma FPS v průměru navíc, za stejné prachy, beru 5770 :) A GTX260 budoucí tituly s PhysX taky nezvládne na full, takže bych to vůbec nezmiňoval ;)
Ano, až výjdou DX11 hry (nepočítaje DiRT2, který tu máme za zhruba 53 dní) bude 5770 postarší karta, ale v tu samou dobu GTX260 vykopávka. :D Prostě jestli si mám vybrat vcelku novou kartu s DX11 a nebo kartu s PhysX a s dvěma FPS v průměru navíc, za stejné prachy, beru 5770 :) A GTX260 budoucí tituly s PhysX taky nezvládne na full, takže bych to vůbec nezmiňoval ;)
[quote=Jiri@tncm;304058]Ano, až výjdou DX11 hry (nepočítaje DiRT2, který tu máme za zhruba 53 dní) bude 5770 postarší karta, ale v tu samou dobu GTX260 vykopávka. :D Prostě jestli si mám vybrat vcelku novou kartu s DX11 a nebo kartu s PhysX a s dvěma FPS v průměru navíc, za stejné prachy, beru 5770 :) A GTX260 budoucí tituly s PhysX taky nezvládne na full, takže bych to vůbec nezmiňoval ;)[/quote]
Ano, GTX260 bude sice vykopávka, ale pořád s o kousek větším výkonem ;) Grafická karta s podporou PhysX je v hrách podporujících tuto technologii celkem znát a ATIny zde dostávají docela na frak. A to se u těchto typů graf. karet nezmění. Osobně bych nedával peníze za graf. kartu, která má horší parametry a DX11, které využiji až někdy, kdy karta bude zastaralá a stejně méně výkonná jako "vykopávka" v podání GTX260.
Ano, GTX260 bude sice vykopávka, ale pořád s o kousek větším výkonem ;) Grafická karta s podporou PhysX je v hrách podporujících tuto technologii celkem znát a ATIny zde dostávají docela na frak. A to se u těchto typů graf. karet nezmění. Osobně bych nedával peníze za graf. kartu, která má horší parametry a DX11, které využiji až někdy, kdy karta bude zastaralá a stejně méně výkonná jako "vykopávka" v podání GTX260.
Zato physx využije každý den, aby se podíval na akcelerované pytlíky na zemi v Mirror's edge nebo si zahrál batmana :thumb
Jinak když tu situaci s DX přirovnám k sobě... já vlastním 4830, což je vlastně mírně oříznutí 4850 a to je rok a něco stará karta. To už je slušná doba. Za tu dobu jsem si zahrál spoustu DX10 titulů a za stejnou dobu vyšlo pro physx vlastně prd. Dejme tomu, že si koupí tu 5770. Uplyne stejná doba, tedy zhruba ten rok a pár měsíců si určitě zahraje 3x tolik DX11 titulů (respektive bude mít tu možnost) než titulů podporujících PhysX, protože těch je už teď pomálu a mnoho jich ani nepřibyde.
Jinak když tu situaci s DX přirovnám k sobě... já vlastním 4830, což je vlastně mírně oříznutí 4850 a to je rok a něco stará karta. To už je slušná doba. Za tu dobu jsem si zahrál spoustu DX10 titulů a za stejnou dobu vyšlo pro physx vlastně prd. Dejme tomu, že si koupí tu 5770. Uplyne stejná doba, tedy zhruba ten rok a pár měsíců si určitě zahraje 3x tolik DX11 titulů (respektive bude mít tu možnost) než titulů podporujících PhysX, protože těch je už teď pomálu a mnoho jich ani nepřibyde.
PhysX je něco jako bonus ke graf. kartě. Protože, až vyjdou hry s DX11, tak si je na HD 5770 stejně nezahraje na full a bude mu celý DX11 k ničemu, protože bude vypínat vyhlazování a snižovat detaily, aby si zahrál. To samé udělá i GTX260tce, ale ta má o kousek víc výkonu a ještě zmíněné PhysX. Zatímco HD 5770tka má jen nižší výkon a DX11, které mu je de facto na prd, když bude snižovat detaily, aby si zahrál.
Děkuji vám pánové za inteligentní diskuzi (a ne nějakej flame), ale oba máte vpodstatě pravdu, takže zase nevím pro co se rozhodnout. Asi zkusím spíš ten PhysX, tak budu mít i za 2-3 roky výhodu u her, který to boudo podporovat, oproti té 5770, i když výkon obou karet už nebude stát za nic.
Pokud by šlo o nějakou minimální investici, tak bych koupil:
Bazarový athlon X2 (5000+ a výše).. max 1000,-
Slušný zdroj který využiješ i v budoucnu (Seasonic OEM, 400/500W nebo ideálně Corsair VX450)
2Gb ram modul
Grafiku do cenového limitu. takovou GTX260 /HD4870 /HD5750-70 by ten procesor ještě jakž takž nakrmil.
Bazarový athlon X2 (5000+ a výše).. max 1000,-
Slušný zdroj který využiješ i v budoucnu (Seasonic OEM, 400/500W nebo ideálně Corsair VX450)
2Gb ram modul
Grafiku do cenového limitu. takovou GTX260 /HD4870 /HD5750-70 by ten procesor ještě jakž takž nakrmil.